Roborock er klar med endnu en løsning til dig, der ønsker et rent hjem uden al besværet. Eller i hvert fald er de klar med en combo, hvor du får både støvsuger til de daglige opgaver og en vådstøvsuger til gulvrens. Dyad Pro Combo fylder en del, kan man se allerede fra billedet, men er det pladsen værd – det ser vi på her.
Hvad er der i æsken?
Der medfølger egentlig kun en støvsugerenhed i æsken, men denne kan du så vælge at smide på enten moppen eller gulvstykket foruden børste til at rense de enkelte dele med, ekstra filter, base til at placere delene på, strømkabel, vandtank til rent vand og vandtank til beskidt vand. Dertil er der de forskellige mundstykker til at tilpasse støvsugeren til den opgave man skal bruge den til.
Design
Når man får lagt alle delene på gulvet inden samling, så virker det hele ret voldsomt og stort sammenlignet med noget andet jeg har testet i denne kategori. Selv efter samling er det noget du skal være opmærksom på fylder en del gulvplads. Den fylder faktisk hele 60 x 40 cm på gulvet, så det skal man lige gøre plads til et sted, hvor man også har en stikkontakt i nærheden.
Til gengæld, så har du både støvsuger og moppesystem samlet ét sted og jeg tænker at sådanne to ting almindeligvis ville fylde cirka det samme, men Roborock Dyad Combo Pro er så bare mindre mobil fordi basen er samlet for begge dele og så kræver den strømtilslutning.
Dyad Combo Pro består af adskillige dele, som kan samles efter behov og den rengøringsopgave du ønsker udført. Den centrale del i det hele er motordelen, som på toppen er udstyret med et display, der fortæller dig om batteriniveau, rengøringsmode den er sat til osv.
Motordelen er hægtet sammen med enheden der indeholder to vandtanke, en til rent vand og en til beskidt, samt moppen i bunden, hvor du også har den sidste beholder til rengøringsmiddel. Alle dele er relativt nemme at få af og på med klik-system og ret nem betjening.
Når du vil have motordelen af og montere mundstykkerne på, så er det også en ganske nem proces, men man skal lige vide, hvordan tingene skal vende, hvilket ikke er helt klart, men igen ikke rocket science hellere.
Sammen med mundstykkerne så er Roborock Dyad Pro Combo et 5-i-1 system, da du har moppen (med indbygget vådstøvsuger) og så fire forskellige mundstykker til henholdsvis gulv, tekstiler og andre svært tilgængelige områder.
Den mest imponerende af dem, efter min mening, er dog moppesystemet, der også vejer knap fem kilo når den er samlet og der er fyldt vand på. Den kan derfor være en smule tung at danse med når man vil transportere den rundt i huset. Når du sætter den i gang så er det slet ikke slemt, da motoren og børsterne sørger for at trække den og dig med henover gulvet. På den måde hjælper den trods sin vægt, men at flytte den fra lokalse til lokale uden at den er tændt kan godt være lidt upraktisk.
De forskellige mundstykker klikker du fast efter behov og kan gøre støvsugeren kortere ved ikke at bruge teleskopmundstykket, hvis du for eksempel blot skal ud i bilen og rense sæderne eller andet, hvor mobiliteten er vigtigere end det man ikke skal bukke sig. Det jeg dog lidt savner ved Roborock Dyad Combo Pro er at der foran støvsugeren ikke er nogen lamper, der lyser i den retning man støvsuger så man nemmere kan se støv og skidt foran sig eller eksempelvis under sofaen, hvor det kan være mørkt.
Designmæssigt er vådstøvsugerdelen en anelse høj i det. Dette gør at det kan være svært at komme ind enkelte steder. For vores hjems vedkommende var det dog ikke nogen udfordring og fordi mopperne går fra kant til kant, så var det sågar muligt at gøre rent helt ind under køkkenelementerne. Du får den dog ikke særlig langt ind under en sofa.
Funktionalitet
Inden man kommer i gang med Roborock Dyad Pro Combo, så skal de enkelte dele lige samles og naturligvis skal støvsugerens 4000 mAh batteri lades op, hvis man vil få det meste ud af enheden. Med 4000 mAh lyder det måske ikke af meget og er mindre end større telefoner har i dag, men umiddelbart bør det altså give 43 minutters driftstid.
Min test viste nemlig at et fuldt opladt batteri kunne holde til cirka 42 minutter og 13 sekunder på gulvvask ved den automatiske indstilling og “kun” 21 minutter på max. Dermed er det ikke ved siden af i forhold til, hvad producenten selv angiver.
Støvsugningen holdte lidt mere med 56 minutter og 45 sekunder på den besparende indstilling. Det er egentlig ikke dårlige batteritider, men hvis du ved at du på den tid ikke kan nå igennem dit hus, så skal du overveje om dette er den rette løsning for dig eller om du kan leve med at bryde rengøringen op over flere dage, da opladningen også tager et par timer.
Dyad Pro Combo byder på en sugekraft på 17.000 Pa sugekraft og det er ikke så lidt. Jeg testede både vådstøvsugeren og den anden med den samme mængde spild på gulvet. Vådstøvsugeren klarer sig klart bedst på vores parketgulv, men det skyldes at denne store del ikke ender med at skubbe større stykker havregryn foran sig eksempelvis. Hvis tingene bliver endnu større, så døjer støvsugerenheden med dem på plæn gulve da den ender med at skubbe tingene foran sig.
