torsdag, december 26, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Poly Voyager Free 60

Test: Poly Voyager Free 60

Earbuds findes i rigtig mange afskygninger efterhånden, men i denne omgang skal vi se på et, der vægter samtalen højt med særlig fokus på mikrofonerne i form af Poly Voyager Free 60, som vi har fået lov at låne.

Hvad er der i æsken?

Med Poly Voyager Free 60 er der tale om et produkt, som producenten har rettet mod sit profesionelle kundesegment, så æsken er der ikke kælet for. Der er derimod tale om genbrugspap og en brun æske, der indeholder selve øretelefonerne, etui, ladekabel, 3.5mm kabel og to ekstra størrelse øredutter, samt en simpel manual.

Design

Det første man ligger mærke til er at etuiet til Poly Voyager Free 60 er ret meget anderledes end de fleste andre etuier til opladning af earbuds eller True Wireless om man vil. Der er nemlig tale om et relativt stort etui sammenlignet med andre, hvilket dog ikke helt er ugrundet.

Først og fremmest så er der i etuiet plads til både earbuds og den medfølgende USB-C adapter til computeren mellem dem. Dette er en af de bedste løsninger i min optik, fordi man på den måde kan transportere adapteren med sig uden at risikere at miste den i bunden af tasken.

Dernæst er det store etui udstyret med et touch display på fronten, som skifter funktion afhængigt af, hvad du er i gang med. Hvis du lytter til musik har du hurtig adgang til volumen og hvis du er i et opkald kan du besvare/ligge på. Du kan også swipe på displayet og få adgang til henholdsvis ANC eller talk-through.

Addering af et sådant touch display er en ret fed feature for du slipper på den måde for at skulle bruge appen på din telefon til at justere indstillingerne på dine earbuds, men displayet er en smule for rugt og mine fingre sidder fast når jeg vil swipe. Når jeg blot vil trykke så virker det dog fint.
Størrelsen på etuiet er en smule upraktisk i forhold til at skulle have det med i lommen. Jeg kunne godt få den i bukselommerne, men det buler for meget til at det ikke ser komisk ud. Det er derfor “prisen” man må betale for at få touch display og plads til USB-modtageren, selvom jeg egentlig tror at i hvert fald plads til adapteren burde kunne løses uden at etuiet skal være helt så stort.

Ret skal være ret og størrelsen på Poly Voyager Free 60s etui kan også skyldes den sidste og ikke uvæsentlige feature, som det er udstyret med. Du kan nemlig også oplade trådløst ved at placere etuiet med bunden ned på en Qi understøttet oplader. Selve earbuds kan ikke oplade på anden vis end ved at være i etuiet, men til gengæld har du altså flere måder at lade etuiet op på.

Poly Voyager Free 60 etuiet oplader i øvrigt via USB-C kabel på bagsiden, hvor der også er en knap til forbindelse og så et 3.5 mm jackstik. Dette stik bruges til at du kan få analoge kilder ind på dine høretelefoner, hvilket gør at Bluetooth og USB-modtager bliver sat ude af drift. Dette er egentlig tiltænkt folk, som rejser med fly og derfor ønsker lyd fra det indbyggede mediesystem, men kan altså bruges på flere måder.

Du kan i øvrigt vælge Voyager Free 60 i to farver, hvor vores testeksemplar er det lyse, så kan du også få det i et sort design. Fælles for begge er dog at der også er en del krom i bundg og side. Der er mikrofoner bag disse stykker, som bruges til at opfange din stemme såvel som støj omkring dig for at modvirke støjen i form af ANC (Active Noise Cancellation), hvilket vi kommer ind på senere.

I siderne af earbudsene på Voyager Free 60, så er der også touch knapper, som reagerer på swipes, så du kan styre lyd. Der er også fysiske knapper på begge earbuds, som du kan bruge til at styre musikken eller besvare opkald med. Touch knapperne var jeg ikke synderligt begejstret for. Jeg synes simpelthen ikke det var nemt at vide om den havde registreret mit input eller ej. De fysiske knapper er en anelse bedre, men jeg føler at når jeg forsøger at trykke dem ind, så skal jeg først og fremmest holde earbuds med to fingre for at de ikke rykkes og så er feedbacken kun lidt bedre end touch knapperne.

