Planlægger du at bringe lidt lys på værelset, kontoret eller andre steder, så har Trust bragt nogle smarte Wal Light Bars, som vi har leget med, der er ideele til formålet.
Hvad er der i æsken?
Før man får Trust Wall Light Bars i hænderne tænker man (eller i hvert fald gjorde jeg) hvad kan der dog være i en sådan kasse andet end en masse plader, der kan lyse. Overraskende nok pakker Trust æsken fyldt til randen med ni lys-plader, mere end rigeligt af adaptere til at forbinde dem med (og flere til, hvis man skulle købe nogle ekstra), dobbeltklæbende tape til montering, skruer til montering, fjernbetjening, controller til styring direkte fra væggen og en strømforsyning. Der gemmer sig også en kort manual blandt det hele, så man mangler i hvert fald ikke noget for at komme i gang.
Design og funktionalitet
Trust Wall Light Bars, der også går under navnet VYBZ GXT 905, er ikke et produkt, der umiddelbart er lavet til at vinde designpriser. Det er nærmest ren plastik og selve enhederne føles ret basic i deres sammensætning.
De er nærmest på grænsen til at føles skrøbelige fordi de er så lette og føles hulse i konstruktionen. Dette er dog en nødvendighed. Jeg gætter på at de er lavet så lette bevidst, således at de kan hænges på væggen og ikke falde ned så nemt.
Ophængning på vægge er gjort muligt på to forskellige måder afhængigt af hvad du har af mulighed og lyst. Det sikre valg er at bore igennem de små holdere, som også forbinder enhederne sammen, men det vil så også kræve at du laver nogle huller i den overflade, som de skal sættes fast til.
Alternativt kan du anvende den medfølgende dobbeltklæbende tape til at sætte dem fast til væggen med. En tredje mulighed er naturligvis at du køber endnu kraftigere dobbeltklæbende tape, for det som følger med er en anelse tyndt. Det holder, men jeg er lidt i tvivl om hvor længe.
Sammensætning af enhederne er ret nem og sker på enderne af enhederne. Du er tvunget til at forbinde dem med halvfems grader eller lige, men det er alligevel muligt at lave nogle kombinationer og mønstre.
Endestykkerne kan kun vende på en måde for at de virker og kan sættes sammen, så du burde ikke være i tvivl. Enten er der et eller to indhak, som indikerer, hvordan de skal vende. Du kan for enden sætte tre fast og på den måde skabe nogle unikke mønstre.
Startstykket er det som der også sættes strøm til og er et relativt kort stykke med tre knapper. Disse tre knapper er ret nemme at ramme og er i udgangspunkt nok til at bruge sættet, men man går dog glip af noget funktionalitet, hvis man nøjes med denne lille controller.
Der medfølger også en fjernbetjening, som indeholder en del flere taster end den “indbyggede” controller, så du på afstand kan styre lyset på Trust Wall Light Bars. Fjernbetjeningen er nok den fedeste addering, da du derved kan styre lyset uafhængigt og du behøver ikke stå op eller lede efter din mobiltelefon.
Den sidste mulighed er nemlig at du kan installere en app på din mobiltelefon og så styre lyset via WiFi. Dermed kan du styre lyset på tværs af lokaler så længe du er på samme WiFi. Appen til telefonen giver en del mere frihed i forhold til opsætning af Trust Wall Light Bars, hvor du til dels også har kontrol over lysene.
Det virker ikke til at være muligt at tegne det mønster man selv har lavet via appen. Det ville ellers være en ret fed feature. På denne måde er man lidt afhængig af at lysene danner par og så skal man prøve sig frem, hvis man vil lave nogle bestemte farvekombinationer manuelt. Du kan lade appen styre denne del eller du kan styre det selv.
Jeg savner lidt muligheden for at kunne tegne selv i appen. Jeg lavede nemlig nedenstående E i eReviews’ tegn, men skulle altså i appen gætte mig lidt frem til, hvordan jeg skulle farvelægge det således at jeg kunne isolere E’et i en selvstændig farve.
Selve lyset fejler ikke noget på Trust Wall Light Bars. Det er muligt at justere i lysstyrke så man kan sætte det til at være dæmpet, hvis man sidder og gamer og det sidder i nærheden. På den måde kan man undgå at blive generet af det.
Det kan dog ikke lyse så kraftigt at det er til sådan ægte gene. Jeg føler i hvert fald ikke det er kraftigt nok til at blive brugt til at læse under, men mere som pynt. Det skaber dog en ganske fin aura omkring sig, således at de effekter man vælger at sætte på altså spreder sig så lyset ikke kun er koncentreret omkring, hvor enheden er. På en hvid væg giver det en ret fed effekt.
Appen til Trust Wall Light Bars havde jeg ikke så mange forventninger til. Måske er det derfor den overrasker mig positivt, idet den er relativt funktionel. Det kræver lidt træning at man lærer at navigere i den, men den giver mulighed for nogle fede effekter, som du så også kan navngive og gemme. Eksempelvis kan du have et slags lys når du gamer og et andet slags lys når dit yndlingshold spiller kamp på skærmen.
Konklusion
Som stemningslys er Trust Wall Light Bars GXT 905 ret fedt og giver masser af indstillingsmuligheder. Du kan vælge blandt alle regnbuens farver og lave fede overgangseffekter også. Det rektangulære design på pladerne gør at det er lidt svært at lave helt specifikke mønstre, men til gengæld lyser pladerne ganske fint omkring sig så effekterne spreder sig mere end hvad en tyndere strimmel ville gøre det. Jeg synes det er fedt at man kan bruge både den indbyggede controller, medfølgende trådløse fjernbetjening og også app til at indstille og styre lyset. Så har man i hvert fald lidt frit slag, selvom det klart er appen til mobiltelefon, der giver flest muligheder.
Pris og tilgængelighed
Set til 899,-