onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Sound Blaster Roar Pro og iRoar mic

Test: Sound Blaster Roar Pro og iRoar mic

Creative bliver ved at med udvikle deres Roar serie af Bluetooth højttalere. Vi skal her se på deres nyeste udgave, Sound Blaster Roar Pro. I samme omgang skal vi også lige kigge lidt på deres trådløse mikrofon iRoar Mic, der er en perfekt makker til Roar Pro højttaleren.

Sound Blaster Roar Pro er den seneste evolution af deres Roar højttaler serie. Vi kiggede på en af de første tilbage i januar 2015, som det ses HER. Roar Pro modellen kan både spille højere og har lidt flere features end den tidligere model.

Hvad er der i kassen?

LLO_3319_Lars

I kassen finder vi selve Sound Blaster Roar Pro højttaleren, en oplader, USB-kabel, lydkabel og en brugsvejledning.

LLO_3335_Lars

Design og funktionalitet

Sound Blaster Roar Pro ligner forgængeren til forveksling. Det er en højttaler der er domineret af et metalgitter der folder sig rundt om hele fronten på enheden. I enderne er der ligeledes et gitter, dog i et andet design. For at bryde den sorte farve, er kanterne rammet ind med en grålig sølvfarve.

LLO_3331_Lars

Betjeningen af Sound Blaster Roar Pro sker med en række knapper øverst på enheden, samt knapper og kontakter på bagsiden.

LLO_3327_Lars

Hvis vi starter fra højre, så har vi tænd/sluk knappen. Ved siden af den finder vi ROAR knappen der aktiverer en effekt der giver et bredere lydbillede og faktisk får Sound Blaster Roar Pro til at lyde større end den er. Normalt er jeg ikke tilhænger af den slags “tricks”, men i det her tilfælde virker det faktisk ret godt hvis Sound Blaster Roar Pro står lidt væk fra lyttepositionen. Ved siden af den finder vi volumen op/ned knapper. Den sidste knap bruges både til at starte en Bluetooth parring, og til at besvare telefonopkald. Ved siden af den knap, sidde en skjult lysdiode der både indikerer om Sound Blaster Roar Pro er tændt, og om den er bragt i parrings-tilstand. Længere til venstre sidder tre lysdioder der viser aktuelt batteriniveau. Helt yderst til venstre sidder NFC, som bruges til at simplificere parrings processen for mobile enheder der understøtter NFC. Man rører simpelthen NFC punktet på Sound Blaster Roar Pro med telefonen, og så bliver forbindelsen skabt.

På bagsiden af Sound Blaster Roar Pro sidder der en lang række stik og kontakter.

LLO_3328_Lars

Sound Blaster Roar Pro har nemlig en hel del flere funktioner end man normalt forventer af en Bluetooth højttaler. Lad os starte med stikkene.

LLO_3329_Lars

Yderst til venstre sidder stikket til opladning. Her er det lidt ærgerligt at det ikke er en standard USB-lader, men at man skal huske at have den rigtige oplader med sig. Ved siden af opladerstikket sidder et stik til lyd-input fra enheder der ikke benytter Bluetooth. Kablet er som sagt med i kassen. USB-stikket er til strøm UD af Sound Blaster Roar Pro. Man kan nemlig oplade sin mobil fra det indbyggede batteri i Sound Blaster Roar Pro. Smart detalje hvis man har en mobil der er ved at løbe tør. Det betyder selvfølgelig at Sound Blaster Roar Pro ikke kan spille helt så længe hvis man også bruger det indbyggede batteri til en opladning, men hvis alternativet er en død mobil, så er det et kompromis de fleste nok vil mene er helt okay. MicroUSB stikket bruges til at koble Sound Blaster Roar Pro til en computer. Her kan den nemlig optræde som USB lydenhed, og spille lyd direkte fra USB-stikket på computeren. Det er rigtigt smart hvis man f.eks. bruger en laptop der normalt har rigtigt ringe højttalere, og gerne vil have god lyd. Ved at bruge USB-stikket slipper man helt for det indbyggede lydkredsløb i computeren, og lader Sound Blaster Roar Pro gøre alt arbejdet, og det vil i langt de fleste tilfælde betyde en bedre lydkvalitet end hvis man brugte et almindeligt lydkabel mellem computer og Sound Blaster Roar Pro.Til sidst finder vi en MicroSD kort-læser. Den har flere funktioner, som vi vil komme til lige om lidt.

I den anden side af Sound Blaster Roar Pro finder vi række kontakter.