Støvsugeren klarer sig en smule bedre på de få steder vi har gulv lagt ud fordi den nemmere kommer over de større partikler. På parketgulv samler støvsugeren 50 gram sukker op, 49 gram ris og 46 gram havregryn op. På et gulvtæppe døjede den en smule med sukkeret og samlede “kun” 47 gram op, mens den tog 49 gram ris og 48 gram havregryn op. Jeg kørte over de samme steder op til to gange (frem og tilbage).
Vådstøvsugeren på den anden side klarede sig noget bedre med 50 gram sukker, 50 gram ris og 49 gram havregryn op i første forsøg henover et parketgulv. Det som dog var mere imponerende var at den også kunne samle spildte væsker op. Tog man det roligt så var der ikke noget tilbage.
Hvis jeg lod en plet stå natten over, til stor undren og nærmest frustration for den bedre halvdel, så klarede den også en indtørret plet saftevand. Resultatet med en omgang over vores parketgulv resulterede også i “tilpas” nok beskidt vand i tanken til at man kunne se der var blevet gjort en forskel. Jeg havde også en mere fedtet plet, som jeg skulle henover adskillige gange inden Dyad Pro Combo kom den til livs, men alt i alt synes jeg den klarer mopningen helt fint.
Vådstøvsugeren vejer som nævnt en del, men den trækker sig selv. Støvsugerdelen er til gengæld ikke nær så tung, men den er heller ikke let i forhold til andre ledningsfrie støvsugere jeg har forsøgt mig med. Alligevel synes jeg dog den for mit vedkommende er let og mobil nok til at jeg kan støvsuge både gulv og loft. Konen syntes til gengæld den var en anelse tung, hvis hun skulle støvsuge meget i loftet, hvis der eksempelvis havde samlet sig støv eller spindelvæv.
En ekstra vægt skyldes måske en smule den centrale del, hvor motoren og skærmen er. Til gengæld er displayet her langt mere fyldestgørende end ved andre støvsugere jeg har set. Spørgsmålet er bare om det er overflødigt, da den blot fortæller batteristatus og hvilken mode der er aktiveret. Ved hjælp af det Roborock kalder DirTect Smart Sensor teknologi, så fortæller den dig også, hvor den har fundet ekstra meget skidt ved at skærmen bliver rød, men jeg mangler endnu under min test at opleve noget, hvor den fanger dette forud for at jeg selv kan se det.
Det jeg dog bemærkede med Dyad Combo Pro var at når den kørte, og især ved højeste hastighed, så lavede den en høj nærmest hylende tone, som jeg tænker man godt kunne gå hen og blive lidt træt af i længden.
Når du er færdig med at rense med vådstøvsugeren, så sætter du den tilbage i stativet, som så sørger for at rense og tørre moppen, så denne er klar til næste tur og du ikke selv skal gøre nær så meget for så vidt angår rensningen. Under rensning larmer Dyad Pro Combo også, men det er ikke nær så voldsomt som den Roborock Q7 Max jeg testede for et par år siden.
Du kommer dog ikke udenom også at skulle rense systemet manuelt en gang imellem. Støvsugeren er ret nem og skal blot blæses igennem samt at du skal tømme beholderen. Dette foregår blot ved at tage den af selve motorenheden og så løfte filteret ud så du kan vælte skidtet ud over en skraldespand eksempelvis.
Det som er sværest at få ud er de hår, der sætter sig til børsterne, men disse kan tages ud, så det også bør være lige til. Generelt synes jeg at rensningen egentlig foregår ret smertefrit. Man skal dog vænne sig til at rensning skal foregå lidt oftere end ved almindelige støvsugere, fordi beholderne i Dyad Pro Combo sættet er mindre. Det er dog til at leve med for selve processen med at støvsuge og rense gulve er ret ligetil.
Konklusion
Selv ville jeg nok oftest sige at når noget prøver at være flere ting, så lykkes det sjældent godt og man skal holde sig til én opgave og være bedst til den. Der var derfor også en del skepsis eller rettere lav forventning til Dyad Pro Combo, som helhed. Det formår dog at overraske positivt og selv om det har sine udfordringer med at støvsugeren kan have lidt svært ved større partikler på vores parketgulv, så har man ét sted i hjemmet at have sin støvsuger og moppesystem, der i øvrigt spiller ganske fint sammen. Det hele fylder lidt i forhold til gulvplads og egner sig bedst til hjem med store overflader uden gulvtæppe, men til dét formål er der meget lidt at sige negativt. Helt generelt synes jeg at rensningen er ret imponerende og kan spare mig for at skulle moppe på “traditionel” vis og ved at bruge langt færre kræfter fordi Dyad Pro Combo “trækker” sig selv over gulvet. Det gør selve støvsugeren ikke, men denne klarer sig også ganske fint. Begge døjer lidt med at suge op af sprækker og mellem fliser, hvis der er dybere huller, men overordnet set er jeg positivt stemt for de resultater jeg kunne opnå med Roborock Dyad Pro Combo.
Positivt
- Ret god sugeevne
- Solid gulvvask egenskaber
- Nem at anvende
- Mange muligheder
- Lille del er nem at bære rundt på og håndtere
- Alt-i-én samlet løsning
Negativt
- Knapplacering kan være en smule upraktisk
- Støjen er i de høje tonelejer ved max hastighed