tirsdag, januar 7, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Philips Evnia 34M2C8600 monitor

Test: Philips Evnia 34M2C8600 monitor

Vi er i gang med en stortest af Philips monitorer i denne omgang og nu er turen kommet til Evnia 34M2C8600, som jeg selv havde glædet mig en hel del til. Det er en 34″ monitor som er optimeret til gaming.

Hvad er der i æsken?

Foruden skærmen får du de nødvendige kabler, også i en lys farve så de matcher skærmen, og består af HDMI, DisplayPort, USB-C og USB-A. Derudover er der lidt papir og strømkabel.

Specifikationer

  • Skærm: 34″ 21:9 QD OLED
  • Opløsning: 3440×1440
  • Opdateringshastighed: 175 Hz
  • Respons: 0,03 (GtG)
  • Kontrast: 1.000.000:1
  • Lysstyrke: 250 nits SDR / 450 nits HDR / 1000 nits HDR
  • Porte: 1 x DisplayPort, 2 x HDMI 2.0, 1 x USB-C, USB-A x 4
  • Audio: 2 x 5 Watt DTS

Design

Evnia 34M2C8600 holder stilen i serien med den hvide og sølvfarvede overflade, der lidt står som en kontrast til den sorte skærm i slukket tilstand.

Foden på Evnia 34M2C8600 er med to brede fødder, der stikker ud i hver deres side i et omvendt V. Det gør at der er masser af plads mellem disse, hvor du kan opbevare telefon eller headset eksempelvis. På den måde er foden praktisk, men de er til gengæld ret brede, så de optager også noget plads sådan isoleret set.

Hvis farverne fra skærmen i øvrigt ikke er nok, så har Evnia 34M2C8600 en RGB mulighed på bagsiden i form af Ambiglow, som du kan sætte op til at lyse i takt med billedet på skærmen. Det er en ret fed feature og selvom den kan lyde som en gimmick, så synes jeg faktisk den er god til at lave indlevelse i dine spil fordi skærmbilledet virker som om det er udvidet til at blive projekteret bag skærmen. Det kræver dog at skærmen er nogenlunde tæt på væggen bag og at væggen er nogenlunde lys.

Der er et lille hvidt lys på fronten af skærmen og ellers både Philips og Evnia logoer i siderne af den nederste del af rammen. Intet af det er iøjefaldende og stilen holdes ret clean hele vejen igennem. På bagsiden er der heller ikke noget støj og selv foden ser lækker ud. Det er tydeligt hvor lyset kommer fra, men det er stadig ikke grimt. Hvis man vil have en skærm med Ambiglow der kan lyse bagpå så har man nok alligevel ikke nogen, der kan se den bagfra alligevel. Det skulle da lige være, hvis man tager på LAN.

Designmæssigt er jeg virkelig vild med at Philips har ladet Evnia være totalt stilren. Der er meget tynde rammer omkring skærmen i siderne og toppen, mens det kun lige er bunden, der har en decideret kant og selv den er holdt for så vidt clean.

Funktionalitet

Årsagen til at jeg var begejstret for at få Evnia 34M2C8600 ind ad døren til test er fordi jeg i en del år har siddet og arbejdet med en Samsung 34″ kontorskærm, som jeg skiftevis har brugt til både kontorbrug og gaming. Der er så siden kommet adskillige gamingskærme, som blander de to verdener langt bedre end dén Samsung kunne og nu er det altså blevet tid til at Philips’ bud.

Min begejstring var dog næsten lige ved at tage en drejning. Når jeg sætter en monitor op første gang kan jeg godt lide at gå ind i OSD menuen med det samme og tjekke den ud. Den tilgår man i øvrigt via et joystick på bagsiden af monitoren. For at sige det som det er så har Philips en opgave i at gøre denne mere intuitiv, hurtigere, mere responsiv, mere alting. Det kan godt være at jeg ikke piller ved ting i OSD menuen så ofte, men når jeg så engang imellem gør skal det altså være mere responsivt end det er med Evnia 32M2C8600.

