tirsdag, september 17, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Turtle Beach Pure SEL

Test: Turtle Beach Pure SEL

Under halvtreds gram vejer den nye gamingmus fra Turtle Beach, som de kalder Pure SEL. Den kommer i en relativt kompakt størrelse, men er der ellers skåret hjørner for at komme ned i den lave vægt? Lad os se nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

Om det er for at spare på miljøet eller for gennem pakken at illustrere størrelsen på musen ved jeg ikke, men selve æsken til Turtle Beach Pure SEL er utrolig lille. Der er dog heller ikke behov for noget større for indholdet er kun musen med dertilhørende kabel, som altså ikke er aftageligt.

Design

Du kan få Turtle Beach Pure SEL i hvid og sort, hvor vores testeksemplar, som det fremgår af billederne, er hvid.

Den hvide farve er semi-gennemsigtig, hvilket jeg ikke kan tyde om skyldes et designvalg eller at plastikken er så tynd at den ender med at være gennemsigtig i den hvide version. Den sorte, som jeg har set på billeder, virker ikke til at være gennemsigtig på samme måde.

Trods sin størrelse så er Pure SEL udstyret med en ekstra knap ved toppen, hvor tommelfingeren hviler. Det vil sige at musen er udstyret med fem knapper og den kompakte størrelse gør det nemt at nå knapperne.

Vægten på Pure SEL er helt nede på 49 gram. Normalt opnås dette med skeleton-design og huller hist og her, men det er altså ikke tilfældet her. Musen er bare en smule kortere, som det også fremgår af denne sammenligning med en Logitech G502.

Undersiden af Pure SEL er bestykket med temmelig meget fod af en kompakt mus at være. Der er PTFE omkring kanterne, såvel som omkring sensoren.

Formen på Pure SEL gør at den egentlig ikke er så skidt at holde på. For min hånd, som er alt for stor til denne mus, så føles det dog rart at den har en vis bredde og så har en bue ind til tommelfingeren. Min lillefinger har jeg dog ikke noget at gøre af og min hånd kan ikke hvile på musen uden at håndleddet trækkes med henover musemåtten.

Jeg ved ikke om det er vægten eller det at den trods vægten har RGB lys på ryggen, der er mest imponerende. Turtle Beach kalder lyset for AIMO og gennem software, så kan du lade det styres intelligent og i takt med dit øvrige Turtle Beach kompatible udstyr.

Et er at kablet på Pure SEL ikke er aftageligt. Noget andet er at kablet er plastik og bare generelt stift. Hvis jeg skulle pege på et forbedringspunkt så ville det nok være dér, hvor jeg mener at man kan forlænge levetiden på denne mus og gøre den mere fleksibel ved at lave et aftageligt kabel.

Funktionalitet

Siden ROCCAT navnet er blevet skiftet ud med Turtle Beach, så er der også blevet plads til at udvikle en ny SWARM app. Den app du i Windows skal bruge til at konfigurere din nye gamingmus.

Den nye software er væsentligt anderledes end dens forgænger og jeg er stor fan. Selvom jeg godt personligt kunne lide den tyske stil for den tidligere SWARM, så er den nye en der føles mere moderne og så er den utrolig nem at bruge og indstille musen med. Af en lille og relativt prisvenlig mus, så er den ret funktionsstærk gennem appen og giver indstillingsmuligheder for både sensor, knapper og lys.

Det som taler for Turtle Beach Pure SEL er dens knapper. De er ret præcise og begge knapper føles ret ens. Det er et godt udgangspunkt for det er vigtigt for musens helhedsfølelse at den føles ensartet.

Sideknapperne er en smule mere bløde, især den lille knap ved tommelfingeren. Det vil jeg dog ikke klandre musen for, da det er ganske almindeligt at sideknapperne ikke er udstyret med samme mekanik, som de to primære knapper.

De primære knapper på Pure SEL er udstyret med mekaniske switche. De føles som nævnt også faste og det skal Turtle Beach have ros for at have implementeret i en relativt billig og utrolig kompakt mus.

Sensoren i Pure SEL er en PixArt PAW3318, som præsterer at give op til 8000 DPI. Det er væsentligt mindre end hvad vi efterhånden er begyndt at se i topmodellerne, men det burde alligevel være mere end rigeligt for de fleste af os. Jeg er i hvert fald en af dem, der spiller en del uden at spille på højt niveau og jeg mærkede ikke til at sensoren her skulle være min flaskehals. Tværtimod tror jeg nok det er mine evner.

Konklusion

Hvis du har en mindre hånd, således at Pure SELs størrelse ikke er en udfordring, så har den lille mus ret meget at byde på til prisen. Det er ikke en mus med masser af funktioner og genveje, men til gengæld får du en letvægter på blot 49 gram, nok knapper og nogle gode nogle af slagsen til en overkommelig pris. Ret meget andet kan man ikke søge til prisen efter min mening. Så skulle det da lige være et bedre kabel, men overordnet set en ret fed og kompakt mus alt i alt.

Pris og tilgængelighed

Set til 299,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Under halvtreds gram vejer den nye gamingmus fra Turtle Beach, som de kalder Pure SEL. Den kommer i en relativt kompakt størrelse, men er der ellers skåret hjørner for at komme ned i den lave vægt? Lad os se nærmere på den. Hvad er der...Test: Turtle Beach Pure SEL