torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: TicWatch E3 smartwatch

Test: TicWatch E3 smartwatch

Vi har været så heldige at være udstyret med et TicWatch E3 smartwatch til denne test og bringer her vores erfaringer for at du kan vurdere om det eventuelt opfylder dine kriterier og behov. TicWatch E3 er med Wear OS, pulsmåler, og en masse andet, som vi har testet igennem.

Hvad er der i æsken?

Kassen til TicWatch E3 minder lidt om en almindelig urkasse, men på dennes ydre er der så angivet en masse features, som uret besidder, hvilket man ikke ser med et traditionelt ur. Indmaden i kassen er også en smule anderledes og består af selve uret, ladekabel og manual. Det hele er fint pakket ned, men der er ikke den store unboxing eller premium følelse over selve indpakningen.

Design

TicWatch E3 ser ud af en smule mere på afstand end når man tager den op i hænderne. Det skyldes at den er udført i plastik, men med en farve, som lader øjet tro det er af metal. Til prisen gør dette bestemt ikke noget, men det er lidt en turnoff for en som mig, der ellers normalt går med et “traditionelt” ur på håndleddet og synes det er en accessory til det tøj man ellers har på.

Plastikken føles dog meget robust og de to knapper i højre side er faste og kontante, så man ikke er i tvivl når man har trykket på dem. Knapperne har i øvrigt foruddefinerede genveje, som jeg ikke umiddelbart kunne finde ud af om kunne omkodes til at gøre noget andet. Ikke at jeg nødvendigvis synes det ville give mening, men selv er jeg fan af at kunne vælge.

TicWatch E3 er udstyret med en gummistrop, som er ret nem at få på og den er også behagelig. Selvom det er gummi, så syntes jeg ikke at den generede mig, som jeg ellers oplever med denne type af materiale. Min hud blev en smule svedig når jeg havde haft uret på længe, men til gengæld stod den meget godt fast på min hånd.

Urremmen kan nemt tages af og skiftes enten når denne er slidt eller hvis du ønsker en anden type

Remmen er ret nem at tage af og skifte for TicWatch forhandler også andre farver, skulle man have lyst til at skite stil. Selve uret kan du ikke købe i en anden farve, men farve på rem kan give det et nyt look. Apropos nyt look, så tjekkede jeg om min egen 20 mm læderrem kunne også sagtens passe til. Der blev jeg lidt glad for så kunne jeg få et mere klassisk look på uret, som jeg er stor fan af.

For at ændre stil på dit ur kan du også ændre såkaldte Watch Face, hvilket er den digitale urskive på selve uret. Her kan du vælge noget med mange detaljer eller noget mere rent og uden “støj”. Det er super nemt at hente ændre og nogle af dem kan du sågar skifte genveje på så de passer til det du bruger mest, såsom skridttæller eller pulsmåler. Det er også nemt at downloade flere efterfølgende.

Det som dog på. Watch Face siden irriterede mig gevaldigt var at uanset hvilket design jeg valgte, så var den primære urskive, som er synlig når du kigger på uret, den samme. Denne kan man ikke ændre og skulle du vælge “Essential Mode” på uret, som jeg beskriver senere, så er skiven altid den samme. For mig mister det på denne måde mening med de særlige urskiver med mindre du vil have dem til at vise dig noget den “primære” ikke gør, såsom vejret eller næste punkt i din Google kalender.

Skærmen i TicWatch E3 er på 1.3″ og med 360×360 pixels, hvilket ikke lyder af meget, men har en pixeltæthed på næsten 400, hvilket er mere end mange smartphones på markedet og jeg synes i hvert fald ikke at jeg mangler detaljer. I nogle af mine notifikationer viser skærmen mig sågar et billede og der kan jeg tydeligt se, hvad og også hvem det skal forestille. Skærmen har dog en lidt tyk kant omkring sig, sikkert for at beskytte den, som får uret til at virke mindre end det er, om end det er et 44mm ur og fylder fint på hånden.

Den fingernemme kan skrive beskeder direkte via uret

På undersiden er TicWatch E3 udstyret med en pulsmåler og den særlige tilslutning til opladeren. Der er også huller til højtaleren, idet TicWatch E3 kan anvendes til at tale i. Denne del kommer vi også ind på, men jeg forestiller mig at det er derfor at uret er cirka 1,3 cm i højde og altså lidt tykt fordi der skulle være plads til al denne teknik.

