Nu hvor Razer har Chroma i alt, så var det vel bare et spørgsmål om tid før et produkt som deres Chroma Light Strip, kom til markedet, hvor det bare handler om masser af lys og farver. Vi har testet det nye kit fra Razer.
Hvad er der i æsken?
Razer har altid været kendte for at pakke deres udstyr pænt ned og det er ikke nogen undtagelse med Chroma Light Strip. Her er vi tilbage i unboxing æraen nærmest, hvor hele processen med at pakke tingene ud er fedt i sig selv. Alle delene er pakket ned i små poser og indholdet består af en del udstyr, så det har jeg listet op her:
- Razer Chroma Wireless ARGB Controller
- USB wireless transceiver
- Power adapter
- Interchangeable AC plugs
- 3 x Controller to LED strip connector cables
- 3x LED Strip protector clips
- 1 x 100cm LED strip
- 2 x 50cm LED strips
- 2 x Double-sided adhesive tapes
- 15 x Mounting brackets
- 15 x Bracket adhesive tapes
- Important Product Information Guide
Design
Razer Chroma Light Strip indeholder ret mange dele, når man endelig får det pakket op og ønsker at sætte det op. Det er dog de lækre lys-rør, som nok er mest i fokus og de ser rigtig flotte og veludførte ud. Startsættet består af to kortere LED-strips med én som er dobbelt så langt.
Hvad angår det overordnede design af dette sæt, så er jeg en anelse splittet. Mens selve strips med lys og controlleren føles som rigtig lækkert udførte, så føles de korte kabler, som man kobler fra controller til stripsene som om de er lavet til at være inde i en stationær og ikke monteret rundt om ens skrivebord eller væg eksempelvis.
Disse korte kabler, som jeg nævnte i ovenstående er i øvrigt alt for korte. Det gør at sættet er mindre fleksibelt fordi man ikke kan placere stripsene særlig langt væk fra den controller, der styrer dem og som er koblet fast til computeren. Denne har så til gengæld mulighed for at slutte til computeren via den medfølgende USB-dongle eller sågar via Bluetooth. Så på den måde kan sættet godt komme langt væk fra computeren, men så har man bare denne relativt store kontrol-boks, som man skal gemme af vejen.
Selve lysstripsene er til gengæld overraskende fleksible. De kan ikke bøjes i lige vinkler, men man kan bue dem rundt om sit skrivebord eller hjørner i værelset, så man kan få dem udnyttet til at lyse bredt. Det at de kan bøjes er ret smart i forhold til at få eksempelvis et hjørne af et værelse til at lyse til flere sider eller hvis man vil have én farve bag skrivebordet og en anden til siden.
Selvom Razer har lavet deres Chroma Light Strip sådan at det ligner én stor lampe, så er der altså i de to korte strips 30 lamper og 60 i den store. Overfladen gemmer dog disse lamper, så man ikke kan se dem individuelt og det er også dét, som gør at farverne flyder ind over hinanden. Det gør Chroma Light Strip sættet pænt at se på, selv hvis ikke man vælger at gemme dem under et skrivebord eller andet og i stedet har dem stående fremme på væggen eksempelvis.
Funktionalitet
Razer Chroma Strip sættet er en smule overraskende i virkeligheden for man får ikke “bare” nogle lysende rør som man sætter til, men derimod får man en hel omgang af ekstra materiale. Sættet indeholder eksempelvis både en controller-enhed til at styre sættet med, hvis ikke man vil anvende en computer, men man får også montering til at sætte det hele fast til en væg eller et skrivebord med dobbeltklæbende tape og holdere.
Derudover får man også beskyttende klips, som man sætter fast, der hvor kablerne bliver sat sammen, således at kablerne ikke bliver revet fra hinanden ved uheld.
Sættet er temmelig nemt at sætte op og begynde at bruge. Jeg kunne dog ikke umiddelbart læse mig frem til, hvor mange LED-strips man kan sætte fast til én controller. Jeg ved så i øvrigt ikke om begrænsningen ville være i selve controlleren eller Synapse softwaren.
Det er nemlig gennem Synapse softwaren at man kan skræddersy sit lysshow og oplevelse med Razer Chroma Light Strip. Det er i udgangspunkt plug and play når man sætter USB-donglen i sin computer, så genkender Razer Synapsen ens strips, men begynder man at være kreativ, så kræver det et par forsøg. Det gjorde det i hvert fald for mig.
Jeg prøvede nemlig at sætte alle tre strips til på samme tid i én port og i én serieforbindelse. Det virkede sådan set også, men krævede at man bad softwaren om at synkronisere påny og så skulle jeg selv fortælle hvor mange lys de forskellige strips havde.
Det smarte er at gennem Synapse kan man også lave “knæk” på hver LED-strip, hvilket gør at du kan indstille lys forskelligt afhængigt af om man har sat den ene halvdel til at pege opad og den anden til siden bare for at give et eksempel.
Razer Chroma Strip kræver ikke at man bruger appen eller en computer for den sags skyld. Du kan sagtens sætte det op og så gennem controllerens indbyggede profiler lave forskellige effekter. Der er dog bare den kæmpe fordel ved Synapse at du kan lave mange flere effekter og mere præcist selv vælge lige nøjagtigt, hvordan du vil have det. Synapse gør det eksempelvis også muligt at lade alt Razer tilsluttet udstyr spille med samme lyseffekter på tværs. Det vil sige både mus, tastatur og nu Chroma Light Strip vil kunne spille i takt med hinanden og lyse med samme effekter.
Eksempelvis er der i Synapse muligt at vælge en effekt, der hedder Ambient Awareness, hvor lysene ændrer sig i forhold til, hvilken farve man har på skærmen. Laver man så nogle zoner kan man lade den venstre del af skærmen give én farve mens den højre del giver en anden farve og på den måde skabe mere indlevelse i de spil man spiller fordi skærmen så fortæller LED-stripsene, hvordan de skal lyse – groft sagt.
Selve lysene er ikke kraftige for man kan sagtens kigge på dem uden at man får ondt i øjnene selv når de er skruet op til maks, men de giver alligevel fint lys på væggen eller under skrivebordet. Det er dog bedst når man har intet eller meget lidt lysindfald i værelset, hvor man anvender Razer Chroma Light Strip, hvilket burde sige sig selv.
Hvis du synes at Razer Chroma Light Strip i øvrigt er fedt, så er det også muligt at tilkøbe udvidelsesmoduler, så du virkelig kan slå dig løs. Det kræver dog at man ved, hvor mange man kan sætte sammen. Razer skriver blot at sættet understøtter såkaldt Daisy-Chaining så man kan sætte dem sammen i en serie, men ikke hvor mange.
Konklusion
Det kan godt være at Razer har været længe på vej med deres løsning til folk, der ønsker at skabe noget stemning med forskelligt lys på gamer-rummet eller andet, men til gengæld så er Razer Chroma Light Strip sættet virkelig veludført. Jeg har den anke at jeg synes kablerne, der går ind i selve controller-enheden er en anelse for korte og man kan ikke umiddelbart købe nogle, der er længere, men alt andet spiller rigtig godt. Der er godt lys og gode indstillingsmuligheder gennem Synapse softwaren, som mange af os allerede kender, hvis vi bruger andet kompatibelt Razer udstyr. Det får i hvert fald thumbs up herfra, om end det ikke er helt billigt.
Positivt
- Rigtig flotte effekter
- Synapse softwaren giver mange opsætningsmuligheder
- Kvaliteten føles høj og flot
Negativt
- Korte kabler