mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ROG Gladius III gamingmus

Test: ROG Gladius III gamingmus

ASUS introducerer os for deres nyeste skud fra stammen i form af ROG Gladius III musen med udskiftelige switche og et genkendeligt design. Vi har set nærmere på dens ydelse og brug for at bringe vores besyv.

Hvad er der i æsken?

Selvom æsken til ROG Gladius III er relativt beskeden og med et sort ydre og en rød kant, så er indholdet det faktisk ikke. Foruden selve musen med dertilhørende kabel, så er der også ekstra teflon med til fødderne og to Omron 5-pin switche samt værktøj til at skifte dem ud. For ikke at nævne den obligatoriske række af papirer, der også medfølger.

Design

Ved første øjekast fristes man til at kalde designet af ROG Gladius III for – standard. Den har fået lidt mindre kant end sin forgænger og er nu mindre iøjefaldende, men ellers minder den meget om sig selv. Eller, det gør den til man får sat lys til den for den har naturligvis fået en visuel opdatering på denne front også.

Først og fremmest er selve Scroll-hjulet nu helt gennemsigtigt og det betyder at det lyser helt op i den valgte farve og effekt. Det gør at scroll-hjulet føles en smule gummiagtig, men uden at det er generende.

Dernæst er der i siden af ROG Gladius III lavet nogle fede detaljer, som også lyser op indefra. Umiddelbart ligner det faktisk den ikoniske matrix-kodestreng. Især hvis farven skifter til grøn, så tænker man at det er taget ud af filmen, men kigger man nærmere, så erfarer man at der står Gladius og Republic of Gamers med meget små bogstaver.

Designet er til højre-håndsbrugere og genvejstasterne er dermed kun at finde i venstre side af musen. ROG Gladius III har seks knapper i alt og de kan alle programmeres, om end den ene af disse knapper er bag scroll-hjulet og altså lidt svær at nå i kampens hede. Den kan dog bruges til at skifte DPI med eksempelvis og altså noget man ikke gør hele tiden.

Musen har også en knap på undersiden, hvor man også findes dens sensor, men denne knap er foruddefineret til at skifte profiler med. På undersiden finder man også to huller, som er dækket til med gummidutter og disse giver adgang til de skruer, som du skal skrue af for at få åbnet musen op. Det lidt atypiske ved ROG Gladius III er nemlig at den er semi-modulær ved at den lader dig skifte switchene på de to primære knapper.

Udskiftningen af switchene er meget nem og tager højst et par minutter, men jeg tvivler på at det er noget man vil gøre ofte. Efter min mening er man enten til det ene eller det andet, men måske nogle, der går vildt meget op i det kan tænkes at have én type til en bestemt type af spil og en anden til nogle andre spilgenrer.

ROG-folket har designmæssigt – efter min vurdering – valgt at gå den simple rute og det skal de ikke høre kritik for. ROG Gladius III virker nemlig robust og velbygget, men samtidigt flot at kigge på uden der er for meget “gaming” over den. Selve kablet er temmelig tykt skal man være opmærksom på. Mere korrekt ville dog nok være at kalde det luftigt for det er nemlig lavet så det er med vævet stof omkring og det gør at det i mindre grad vikler sig omkring sig selv.

Nedenfor ses ROG Gladius III ved siden af en af de andre populære mus på markedet, hvis du har behov for at danne dig et indtryk af hvor meget den 12,3 cm x 6,8 cm x 4,4 cm store mus rent faktisk fylder. Vægten er i den lave ende af en mus i denne størrelse med sine 79 gram (uden kabel). Vægt i mus er en smagssag efter min mening, så den del vil jeg ikke nærmere ind på andet end selve konstateringen.

Funktionalitet

Fra udseende bevæger vi os nu mod anvendelse i de næste par afsnit, hvor jeg har kigget nærmere på, hvordan ROG Gladius III er at bruge i dagligdagen.

Software

For at ROG Gladius III ikke skal være “bare” endnu en gaming mus med lidt RGB-lir, så bør man installere dens software og få mest muligt ud af den. Det hedder Armoury Crate og forener både indstilling af selve Gladius III musen, men også andre ASUS enheder man måtte have sluttet til. Hvis du har et ASUS bundkort og ARGB, så kan du derigennem også styre hele dit systems belysning fra en app.

Appen er fint simpelt bygget op og er ret nem at finde ud af. Til tider føler man den hænger i bremsen i et splitsekund, men har man bare en smule tålmodighed er det til at arbejde med.

Selve indstillingerne strækker sig fra den nævnte belysning, men også programmering af knapper og indstilling af sensorens følsomhed. Disse indstillinger kan du så være spil-afhængige eller skifte mellem de gemte profiler ved hjælp af tastetryk. Et tip er at have forskellige farveindstillinger for forskellige profiler, så du altid ved, hvad du har aktiveret. Sådan gør jeg nemlig selv.