Det vil sige, hvis ikke du er vant til at gå med store ure, så kan TicWatch E3 godt virke lidt voldsomt i størrelsen, men for mig personligt synes jeg den egentlig er fin. Jeg døjer kun lidt med at den sætter sig fast i mit ærme på jakken når jeg tager overtøj på.

Designmæssigt vinder TicWatch E3 ikke nødvendigvis nogle priser, men det er efter min mening fint til prisen og så føles det ikke decideret billigt selvom det er plastik.

Funktionalitet

Det som indledningsvist er nævneværdigt for så vidt angår funktionalitet i TicWatch E3 er at den er udstyret med en Snapdragon 4100 processor. Det siger måske ikke alle noget, men det er en ret så kraftig processor til denne type af enhed, hvorfor jeg har glædet mig til at prøve det af. Det er ikke meget erfaring jeg har med Wear OS, men jeg har prøvet andre ure kompatible med Android og med blandet succes. Især sammenlignet med Apple Watch så døjede øvrige ure jeg har leget med at de simpelthen føltes langsomme og “ukomplette”.

For så vidt angår dette og performance, så er kombinationen af Wear OS med denne Snapdragon processor fra Qualcomm virkelig en fornøjelse at lege med. Det at ændre de nævnte Watch Face går snorlige og det at ændrer indstillinger er også helt flydende.

Det at det er så nemt at lege med indstillingerne på TicWatch E3 gjorde dog også at jeg virkelig gik til den de første par dage. Så meget at jeg blev helt nervøs for træningtiden i enheden, som med 380 mAh altså ikke besidder verdens største batteri. Der skete nemlig det at fordi jeg legede med indstillingerne så meget og skærmen var tændt det meste af tiden, så blev batteritiden også vældig udfordret.

Hvis jeg blot lod uret være og brugte det almindeligt med notifikationer, søvnregistrering og puls på kommando, så kunne jeg dog strække batteriet til 30-35 timer og skulle altså lade op hver dag. Det var en anelse uhensigtsmæssigt, fordi det betød at jeg enten skulle undgå min søvnregsitrering eller at jeg skulle finde et tidspunkt på dagen, hvor jeg lod uret lade op og ikke kunne bruge det. Det tog over en time at lade op, så det var ikke helt ligegyldigt. Under opladning eller i hvert fald i starten, hvor jeg skulle sætte laderen til oplevede jeg tit at kablet faldt ud, selvom det hægter fast med magneter. Det er positivt fordi det er nemmere at trække af igen, men samtidigt falder kablet nemt af helt af sig selv.

TicWatch E3 har en funktion som de kalder “Essential” og det gør at du ikke får notifikationer, opkald, osv. På telefonen. I denne tilstand registrer den tid, dine skridt og din søvn, men det face watch du har valgt er ikke synligt og det er kun standard-urskiven der er synlig når du læner håndledet ind for at se, hvad klokken er. I denne essential mode kunne jeg til gengæld ved hurtig hovedregning sagtens få cirka 10-12 dage på én opladning. Det smarte i smart watch forsvinder så og TicWatch E3 bliver “bare” en aktivitetstracker.

Apropos aktivitetstracking så har man adskillige muligheder med TicWatch E3. Du kan få tracket din sport, søvn og puls. På den måde kan du være på toppen af din træning eller helbredsmæssige udvikling (måske så meget sagt). Jeg har ikke noget at sammenligne TicWatch E3s tracking med, men jeg håber den er nogenlunde præcis for det ville betyde at jeg får meget bedre søvn end jeg selv umiddelbart synes det. Den fortæller i en rapport om hvordan jeg har sovet og hvor meget tid jeg har været i dyb søvn, kontra let søvn eller sågar om jeg har vågnet i løbet af natten.

Søvnanalyse via Mobcvoi appen

Pulsmåleren kan du sætte til at køre hele dagen og på den måde lade dig holde med om du har nogle uregelmæssigheder eller lignende. Jeg syntes at opleve den registrerede fint når jeg var aktiv kontra hvilende, men til gengæld var den også tung for batteriet at holde kørende og jeg kom i tvivl om den ville kunne holde til 24 timer før den skulle lades op, som jeg ellers i øvrigt oplevede uret altså sagtens kunne.

TicWatch E3 har en del applikationer forudinstalleret på uret, som er deres egne, såsom TicZen, som lader dig arbejde på din ro og mindfulness. Der er så at sige en fuld pakke, om end jeg var lidt utilfreds med at jeg ikke kunne skifte den nederste knap til at aktivere andre fit-programmer end TicWatchs egen.

