lørdag, juli 6, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer Kaira Pro Hyperspeed gaming headset

Test: Razer Kaira Pro Hyperspeed gaming headset

Vi har testet Razers headset, Kaira Pro, som er optimeret til PlayStation, kan vibrere, holde strøm en hel dag og forbinde via både Bluetooth og den trådløse dongle. Det er mange funktioner i ét, så lad os se, hvordan de spiller sammen.

Hvad er der i æsken?

Som andet Razer udstyr til PlayStation kommer Kaira Pro i en hvid æske med nogle få blå detaljer. Indholdet består af headset, USB-A til USB-C kabel, en trådløs modtager og så den aftagelige mikrofon.

Design

Razer har ladet sig inspirere af farverne på PlayStation 5 konsollen, således at Kaira Pro hovedsageligt er en blanding mellem sort og hvid. Hvis ikke det var for det lysende Razer logo i siderne af ørebøfferne, kunne man sagtens tænke det var et officielt headset fra Sony man sad med.

Foruden Razer logoene, så er der også PlayStation logoer at finde på Kaira Pro, da det er et officielt licenseret produkt. Så kompabilitetsmæssigt burde vi ikke opleve nogle udfordringer.

Kaira Pro består hovedsageligt af plastik på det ydre, men selve konstruktionen får det til faktisk at fremstå lækkert og ikke billigt alligevel. Det er på en måde tæt bygget og virker ikke så stort, selvom det rent faktisk gemmer på 50 mm drivere og vejer 365 gram.

Når man udvider headsettet for at gøre det egnet til et større hoved, så er skinnerne af metal og de har lige tilpas modstand til at man ikke kommer til at trække dem for meget fra hinanden.

Konstruktionen virker dog også til at være temmelig solid og noget, som forventeligt kan holde. Jeg udsatte i hvert fald Kaira Pro for min vridetest og her afgav den ikke nogen knirkende lyde. Der er dog ikke tale om et af de mest fleksible headsets jeg har haft mellem hænderne for den har nogle faste ydrepunkter, som jeg ikke skulle udover inden jeg risikerede det knækkede. Robust er det dog.

På begge øretelefoner har Razer placeret knapper på Kaira Pro. De knapper som minder om hinanden er adskilt med en rulleknap i midten, hvilket er en smart måde at gøre det nemmere at finde den knap man vil bruge. De to rulleknapper er i øvrigt til henholdsvis styring af lydniveauet og så hvor meget du kan høre dig selv. Dermed ikke sagt at det er nemt at finde rundt på headsettet, men det har måske ikke en så stejl læringskurven man kunne have ellers.

Mikrofonen kan tages af Kaira Pro. Det har den ene fordel at den så ikke knækker ligeså nemt under transport i en taske eksempelvis, hvis du skulle tage det med på tur. Den anden fordel er at hvis ikke du bruger mikrofonen, så står den ikke i vejen.

Mikrofonarmen er i øvrigt fleksibel og nem at indstille i lige nøjagtig den vinkel du har brug for. Sådan som du bøjer den bliver den stående, men fordi der er et popfilter på mikrofonen så kan du ikke se om mikrofonen drejer mod din mund.

Razer Kaira Pro er polstret på alle flader, der kan komme i kontakt med brugerens hud. Polstringen er relativt blød og de overflader, der kommer i kontakt med brugeren er af stof, mens ydersiden af ørebøfferne er kunstlæder.

Funktionalitet

Razer Kaira Pro er plug and play på PlayStation, så du behøver bare sætte USB-donglen i konsollen og være kørende. Det samme gælder egentlig også Bluetooth forbindelsen, som er ret simpel at sætte op. Du kan dog ikke afspille lyd fra de to enheder på samme tid. Bluetooth overtager dog lyden, hvis ikke der kommer noget lyd fra USB-donglen.

Opsætning foregår via smartphone

At der ikke kan komme lyd fra begge lydkilder samtidigt kan sagtens skyldes at man prioriterer latency og altså så lidt forsinkelse som muligt. Hvis man vil forbedre dette yderligere i Bluetooth kan man aktivere low latency gaming mode så er spil og lyd meget mere synkroniseret.

Hvis du dog vil opsætte headsettet, såsom Chroma lys, equalizer og lidt andre indstillinger så skal du installere Razer Audio appen til din telefon. Der henvises også til Chroma app i manualen, men det er gammel information og du kan altså kun bruge audio appen, hvor også Chroma indstillingen er tilgængelig. Det som dog overrasker mig er at Razer ikke har gjort Kaira Pro kompatibel med Synapse appen, så du kan ikke indstille det via din computer. Headsettet virker på PC, men det er altså ikke umiddelbart Razers primære fokus med dette.

Jeg frygtede altid når man skulle bruge en app på sin smartphone til at justere sit gaming udstyr, men det er faktisk blevet ret fint og hurtigt. Der går under to sekunder efter at jeg har indstillet en ny farve i logoet til at det slår igennem på headsettet.