Du kan i softwaren også kalibrere sensoren til netop din musemåtte eller skrivebord, men her må jeg blankt erkende at mine Fingerspitzgefühl-evner ikke rækker til at kunne mærke en forskel. Jeg vil dog sige at eliminerer det bare en brøkdel af flaskehals, så bør man jo gøre det.

Sensor

De grove tal hedder sig at sensoren i ROG Gladius III er med 19.000 DPI med understøttelse af en max hastighed på 400 IPS (inch per second) og en acceleration på 50 G. Dét burde være rigeligt for de fleste mennesker – også pro gamere – og selv har jeg ikke kunne konstatere at den ikke kan følge med. Selv ved høje DPI følte jeg ikke at musen blev ustabil, hvilket naturligvis også er vigtigt når man spiller kompetitivt.

ROG har sågar tunet sensoren op til 26.000 DPI og selvom jeg ikke kan forklare teknikken bag, så synes jeg det lyder ret imponerende, om end jeg selv er en low-sens gamer, der spiller med 2400 DPI. Som allerede nævnt og vigtigst af alt, så er det ikke fordi jeg på noget tidspunkt oplevede at ROG Gladius III glippede eller performede uhensigtsmæssigt. Den var præcis og det tog mig næsten ingen tid at vænne mig til at spille med den i stedet for den mus jeg gamer på til daglig.

Komfort

Den [relativt] store mus ligger rigtig godt i min hånd. Jeg spiller med palm-grip, hvilket vil sige jeg hviler hele hånden på musen mens jeg gamer og her fylder den fint ud i begge sider, således at jeg føler der både er godt greb og god støtte. Knapperne ligger rigtig godt positioneret så jeg heller ikke skal lede efter dem med fingrene. Det sidstnævnte gælder ikke DPI-knappen i toppen, men det ville være unfair at anfægte.

ROG Gladius III glider ganske fint henover min musemåtte. Der er en anelse modstand, altså hvor musen bliver “grebet” af musemåtten. De andre medfølgende musefødder gør at du kan skifte dem når de bliver slidt ned en dag og det er nok en god idé for de hardcore gamere, som spiller flere timer om dagen og slider lidt mere på deres udstyr end jeg har kunne nå under min test.

Generelt

Det eneste jeg oplevede med ROG Gladius III var lidt issues med dens scroll-hjul. Det som simpelthen sker er at jeg ruller på hjulet for at skifte våben og i ny og næ hopper den et skift af våben over. Jeg skal ikke kunne sige om min mus var med en fejl eller om det gennemsigtige scroll-hjul design har en udfordring, men pænt irriterende var det i hvert fald at have en anden skyder i hænderne end forventet når man skal til at engage nogle fjender.

Der er tydelig forskel på de to typer af switche i øvrigt, som du kan sætte i ROG Gladius III og som begge medfølger til musen. Jeg vil ikke komme ind på om den ene eller den anden er bedre, for det er helt og aldeles en smagssag, men jeg vil pointere at jeg synes 5-pin Omron klart har mere tydelig feedback og en anelse mere modstand. Hvis man ikke selv ved, hvad man er mest til, så kan man jo smide to forskellige på musen her og teste sig til et svar.

Konklusion

Republic Of Gamers, som ROG står for, er kendte for at lave gaming produkter, som er en smule udover det sædvanlige. Umiddelbart ligner det ikke at ROG Gladius III er voldsomt anderledes end mange af sine konkurrenter, men muligheden for at skifte switchene ud, i en i øvrigt nem proces, er dog ikke noget man ser tit og så er scroll-hjulet helt oplyst af RGB, hvor man oftest ser det er kanten eller det indre. At det så lige er scroll-hjulet, som jeg har størst udfordring med i denne mus er noget helt andet. Scroll-hjulet er nemlig ikke ligeså responsivt, som jeg føler musen ellers er, for den er ganske præcis og reagerer på både bevægelser og klik problemfrit. Designet er simpelt, men samtidigt flot og fylder en del i hånden. Det er altså ikke en lille mus, men på den gode måde. Alt i alt ligger den godt i hånden, er præcis og ser flot ud og må derfor siges at være et fint køb til prisen.

Positivt

  • Flot og simpelt design
  • Fed RGB-effekt i siden
  • Scroll-hjul helt i lys (smagssag)
  • Letvægt på 79 gram trods størrelse
  • God sensor
  • Udskiftelige switche på primære knapper

Negativt

  • Scroll-hjul glipper til tider
  • Software en smule tung til tider

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris på 659,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

ASUS introducerer os for deres nyeste skud fra stammen i form af ROG Gladius III musen med udskiftelige switche og et genkendeligt design. Vi har set nærmere på dens ydelse og brug for at bringe vores besyv. Hvad er der i æsken? Selvom æsken til ROG...Test: ROG Gladius III gamingmus