Vi er blevet udstyret med en helt ny mikrofon fra gamingproducenten Razer i form af Seiren V3 Chroma, som udover et nyt design byder på meget mere lys og farver. Æstetikken kan dog være mindre vigtig, hvis hardwaren ikke leverer, så lad os se nærmere på den.
Hvad er der i æsken?
Vanlig stil fra Razer så kommer Seiren V3 Chroma i en sort og grøn æske, hvor du finder mikrofon, fodstykke, USB-A til USB-C kabel og papirer. Alt sammen nydeligt pakket ned så det ikke rasler under transporten. Mere er der dog ikke at finde i æsken.
Design
Hovesageligt har Razer bibeholdt seriens designtræk og mikrofonen er aflang og med afrundet top og bund.
Den fremstår ret lækkert og veludført, selvom den føles ret let. Det kan være både godt og skidt, men umiddelbart har robustheden ikke taget et dyk.
Der hvor Seiren V3 Chroma adskiller sig fra sine forgængere er ved at gitteret, som dækker selve mikrofonen, er ret meget længere og udgør nu en halvdel af selve mikrofonstykket, mens det var cirka en tredjedel før.
Årsagen hertil er at hele stykket nu kan lyse i alle regnbuens farver, deraf navnet Chroma naturligvis, hvilket man ligeså godt kunne lade være fokus i designet når man nu var i gang.
I bunden af Razer Seiren V3 Chroma foden er der et gevind, som du kan bruge til at montere den på en mikrofonarm eller tripod eksempelvis, hvis ikke du skulle være interesseret i at have den stående på skrivebordet.
Du kan også afmontere foden helt og i bunden af selve mikrofonen er der ligeledes et gevind til samme formål afhængigt af hvordan du ønsker at montere mikrofonen.
På fronten finder du en drejeknap til justering af gain, mens bagsiden er til USB-C og 3.5 mm jack forbindelserne. USB-C kablet peger dermed udad, hvilket du skal have in mente, hvis du monterer mikrofonen på en mikrofonarm.
På toppen af Seiren V3 Chroma er der en touch-knap, som du kan aktivere mute-funktionen med. Hvis du holder denne knap inde i tre sekunder aktiverer du henholdsvis gain på mikrofonen og hvor meget du kan høre dig selv. Det føles lidt mindre intuitivt for mig end det at trykke på en knap og især når jeg skal holde fingeren på i tre sekunder.
Touch aktivering bliver endnu mere underlig når man monterer Razer Seiren V3 Chroma på en mikrofonarm, hvor den så vender på hovedet. Den tager dog input fra toppen af fingeren også så jeg behøvede ikke at vende hånden trods alt.
Overordnet set ligner Seiren V3 Chroma sig selv, men er altså tilpasset Chroma belysningen, som tydeligvis er omdrejningspunktet her. Eller er den for i de næste par afsnit ser vi nærmere på brugen af Seiren V3 Chroma. Helt generelt er mikrofonen dog flot, veldesignet om end man kan diskutere at kabler vender bagud og så touchknappen.
Funktionalitet
Ganske som det meste andet Razer udstyr jeg har testet, så virker Seiren V3 Chroma ud af boksen uden at du behøver installere anden software end de drivere den selv henter ind fra Windows. Dog, ligesom de fleste andre Razer produkter, så får du bare mere ud af dit produkt, hvis du installerer softwaren, der hører til i form af Razer Synapse, hvor du i øvrigt kan styre de andre Razer produkter du måtte have.
Lige med Seiren V3 Chroma giver det ekstra meget mening at installere Synapse appen, da den giver dig adgang til at fintune lydinstillingerne og sågar skabe profiler, så hvis du er glad for en indstilling og gerne vil eksperimenterer, så risikerer du ikke at noget går tabt.
Du kan naturligvis også indstille RGB-lyset med et hav af effekter og jeg kan på billede slet ikke vise, hvor fedt det rent faktisk kan gøres og du kan få mikrofonen til at reagere på forskellige ting i dine spil. Personligt vil jeg dog oftest have mikrofonen tættere på min mund og derfor vil jeg nok selv ikke have at mikrofonen skifter farve (eller lyser for den sags skyld), men du har muligheden. Det er sikkert ekstra fedt, hvis man har et stream, hvor man viser sit hardware frem.
Mixeren er dog den klart fedeste del ved Seiren V3 Chroma gennem Synapse appen, da du der kan styre lydoutput på flere af dine kilder og skabe det mix der passer til det du skal bruge mikrofonen til uagtet om du gamer, streamer eller er ved at optage en podcast.
Razer Seiren V3 Chroma har i øvrigt en indbygget beskyttelse mod skrig og den lyser også rødt når den aktiverer denne funktion, som altså sker, hvis der kommer en for høj pludselig lyd ind, så beskytter den dine lyttere.
Appen drillede mig et par gange ved ikke at lade mig slukke min egen stemme altså det man kalder talkthrough / playback. Jeg fik det endeligt til at vire, men jeg ved aldrig hvad der skulle til. Måske bare en opdatering fra Razers side på et tidspunkt.
Seiren V3 Chroma er hvad man kalder en supercardioid mikrofon, hvilket betyder at trods den runde form, så er den koncentreret om lyd, der kommer fra fronten af mikrofonen og dette kan du ikke ændre ved. Det vil sige at den er god til en enkelt bruger ad gangen og ikke til interviews eller til indspilning af både stemme og instrument. Den er i stand til at optage med 24-bit og op til 96 kHz, så specifikationerne har den helt sikkert på sin side, så lad os lytte til et par indspilninger med den i nedenstående.
Første optagelse er med 44.1 kHz, mens den anden er med 96 kHz, hvor det var nødvendigt at gemme i FLAC via Audacity for at det kunne lade sig gøre. Om vores server understøtter dette kan jeg ikke få verificeret, men der er helt klart forskel i de to indspilninger, som det kan høres af nedenstående.
Konklusion
Det viser sig så at både æstetikken og hardwaren spiller ganske fint i Razer Seiren V3 Pro. Personligt er jeg slet ikke glad for at væsentlige funktioner, såsom gain (følsomhedindstilling) gemmer sig bag en touch-knap man skal holde inde i tre sekunder for at aktivere, men udover det, så er der ikke noget at sætte fingeren på. Razer Seiren V3 Chroma kan monteres på skrivebordet eller på en mikrofonarm, har en stærk software til at understøtte finindstilling af den og så er lydkvaliteten ganske enkelt fremragende. Dermed er er der ikke meget andet at komme efter og Seiren V3 Chroma bør være nok til at stille de fleste behov uanset om man er til gaming, streaming eller anden form for content creation.
Pris og tilgængelighed
Vejledende udsalgspris: Cirka 1.110 DKK