fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Sony SRS-XB40 Bluetooth højttaler

Test: Sony SRS-XB40 Bluetooth højttaler

De fleste Bluetooth højttalere vi har anmeldt har alle haft et mere eller mindre anonymt udseende. Det kan man ikke beskylde Sony SRS-XB40 for at have, den har indbygget lysshow med farver og stroboskop effekt. Lad os se om der er også er en solid lydoplevelse bag alt det visuelle.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Sony SRS-XB40 højttaleren, en oplader og en userguide.

Design og funktionalitet

Sony SRS-XB40 findes i sort, rød og blå. Vi havde den blå udgave til test. Sony SRS-XB40 er en forholdsvis stor højttaler, der måler 28 cm X 10 cm X 11 cm, og den vejer ca 1,5 kg. Den er lavet i solidt plast, med en mat overflade. Fronten er domineret af et stort gitter, der omkranses af et hvidt vindue der gemmer på nogle af lyseffekterne.

På oversiden finder vi betjeningsknapperne, samt området til NFC parring med en kompatibel mobiltelefon.

Til højre sidder tænd/sluk knappen som også starter etn Blueoothparring ved langt tryk, og over den en lysdiode der viser opladningsstatus. Ved siden af af den, en lysdiode der viser Bluetoothstatus.

Til højre for midten sidder der knapper til at styre lydstyrken. Ved siden af dem en knap til at tilføje flere højttalere. Det er nemlig muligt at parre op til 10 stykker Sony SRS-XB40 for ekstra meget lyd. Over knappen sidder der lysdioder der viser om højttaleren spiller venstre eller højre kanal hvis man har parret en enkelt anden Sony SRS-XB40. Det var desværre ikke muligt at teste parring af flere højttalere da vi kun fik en enkelt Sony SRS-XB40 til test. Til venstre for “Add” knappen sidder play/pause knappen der styrer musikafspilningen, og til sidst sidder en knap til at besvare og afslutte et telefonopkald via Sony SRS-XB40. Det er også her i midten af højttaleren at NFC punktet til parring via NFC sidder.

Yderst til venstre sidder Extra Bass knappen der giver hele basområdet i musikken et kraftigt løft. Et langt tryk på knappen slukker og tænder for lysshowet i højtalerens front.

På bagsiden sidder der forskellige stik der er alle er beskyttet bag en kraftig låge med en gummipakning.

Yderst til venstre sidder der stik til lyd via kabel. Ved siden af det, et hul til at resette højttaleren hvis der skulle gå noget helt galt. Ved siden af det sidder stikket til opladeren. Desværre er et det ikke en standard USB oplader, men et specielt stik så man skal huske sin oplader hvis man har Sony SRS-XB40 med sig. Yderst til højre sidder et USB stik der kan bruges til at oplade sin mobiletelefon fra Sony SRS-XB40 indbyggede batteri.

Opladeren er som sagt ikke med standard USB stik, men en forholdsvis stor adaptor med et DC-stik i enden. Det kan selvfølgelige være den er nødvendig for at skære ned på opladningstiden på det ret store indbyggede batteri, der lover at kunne drive Sony SRS-XB40 i helt op til 24 timer!

Sony SRS-XB40 er IPX5 certificeret, som betyder at den kan klare selv en voldsom regnbyge uden at tage skade. Der hvor Sony SRS-XB40 skiller sig ud fra andre Bluetooth højttalere er det indbyggede lysshow. Hele kransen omkring fronten kan lyse op i alle regnbuens farver, og der sidder hvide lysdioder der lyser selve højttalerenheder op, og så sidder der en kraftig hvid lysdiode i hver side der laver en stroboskobeffekt.

Som det ses på videoen så forsøger Sony SRS-XB40 at få lysshowet til at passe med musikken, og det går også okay, men den har lidt svært ved at få det til at passe helt præcist. Men sjov effekt.

