onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Razer Kraken V3 HyperSense

Test: Razer Kraken V3 HyperSense

Razer ønsker endnu en gang at give os en ekstra dimension på vores lytteoplevelse og har udstyret Kraken V3 med deres HyperSense teknologi, som giver fysisk fornemmelse af lyden i endnu højere grad. Læs med om vores vurdering af dette nye headset.

Hvad er der i æsken?

Kassen til Razer Kraken V3 HyperSense er lavet med et hårdt pap udenpå i de vanlige sorte og grønne farver, som Razer er kendte for, og så er det med et låg, som løftes op over headsettet som så er det første man ser når man løfter låget op. I selve kassen finder man ikke mange elementer, for den gemmer blot på headset, aftagelig mikrofon og de obligatoriske papirer.

Design

Inden man sætter strøm til så er Razer Kraken V3 HyperSense ganske sort. Det er dog ikke af denne grund kedeligt, hvilket hurtigt kan blive tilfældet når man har med et ensfarvet produkt at gøre. Headsettet afviger nemlig en del i nuancerne forskellige steder, idet materialerne går fra metal til plastik, kunstlæder og stof, samt gummi, så der er rigelig af detaljegrad, der gør at Kraken V3 HyperSense ikke er kedeligt i designet.

Selvom dette headset hører til Kraken serien, så er det en smule større end nogle af de øvrige i serien, hvis man kender denne. Det skyldes dels at der i Kraken V3 HyperSense er 50 mm lyddrivere, men jeg tænker også at HyperSense teknologien gør sit til at størrelsen er som den er.

Indvendigt oplyser Razer at ørebøfferne har med 62 x 42 mm at gøre godt med og det er faktisk ganske fint i forhold til at man har plads til selv større ører som mine. Kun i toppen føler jeg en smule at mine ører rører ved ørebøfferne indvendigt, men det er jeg vant til fra størstedelen af headsets, selvom de er over-ear.

Det store design bidrager til at Razer Kraken V3 HyperSense er klar med en kampvægt på hele 344 gram, hvilket ikke er lidt for et kablet headset, der ikke har batterier indbygget.

Når man så vælger at sætte strøm til så er det den ydre ring af ørebøfferne, der lyser op og med Razer logoet i midten. Omkring dette logo har man så en masse huller og prikker, men lad dig ikke narre af dem for Razer Kraken V3 HyperSense er et lukket headset og hullerne er til for udseende alene.

Selvom der er lys i siderne på ørebøfferne, så har man fra Razers side ikke valgt at inkludere lys på toppen af mikrofonen eksempelvis. Dette havde ellers gjort det nemmere for dig som bruger at vide, hvornår din mikrofon er mutet og hvornår den ikke er. Måden du skal se dette på nu er ved at tage hovedtelefonerne af hovedet og så tjekke knappen, som man trykker på for at mute mikrofonen. Her skal man så vide om den er mutet når den er trykket ned eller ikke for der er kun en grøn farve til forskel, som dog også indikerer at mikrofonen er “live”.

Apropos knapper, så er det ikke fordi Razer har plastret dette headset til med sådanne, selvom der er rigeligt med plads til det. I venstre ørebøf finder man den nævnte mute-knap til mikrofon og så en scroll-knap til lydniveau. I højre ørebøf er der kun knappen til aktivering og niveau-styring af HyperSense effekten.

Jeg udsatte naturligvis Razer Kraken V3 HyperSense for min obligatoriske vridetest, hvor den klarer sig ganske fint. Den kan vrides og bøjes temmelig meget uden at jeg var bange for det ville knække. Der var heller ikke nogle alarmerende lyde, som gjorde mig nervøse for designets integritet, så jeg tænker det kan klare dét som det er designet til.

Mikrofonarmen på Razer Kraken V3 HyperSense er aftagelig, hvis man vil bruge headset uden og armen er også utrolig fleksibel og nem at positionere foran sig. Den bøjer ikke så meget tilbage når man først har sat den på den position man ønsker, hvilket er meget rart.

Razer har bestykket Kraken V3 HyperSense med et ordentligt kabel, som dog ikke er aftageligt, men er til gengæld med stofsovertrukket design, som gør det robust og så vikler det ikke så nemt omkring sig selv. Det er på hele to meter og dermed bør det også være rigeligt for de fleste.

Funktionalitet

Det helt store ved Kraken V3 HyperSense er, som navnet måske antyder, denne teknologi som Razer kalder HyperSense og som giver en yderligere dimension i lydoplevelsen. HyperSense, som du kan læse mere om ved at følge linket, og går ud på at høretelefonerne er udstyret med “motorer” indvendigt, som sørger for at vibrere i takt med lyden.

HyperSense er som nævnt ikke nyt og teknologien sørger for at give dig vibrationer, som du kan mærke på hovedet. Det er måske ikke noget alle vil bryde sig om, men det giver en anden grad af indlevelse, hvis man kan leve med “støjen”. De tre niveauer af HyperSense giver dig mulighed for virkelig at teste det af, men det højeste niveau må jeg sige er alt for meget for min smag. Mellemtrinnet eller sågar det nederste gør at det føles lige tilpas, men jeg synes ikke personligt det giver mening i musik. Her tager vibrationerne lidt for meget fokus, men i action-film og spil føler man mere at man er med hvor det sker og dét føles fedt.