Evnia 34M2C8600 svarer til cirka at have to 24″ skærme stående ved siden af hinanden meget tæt når det kommer til den skrivebordsplads man skal bruge. Det buede display gør dog at det føles mere naturligt at kigge på end to display ellers ville gøre.

Med sit OLED display leverer Evnia 34M2C8600 virkelig varen når det kommer til gaming. Her får du et responsivt billede med masser af hastighed, men samtidigt med dét, så er billedet også med utrolig flotte farver. Samtidigt med at skærmen har flotte farver, så står den knivskarpt og det er en fornøjelse til især gaming, men også til kontorarbejde. Her står tekster og regneark fint uden slør.

Du kan indstille sRGB indstillingerne i henhold til presets, men du kan ikke selv tweake billedet ved selv at sætte værdierne for RGB, hvilket er både overraskende og skuffende for dem, der virkelig gerne vil sætte denne skærm op så den passer til deres behov og miljø.

Hvis man kan se bort fra den del og kan leve med de indstillinger der kommer fra fabrikken så er der tale om et ret godt display. Overraskende godt faktisk og for mit eget vedkommende ville jeg nok heller ikke pille ved indstillingerne yderligere, men det kan afhænge af det lokale man sidder i så de lidt mere professionelle og kræsne vil savne muligheden. Ligesom storebroren på 49″ så er Evnia 34M2C8600 ikke udstyret med VRR der understøtter de nye konsoller. Til gengæld er opløsningen på 3440×1440 lidt mere understøttet og spillene ser flotte ud. Det er også langt nemmere at leve sig ind i sine spil end på mindre skærme.

Det fede ved Evnia 34M2C8600 er i øvrigt at du kan spille racingspil uden behov for ekstra displays. Nogle racingspil kræver nemlig tre skærme for at du kan køre multimonitor og få indlevelsen med. Her skal man blot sidde tilpas tæt på så sørge den buede skærm for at man føler at man sidder inde i bilen (i hvert fald mere end et par flade displays).

Det som jeg dog ikke sådan tænkte synderligt meget over ved Evnias lyse design er at den står mere tydeligt frem i et mørkt lokale når man gamer og så er den altså på den måde lidt nemmere at se, hvilket ikke altid er helt positivt.

Bemærk dog at du via HDMI “kun” får 100 Hz ved dens native opløsning, mens du kan få op til 175 Hz via DisplayPort og USB-C så længe din enhed understøtter det. Det er lavere end Evnia kan klare i den større 49″ hvilket overrasker mig en smule. Alt i alt er 175 Hz dog ganske fint til denne opløsning og man skal have et monster af en computer til at kunne trække mere alligevel.

Også Evnia 34M2C8600 understøtter dog PowerDelivery op til 90 Watt, så du kan bruge den sammen med laptops uden at der er behov for en separat strømforsyning til laptoppen. Ét enkelt kabel i computeren og du har både strøm og data, således at du også kan anvende USB-portene på skærmen. Disse er i øvrigt en smule nemmere at komme til end på den store model, men det er ikke fordi den kan vippe og stilles oprejst.

Konklusion

For mig at se sidder Philips Evnia 34M2C8600 lige i skabet. Hvis altså man er villig til at betale dens premium-pris, så får man en helt igennem fantastisk gamingoplevelse med den. Ambiglow belysningen er nærmest kun prikken over i’et og fuldender en i forvejen semi-perfekt skærm. Perfektionisten vil savne ikke at kunne indstille RGB-værdierne selv, men alt i alt er der ikke rigtig andet at sætte fingeren på. Personligt havde jeg set at VRR var understøttet på min PlayStation 5, men det er mere af ønske end behov for skærmen performede ganske glimrende og billedet var som smør og krystalklart. Samtidigt kunne jeg bruge min laptop og computer eller PlayStation samtidigt og nemt skifte mellem dem. Som nævnt en ret komplet løsning, der dog er i den dyre ende.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi er i gang med en stortest af Philips monitorer i denne omgang og nu er turen kommet til Evnia 34M2C8600, som jeg selv havde glædet mig en hel del til. Det er en 34" monitor som er optimeret til gaming. Hvad er der i...Test: Philips Evnia 34M2C8600 monitor