Man kan også benytte Sony SRS-XB40 til at foretage og besvare telefonopkald. Og det klarer den rigtigt godt, modparten i opkaldet var meget tilfreds med lydkvaliteten, og samtalen var højttaleren var klar og tydelig. Selv når jeg var 2-3 meter fra højttaleren var det muligt at føre en samtale.

Det vigtigste er dog lydkvaliteten når man lytter til musik, og her var det lidt en blandet fornøjelse. Det er en højttaler med bassen i fokus, og vælger man extra bass indstillingen så bliver bassen så dominerende at mange musiknumre faktisk bliver decideret ødelagt af det. Slår man extra bass fra, så bliver lyden markant bedre! Så er det bedre balance mellem hi-hat, stemmer, og bassen. Spiller man musik i høj kvalitet så lyder Sony SRS-XB40 faktisk rigtigt godt og musikalsk og trætter ikke ørerne, selv efter langt tids lytteri. Der er også to apps man kan hente som udvider funktionaliteten af Sony SRS-XB40. Det er Music Center og Fiestable. Music center kan styre lyden via en 3 bånds equalizer, og udover det kan man lave forskellige DJ-effekter. Man kan vælge hvilken type lysshow man vil have og se batteristatus. Desværre er brugerinterfacet virkelig ringe, der er indstillinger man kan slå til for så ikke at kunne slå dem fra igen, det er langsomt og ikke særligt intuitivt. Det må siges at være en ommer, Sony. Fiestable er lidt anderledes, her man kan lave forskellige DJ-effekter (scratching lyde, Reggaehorn, rytmeboks og andet) der bliver spillet i højttaleren, henover musikken. Man kan også lave lidt simple lyseffekter direkte fra app’en. Fiesteable virker en smule bedre end Music Center, brugerinterfacet er lidt mere brugbart og den virker en smule hurtigere. Ingen af de to apps imponerer dog under brugen.

Konklusion

Sony SRS-XB40 er en sjov højttaler. Den er stor, kan spille højt, er stænktæt og har lang batteritid. Slår man extra bass fra, så spiller den faktisk også rigtigt godt. Men det er tydeligt at målgruppen ikke er undertegnede, for personligt så er der lidt for meget “tivoli” over både lysshow og den overdrevne bas når man slår extra bass til. Men hvis jeg ser bort fra det, så kan jeg godt se at den vil være et stort hit på teenageværelset. Og til noget elektronisk musik er den ekstra bas eftertragtet. Desværre bruger den en speciel oplader, som man skal passe på, for bliver den væk så er man på den. Med en batteritid på op til 24 timer, så kan man dog lade opladeren blive hjemme på de kortere udflugter. De to apps, Music Center og Fiestable er langt fra imponerende. Specielt Music Center har problemer. Hver gang man starter den op, eller vender tilbage til den efter den har været i baggrunden, så står den og gør “et-eller-andet” i omkring 10 sekunder hvor man ikke kan bruge app’en. Efter at have brugt app’en i ganske få minutter fandt jeg de første 4 fejl der burde være blevet fanget i Sonys kvalitetskontrol. Det er bare ikke i orden, og jeg håber Music Center får sig en grundig opdatering inden for nær fremtid.

Man skal vurdere om Sony SRS-XB40’s lysshow er den ekstra pris værd, for det er en højttaler i den dyre ende af skalaen. Vi er ude i en pris der er højere end f.eks. en UE Megaboom som er min personlige favorit for tiden. Men ingen tvivl om at Sony SRS-XB40 faktisk spiller rigtigt godt, og den skal nok være et hit hos den rigtige kundegruppe.

Pris og tilgængelighed

Sony SRS-XB40 er set til 1.999,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

De fleste Bluetooth højttalere vi har anmeldt har alle haft et mere eller mindre anonymt udseende. Det kan man ikke beskylde Sony SRS-XB40 for at have, den har indbygget lysshow med farver og stroboskop effekt. Lad os se om der er også er en...Test: Sony SRS-XB40 Bluetooth højttaler