lørdag, juli 6, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer DeathAdder V3 Pro

Test: Razer DeathAdder V3 Pro

En klassiker er genfødt (igen) og vi har fået fornøjelsen af at lege med Razer DeathAdder V3 Pro musen i vores gaming i et par uger for at bringe dig vores vurdering i denne test.

Hvad er der i æsken?

Razer har for lang tid siden optimeret deres indpakning, således at den stadig er grøn, sort og lækker udenpå, mens indmaden for så vidt muligt består af plastikfri emballage, som så gemmer på musen, USB-dongle, adapter til USB-dongle og et USB-A/-C kabel. Derudover er der også et par klistermærker både til pynt, men også til at optimere grebet på musen, som jeg kommer lidt ind på senere.

Design

Hvis ikke du som gamer kender Razer DeathAdder serien af mus, så er du enten meget ung, har levet under en sten eller bare har ladet et af de bedste gamingmus lade din næse gå forbi. Jeg har selv været med fra start for næsten tyve år siden da den første mus i serien blev lanceret.

Siden da har der været mange afrater og forskellige modeller med diverse funktioner, men hovedsageligt har man bibeholdt dette relativt simple design, der fylder fint i hånden og dermed lader dig have et ganske fint greb omkring den.

Med DeathAdder V3 Pro er der stadig tale om en mus i nogenlunde samme form, der måske ikke er så bred, men grundet krumningen på ryggen og højden, så er den stadig stor nok til at min store hånd ikke slæber sig henover musemåtten når jeg spiller.

Jeg spiller i øvrigt med palm-grip håndgreb om musen og det er klart denne spillestil, som jeg vil vurdere denne form og størrelse bedst egnet til.

Razer har til gengæld valgt at DeathAdder V3 Pro ikke skal have Bluetooth opkobling, så det kan være noget nogen vil savne fra den tidligere generation. Til gengæld har du med en mus på kun 63 gram at gøre.

Det fede ved DeathAdder V3 Pro og dennes vægt er dog at den lave vægt er opnået med følgende kriterier opfyldt: Den er robust og fast, den er godt bygget og rasler ikke når man ryster den, den har en fin størrelse og slutteligt er konstruktionen lavet uden huller i.

Der er dog stadig tale om den “gode gamle” DeathAdder, hvor du kun har to ekstra knapper i venstre side. Det betyder så at den ikke er velegnet til venstre hånds gamere og derudover så er knappen til at tænde/slukke musen med og ændre DPI på undersiden af musen. Det vil sige at i forhold til V2 så mangler man de to knapper på toppen af musen.

Konstruktionen har dog også sine begrænsninger for selvom musen er trådløs, så er vægten holdt nede ved at der ikke er bygget en låge i bunden, som man kan bruge til at opbevare sin USB-dongle i.

I fronten har Razer gjort hullet tilpas stort til at jeg godt kunne anvende andre kabler end Razers eget til at oplade musen med. Du kan i øvrigt også bruge musen kablet, hvis du foretrækker dét i stedet for den trådløse forbidnelse.

Funktionalitet

Razer DeathAdder V3 Pro er umiddelbart så simpel at du sagtens kunne bruge den uden at skulle installere nogen form for ekstra software. Du ville dog gå glip af en del funktionalitet, hvis ikke du installerer Razer Synapse sofwaren. Synapse kan ganske vidst være en smule tung, især fordi den kan en masse andet end at hjælpe dig med at opsætte din mus, hvis det er det eneste du har fra Razer, men den kan altså også give dig én platform, hvor du kan opsætte alle dine Razer kompatible enheder.

Razer Synapse er dermed klart anbefalelsesværdigt, således at du kan indstille DeathAdder V3 Pro til at have sensoren indstillet i de følsomheder du ønsker at bruge og at knapperne skal gøre det du har lyst. Du kan nemlig omprogrammere knapperne således at de gør noget forskelligt afhængigt af hvilket spil du spiller eller program du bruger.

Bemærk at DeathAdder V3 Pro med den rigtige adapter kan køre op til 8000 Hz polling rate

Jeg savner selv lidt Bluetooth funktionen i DeathAdder V3 Pro fordi jeg ofte bruger den samme mus til både gaming og arbejde og anvender ikke nødvendigvis den samme computer til begge former for opgaver.

Det er også gennem Synapse softwaren du i øvrigt sætter musens opdateringshastighed, hvor Razer DeathAdder V3 Pro har et es i ærmet, idet den med en firmwareopdatering understøtter op til 8000 Hz. Det er ikke noget den kan ud af boksen da det kræver at du enten ejer eller køber en HyperPolling Wireless Dongle ved siden af.

