onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: ROCCAT Kone XP Air gamingmus

Test: ROCCAT Kone XP Air gamingmus

ROCCAT seneste gaming mus, Kone XP Air, er spækfyldt med funktion og så kan den forbinde trådløst via både Bluetooth og USB-dongle. Er dét og de andre features nok for at forklare det høje prisskilt? Det ser vi til at få svaret på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Af en gamingmus at være, så er kassen til Kone XP Air slet ikke så lille, som vi ellers har set være trenden for tiden. Med trend mener jeg fokus på mindre indpakning grundet påvirkningen af miljøet og her kunne ROCCAT måske gøre lidt mere for den indvendige indpakning består af plastik, som ellers skulle være en af de store syndere.

Foruden dét så gemmer kassen altså på selve musen, en USB-dongle, vævet USB-kabel og ladestation samt de obligatoriske papirer naturligvis.

Design

Inden du tænder for ROCCAT Kone XP Air så ligner den egentlig enhver anden gamingmus med lidt ekstra knapper hist og her. Den adskiller sig på punktet omkring knapper ved at have en ekstra række af knapper i venstre side, mens den også er udstyret med to ekstra knapper ved toppen af den venstre primære knap.

Derudover så har ROCCAT Kone XP Air en knap nede på bunden, hvor din tommelfinger hviler mens du holder på musen, forudsat at du hviler hele hånden på musen ganske vist. Derudover har du én stor knap på toppen af musen og naturligvis et scroll-hjul, som også har flere knapper indbygget. Kone XP Air har 11 knapper i alt at gøre godt med i øvrigt.

Vender du Kone XP Air på hovedet er der også to knapper at finde på undersiden, hvoraf den ene er til at styre forbindelsestype og den anden til at synkronisere musen med en ny enhed. Det er også her ROCCAT på en smart måde har integreret skinnen, der lader dig glide musen direkte på opladestationen og i samme ombæring lavet plads til at du kan transportere USB-donglen med i musen når du vil på tur eksempelvis.

Du kan få ROCCAT Kone XP Air i den sorte farve, som vi har fået til test, men du kan også vælge den hvide udgave, hvis du er mere til den lyse side. Begge har til fælles at bagcoveret er relativt transparent og dette kommer til udtryk når du tænder musen.

RGB-effekterne på ROCCAT Kone XP Air er nemlig ganske flotte og virker “større” end de er grundet den effekt man har bygget ind, hvor det indvendigt reflekterer og som jeg ikke har kunne fange på kamera på en ordentlig måde. Det skal ses live da “dybdeffekten” er noget mit kamera kan få med på billede.

ROCCAT Kone XP Air føles god i hånden. Det gælder i hvert fald for mit vedkommende og jeg holder musen med “palm-grip”, hvor hele hånden hviler på musen. Her får jeg støtte til hånd og fingre, hvor jeg har brug for det og højden gør at jeg ikke slæber hånden ad musemåtten mens jeg spiller. Musen føles også ret godt udført og behagelig i hånden, men der er også én ting, som nager mig en smule. Det er at knapperne er af så forskellig vandring og føling. De to primære knapper er meget faste og “hårde”, mens de øvrige knapper er mere bløde og nogle knapper er sågar lidt “rystende”. Ikke noget der nødvendigvis influerer min præcision i spil, men det trækker helhedsoplevelsen en smule ned.

Logitech G502 ROCCAT Kone XP Air ASUS ROG Chakram

Funktionalitet

Jeg erstattede min primære gamingmus med ROCCAT Kone XP Air i den tid jeg havde den til test. Den kunne nemlig forbinde til min personlige gamingcomputer via USB og så min arbejdscomputer via Bluetooth. På den måde var det nemt at skifte uden at jeg skulle skifte input på min USB-hub og det synes jeg generelt er en rigtig smart feature, som efterhånden flere og flere gamingmus er udstyret med. Meget smart for dem af os, der enten arbejder fuld tid hjemmefra eller blot er begyndt at gøre dette oftere og oftere.

Min arbejdscomputer er en Mac og her virker ROCCAT Kone XP Air fint til, men jeg kan ikke installere ROCCATs SWARM software til denne platform, hvilket så også betyder at jeg ikke i macOS kan justere indstillingerne på musen. Dog har musen on-board profiler, hvilket vil sige jeg kan lave indstillingerne på en Windows PC og overføre dem til musen så disse virker på andre computere uden softwaren installeret.