Funktionalitet

Med Voyager Free 60 i brug havde jeg fokus på at teste dem med både musik, opkald og teams-kald via computeren. Til sidstnævnte skal det nævnes at Voyager Free 60 headsettet er Teams-certificeret, hvilket betyder at det burde virke upåklageligt med Microsofts app til samarbejde. Til tider drillede forbindelsen mellem dét og min telefon, hvis jeg samtidigt var forbundet til min computer, men jeg ved ikke om jeg kan give headsettet eller Android skylden i det tilfælde.

Der plejer at være en dedikeret lilla knap på headsets, der er Teams certificerede, men dette er ikke tilfældet med Voyager Free 60, som til gengæld har en Teams knap på selve etuiet, som du kan trykke på. For mig virkede denne knap i MacOS, hvor appen bragte Teams i fokus, så jeg nemt kunne hoppe tilbage til mit kald, hvis jeg var midt i et kald og så kunne etuiet også bruges til at besvare indgående teams opkald. Jeg kunne dog ikke ligge på, men til gengæld kunne jeg lynhurtigt mute mig selv mens jeg var i et opkald igen ved hjælp af en knap på selve etuiets display.

Via displayet kunne jeg også indstille lydstyrken, såvel som aktivere ANC. Nuvel vi er ved ANC, så er det også på tide at jeg river plasteret af. Her overrasker Voyager Free 60 mig negativt. Der er efter min mening nærmest ingen ANC at spore og forskellen fra at jeg tænder eller slukker denne er meget lille. Jeg testede ANC i Voyager Free 60 med både kontor-støj, bilstøj, togstøj og generelt at være udendørs og på intet tidspunkt ramte jeg en ægte oplevelse af at ANC var noget værd rigtigt. Dét til trods for at Voyager Free 60 har to settings til ANC, men ingen af dem er altså imponerende.

Det som til gengæld imponerer er headsettets evne til at screene dine modtagere for støj. Hvis man er i et opkald med nogen, der står eller sidder i et støjende miljø og de bruger Voyager Free 60, så oplever man som modtager meget lidt støj. Sammenlignet med andre earbuds, som jeg har været heldig at teste, så klarer Voyager Free 60 sig klart bedst på netop dette punkt. Det er en feature jeg længe har eftersøgt i et sæt True Wireless og nu leverer Poly varen. Det får mig nærmest til at glemme at ANC er annonceret, men egentlig fraværende, for nu har man et sæt in-ears man kan bruge på kontoret. Man får helt lyst til at kaste et par Voyager Free 60 i nakken på alle de folk, der stadig tror det er en god idé at anvende Apples AirPods til formålet.

Når du dog er i et støjende miljø skal du være opmærksom på at kvaliteten af din egen lyd daler. Jeg oplevede eksempelvis at sidde på kontoret derhjemme og få at vide min stemme var ganske fin, mens jeg derimod fik at vide at min stemme lød som om den kom inde fra en tønde på et tidspunkt, hvor jeg var ude og køre og regnen larmede mod forruden. Du kan lytte til en indspilning med Poly Voyager Free 60 i nedenstående.

Ovenstående optagelse er via USB-donglen
Ovenstående optagelse er via Android telefon og Bluetooth

Voyager Free 60 har også en funktion, der tilføjer muligheden for såkaldt talkthrough, således at du kan høre dine omgivelser uden at skulle tage headsettet af hovedet. Denne del virker så til gengæld langt bedre end ANC og kan bruges. Det jeg dog lagde mærke til med Voyager Free 60 var at den havde en kort summende lyd, hvis ikke der var en lydkilde der sendte lyd igennem det. Dette var uanset om jeg havde ANC tænd/slukket. En smule irriterende, hvis man bare havde headsettet på hovedet uden at være i gang med at lytte til noget.

