tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Shokz OpenSwim Pro

Test: Shokz OpenSwim Pro

Shokz har længe lavet bone conducting hovedtelefoner, der opererer på en lidt anden måde end almindelige høretelefoner. I denne omgang skal vi se dem i form af OpenSwim Pro, hvor det med vibration i stedet for drivere giver ekstra meget mening, nemlig i vand.

Hvad er der i æsken?

Den hvide æske til OpenSwim Pro er illustreret med vand på ydersiden for ligesom at illustrere at de kan tåle at være helt nedsunket i vand. De er såmænd også IP68 ratede og bør altså kunne bruges til svømning. Derfor er udstyrspakken også bestående af et etui, ørepropper og et datakabel foruden hovedtelefonerne.

Design

Hvis man ikke vidste bedre kunne man sagtens forveksle Shokz OpenSwim Pro med et behind-neck in-ear. Da du begynder at tage det på finder du dog ud af at de to lydenheder ikke går ind i ørerne, men derimod hviler foran dem.

Det er hele pointen med Shokz, som bruger vibrationer, også kaldet bone conducting teknologi, til at bringe lyden gennem dit kranie ind i dine øregange. Det lyder i virkeligheden mere komplekst end det er, men din egen stemme lyder netop også anderledes for dig end alle andre af samme årsag (blandt andet).

Designet af Shokz OpenSwim Pro føles ret robust. Det føles ikke billigt selvom materialet er af den type, man godt kunne tænke er billig. Materialet er dog netop valgt grundet fokus på at det skal være sved- og vandafvisende.

Modsat Creative Outlier, som egentlig har samme funktion og som vi også har testet her på sitet, så har Shokz OpenSwim Pro ikke nogle propper til mikrofonens hul på den højre enhed. OpenSwim Pro er nemlig et headset, så du kan godt bruge det til at snakke med nogen.

Propper medfølger dog, men disse er til dine ører. Disse har to formål, hvor det primære er at du kan få en bedre lytteoplevelse med et sæt som OpenSwim Pro, idet du lukker støj ude og musikken bedre kan nå dine ører gennem vibrationerne. Den anden funktion, som måske ike engang er tiltænkt fra producenten, er at du slipper for at få vand i ørerne når du svømmer.

Et andet genialt påfund, som jeg synes meget om, er at det medfølgende etui til transport af Shokz OpenSwim Pro er lavet med huller. Det vil sige at når du har været ude og svømme og dine Shokz er våde, så kan du smide dem i etuiet med det samme og så vil vand forventeligt dryppe af og fordampe gennem hullerne. Der er altså tænkt på detaljerne for så vidt angår vand gennem hele designet.

Du kan få Shokz OpenSwim Pro i to forskellige farvekombinationer. Begge er todelte og vores orange/blå kombi er for mig at dømme ud fra billederne langt mere spændende end den anden grå/sorte kombi.

Funktionalitet

Hvis du vil have adgang til lidt ekstra features med Shokz OpenSwim Pro, så har du mulighed for at installere Shokz appen på din mobile enhed. Af de mange apps jeg har testet i denne kategori, så er Shokz appen en af de bedre. Mest fordi den er simpel og nem at finde ud af og så kører den ret smooth og hurtig.

Før du kan forbinde flere telefoner (eller computer) til Shokz OpenSwim Pro via Multipoint så skal du også installere appen for at slå funktionen til.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du får musikken med dig ud på din svømmetur, hvis du eksempelvis ikke vil risikere din telefon med ud på vandet, så er OpenSwim Pro udstyret med et internt lager på 32 GB. Her kan du gemme et hav af musik og så havde med dig på din svømmetur, eller løbetur for den sags skyld. Funktionen testede jeg med at smide et par sange over og det virker ganske fint.

I MP3 mode som du aktiverer gennem knapperne på headsettet er det muligt at afspille musik og pause den. Det er dermed ikke muligt at lave en playliste og ændre i denne. Det kunne ellers være smart, hvis filerne kom frem i Shokz appen. Du kan dog ændre afspilningsmåden fra Normal til enten Shuffle eller Repeat.

Shokz OpenSwim Pro er i øvrigt et sæt, der minder utrolig meget om OpenRun i både design og form. Begge kan modstå støv og vand, men OpenSwims højere rating på vand gør at de kan være under dybere vand og altså mere tryk, så de kan forventeligt klare en tur i svømmehallen eller havet. Det blev også testet i havvand og overlevede, men en lille personlig anbefaling er at skylle dem af i ferskvand efterfølgende – mest for at være på den sikre side, da salt generelt kan være hårdt for plastik og elektronik.