ROCCAT SWARM applikationen har ikke ændret sig synderligt i lang tid efterhånden og den første opsætningsproces er derfor en smule tung. Den går nemlig ud på at når du starter softwaren er den blot en skal og når du så sætter ROCCAT udstyr til din computer, så vil den bede dig om at installere modulet til denne del. Det er smart, hvis du ikke ønsker at installere modul for enkelte produkter fordi du ikke ønsker at bruge SWARM til dem, men du skal så til gengæld vente med at kunne bruge din nye mus lidt længere end ved andre producenter. Samtidigt er der næsten altid en firmwareopdatering til ROCCAT udstyr og Kone XP Air var ikke nogen undtagelse.

Selve applikationen er dog blevet mindre tung at arbejde med henover tid og den er ret sigende og nem at bruge til at sætte indstillingerne op. Du kan justere, hvad de forskellige knapper gør og naturligvis belysningen samt en masse andre små detaljer. En lille ting som undrede mig var at en af profilerne ud af de fem, som musen kan gemme på, havde acceleration aktiveret. Denne funktion øger hastigheden på musen jo mere du bevæger den. Det er smart for dem der sidder i Windows og eventuelt har en stor skærm, men for os, hvor der i gaming helst skal være en ensartet hastighed og bevægelse, så bør denne funktion forbydes.

Nogle sensorer har i øvrigt en indbygget acceleration, som man ikke kan slå fra og det synes jeg ikke at jeg oplevede med ROCCAT Kone XP Air musen, der er udstyret med ROCCATs egenudviklede Owl-Eye sensor på hele 19.000 DPI. Jeg har set på en japansk hjemmeside at der i Kone XP Air gemmer sig en PixArt PAW3371 sensor, som den tyske producent så har tweaket.

Selve sensoren opfører sig ganske fortrinligt og allerede fra første game af Warzone følte jeg mig “hjemme” med den og fik adskillige kills. Den var præcis og havde ikke nogle udfald jeg kunne mærke, men det skal siges at jeg er en low-DPI spiller og har aldrig rigtig prøvet kræfter med de helt høje DPI. Om sensoren er præcis i begge ender af dens DPI-skala ville jeg i øvrigt skulle bruge en maskine til at vurdere, men for mig og mit blotte øje virkede musen ikke til at have nogen udfordringer.

Kone XP Air glider let over musemåtten og giver næsten ikke nogen modstand retur til dig som gamer. Derfor synes jeg heller ikke at dens 99 gram føles tunge. Faktisk føltes den helt rigtig for mig, idet jeg også foretrækker lidt tungere mus. Hvis man er til den nye trend, hvor mus nærmest skal veje det halve, så er ROCCAT Kone XP Air nok en tand for tung.

Det eneste som drillede mig og det skete i øvrigt adskillige gange var Kone XP Airs scroll-hjul. Der var gange, hvor den eksempelvis ikke skiftede våben og selvom det ikke skete i afgørende øjeblikke, så kunne det sagtens have været tilfældet. Jeg kan ikke sige det skete tit, men én gang kan også være afgørende.

De 11 knapper som musen i øvrigt har at gøre godt med er mulige at udnytte på flere forskellige måder så du i alt har 29 funktioner på musen per profil. Det er temmelig meget, om end det kræver at du holder knapper nede for at aktivere nogle andre.

Personligt er jeg ikke glad for at der er en ladestation, fordi det betyder alt andet lige at jeg skal finde plads til nogle kabler, men til gengæld bør du kunne spille op til 100 timer ad gangen uden opladning (og uden RGB lys vel at mærke), så du kan reelt gemme ladestationen lidt af vejen trods alt.

Konklusion

Hvis vi starter med scroll-hjulet på ROCCAT Kone XP Air, som jeg ikke er den store fan af, så er der kun godt tilbage at sige om musen vi har haft til test her. Der er tale om en gaming mus, som via Bluetooth kan bruges til kontorarbejde også og ellers er den udstyret med en masse gode knapper, en stærk software, som er nem at bruge og tonsvis af indstillingsmuligheder. Designet er ret flot og ligger også godt i hånden. Man kan sige mange af de samme ting om andre gaming mus derude også, men sjældent i én og samme pakke som helhed. ROCCAT Kone XP Air er for min størrelse hånd og mine præferencer nok en af de bedste mus jeg har spillet på længe. Prisen – tja – bør man overveje for man kan få meget for de penge.

Positivt

  • Stærk software
  • Flot design og RGB
  • God form
  • Masser af knapper og tons af indstillingsmuligheder
  • Ladestation

Negativt

  • Scroll-hjul
  • Pris

Pris og tilgængelighed

Set til 1.299,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

ROCCAT seneste gaming mus, Kone XP Air, er spækfyldt med funktion og så kan den forbinde trådløst via både Bluetooth og USB-dongle. Er dét og de andre features nok for at forklare det høje prisskilt? Det ser vi til at få svaret på i...Test: ROCCAT Kone XP Air gamingmus