søndag, januar 26, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Sandberg Powerbank 6000 Wireless

Test: Sandberg Powerbank 6000 Wireless

I takt med at flere og flere mobiltelefoner understøtter trådløs opladning er det også blevet tid til at vores powerbanks understøtter dette. Et af disse powerbanks er Sandberg Powerbank 6000 Wireless, som vi har fået lov at kigge nærmere på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Det er de velkendte farver som præger æsken til Sandberg Powerbank 6000 med det sorte og blå. Selve æsken har aldrig været noget som Sandberg har brugt pengene på, mens indholdet består af selve powerbanken, en manual, et microUSB-kabel til opladning samt en voucher til Bullguard antivirus i tre måneder.

Design og funktionalitet

Det første man lægger mærke til ved Sandberg Powerbank 6000 Wireless er dens mange sugekopper på toppen. Sugekopperne giver et lidt særpræget design mens resten af powerbanken er sort med en krom-liste i siden. Trods krom-listen er det ikke noget, der får powerbanken til at fremstå særlig luksuriøs. Enheden føles ret robust, men den bløde sorte plastik og sugekopperne trækker kvalitetsindtrykket en smule ned.

Mellem sugekopperne er der et mellemstykke med en lille rund forhøjning i midten. Her i midten er der ikke sugekopper, men der er derimod hvide streger, som indikerer et trådløst signal. Der er også tale om noget trådløst, men modsat eksempelvis netværk, så er der her tale om strøm. Sandberg Powerbank 6000 Wireless er nemlig udstyret med en Qi-plade, som kan lade kompatible enheder op uden at man skal bruge kabel.

Det er også her sugekopperne kommer til deres ret fordi de kan sørge for at holde mobiltelefonen på plads, mens denne bliver ladet op og dermed også tæt på Qi-pladen. Det kræver dog at telefonen eller det cover man bruger har en overflade, som sugekopperne kan holde fast i.

Hvis man har et cover på skal man dog være opmærksom på at Qi-laderen i Sandberg Powerbank 6000 ikke er kraftig nok til at trænge igennem nødvendigvis. Det har jeg ellers tidligere set en tilsvarende powerbank kunne klare i form af Trusts bud på en lignende løsning, hvor man dog ikke har sugekopperne til at holde på enheden.

På den modsatte side af sugekopperne er Sandberg Powerbank 6000 ganske mat og uden de store detaljer. Man ser kun i bunden nogle LED-lys, der fortæller status af batteriet på selve enheden. Det er hvide lys og er derfor ikke så gennemtrængende, hvilket jeg synes er ret flot. Man kan derfor nemt vide, hvor meget “juice” der er tilbage på powerbanken i forhold til hvor mange opladninger af ens enhed man har tilbage. En iPhone Xs, som i øvrigt understøtter trådløs opladning, har et batteri der kan lades op mere end to gange med Sandberg powerbankens indbyggede 6000 mAh batteri.

I siden af Sandberg Powerbank 6000 Wireless finder man de øvrige måder, hvorpå man kan lade sine enheder op på, hvis ikke Qi skulle være en mulighed eller ønske. Foruden microUSB-porten, som bruges til opladning, så er denne powerbank udstyret med en USB-A og USB-C tilslutning. Ved siden af disse har man tænd-knappen som man også bruger når man vil tjekke batteristatus på selve powerbanken.

Sandberg Powerbank 6000 med iPhone Xr på toppen

Ved at inkludere USB-C porten gør Sandberg denne powerbank til en smule mere fremtidssikker. Det er helt klart en fordel at man har forskellige tilslutningsmuligheder og man kan sågar oplade adskillige enheder samtidigt, selvom det betyder at det 6000 mAh store batteri ret hurtigt vil blive afladet.

Konklusion

Powerbanks er kommet for at blive og bedst som man troede de ikke kunne komme med flere funktioner i dem, så bliver Qi-teknologien også klar til at komme i lommeformat. Qi trådløs opladning er ret smart at inkludere i en powerbank når nu flere og flere mobiltelefoner understøtter funktionen og Sandberg Powerbank 6000 Wireless tilføjer foruden det også nogle sugekopper, der holder fast i ens telefon mens denne lader op. Sugekopperne kan man også bruge, hvis ikke man bruger Qi selvfølgelig for på en smart måde at holde de to enheder tæt på hinanden. Sandberg Powerbank 6000 Wireless indeholder også USB-C tilslutning til nyere enheder og er på den måde egentlig en fin alsidig powerbank, men Qi-opladeren kunne godt bruge en smule mere kraft.

Positivt:

  • Qi-opladning til trådløs strøm
  • Sugekopper til at holde fast i telefon
  • USB-C og USB-A tilslutning

Negativt

  • Knap så kraftig Qi-lader

Pris og tilgængelighed

Set til 270,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I takt med at flere og flere mobiltelefoner understøtter trådløs opladning er det også blevet tid til at vores powerbanks understøtter dette. Et af disse powerbanks er Sandberg Powerbank 6000 Wireless, som vi har fået lov at kigge nærmere på i denne test. Hvad...Test: Sandberg Powerbank 6000 Wireless