onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Razer Opus THX headset

Test: Razer Opus THX headset

Razer ønsker at være gamernes (og sikkert alle andres) lifestyle brand. De er dermed begyndt at lancere mindre gaming-fikserede produkter og et af disse er dét Razer Opus headset med ANC, som vi har fået lov at se nærmere på.

Hvad er der i æsken?

Selv æsken til Razer Opus er i et mere neutralt design end det grøn/sorte, som vi ellers kender Razer for. Deres professionelle serie er målrettet en anden målgruppe og det ses tydeligt af dette nærmest helt sorte design af æsken. Indholdet består af et nydeligt anrettet etui i midten og en manual i venstre side af låget. I etuiet gemmer så resten af indholdet sig bestående af selve headsettet, et USB-C ladekabel, 3.5mm jackstik kabel og så en flyadapter så du på flyrejsen kan dele lyden med din sidekammerat.

Design

Det første, der designmæssigt springer i øjnene ved Razer Opus er at det nærmest helt sorte og matte design brydes af to THX logoer på ydersiden af ørebøfferne. THX er en dejlig teknologi, men at den skal fylde på begge sider virker lidt overkill, men måske skal Razer lige fortælle os at de ejer dette brand, som de jo har gjort siden 2016.

Som sagt er designet ret sort og det er samtidigt holdt utroligt simpelt, så jeg kan sagtens forestille mig at det er noget man sagtens vil kunne se i bybilledet, for Razer Opus er ikke iøjefaldende på en negativ måde. Det fremstår stilet uden at være for meget.

Ørebøfferne er sat således sammen at de både kan dreje og vippe og på den måde burde de kunne tilpasse sig stort set enhver hovedfacon. Der er en god blanding af materialer, således at det meste ydre er plastik, skinnen til hovedbøjlen er af metal og hovedbøjlens top er betrukket med kunstlæder og polstret med memoryskum. Plastikken føles dog ikke billig og det er en vigtig detalje synes jeg også.

På toppen af ørebøfferne er der små riller, som sikkert er til for at lyden kan slippe en smule ud og på undersiden finder man på den højre ørebøf alle Razer Opus’ knapper og tilslutninger. Knapperne er til at tænde/slukke med og så til at justere lyden med samt styre musik/samtale med. De tre knapper til lyd og medie ligner meget hinanden og ligger tæt sammen i en række, men fører man fingeren over dem så er det faktisk ret nemt at kende forskel, idet den midterste knap er sunket mere ind i designet. Smart måde at gøre det elegant på.

Tænd og sluk knappen er så lidt væk fra de øvrige knapper og holder man denne inde så tænder / slukker headsettet med en elektronisk lyd, der lader dig fortælle status. Der afspilles også en lille tone som bekræfter at en forbindelse er blevet etableret. Vi hører ofte headset give denne indikation med en kvindelig stemme som siger “on”, “off” og “phone one connected” men har man hørt Razers lyde et par gange, så er man ikke i tvivl om hvad de betyder og jeg er fan.

Der er også jackstik stikket på denne side så man kan forbinde dette headset kablet skulle man løbe tør for strøm eller bare have en kablet enhed man ønsker at tilslutte. ANC funktionen virker dog ikke uden at man tænder for headsettet. Den sidste forbindelse er USB-C, som bruges til at lade headsettet op med.

Der er en lille prik i den side, som peger mod din mund mens du bruger Razer Opus og det virker til at være det eneste hul, som jeg lige kunne spotte, der kunne være mikrofonhullet. Det lader altså til at Razer Opus har én mikrofon til både tale og til ANC, så det bliver spændende at se, hvordan denne yder.

Razer har også gjort plads til deres eget navn naturligvis og denne er at finde i bogstaver af krom på siden af hovedbøjlen i lodret retning og det ser ret lækkert ud. Det kan være det fylder en del, men det er ret tyndt, så det er slet ikke så iøjefaldende.

Funktionalitet

I de næste par afsnit ser vi på, hvordan Razer Opus er at anvende. Det at tænde og slukke går ret enkelt og forbindelsen sker ret hurtigt – også sammenlignet med andet vi har testet – men hvad sker der så derefter er jo endnu mere interessant. Indledningsvist vil jeg dog sige at rejseetuiet er ganske fint og der er plads til både kabler, adapter og headset. Man behøver sågar ikke folde headsettet helt sammen for at der er plads. Det skal blot foldes således at ørebøfferne peger rigtigt og kan presses ned i æsken, hvor der også er illustration, som hjælper dig med at vide hvordan den skal ligge.

App

Razer Opus er mulig at supplere med en app af samme navn via Play butikken eller App storen og denne giver dig mulighed for at indstille equalizeren til din smag. Det er ikke muligt at lave sin egen equalizer af en eller anden årsag, men kun vælge de prekonfigurerede, som er i appen allerede. Værende et stykke software forestiller jeg mig det nok kan komme med en opdatering dog.

