fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Trust Primo Wireless Powerbank

Test: Trust Primo Wireless Powerbank

Lige siden smartphones kom til har batteritid været et ømt punkt og de fleste af os skulle vænne sig til at lade deres device op dagligt. Hvis man så er et sted uden en strømkilde kan man være udfordret og til det formål blev powerbanks opfundet og vi har fået kigget nærmere på Trust Primo Wireless Powerbank Powerbank i den forbindelse.

Hvad er der i æsken?

Det hollandske firma er kendte for at levere efter en lav fællesnævner, hvorfor indpakningen er ganske basal og indeholder blot powerbanken, manual og to små microUSB-kabler til opladning af henholdsvis selve powerbanken og så en kompatibel enhed. Det vil sige at man skal bruge sit eget kabel, hvis man vil lade en Lightning eller USB-C enhed.

Design og funktionalitet

Når man tager Trust Primo Wireless Powerbank ud af æsken mærker man med det samme at der er tale om en enhed, hvor fokus er på lidt billigere materialer, men kender man Trust ret, så er dette ikke ensbetydende med at man har skåret så langt ned at det decideret er skidt. Det er heldigvis også sådan at Trust Primo Wireless Powerbank føles billig, men samtidigt også robust nok til at man netop ikke har indtrykket af at det er noget, som falder fra hinanden. Samtidigt er konstruktionen heller ej en der skriger robusthed og holdbarhed.

Selve farvesammensætning er en tredeling med sort og grå uden yderligere væsentlige detaljer. I siden har Trust Primo Wireless Powerbank en enkelt knap, som man kan bruge til at aktivere opladningen, se status for batteri på selve powerbank via LED-lysene og så kan man også bruge knappen til at tænde for den LED-lampe, som er at finde ved siden af de store USB-porte. Så kan man også finde rundt i mørke.
 
Når man aktiverer LED-lampen i mørke så kommer det billige design lidt til udtryk fordi lyset bagved skinner igennem plastikken. Det er dog ikke udelukket at det er hensigten for denne gennemsigtighed gør rent faktisk at man kan se microUSB porten i siden af Trust Primo Wireless Powerbank, så man også kan sætte opladeren i når det er mørkt.

Længere oppe skriver jeg at man skal bruge sit eget kabel, hvis man ønsker at oplade en enhed, der benytter Lightning eller USB-C forbindelsen, idet det medfølgende kabel til Trust Primo Wireless Powerbank er microUSB kun. Dette er en sandhed med modifikationer i virkeligheden, for Trust Primo Wireless Powerbank er, som navnet også antyder, også i stand til at oplade dine enheder trådløst.

Det er nemlig sådan at den ene af overfladerne på Trust Primo Wireless Powerbank er udstyret med Qi-teknologi, som aktiveres ved at en kompatibel enhed kommer i nærheden og de to skaber så en elektrisk forbindelse, der sørger for at smide noget af strømmen fra Trust Primo Wireless Powerbank over til fx din smartphone. Denne teknologi har længe været udbredt blandt udvalgte Android mobiltelefoner, men er nu langt om længe også udbredt blandt iPhones siden iPhone 8. Selvom producenten angiver i manualen at mobiltelefonen skal stå snorlige på overfladen med Qi-laderen, så fik jeg også held med at lade telefonen op med diverse skævheder. Jeg kunne dog ikke måle om det så også foregik med den samme kraft for det er ikke just noget iOS ligger op til at man kan få adgang til informationen på.

Til at starte med forventede jeg egentlig at Trust Primo Wireless Powerbank ville være som andre trådløse opladere, selvom det er relativt lang tid siden jeg har rodet med disse sidst. Qi teknologien må dog siges at have udviklet sig i den positive retning de sidste snes år. Dengang var det nemlig sådan at når man sat sin mobiltelefon til en trådløs Qi oplader så gik der næsten et sekund førend den reagerede. Med Trust Primo Wireless Powerbank og en iPhone XR begyndte opladningen langt hurtigere.
 
Dét som dog overraskede mig endnu mere positivt var den kraft, som der er i forbindelsen, for selvom at den testende iPhone Xr var udstyret med et cover og hele 3 kort på bagsiden, så var opladningen alligevel mulig. Jeg læste så sidenhen i manualen at man ikke bør ligge kort på Qi-siden af powerbanken, men de virker da stadigvæk heldigvis.

Også opladningstiden af den nævnte iPhone Xr var acceptabelt hurtig med Qi delen i Trust Primo Wireless Powerbank og den kunne lade cirka 50% på omtrent en times tid. Det gør efter min mening endnu mere for den kabelløse løsning at denne ikke er så langsom at den er ubrugelig. Tværtimod kan man vel sige.
 
Opladningstiden af selve Trust Primo Wireless Powerbank powerbanken afhænger af om man slutter den til en kilde med 1 eller 2 amperer. Det giver en opladningstid på henholdsvis fem og ni timer, hvilket ikke er meget når man tænker på det er en powerbank med 8.000 mAh, så det er i min optik godtaget.
 
De to USB-porte på Trust Primo Wireless Powerbank er beregnet til opladning via kabel og de virker med både ældre og nyere enheder. Det vil rettere sagt sige at porten justerer selv den mængde af strøm, som den skal levere så det passer med den givne enhed, således at en ældre smartphone kun får 1 ampere og de nyere devices, som kan tåle det får 2. Det betyder at man kan få en temmelig hurtig opladning igennem Trust Primo Wireless Powerbank til trods for at det er en powerbank, som altså ikke er direkte sluttet til en strømkilde.

Med en kapacitet på 8.000 mAh er der lidt mindre juice i denne powerbank end jeg umiddelbart ville have skudt den til når jeg kigger på dens størrelse. Vægten er dog lidt afslørende og så er Trust Primo Wireless Powerbank Powerbank naturligvis også udstyret med Qi-teknologien, der alt andet lige også fylder lidt. Med denne kapacitet burde man kunne oplade den nævnte iPhone Xr 2,7 gange eller en OnePlus 6t lige over 2 gange.
 
Trust Primo Wireless Powerbank er dermed ikke beregnet til folk, der rejser adskillige dage i det udendøre uden adgang til strøm i lange perioder af gangen, selvom det nok også kan lade sig gøre, men det er en ganske rimelig kapacitet, som i hvert fald kan hjælpe til at ens telefon når aftentimerne uden problemer.

Konklusion

Det flade design, som i øvrigt ikke vejer voldsomt meget gør at Trust Primo Wireless Powerbank er nem at have med i tasken, hvor man så også kan sætte den til at lade eksempelvis ens mobiltelefon op. Qi-opladeren i toppen er det som adskiller denne powerbank fra de fleste andre og det gør at man ikke behøver rode rundt med kabler, hvis man har en kompatibel mobiltelefon. Med to USB-porte og autojustering af kraft samt en relativt kort opladningstid gør egentlig at der foruden det lidt billige design ikke er noget negativt at komme efter.

Positivt

  • Kraftig trådløs oplader
  • Hurtig opladning
  • Nem betjening og nem at transportere rundt 

Negativt:

  • Føles billig

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris 329,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Lige siden smartphones kom til har batteritid været et ømt punkt og de fleste af os skulle vænne sig til at lade deres device op dagligt. Hvis man så er et sted uden en strømkilde kan man være udfordret og til det formål blev...Test: Trust Primo Wireless Powerbank