LLO_3330_Lars

Den første gruppen af kontakter starter, stopper og afspiller en optagelse. Man kan nemlig optage både telefonopkald og optage fra Sound Blaster Roar Pro indbyggede mikrofon. Omskifteren tænder og slukker for den interne mikrofon. Optagelserne bliver gemt på MicroSD kortet man skal have siddende i kortlæseren. Den indbyggede mikrofon har en god følsomhed og fanger nemt tale, selv på noget afstand. Lykvaliteten af optagelserne er helt fin, ingen støj og tydelig tale. Har man lagt musik over på MicroSD kortet, så kan Sound Blaster Roar Pro afspille det direkte. Den understøtter MP3 og WMA. Afspilningen bliver styret med næste gruppe af kontakter, der er play/pause, skift nummer og en omskifter der vælger mellem tilfældig afspilning, eller afspilning i rækkefølgen musikken ligger i på MicroSD kortet. Lydkvaliteten af det afspillede musik er rigtig god, ingen sus eller andet støj. Næste omskifter, skifter mellem 3 lydprofiler. Warm  giver en mere afdæmpet diskant, og blødere lyd. Neutral der, som navnet afslører, giver en et mere neutralt lydbillede hvor diskanten er sprød og bassen er afbalanceret. Til sidst er der Energetic der giver diskanten et ekstra boost og giver et lidt mere dynamisk lydbillede. TERABASS knappen giver lyden et bass-boost ved lavere volumen-indstillinger. Den virker rigtigt godt, og giver musikken noget mere bund når man ikke har skruet så højt op. Når man skruer op, så bliver effekt mindre og mindre. Og det er ganske naturligt, for det er begrænset hvor meget bas man kan få ud af en kompakt højttaler. Den sidste kontakt bestemmer om Sound Blaster Roar Pro skal præsentere sig som MicroSD kortlæser, eller som USB lydkort når man kobler den til computeren med USB-kablet.

Sound Blaster Roar Pro har en opgivet batteritid på 10 timer, og under min 2 ugers test har da også kun haft brug for at lade den op en gang, så batteritiden er absolut godkendt.

Sammen med Sound Blaster Roar Pro modtog jeg også iRoar Mic, som en trådløs mikrofon man kan bruge sammen med Sound Blaster Roar Pro. Så kan man benytte Sound Blaster Roar Pro til at holde præsentationer eller taler og være sikker på at blive hørt. iRoar Mic kan også bruges mens Sound Blaster Roar Pro afspiller musik fra SD-kortet, så man kan synge lidt karaoke hvis man har de lyster. iRoar Mic er en kompakt enhed, der bliver opladet via USB.

LLO_3321_Lars

På forsiden sidder der bl.a. knapper til at justere volumen på mikrofon signalet, og til at justere volumen på Sound Blaster Roar Pro. På siden sidder en tænd/sluk knap, og en knap til at afbryde mikrofonsignalet

LLO_3323_Lars

I bunden finder vi stik til ekstern lyd ind, USB stik til opladning og et stik til en ekstern mikrofon.

iRoar Mic har en klips på bagsiden, så den kan sidde i kraven på tøjet, den bliver dog også leveret med en snor så man kan have den om halsen. Den har en fin rækkevidde, jeg har været op til 9 meter væk, og der var stadig fint signal til Sound Blaster Roar Pro. Mikrofonen har også en fin følsomhed, så den fanger nemt tale selvom den f.eks. sidder i en skjortelomme.

Konklusion

Sound Blaster Roar Pro har 2 diskanthøjttalere siddende i fronten, en bashøjttaler siddende i toppen, og to passive højttalere i hver ende. 5 enheder i alt. De to diskanter bliver drevet af en forstærker, mens bassen bliver drevet af sin egen forstærker. Det betyder at det er muligt at skræddersy lyden i de to forstærkere til de enheder de skal drive. Det betyder at lyden i Sound Blaster Roar Pro er rigtig god! Bassen er god og præcis, og hvis man har slået TERABASS til så er den kraftig, dog uden at blive for voldsom. Diskanten er luftig og behagelig, selv ved kraftige lydstyker. Stemmer står fint, og på trods af den kompakte størrelse, så kan man faktisk fornemme et stereobillede når man har aktiveret ROAR funktionen. Det er en enhed med et HAV af funktioner; Diktafon, MP3 afspiller, kortlæser, håndfri telefon, USB-oplader, USB-lydkort og endelig Bluetooth højttaler. Og så lyder den rigtig godt! Lydkvaliteten og de mange funktioner gør at Sound Blaster Roar Pro rammer de høje karakterer, på trods af en lidt høj pris.

Pris og tilgængelighed

Sound Blaster Roar Pro er set til ca. 1500,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

iRoar Mic er set til ca. 800,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Creative bliver ved at med udvikle deres Roar serie af Bluetooth højttalere. Vi skal her se på deres nyeste udgave, Sound Blaster Roar Pro. I samme omgang skal vi også lige kigge lidt på deres trådløse mikrofon iRoar Mic, der er en perfekt makker...Test: Sound Blaster Roar Pro og iRoar mic