lørdag, september 21, 2024
ForsideIkke kategoriseretTest: SteelSeries Sensei Wireless gaming mus

Test: SteelSeries Sensei Wireless gaming mus

 

sensei_angle_1160-100263575-orig2

Det er blevet tid til at kigge på endnu et bud på en trådløs gaming mus og i denne omgang er det danske SteelSeries, der står bag denne SteelSeries Sensei Wireless, som en smule atypisk fra konkurrencen har en base at hvile på. Lad os se nærmere på dennes formål og musens performance i det hele taget.

Hvad er der i æsken?

Når man nu ved at der ligger både en base og en mus i, så er æsken til SteelSeries Sensei Wireless ganske kompakt, men udpakningsprocessen er ikke mærket deraf. Man tager tingene op bid for bid og samtidigt stiger spændingen. Indholdet består så af mus, kabel, base station, klistermærke og manual.

Design

SteelSeries har i denne omgang valgt at droppe forsøget med at opfinde den dybe tallerken og i stedet bygge omkring et eksisterende koncept og design der har virket før, nemlig den almindelige Sensei mus. Det vil behage nogen af dem som kender denne mus, mens det vil skræmme andre, hvilket altid vil være tilfældet. SteelSeries Sensei Wireless er dermed en ambidextrous (symmetrisk ved skilning på midten) mus med et fladt design, men med en ellers passende fylde således at den ikke føles lille. Personligt spiller jeg med palm greb og har en relativt stor hånd, hvorfor SteelSeries Sensei Wireless simpelthen er en tand for lille. Muligvis fordi jeg foretrækker en vis højde også, men på den gode side har SteelSeries Sensei Wireless er indbygget batteri, der giver den en smule ekstra vægt og det er ganske velkomment i min optik.

SteelSeries Sensei Wireless har desuden belysning for henholdsvis scroll-hjulet og på SteelSeries logoet, som man kan vælge frit mellem 16 millioner farver. Heldigvis kan man slukke denne belysning, hvis man er et sted, hvor man ønsker at ens mus er en smule mere diskret, for faktisk har Sensei-serien et ganske neutralt design og skriger ikke gaming, selvom man som gamer godt ved hvad det er SteelSeries står for.

Materialerne på SteelSeries Sensei Wireless er dog en smule anderledes end hvad man kender fra de tidligere Sensei mus, som i øvrigt kom i mange forskellige afskygninger. Stykket på midten som omslutter scrollhjulet er eksempelvis af metal og om det skyldes den trådløse konstruktion vides ikke, men det giver uden tvivl et lækkert feel.

SteelSeries Sensei Wireless har de gængse knapper og udover disse er der i hver side to knapper plus en DPI knap i toppen til at ændre følsomhed. Knapperne i ydresiden, afhængig igt af hvilken hånd man bruger, er en smule svære at nå og jeg var med min hånd ikke i stand til effektivt at nå dem uden at miste kontrol over musen samtidigt med. I bunden finder man en tænd/sluk knap samt en skydeknap til at frigive kablet skulle dette være i brug.sensei_angle_base_1160-100263574-orig

Base stationen agerer som både transmitter og oplader til SteelSeries Sensei Wireless.Den fylder et par centimeter mere end musen og dr af rektangulær form. Rundt om musens udskæring er der belysning. Der er tale om en temmelig stor transmitter, men den har så også adskillige formål og desuden ved man så hvor man har sin mus når denne ikke er i brug. Base stationen er temmelig tung, men eftersom det er meningen denne blot skal forblive et sted er det også ganske godt for så rykker denne ikke når man ligger musen eller tager den op igen.

Funktionalitet

Til trods for sin lidt lave profil ligger SteelSeries Sensei Wireless relativt godt i hånden og man føler at man har kontrol over den. Den er desuden behagelig at anvende idet knapperne ligger så det føles naturligt at trykke på dem, pånær de nævnte sideknapper i den ydre side, men det skyldes de ambidextrøse design, som gør den velegnet til både venstre- og højrehånds spillere. Jeg brugte dog også ydreknapperne selv ved at tildele dem funktioner der ikke var timingmæssigt vigtige således at det ikke forstyrrede mit spil. I Windows kan man jo tildele dem makroerne CTRL+C eller skift af sang.IHoRXNd