Med denne højere polling rate så opdaterer din mus altså 8.000 gange i sekundet og det burde betyde at du ikke vil opleve den ikke kan følge med dine bevægelser. Det sætter dog et pres på din computer, så hvis du oplever at computeren bliver langsommere fordi du kører 8 KHz, så bør du nok skrue ned.

Den høje polling rate har i øvrigt også indflydelse på din batteritid, som bliver forringet med cirka fem gange i forhold til de cirka 90 timer du ellers ville få med “almindelige” 1000 Hz. Denne lange (relativt) batteritid skyldes i øvrigt at DeathAdder V3 Pro ikke har noget RGB-lys den skal flashe med og det er jeg egentlig stor fan af. Det havde måske været rart at kunne aktivere funktionen når nu den virker med kabel også, men så ville vægten også stikke af.

For så vidt angår greb og pasform, så er DeathAdder V3 Pro (for mig) en af de bedste mus. Den ligger simpelthen så godt i hånden at jeg nærmest vil kalde den ergonomisk. Hvis du dog ikke er helt tilfreds med den matte overflade så er der som nævnt klistermærker, som du kan sætte på musen og gøre overfladen mere “gummi-agtig”. Denne sørger for at dine fingrer har bedre fat om musen og den glider ikke ud af hånden ligeså nemt. Jeg synes ikke selv at musen er glat og så synes jeg at designet lider under klistermærkerne, så personligt synes jeg ikke det er så nødvendigt, men jeg synes det er fint at Razer gør det til et valg.

Razer har udstyret DeathAdder V3 Pro med deres 30.000 DPI optiske sensor, som de i øvrigt kalder verdens mest præcise. Hvorvidt det er rigtigt har jeg ikke udstyret til at sætte på prøve, men det jeg ved er at musen i hvert fald til mine evner i både Call of Duty, PUBG, CS2 og det jeg ellers smed den igennem var helt fantastisk. Der var ingen udfald eller spasmer og jeg kunne også i visse tests slå min egen rekord i Aim Labs. Øvelse gør mester dog, så det kan både komme af musen såvel som den ekstra træning, men alligevel er den i hvert fald ikke dårlig på sensor-siden. Det kan også være formen af musen der sammen med sensoren gør at det for mig er en god kombination.

Størrelsen og formen gør at musen fylder godt i hånden

Razer DeathAdder V3 Pro har et scroll hjul, som jeg måske ikke er den største fan af. Denne er nemlig lidt nemmere at rulle rundt med og jeg foretrækker ellers selv en smule mere modstand, men det ved jeg er en smagssag. Det vigtige er dog at den er ensartet og føles fast, hvilket den gør.

Det samme gælder også knapperne på DeathAdder V3 Pro, som føles fint faste i deres vandring, men de er også noget højere i klikket på de to primære knapper. Det betyder måske ikke så meget for nogen, men for mig betyder det forskellen mellem om jeg kan høre klikket gennem headsettet eller ej, da jeg ofte spiller med lav lyd.

Efter min mening er DPI knappen i bunden dårligt placeret

Konklusion

DeathAdder V3 Pro skuffer ikke som gaming mus. Det er fedt at Razer har valgt at beholde essensen af det de skabte for to årtier siden og har optimeret den på samtlige punkter. Det er en meget konservativ mus i den forstand at den ligner sine forgængere, mens indmaden er optimeret og har fulgt med den teknologiske udvikling, således at man bringer en fuldendt gaming mus, der bedst kan betegnes som en ulv i fåreklæder, da den ikke ser ud af meget, men ydelsesmæssigt bare spiller så godt.

Det ærger mig dog en smule at Razer ikke har gjort DeathAdder V3 Pro billigere end sin forgænger eller i det mindste på samme niveau, når nu man har fjernet Bluetooth, men udover det så er der altså tale om en rigtig, rigtig god gaming mus.

Positivt

  • Ydelse
  • Design
  • Sensor
  • Knapper
  • Let (kun 63 gram)

Negativt

  • DPI-knap i bunden
  • Pris

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En klassiker er genfødt (igen) og vi har fået fornøjelsen af at lege med Razer DeathAdder V3 Pro musen i vores gaming i et par uger for at bringe dig vores vurdering i denne test. Hvad er der i æsken? Razer har for lang tid siden...Test: Razer DeathAdder V3 Pro