Gennem appen kan du også deaktivere funktionen, som gør at headsettet pauser lyden, hvis du tager det af eller på. En ganske fin funktion, idet dens sensorer er lidt for følsomme. Jeg oplevede eksempelvis med Razer Opus at headsettet ville pause blot ved at jeg rettede lidt på det mens jeg havde det på hovedet.

Mere er der ikke rigtigt at spotte i appen andet end at du her kan sætte tiden, som det tager headsettet at slukke når det ikke er i brug. Det forlænger batteritiden, men de fem minutter, som er headsettets standardfunktion er for lidt for mig og så er det rart at kunne indstille det.

Lydkvalitet

Razer Opus er ganske vist designet med den brede målgruppe for øje og de har et ret stilet design. Når det kommer til lydprofil, så låner Razer dog en del fra deres erfaring indenfor gaming. Det jeg mener med det er at Razer Opus har en mørk lyd så at sige og ret meget bund. Dog er lydprofilen balanceret nok til at man også kan nyde sin musik i forskellige genrer og hvor bassen ikke er overdøvende mod mellem og de høje toner. Til noget af min musik ville jeg ønske jeg kunne skrue en anelse ned for bassen, men det var bestemt ikke ødelæggende for oplevelsen. Faktisk overraskede Razer Opus mig positivt her og leverer en ganske fin lyd generelt set. THX profilen er den der spiller bedst for mig af de equalizere som er at vælge mellem, men det afhænger lidt af genren.

ANC

ANC står for Active Noise Cancellation og det går ud på at headsettet gør noget aktivt for at modvirke støj udefra. Min bekymring om at kun én mikrofon kan håndtere denne opgave viste sig dog at holde vand. I hvert fald til dels for til trods for denne hindring, så har Razer Opus en acceptabel ANC, men den er slet ikke på niveau eller i nærheden af det EPOS headset vi også testede på omtrent samme tid. Jeg kan sagtens forestille mig at flyveturen eller køreturen bliver mere behagelig med Razer Opus, men jeg havde også dér bedre oplevelse med EPOS og eksempelvis Plantronics, men det var især på kontoret, hvor jeg følte at Razer egentlig for det meste bare blokerede lyden ude fordi selve ørebøfferne sidder så tæt og isolerer lyden passivt. Dermed ikke sagt at Razer Opus har en dårlig ANC, men det kan blive en del bedre.

Komfort

Det nævnte lukkede design er faktisk det eneste, som bevirker at komforten også bliver en smule et issue på lang sigt. Razer Opus er utroligt behagelige at få på hovedet. De strammer ikke og føles utrolig lette. De er også lette at have hængende om halsen når man tager dem af på den måde, men det lukkede design giver simpelthen ikke nok luft til huden efter længere tids brug. Her oplever jeg at min hud omkring ørerne begynder at svede og ganske rigtigt når jeg tager Razer Opus af hovedet, så er ørepuderne helt våde. Denne del kan dog sagtens også være individuel for jeg døjer ret meget med varme under hovedetelefoner genrerelt men med Razer Opus er det altså mere end hvad jeg gennemsnitligt oplever. Dog er det ellers behageligt at have på hovedet, da det som nævnt føles ret let, omend den vejer 265 gram og har 40 mm lyddrivere bag.

Batteritid

Jeg testede Razer Opus af adskillige omgange og med kontorarbejde hjemme blev det til en del timer om dagen. De to sessioner jeg endte med at køre det på endte jeg med cirka 24 timers brug i gennemsnit og det var altså med ANC, så det er ikke helt skidt. [Opdateret tekst] ANC tændes og slukkes ved hjælp af tænd og sluk knappen, men den samme knap bruges til Ambient on/off så man skal skifte mellem dem til man rammer den funktion man ønsker. ANC slukket giver bedre batteritid, men det er i mit testscenarie blot nogle få timer ekstra man får ud af det, så det behøver man ikke nødvendigvis spare på.

Konklusion

Razer Opus er et rigtigt lifestyle produkt fra denne ellers gaming fikserede producent og det er et rigtig godt produkt de har bragt på banen trods deres gaming ophav. Razer Opus har en rigtig god lyd med god balance og detaljegrad, selvom jeg selv ville foretrække en anelse mindre bass, eller muligheden for at skrue ned på den i en personlig equalizer. Batteriet holder rigtig længe og det er også positivt, men hovedtelefonerne kan godt blive en smule trættende efter længere tids brug da de er ret lukkede og danner varme omkring ørerne. Alt i alt et ret godt forsøg på at ramme os gamere og andre til når vi skal have vores udstyr med ud af døren og ikke bare til gaming.

Positivt

  • Flot design
  • God byggekvalitet
  • God lydkvalitet
  • God batteritid

Negativt

  • Middelmådig ANC
  • Ingen personlige equalizer mulighed

Pris og tilgængelighed

Set til 1.599,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Razer ønsker at være gamernes (og sikkert alle andres) lifestyle brand. De er dermed begyndt at lancere mindre gaming-fikserede produkter og et af disse er dét Razer Opus headset med ANC, som vi har fået lov at se nærmere på. Hvad er der i æsken? Selv...Test: Razer Opus THX headset