Der hvor mange gamere har deres bekymring med trådløse enheder er ved input lag, hvilket svarer til hvor længe den trådløse enhed er om at reagere på ens kommandoer. Disse input lags plejer at være større ved trådløse enheder, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Med SteelSeries Sensei Wireless lover producenten i øvrigt at der er et input lag på så lidt som 1ms og jeg har benyttet en online benchmark, der tester en persons delay både med kabel på SteelSeries Sensei Wireless, som trådløs og en anden gaming mus med kabel og kan konstatere at man ikke har noget at bekymre sig om. I hvert fald ikke med SteelSeries Sensei Wireless for min “lag” var ikke nævneværdigt anderledes mellem den trådløse og kablede tilstand. Dermed lever SteelSeries Sensei Wireless op til forventningerne og sit gaming image med ikke at være for langsom, men den er langsommere og mindre responsiv end sine kablede modstykker. Apropos langsom så er musen udstyret med en Pixart ADNS 9800 laser sensor der tillader en justerbar CPI på mellem 50 og 8200. Hvis ikke man kender SteelSeries undrer man sig naturligvis over at der skrives CPI i stedet for DPI, men der snakkes om det samme, hvor SteelSeries blot pointerer at den rigtige terminologi indenfor mus er CPI og DPI hører til andre steder henne. Ikke desto mindre så er den høje CPI med til at give en utrolig præcis mus, som man både kan spille og arbejde grafisk med efter min mening. Jeg havde ingen problemer med at ramme det jeg ønskede og selv i hæftige kampe var det aldrig musen som var flaskehalsen, men derimod spilleren selv som altid. Trods sin trådløshed reagerer SteelSeries Sensei Wireless også ganske fint på hurtige skift til trods for at den er med laser sensor.

Hvis man husker at stille musen i basen, så får man heller ikke problemer med batteritiden for på intet tidspunkt nåede jeg personligt selv at være i problemer. SteelSeries Sensei Wireless kan angiveligt give 16 timers trådløs gaming og ud fra mine egne udregninger er dette nok ikke langt fra sandheden. Hvis man skulle glemme det kan man smide kablet i musen og lade den op mens man spiller. Det bør i hvert fald ikke være batteritiden der er en flaskehals. Det aftagelig kabel gør det ligeledes muligt at man kan tage sin SteelSeries Sensei Wireless med sig til en kammerat eller lignende uden at man behøver have basen med, hvilket dog betyder den forvandles til en kablet mus i stedet.

//media.ereviews.dk/#!album-159

Den stærke side af SteelSeries Sensei Wireless kommer frem ved at man sætter sig ind i SteelSeries Engine softwaren, som muliggør tilpasning nærmest ned på mindste detalje. Først og fremmest vil jeg nævne at softwaren opdaterede tre gange under min testperiode, så man kan også være sikker på at ens mus konstant er up to date. Det er først og fremmest muligt at personliggøre musen med adskillige profiler og belysningsindstillinger, som i øvrigt kan have forskellige effekter som at simulere vejrtrækning i intensiteten. Desuden er det muligt at lade softwaren slukke for lyset når man holder hånden over bagcoveret for at spare strøm, men personligt mærkede jeg ikke nævneværdig forskel. De fleste gaming mus i dag har en eller anden form for tilpasningssoftware, men der hvor SteelSeries Engine skinner igennem er simplicitet og overblik. Det er nemt at gå til og hurtigt at opdatere musen med. De forskellige funktioner er nemme at bruge og forstå, selvom de lidt mere avancerede indstilinger, såsom makroer, kan være en smule tidskrævende at sætte op. SteelSeries Sensei Wireless har ikke indbygget hukommelse til at man kan have sine profiler med sig dog, pånær den profil man vælger som standard, som virker selvom softwaren ikke er installeret på computeren. Heldigvis er SteelSeries Engine sky-baseret så man blot skal logge på og få adgang til sine profiler.

Konklusion

SteelSeries Sensei Wireless er overordnet set en ganske fornuftig trådløs gaming mus. Man skal dog affinde sig med at transmitteren er en opladningsstgation samtidigt med og at den fylder en del på skrivebordet. Hvis man ser bort fra dette er der ikke meget andet at sætte fingeren på og man har med en utrolig præcis og hurtig mus at gøre, som man takket være SteelSeries Engine softwaren kan indstille til sine behov og dermed få en optimeret gamingoplevelse ud af den. Modsat mange andre trådløse gaming mus jeg har testet så er batteriet i SteelSeries Sensei Wireless ganske udholdende og det er en fornøjelse at kunne spille lang tid ad gangen uden at bekymre sig om batteriet. Det var på intet tidspunkt nødvendigt at lade op med kabel direkte i musen eksempelvis. Prisen er en smule pebret af en trådløs gaming mus at være, men til gengæld ved man at det spiller.

[checklist]

  • Præcis og responsiv
  • Batteritid
  • SteelSeries Engine 3

[/checklist]
[badlist]

  • Lav form
  • Ikke muligt at gemme profiler på enheden

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1000,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

  Det er blevet tid til at kigge på endnu et bud på en trådløs gaming mus og i denne omgang er det danske SteelSeries, der står bag denne SteelSeries Sensei Wireless, som en smule atypisk fra konkurrencen har en base at hvile på. Lad os...Test: SteelSeries Sensei Wireless gaming mus