I denne test skal vi se nærmere på Plantronics seneste Bluetooth headset der er lavet til kontorbrug, men som bestemt også kan bruges til at lytte til musik på farten.
Hvad er der i kassen?
Voyager 6200 UC er beregnet til kontorbrug og har derfor en rimelig neutral indpakning da det ikke er nødvendigt at skille sig ud på hylden i butikken. Kassen er almindeligt brunt pap med en etiket på oversiden.
I kassen finder vi et transportetui med lynlås og med en gummioverflade.
I kassen finder vi selve Voyager 6200 UC headsettet, et USB kabel til opladning, en bordlader, en USB dongle, forskellige størrelser ørepropper og en brugsvejledning.
Design og funktionalitet
Voyager 6200 UC er designet med en bøjle der hviler på skuldrene, med en kort ledning til hver øreprop. Det er et design vi bl.a. har set fra både Sennheiser og Jabra, og det er et design der er virkelig komfortabelt da vægten bliver båret på skuldrene, og ikke på øret eller henover hovedet. Voyager 6200 UC fåes i en sandfarvet udgave, og så den sorte udgave som vi har haft til test.
Bøjlen er i plastik med en gummioverflade. Selve ørepropperne er lavet med en vinkel så de ligger tæt til øret, så det er rent faktisk er muligt at læne hovedet op af noget uden at de bliver presset ind i øregangen.
På selve bøjlen på Voyager 6200 UC finder vi alle kontroller, kontakter, mikrofoner og batteri. I hver ende af bøjlen sidder der en mikrofon, så lige meget om man drejer hovedet så bliver stemmen opfanget klart og tydeligt. Som en smart feature så blinker der en rød lysdiode bag hvert mikrofongitter når man er i gang med en samtale, så kollegaerne kan se at man er optaget.
På undersiden af højre ende af bøjlen er der et USB stik til opladning, kontaktflader til opladning via bordladeren, samt en tænd/sluk kontakt.
På oversiden er er volumenkontrol.
Og endelig så sidder der en trykknap på indersiden der bl.a. bliver brugt til at besvare/afslutte opkald, og til at pause musikken.
Når man modtager et opkald, og personen er i telefonens telefonbog, så bliver navnet på personen læst op i headsettet og det er også muligt at besvare eller afvise opkaldet med en simpel stemmekommando, helt uden at skulle finde nogle knapper på headsettet. Det virker ret effektivt, og er smart hvis man er optaget af noget mens telefonen ringer.
På venstre ende af bøjlen sidder der en enkelt kontakt på undersiden der bliver brugt til at tænde og slukke for den aktive støjreducering. Voyager 6200 UC kan nemlig opfange lyden fra omgivelserne gennem mikrofonerne og spille den “omvendt” gennem headsettet så den resulterende lyd gerne skulle bliver stærkt reduceret. Det virker nogenlunde, men bestemt bedst på de lave frekvenser. Så brummen fra mange tændte computere, motoren fra en airconditioner og lignende kontorstøj bliver dæmpet. Effekten er mest udtalt når man sidder i en flyver, så bliver den dybe brummen fra motorerne reduceret en hel del.
På toppen sidder der en rød trykknap som slukker for mikrofonerne så man kan tale med en kollega under et opkald, uden at modparten i opkaldet kan lytte med.
Jeg har testet rækkevidden med min iPhone 8 Plus, og her skulle jeg op på næste etage og hen i det fjerneste værelse før der var udfald på lyden, så rækkevidden er fin til langt det meste brug. Jeg testede først lydkvaliteten under telefonopkald, og her var modparten meget tilfreds med lyden, dog oplevede jeg en smule skratten i ørepropperne, mest når jeg selv sagde noget. Det er ikke noget voldsomt, men jeg havde dog forventet en lidt bedre lyd fra et kontor-headset. Jeg prøvede så at lytte til musik fra min telefon, og her var lyden rigtig god! God dyb og kontrolleret bas, klar mellemtone og sprød diskant der på intet tidspunkt blev generende. Jeg lyttede på musik i mange genrer, fra tung, tung heavy metal, over pop til elektronisk musik og akustisk musik. Og det hele lød godt. Desværre så lider Voyager 6200 UC af de samme problemer som langt de fleste bluetooth headsets man kobler til en iPhone, nemlig at lyd og billede er så dårligt synkroniseret at det ikke giver mening at bruge dem når man vil se en film. Her er det stadig en kablet løsning der er bedst. Efter at have testet med telefonen satte jeg den medfølgende Bluetooth dongle i min PC, og efter kort tid var Voyager 6200 UC og min computer koblet sammen helt automatisk. Og så lyttede jeg til musik igen, og her var lydkvaliteten helt fantastisk!! Jeg lyttede til tabsfri musik i høj indspilningskvalitet, og lydkvaliteten var faktisk helt på niveau (måske endda lidt bedre) end de to full-size 2-vejs B&W højttalere, drevet af en klasse D forstærker på 60 watt som er mine normale “computer-højttalere” på hjemmekontoret. Jeg var meget imponeret over lydkvaliteten, der til fulde gav de gode indspilninger de bedste rammer. Og det er nok også det mest sandsynlige brugs-scenarie at man tager i mod opkald via Skype eller lignende på kontor computeren, mens man lytter til lidt musik når man har andre opgaver.
Konklusion
Voyager 6200 UC er et kontorheadset, men det betyder ikke at man ikke også kan få stor glæde af det udenfor kontoret. Lyden fra mobilen er ganske glimrende, og jeg nød at lytte til musik med det på farten. Komforten er rigtig god, og betjeningen lærer man hurtigt. Den aktive støjreduktion dæmper de dybe frekvenser i støjen, og giver faktisk en smule bedre bas i headsettet. Slutter man Voyager 6200 UC til computeren med den medfølgende dongle, så stiger lydkvaliteten ganske markant så det er både meget egnet til Skype-opkald og til at lytte til musik på kontoret, og der er ingen synlig forsinkelse på lyden når man ser film på computeren. Man kan bære det om halsen, med ørepropperne hængende i ledningerne, for når man modtager et opkald så vibrerer bøjen så man bliver opmærksom på det og kan tage ørepropperne i og besvare opkaldet. Voyager 6200 UC er et rigtigt lækkert headset i god kvalitet, men det afspejles også i prisen der ligger i den høje ende. Det er tydeligt at det er beregnet til det professionelle marked. Men personligt ville jeg ikke have noget i mod at det var mit primære arbejdsheadset.
Pris og tilgængelighed
Set til ca 1700,-