Displayet skifter selv til de genvejstaster der umiddelbart giver mening for dig i forhold til om du hører musik eller er i et kald

Voyager Free 60 har en rigtig god rækkevidde af et sæt earbuds at være. I fri fugleflugt kunne jeg sagtens komme på over 10 meters rækkevidde på kontoret, mens forbindelsen forsvandt så snart jeg begyndte at gemme mig bag væggene.

Foruden at du kan forbinde Voyager Free 60 via Bluetooth til dine smarte enheder, så kan du altså også bruge USB-C adapteren og på den måde have forbindelse til to enheder på samme tid. Den skifter så utrolig smart mellem enhederne, om end den nogle gange kan være lidt langsom til at skifte tilbage til computeren, hvis jeg eksempelvis har fået en notifikation med lyd på telefonen.

Du kan også bruge 3.5 mm jackstikket på bagsiden af etuiet til at forbinde Voyager Free 60 med en analog lydkilde med kabel. Denne forbindelse slukker så for de øvrige trådløse forbindelser skal du være opmærksom på, men det giver dig eksempelvis mulighed for at lytte til film og musik på flyet fra sædet uden at bruge de hovedtelefoner man nogle gange får udleveret. En feature, der nok er mere aktuel i USA eller for dem, der rejser utrolig meget.

Når det kommer til selve etuiet, så er det ikke helt formålsløst at den har et display som man kan trykke på. Det gør nogle indstillinger hurtigere og nemmere. Jeg synes eksempelvis det var rart at kunne skrue op og ned direkte på etuiet. Dog oplevede jeg også nogle gange at der blev trykket på knapperne når etuiet var i min lomme eller taske. Jeg mutede mig selv midt under et opkald på denne måde og det burde være muligt at gøre etuiets touch en anelse mindre følsomt af denne årsag.

Lydmæssigt er Voyager Free 60 et ganske fint headset til både kommunikation og musik. Jeg har ikke rigtig noget at sætte fingeren på for headsettet lyder ganske glimrende til både musik, film og så når jeg snakker med folk. Detaljegraden er fin, god balance mellem tonerne og mellemtonerne er nok dem jeg savner mest fra, men alt i alt et fint spillende sæt earbuds.

Undersiden af etuiet understøtter trådløs opladning foruden den USB C forbindelser der også er

Hvis jeg kunne få Voyager Free 60 til at sidde bedre fast i mine ører så var jeg nok solgt helt, men desværre så er de tre forskellige størrelser af øredutter ikke nok til at ramme noget, som passer til netop mine ører. Rettere sagt så er det mit venstre øre, som har udfordringen og taber øretelefonen efter kort tids brug, hvis ikke jeg konstant kompenserer ved at skubbe til det med fingeren.

Voyager Free 60 står oplyst til at holde strøm i 8 timer samt at der er yderligere to opladninger og altså 16 timers musik at hente i etuiet. Jeg kunne ud fra mine egne beregninger få knap seks timer på et sæt fuldt opladte earbuds samt måske til yderligere 1,6 opladninger i etuiet, hvilket er lidt mindre end oplyst, men bestemt heller ikke skidt.

Konklusion

Poly har udstyret Voyager Free 60 med et hav af features. Der er tale om et par earbuds med rigtig god støjreduktion for dine modtagere, mens dens ANC måske kunne klare en opdatering forhåbetnligt gennem en firmware. Dog har du et alsidigt etui med adskillige funktioner gennem dens touch skærm, god batteri, god lyd og et rigtig flot design. Hvis ikke du skal kæmpe ligeså meget som mig med at få dem til at passe og du kan leve med at ANC blot er en gimmick, så er Voyager Free 60 bestemt et kig værd grundet de mange andre ting det gør godt – især mikrofonerne.

Positivt

  • Alsidigt etui med touch og trådløs opladning
  • USB-modtageren kan opbevares i etui
  • Mulighed for 3.5 mm jack tilslutning
  • God batteritid
  • Gode mikrofoner

Negativt

  • ANC skuffer

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Earbuds findes i rigtig mange afskygninger efterhånden, men i denne omgang skal vi se på et, der vægter samtalen højt med særlig fokus på mikrofonerne i form af Poly Voyager Free 60, som vi har fået lov at låne. Hvad er der i æsken? Med Poly...Test: Poly Voyager Free 60