søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Rocketbook Everlast notesbog

Test: Rocketbook Everlast notesbog

Har du det bedst med at tage noter i hånden, men er træt af at skulle overføre dem til et digitalt medie manuelt efterfølgende? Godt, for i denne omgang ser vi på en evig notesbog ved navn Rocketbook Everlast, som du kan skrive i igen og igen.

Hvad er der i æsken?

På nær bunden er æsken til Rocketbook Everlast ligesom den ville være til en almindelig notesbog, men i bunden har man så en ekstra æske, hvori man finder en Pilot Frixion pen og en klud.

Design

Rocketbook Everlast er en sprialblok og umiddelbart ligner den enhver sådan en af slagsen. Den er måske en anelse tungere end gennemsnittet og indeholder kun 32 A4 sider i det hele.

Siderne er hvide og opdelt med kvadrater, som dog kun er tegnet op med punkter og ikke streger. Alle 32 sider til notesbrug er ens og op til den enkelte at “designe” efter ønske.

Den første side på selve omslaget, som i øvrigt ikke tæller med i de 32 sider er tegnet op og indeholder syv symboler med dertilhørende tomme streger. Disse symboler kan ikke viskes ud, men til gengæld kan du skrive på linierne ved siden af.

De syv symboler gentager sig i øvrigt på bunden af hver af de 32 sider og til venstre for disse er der en QR-kode. QR-koden behøver man ikke beskæftige sig med da dette er noget som Rocketbook appen blot skal bruge til at identificere ens sider og rækkefølge formentligt. Symbolerne er til gengæld ret vigtige, men deres funktion kommer vi nærmere ind på i næste afsnit.

Selve siderne er af en form for plastik. De føles ret bløde og kan bøjes, men hvor producenten påstår at det føles som at skrive på rigtigt papir, må jeg dog sige at det ikke helt er tilfældet. Jeg har ikke noget jeg kan sammenligne det med, men det føles måske mere som at skrive på en skærm, såsom iPad, end rigtigt papir eller måske en mellemting mellem de to. Det gør dog ikke så meget, men man skal efter min mening blot vide, hvad der er tilfældet.

For mit eget vedkommende er størrelsen på A4 en smule større end jeg ville foretrække det. Jeg ved der er tale om en smagssag, hvorfor jeg ikke ønsker at give Rocketbook Everlast minuspoint for størrelsen, idet man også kan erhverve den i A5 og Mini. Årsagen til at jeg hellere vil have et lille hæfte er at mine egne noter oftest er med nøgleord og kortere referater samt at et mindre hæfte vil være nemmere at transportere. Så det skal man måske have in mente når man vælger. Desuden har man fire forskellige farver at vælge mellem, hvor jeg selv nok er mest til den sorte, som vi også fik til test.

Selve idéen med spiralblok er dog helt sikkert en rigtig god løsning for modsat andre notesbøger er det med Rocketbook Everlast tanken at man kan bruge den, ja, for evigt og genbruge de samme sider igen og igen, hvorfor den nok forventes at blive åbnet og lukket en del gange og her ville en limet sammensætning nok give op efter noget tid.

Funktionalitet

Hvordan at Rocketbook Everlast kan blive genbrugt igen og igen er jo så det store spørgsmål. Den medfølgende pen, Pilot Frixion, er lavet med et slags viskelæder i toppen. Dette viskelæder bliver dog ikke slidt på samme måde som et almindeligt viskelæder ellers gør det i øvrigt. Tanken er at det skaber varme gennem gnidning og på denne måde bliver det blæk, som man har skrevet med, så fjernet fra ens papir.

Det betyder at det man skriver eller tegner med Pilot Frixion sagtens kan fjernes fra papiret igen, selvom at man har følelsen af at man skriver med en almindelig kuglepen. Følelsen er ikke helt så kuglepen- eller papiragtig på Rocketbook Everlast, som nævnt, men det er skrevet i hånden og sådan som mange foretrækker det.

Det særlige ved Rocketbook Everlast er så at papiret, grundet det er af plastik og ikke papir, nemmere og hurtigere kan viskes rent med den medfølgende klud ved at man sprøjter en smule vand på det. Papiret tager på denne måde ikke skade og kan genbruges mange gange. Dog er Pilot Frixion pennens tekst en smule langsom om at tørre, hvilket både gør sig gældende for almindeligt papir, og så i særdeleshed på det plastik Rocketbook Everlast er. Man kan på den måde komme til at tvære det ud ved en fejl.

De nævnte symboler fra tidligere bruger man så i forbindelse med at man sætter Rocketbook Everlast op gennem den app man kan installere gratis. Det er nemlig denne funktionalitet med appen, som er det helt unikke og super smarte ved denne evige notesblok. Apropos symboler i øvrigt, så skulle Rocketbook selv automatisk navngive filer til upload, hvis man skrev noget mellem dobbelte hashtags, men denne funktionalitet kunne jeg altså ikke få til at virke.

I appen forbinder man nemlig Rocketbook med sine andre services, såsom OneNote, Evernote, google photos, email og mange flere. Når man så på den givne side krydser et symbol af, så scanner man bare denne side gennem appen og så bliver denne side uploadet til ens valgte service. Man kan også sagtens uploade til flere af de forskellige services samtidigt så den samme side kommer med på flere af disse og det ekstra fede er at det går lynhurtigt.

Det er kun, hvis man aktiverer OCR (Optical Character Recognition) altså tekstgenkendelse, hvor Everlast så transskriberer det man har skrevet. For det meste rammer den også rigtigt, men jeg må da også erkende at jeg har oplevet nogle af mine bogstaver bliver “misforstået”. I denne funktion gør appen dog det at den både uploader det du har skrevet som enten PDF eller billede og så samtidigt adderer tekst nedenunder. Det betyder man kan arbejde videre med sine noter eller lade dem være som Rocketbook inkorporer dem.

Konklusion

Rocketbook Everlast kan virkelig være den sidste notesbog man køber for den er mulig at genbruge igen og igen. Pennen skal nok skiftes før man når at slide siderne op. Man skal vælge sin størrelse med omhu nærmest for det er ikke bare en notesbog man skifter ud når den er fyldt op. Opsætning og proces med at scanne til Evernote, Dropbox, osv. er utrolig simpel og gør det uhyre nemt at arbejde med. Jeg fik ikke testet hvad der ville ske, hvis man brugte en forkert pen med Everlast, men hvis man holder sig til forskrifterne, så har man med en notesbog at gøre, som man kan bruge i meget lang tid.

Positivt

  • Nem opsætning og brug
  • Hurtig upload til skytjenester
  • Præcis gengivelse af noter
  • Genbrug af sider nærmest uendelig

Negativt

  • Pen tørrer lidt langsomt

Pris og tilgængelighed

Set til 279,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Har du det bedst med at tage noter i hånden, men er træt af at skulle overføre dem til et digitalt medie manuelt efterfølgende? Godt, for i denne omgang ser vi på en evig notesbog ved navn Rocketbook Everlast, som du kan skrive i...Test: Rocketbook Everlast notesbog