Netop som man troede at gamingmus ikke kunne blive spækket med flere funktioner, så bringer Razer os deres Basilisk V3 Pro 35K til test, som byder på både et ergonomisk design, såvel som en ton af tilpasningsmuligheder. Det ser vi nærmere på i denne test.
Hvad er der i æsken?
Razer holder stilen med deres æske til gamingmus og den er for Basilisk V3 Pro 35Ks tilfælde sort med en masse feature-tekster og illustrationer printet på æsken. Selve indholdet består af musen, et USB-C kabel til USB-A kabel, en USB-C adapter til den trådløse dongle og så den trådløse dongle, som forbinder med USB-C. Så hvis man kigger på hvad man får ud af æsken til denne ikke så billige mus, så er det relativt beskedent.
Design
Med Basilisk V3 Pro 35K er der tale om en mus, der har temmelig mange detaljer i sit design. Dét til trods, så føles den ret lækker at have i hånden. Den er lavet af plastik ganske vidst, men den er robust, fast og så har den med sine 112 gram også en vis tyngde.
Razer Basilisk V3 Pro 35K ligner temmelig meget sig selv og sine forgængere. Her er Razer egentlig for det meste konsistente og beholder store dele af det udvendige design på de forskellige serier af deres mus.
Forskellene ligger lidt mere skjult, således at Basilisk V3 Pro 35K er udstyret med et scroll-hjul, som har flere funktioner end man har haft tidligere. Du kan eksempelvis dreje hjulet frit eller med modstand. Det kan du også lade musens software styre så det er afhængigt af hvor hurtigt du scroller.
Scroll-hjulet føles ret præcist under fingeren i hvert fald og tydeligvis noget, som producenten har haft i fokus. Jeg synes ikke om at bruge scroll-hjulet i gaming, netop fordi jeg ofte oplever at den er utilregnelig, men med Basilisk V3 Pro 35K føler jeg at jeg har lidt mere kontrol over den. Den eneste anke jeg har med selve scroll-hjulet er at når jeg nogle gange ruller hurtigt med den så er selve knappen på den følsom og jeg kommer til at trykke den ned.
Basilisk V3 Pro 35K er en lidt større mus vil nogen nok mene. Den har også en længde på hele 13 cm, så lille er den ikke og den fylder også fint i hånden med 4,25 cm i højden. Bredden føles ikke ligeså voldsom, selvom denne er på 7,51 cm da den har et indhak til tommelfingeren.
Når Razer kalder Basilisk V3 Pro 35K for værende ergonomisk, så skyldes det at formen på denne mus er lavet til at den passer til brug med højre hånd. Formen gør at tommelfingeren har et sted at hvile samtidigt med at musen har en nogenlunde størrelse til at fylde din hånd ud. For mig at se er Basilisk V3 Pro dermed bedst egnet til palm-grip, men måske også andre greb kan have gavn af at musen egentlig ikke er så høj.
Siderne på musen er i øvrigt med en gummiagtig overflade, som gør at jeg bedre griber fast om musen. Den del føles rart ikke fordi materialet i sig selv er noget særligt, men fordi jeg føler at jeg har kontrol over musen bedre.
Med RGB lys i både bund og top, så er der rig mulighed for at lade Basilisk V3 Pro 35K lyse op i alle regnbuens farver om man vil. Lyset omkring bunden af musen giver en slags halo-effekt omkring den, som var ganske tydeligt under min lysegrå Razer musemåtte. Man kan også se farverne på en sort musemåtte fik jeg testet, men ikke ligeså tydeligt ganske vidst.
Selve lyseffekterne kan du indstille, hvis du installerer Razer Synapse softwaren til din computer og herigennem kan du lave nogle ret fede effekter fordi der er adskillige lamper i den halo du kan lave med lys omkring musen.
Razer Basilisk V3 Pro 35K har en del knapper at gøre godt med. Den har tre knapper i siden og fire på toppen. Der er en knap helt fremme ved tommelfingeren, som kan være en smule svær at nå, især hvis ikke man spiller med palm-grip. Resten af knapperne er godt placeret og de føles relativt ensartede, selvom de to primære knapper tydeligt er de mest præcise under mine fingre.