Lydkvalitet

Fordi du ikke får lyden direkte ind i øret, men derimod gennem vibrationer og udenfor øret, så kan lydoplevelsen med Shokz OpenSwim Pro være ret meget anderledes end hvad du ellers er vant til.

Lyden virker nemlig ret dæmpet til at starte med, men bliver på en eller anden måde “bedre” når man vænner sig til dette. Det bliver ikke noget som audiofile vil kunne leve med for selvom det er godt, så er det ikke nær så godt som med “rigtige” drivere. Selv langt billigere hovedtelefoner lyder bedre end OpenSwim Pro, men til gengæld får du nogle andre fordele, som at du kan høre omgivelserne langt bedre, hvis du for eksempel løber i trafikken.

Du skal endvidere vænne dig til at du kan mærke vibrationerne jo mere du skruer op for lyden.

Mikrofon

OpenSwim Pro kan ikke prale af at have en fantastisk mikrofon. At best kan du føre en samtale i stille omgivelser og headsettet klarer sig også bedre end jeg havde frygtet, men er altså ikke en oplevelse man vil skrive hjem om.

Komfort

Hovedsageligt er Shokz OpenWater Pro ikke noget jeg mærkede at have på hovedet. De er ret lette og behagelige mod huden. Der hvor jeg mærkede dem på hovedet var hvis jeg skulle sidde ned og læne mig op ad noget. Så kunne jeg ikke det fordi headsettet stødte ind og trykkede mig så på hovedet. Ellers var det ikke til at mærke, hverken når jeg gik, løb eller svømmede.

Selvom OpenSwim er lavet til svømning så du ved at det er vandtæt nok til dét formål, så virker det ganske fint til andre typer af træninger. Jeg føler i hvert fald ikke at sved umiddelbart påvirker headsettet. Tværtimod er overfladen nok ligeså egnet til sved, som det er til vand og støv.

Batteri

Batteritid med Shokz OpenSwim Pro er ligesom med andre hovedtelefoner noget, der afhænger af, hvordan du bruger det. Hvis du spiller højt så holder ikke de lovede ni timers afspilning. Omvendt hvis du ikke spiller bare en smule højt, så hører du meget lidt af lyden, hvis ikke du smider ørepropperne i da denne type headset er mere følsomme for uderakommende støj. Jeg havde ikke mulighed for at teste det nøjagtige timetal på hvor lang tid det rent faktisk kunne holde. Umiddelbart virker ni timer dog ikke helt ved siden af. Det er i hvert fald længere tid end de fleste af os kan svømme eller holde en træning kørende.

Hvis du alligevel skulle være så uheldig at være løbet tør for strøm, så er ti minutter på en oplader nok til at give dig tre timers musik, hvilket nærmest er vigtigere for på ti minutter kan du netop tage tøjet på og gøre dig klar til træning.

Konklusion

Der er tænkt på detaljerne og jeg er selv rigtig vild med at sågar etuiet er lavet med huller i, så vand kan ledes væk. Det er dog ikke etuiet som er i fokus, men derimod selve headsettet, der også imponerer ved at du har mulighed for at tage musikken med dig via den indbyggede MP3 afspiller og 32 GB lager. Det er måske en meget simpel afspiller, men jeg synes det er en rigtig fed detalje. Designet kan tåle svømning og al anden form for træning for det sidder fast på hovedet og giver en nogenlunde lydoplevelse. Du skal ikke forvente dig det store lydmæssigt, men appen hjælper på at du kan tilpasse en del indstillinger og helt generelt er OpenSwim Pro et ganske fint headset. Jeg vil dog sige at prisen er en anelse i den høje ende når man tager den lidt dæmpede lyd i betragtning og hvad man ellers kan få konkurerende produtker for.

Positivt

  • God komfort
  • Solid lyd
  • Vandtæt IP68
  • Indbygget MP3-afspiller

Negativt

  • Pris
  • Lyd kan være dæmpet sammenlignet med “almindelige” høretelefoner

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Shokz har længe lavet bone conducting hovedtelefoner, der opererer på en lidt anden måde end almindelige høretelefoner. I denne omgang skal vi se dem i form af OpenSwim Pro, hvor det med vibration i stedet for drivere giver ekstra meget mening, nemlig i vand. Hvad...Test: Shokz OpenSwim Pro