En funktion som ikke er mulig under Essential mode er i øvrigt træningstracking, som ellers kan aktivere af sig selv automatisk for de gængse træningstyper, som burde indeholde løb, gang og cykling. Min fangede ikke altid at jeg var på en gåtur og cykling gør jeg for nu ikke så meget i. Det er dog smart at den kan tracke uden at man skal huske det hver gang så mon ikke en opdatering gør den endnu bedre til dét. Løb fangede den fint dog.

Der er et hav af forskellige træningstyper som uret kan tracke. Det som er forskelligt er hvilke data den fokuserer at fortælle dig når du er færdig med din træning og det giver god mening. Med sin IP68 rating så er TicWatch E3 også mulig at tage med ud og svømme. Grundet vejret var det ikke en feature jeg fik den udsat for, men jeg kan berette om at jeg under et bad blev temmelig nervøs. Her valgte uret nemlig at slukke selvom der var masser af batteri på det. Jeg tænkte der var trængt vand ind, hvor det ikke skulle, men det viste sig bare at være en hardware-reset, som ikke skete siden eller mere end en gang under min test af TicWatch E3.

TicWatch E3 er i øvrigt også med indbygget GPS, hvilket betyder du ikke behøver at tage din telefon med dig, hvis du vil tracke din løberute. Dog er du begrænset til Spotify eller YouTube music umiddelbart til musik og umiddelbart virker det ikke offline, så dér skal du have telefonen med dig alligevel.

En feature jeg egentlig ikke havde regnet med at TicWatch E3 besad var Google Pay, men efter tre forsøg med at få det til at virke ved at verificere gennem MitID så fik jeg også dét til at virke. Dder var lidt drillerier i starten, men efter jeg fik det til at spille så var det bare at køre Pay appen på uret og så spillede det. Måske lidt for godt ville min bankmand nok mene fordi det at betale lige pludselig blev endnu nemmere.

Du kan som indikeret i ovenstående anvende TicWatch E3 til at tale i for den har både en højtaler og mikrofon indbygget. Det jeg dog aldrig fandt ud af selv efter flere forsøg var at skifte samtalen over på min telefon efter at have besvaret den på uret. Det resulterede i at jeg skulle ligge på og ringe folk op igen. Muligheden er egentlig ganske fin, men du skal nok ikke tage private samtaler i det offentlige på denne måde for selvom højtaleren er beskeden så hører man tydeligt hvad folk siger.

Mikrofon og højtaler kan også bruges til at styre Google Assistant med og til at starte med syntes jeg ikke det fungerede overhovedet for jeg blev ved med at prøve og sende en SMS til min kone som test. Det ville ikke virke fordi uret blev ved med at sige den ikke kunne få forbindelse med min telefon. Det viser sig at være et kendt problem og ikke nødvendigvis noget som er TicWatch relateret. Alt andet så nemlig ud til at virke og jeg kunne lave events i min kalender og spørge Google om alt muligt andet, så på den måde syntes jeg det var genialt at der var denne mulighed lige på håndleddet.

Screenshot af urskiven direkte fra uret

Synkronisering med TicWatch E3 foregår ganske fint og oftest også i baggrunden uden at du som bruger skal foretage dig andet end at sørge for at Bluetooth forbindelsen er sat op med din telefon. TicWatch har deres egen app, som er en del mere detaljeret og med langt flere informationer end Google Fit, men jeg oplevede også at eksempelvis min søvn ikke blev registreret enkelte dage, selvom jeg sov med uret på.

Konklusion

TicWatch E3 er et ur som er nemt at sætte op, behageligt at have på og designmæssigt er det også ganske glimrende, selvom det er lavet af plastik. Du kan dog selv sætte urrem på og gøre uret en anelse mere premium i looket om du vil og ændre urremmen så det passer til din smag. Den mørke metallook kan du ikke gøre så meget ved, men til gengæld er uret muligt at personliggøre med urskiver der skifter hurtigt. Netop hastigheden er TicWatch E3s styrke for den er hurtig i menuen og udføreselen af de opgaver den bliver sat til.

Positivt

  • Hurtig og flydende i menu og opsætning
  • Lang batteritid
  • Flot display
  • Masser af features, såsom Google Pay, pulsmåler, m.m.

Negativt

  • Design lidt plastik
  • Ramme omkring displayet “tykt”

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har været så heldige at være udstyret med et TicWatch E3 smartwatch til denne test og bringer her vores erfaringer for at du kan vurdere om det eventuelt opfylder dine kriterier og behov. TicWatch E3 er med Wear OS, pulsmåler, og en masse...Test: TicWatch E3 smartwatch