Software

Hvis du vil addere endnu en dimension til din lydoplevelse med Razer Kraken V3 HyperSense, så gør du klogt i at installere Razer Synapse softwaren, som er gratis at hente ned. Nok kan man synes at Synapse softwaren er lidt tung og især fordi man kan installere adskillige moduler til den, såsom Philips Hue integration og andet, men den giver dig samtidigt adgang til mange indstillinger på dit Razer udstyr.

For Kraken V3 HyperSense betyder det at du her kan ændre profiler, så din lydoplevelse er forskellig afhængig af hvilket spil du spiller, mens du kan gemme forskellige surround-profiler og equalizere til disse profiler. Især equalizeren gør at du kan styre lydbalancen, så denne passer mere til din stil og du kan eksempelvis tone lidt bass ned, som ellers er sat lidt højt fra fabrikken.

Lydkvalitet

Med sine 50 mm store lyddrivere er Razer Kraken V3 HyperSense i stand til at spille ret højt. De egen udviklede TriForce Titanium drivere er, hvad der gemmer sig bag og de har i sig selv en ekstra dimension i forhold til traditionelle lyddrivere. Du kan se og læse mere herom ved at følge dette link.

Out of the box synes jeg dog at Razer Kraken V3 HyperSense mangler en smule diskant for at jeg kan kalde det et velafbalanceret sæt høretelefoner. Noget af det kan reddes via softwaren, men det bliver for mit vedkommende ikke et HiFi sæt af den grund. Tonen er i øvrigt mørk, så for mit vedkommende er de mest egnet til moderne og elektronisk musik samt spil. Hvis man er audiofil og som jeg også hører meget klassisk og jazz, skal man nok enten væbne sig med tilgivelse eller finde noget andet.

Alt i alt er lyden dog klar og fyldig. Surround effekten er stærk og man kan orientere sig på “slagmarken” rigtig godt. Man kan også tune Kraken V3 HyperSense til at være mere fokuseret på skridt fremfor skud og eksplosioner, men der er de lave toner bare en anelse bagud i forhold til andre headset i denne klasse. Det er små marginer, men kan godt mærkes.

Mikrofon

Et andet aspekt af lyden, i hvert fald når det kommer til gaming headsets, er den lyd man bringer videre til sine medspillere og det sker sjovt nok gennem mikrofonen. Denne er udstyret med et popfilter ab fabrik, men synes du at det fylder for meget i det visuelle kan du naturligvis pille den af og så leve med at mikrofonen ikke er så modstandsdygtig overfor nogle lyde.

Jeg synes selv at mikrofonen i Razer Kraken V3 HyperSense er ganske i orden og jeg kommer tydeligt igennem. Min stemme bliver ikke ændret betragteligt undervejs og lyder nogenlunde naturlig, om end en smule dybere. Midtvejs under nedenstående indspilning kan du høre jeg tager popfilteret af i øvrigt.

Komfort

Razer Kraken V3 HyperSense føles og er stort, men på samme måde føles det rart på hovedet. For mit vedkommende dog maks i en time ad gangen førend jeg begynder at få det varmt grundet det lukkede design i kunstlæderet. Kunstlæderet og skummen under denne er dog ret behagelige og bløde, så det gør at de føles utrolig lette på hovedet. Ørebøfferne er i øvrigt med kunstlæder på ydersiden, mens den side, der er i berøring med huden rent faktisk er af stof. Så selvom jeg får det varmt, så sveder jeg ikke nær så meget, som jeg har oplevet at gøre med fuldt ud kunstlæder-designs.

Konklusion

Razer Kraken V3 HyperSense bringer et friskt pust til gaming headset genren med en endnu højere grad af indlevelse takket være vibrationerne og alene dét bør gøre at man kan overveje dette headset. At det så samtidigt er komfortabelt, har masser af indstillingsmuligheder, ser badass ud og har en temmelig god lyd er blot plus. Jeg ville personligt savne lidt mere detalje i lyden når jeg lytter til musik, men en del af dette kan netop indstilles via Synapse softwaren fra Razer. Afslutningsvist vil jeg sige at Razer Kraken V3 HyperSense bestemt er et kig værd, især hvis man spiller mange skydespil og ønsker endnu mere at føle man er med hvor det sker.

Positivt

  • HyperSense og bass er stærkt
  • Flot design
  • God og fyldig lyd – kan spiller ret højt
  • Mikrofon

Negativt

  • Pris i forhold til lyd og at det er kablet
  • Mangler lidt de høje toner

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 139,- EUR.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Razer ønsker endnu en gang at give os en ekstra dimension på vores lytteoplevelse og har udstyret Kraken V3 med deres HyperSense teknologi, som giver fysisk fornemmelse af lyden i endnu højere grad. Læs med om vores vurdering af dette nye headset. Hvad er der...Test: Razer Kraken V3 HyperSense