I bunden af Basilisk V3 Pro 35K har du to knapper at gøre godt med. Den ene værende til at skifte mellem de gemte profiler på enheden og den anden knap er en skydeknap, som du bruger til at vælge, hvilken forbindelse du vil anvende, da du med Basilisk V3 Pro 35K har mulighed for både at forbinde via den medfølgende dongle og Bluetooth.
Derudover er der på bunden også en rund plade du kan tage ud og erstatte med en Razer Wireless Charging Puck, som du så kan lade på en Razer Mouse Dock Pro eller en kompatibel musemåtte fra Razer. Jeg kan godt lide tanken om at man ikke skal sætte et kabel i sin mus når man vil lade den op i hvert fald, men det er begge enheder, der sælges separat og det bliver til temmelig mange penge for ens mus, hvis man går all in.
Det eneste jeg sådan lidt savner designmæssigt er muligheden for at slukke for RGB-lyset uden at skulle gennem appen for at gøre dette. Jeg bruger en gamingmus med min desktop, hvor jeg har softwaren installeret, så det giver fin mening, men på min arbjedscomputer, som jeg forbinder via Bluetooth, så vil jeg gerne undgå at skulle installere denne.
Funktionalitet
Nu er det dog ikke fordi Razer Synapse softwaren er en synderligt tung app for moderne computere, men den er altså påkrævet, hvis du ønsker at indstille musen til at agere som du vil.
Razer Synapse har udviklet sig til en temmelig fin app henover tiden og er nu relativt nem at finde ud af. Funktionerne har små infobokse ved sig så du ved, hvad du kan med de forskellige indstillinger og hvad de gør ved din mus i dette tilfælde.
Basilisk V3 Pro 35K kan indstilles temmelig meget og giver dig adgang til “11” programmerbare knapper. Jeg synes det er lidt søgt at kalde det elleve knapper, når en fem af dem gemmer sig under scroll-hjulet.
Sensor
Det helt nye ved Basilisk V3 Pro 35K er som navnet også indikerer at dens sensor nu er på hele 35.000 DPI. Det ville være løgn for mig at påstå at det er noget jeg kan mærke. For mig at se kræver det specialudstyr at måle noget så følsomt, men imponerende er det da helt sikkert. Jeg kan bekræfte at jeg på ingen af mine bevægelser og tests kunne anspore at sensoren ikke agerede som jeg forventede. Og det er om noget det vigtigste og så kan jeg afsløre at min egen DPI står på 1600 oftest da jeg har en 4K skærm.
Du kan gennem Synapse lade musens sensor blive kalibreret så den bedre virker sammen med den overflade, som du bruger den på. Altså at den tilpasser sig din musemåtte, for du bruger vel en musemåtte når du gamer? Hvorvidt kalibreringen hjælper har jeg også svært ved at vurdere for jeg mærker ingen forskel.
Batteritid
Det andet sted, hvor Razer Basilisk V3 Pro 35K adskiller sig fra sin direkte forgænger, V3 Pro, er ved at den har en langt længere batteritid.
Oplyst til at holde strøm i 140 timer med HyperSpeed forbindelsen og 210 timer via Bluetooth, så er det slet ikke dårlige tal at bolstre sig med. Det kræver givetvis at du slukker for lyseffekterne for at opnå disse tider, men det er for mig at se en trade-off, der er dét værd.
Konklusion
Isoleret set er Razer Basilisk V3 Pro 35K en ret fed gamingmus. Den har et både pænt og også behageligt design. I hvert fald for os der spiller med højre hånd og bruger palm-grip. Den er veludført og føles også ret robust foruden at RGB-effekterne bidrager til at den ser pæn ud på en musemåtte. Jeg har som sådan ingen indvendinger på selve musen, der reagerer præcist, har en lang batteritid og giver mulighed for en masse indstillingsmuligheder gennem softwaren, men det er ikke fordi den bringer meget nyt med sig og så er prisen ret stram. Jeg synes vægten er fin da jeg foretrækker en tungere mus, men jeg ved at der er nogen, som vil opponere imod denne holdning.
Positivt
- Design – både form og udseende
- Præcis sensor
- God batteritid
- Synapse softwaren
- Vægt (tung)
Negativt
- Pris
- Vægt (tung)