Billederne taler egentlig ikke Kaira Pros sag for det er langt mere lækkert end billederne viser trods plastikken

Kaira Pro har en ret særlig funktion, som ikke mange andre headsets har og enten kan man lide det eller også vil man hade det. Razer kalder det HyperSense og det går ud på at headsettet vibrerer i takt med lyden. Det føles ret fedt, men det kan også være forstyrrende. Man får lov at leve sig en smule ekstra ind i sine spil og især eksplosioner føles mere intense, men det kan også føles en smule forsinket og malplaceret til tider. Jeg ville ikke bruge det når jeg spiller kompetitivt i hvert fald.

Lydmæssigt har jeg dog ikke meget at sætte fingeren på når det kommer til Kaira Pro. Tiden, hvor gamingheadsets udelukkende var egnet til gaming er ved at være længe siden. Naturligvis er der langt fra Kaira Pro op til et high end sæt hovedtelefoner, der er lavet til musik og audiofile vil nok krumme tæer ved den lidt for store mængde bund, der ryger igennem. Til gengæld er Kaira Pro ganske detaljeret og lyden føles slet ikke så lukket, som man kunne frygte i et lukket gamingheadset.

Jeg kunne sagtens nyde min musik med Kaira Pro, men jeg kunne også mærke at visse genre udspillede sig bedre end andre. Rock, metal og elektronisk musik var ikke ramt af den dybe bass så meget som klassisk musik og jazz. Det er muligt at indstille equalizeren, men denne kan kun hjælpe til en vis grad.

Mikrofonen kan tages af, hvis du bare vil bruge Kaira Pro til musik og mens du eksempelvis pendler eller sidder i bilen som passager og spiller. Så er det fint at mikrofonen kan gemmes helt af vejen. Den er dog nødvendig hvis du vil kunne snakke med dem du spiller med og her kommer den lidt til kort i forhold til min forventning. Dermed ikke sagt at mikrofonen er decideret skidt, men lydmæssigt lever den bare ikke op til det jeg havde stillet mig i udsigt. Du kan lytte til en indspilning jeg lavede i nedenstående klip og vurdere selv for mikrofonen er som nævnt ikke skidt.

En af de ting, som Kaira Pro klarer utrolig godt er komforten. Det er simpelthen et af de mest behagelige headsets jeg har haft på hovedet og jeg kan ikke sætte ord på hvorfor. Jeg kan blot konstatere at efter næsten timers Helldivers 2 var der ingen gener at mærke. Min hud var ikke varm, mine ører svedte ikke og jeg havde ikke en strammende følelse nogen som helst steder på hovedet. Med den førnævnte vægt på 365 gram, så synes jeg dét er ret godt klaret.

Apropos spilletid, så er batteriet i Kaira Pro ratet til at give dig over tredive timers gaming. Det forudsætter dog at du slukker for belysningen og den haptiske vibration. Med disse tændt er batteritiden en tredjedel og så er det op til dig at vurdere, hvad du foretrækker. Jeg spillede selv en del Helldivers 2 med vibration og syntes det var en sjov og anderledes oplevelse fordi man får en del mere indlevelse med. I Call of Duty syntes jeg det var decideret forstyrrende, men det er måske jeg der går mere op i det. Jeg kunne ikke selv teste om headsettet kunne holde de 30 timers spilletid, men fordi jeg i appen på telefonen kunne se procentdelen for batteriet, så er det ikke helt ved siden af og så er det jo et spørgsmål, hvor meget man kan stole på de data. Jeg blev dog ikke afbrudt midt i spillet for at skulle lade op. Hvis jeg skulle så var jeg nok blevet irriteret da hullet til USB-C porten er lidt stram og det var kun halvdelen af mine USB-C kabler, jeg kunne få ind. Kablet der følger med er ganske fint, så det er ikke fordi jeg resolut ikke ville anvende dét, men USB-C standarden er efter min mening kun smart fordi den er så universel.

Konklusion

Razer Kaira Pro har ret meget at byde på. Det er et headset, der lyder rigtig fint, har ualmindeligt god komfort (for mit vedkommende) og så har det en speciel feature du ikke ser i så mange headsets, nemlig vibration. Den har ikke så mange indstillingsmuligheder til PC, så selvom den virker til computeren vil jeg nok mene den er bedst egnet til konsol. Til prisen får du dog også Bluetooth forbindelse og en lang batteritid. Det eneste jeg sådan reelt kan sætte en lille finger på er mikrofonen, men ellers er der tale om et ret solidt gaming headset med masser af funktion og ekstra features.

Positivt

  • Komfort
  • Batteritid
  • Design
  • Lyd
  • Vibration (smagssag)

Negativt

  • Mikrofon
  • Vibration kan være forstyrrende (kan dog slukkes)

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har testet Razers headset, Kaira Pro, som er optimeret til PlayStation, kan vibrere, holde strøm en hel dag og forbinde via både Bluetooth og den trådløse dongle. Det er mange funktioner i ét, så lad os se, hvordan de spiller sammen. Hvad er der...Test: Razer Kaira Pro Hyperspeed gaming headset