onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserFjernstyret legetøjTest: Parrot SWING med Flypad

Test: Parrot SWING med Flypad

Hvis du er en erfaren drone-flyver og er ved at være en smule træt af at de små droner ikke kan flyve hurtigere, så er der faktisk lidt hjælp at hente. Parrot SWING er det nyeste skud fra stammen fra Parrot, som vi nu kender for både headset og droner, og byder på en lidt anderledes drone-oplevelse med mere fart og et helt nyt design.

Hvad er der i æsken?

Vores udgave af Parrot SWING var med en lidt bredere kasse end normalt fordi der i denne befandt sig to æsker, nemlig en med Parrot SWING dronen og den anden med Parrot Flypad controlleren. I den mindre æske til Flypad var der faktisk ikke så meget andet end den og så smartphone holderen, og i den anden, lidt bredere æske, finder man Parrot SWING dronen, USB-ladekabel, ekstra propeller samt manual.


img_3825

Design

Man har i Parrot SWING naturligvis gennem navnet indikeret det nogle af os fans kan se med det samme og det er at inspiration til designet er hentet fra Star Wars universet (X-Wing). Det ser rigtig fedt ud, men har altså også en praktisk værdi for netop denne drone, som vi kommer nærmere ind på lidt senere.

img_3828

Vingerne er af sort flamingolignende materiale og meget lette. Dette skal gøre det muligt for Parrot SWING at flyve hurtigt og i fly-positionen. Man skal dog være en smule varsom når man flyver med den fordi tyndt flamingo tilsyneladende er ret skrøbeligt. Der skulle ikke andet end et lille sammenstød med et bord til at det ene hjørne havde taget en smule skade. Mellem vingerne har man så en pind til at stabilisere vingerne og gøre dem nogenlunde stabile, mens strømmen til de nederste propeller ligeledes føres ind igennem der.

Selve dronens krop er i Parrot SWINGs tilfælde den samme som ved de andre droner mere eller mindre. Der er tale om en relativt lille enhed med to runde øjne i fronten. Disse øjne lyser for at fortælle brugeren status og grøn betyder klar, så dét er hvad man venter på.

Batteriet finder man på bagsiden af dronens krop og er ganske nem at tage ud med en finger. Jeg er nok kommet til at bashe Parrot tidligere for dette da jeg syntes det var svært, men mekanismen er faktisk ganske simpel og hurtig.

Propellerne buer en smule indad og det kan godt ved første øjekast se ud som om dette ikke skulle være meningen, men det er nok hvad der gør det muligt for denne drone lige pludseligt at skifte til liggende position og flyve af sted ved højere hastighed.

img_3830

Flypaden er en separat enhed, der minder om en controller til spil og har to analoge pinde til at styre dronerne med. Flypad forbinder til din drone selv og du skal ikke gøre noget aktivt. Det kan godt drille nogle gange, især hvis der er to droner omkring den eller flere, men man får det til at spille. Den har også forskellige knapper både i front og på bagsiden, som gør noget forskelligt, såsom at vippe Parrot SWING ind i flyposition og tilbage, samt at lande den. På toppen kan man så montere sin smartphone holder, hvis man ønsker at holde øje med den mens man flyver. Parrot SWING er også kompatibel med Parrot FreeFlight Mini appen, men kan altså ikke forbinde til både Flypad og smartphone samtidigt.

img_3826

Funktionalitet

Som nævnt kan man enten benytte Parrot SWING med Flypad eller sin smartphone. Opsætningen er næsten lige nem uanset, hvad man vælger som styringsenhed, men efter min mening er det klart sjovere og nemmere at bruge den medfølgende Flypad, som i øvrigt også er kompatibel med andre Parrot minidroner, såsom den Parrot MAMBO vi også har testet.

Når Parrot SWING skal til at lette, skal man placere den på vingerne på en flad overflade og trykke let. Herefter kan man flyve i droneposition og ellers gøre sig bekendt med det at flyve en drone for i denne position går det ganske stille og rolig for sig. Det sjove begynder dog for alvor når man finder ud af, hvordan man ligger den ned for at den kan flyve hurtigt, da dét er hvad der gør denne drone unik.

img_3829

I henhold til producenten skulle Parrot SWING angiveligt kunne flyve op til knap og nap 30km/t og det har jeg ikke haft en jordisk chance for at teste efter, men den flyver ganske tydeligt hurtigere end den Parrot MAMBO vi har testet også. Det skal naturligvis siges at dette kun gælder når man lykkedes med at vippe Parrot SWING ind i fly-positionen og den er bestemt ikke hurtigere som quadro-copter da den har sine “tunge” vinger at slæbe rundt på.

Den hast som Parrot SWING kan opnå bekræfter i og for sig at der med disse droner ikke kan være tale om decideret legetøj, selvom de er meget sjove at “lege” med. Med denne fart så kan et objet som blot vejer 73 gram sagtens gøre skade, hvis den rammer nogen forkert i ansigtet eksempelvis. Taler her ikke af erfaring, men det går altså stærkt for sig.

Det kræver efter min mening en del træning og ikke mindst en masse plads at kunne flyve med Parrot SWING i flypositionen. Jeg var nødsaget til at komme ud på en fodboldbane for rigtigt at få en føling med den, men dette bør også være tilgængeligt for de fleste af os, hvis ikke blot en almindelig åben legeplads. Parrit SWING drejer relativt skarpt i flypositionen, så det er ikke nødvendigt med adskillige hektarer af åben land foran sig, som den alligevel ikke ville kunne afdække grundet rækkevidde. I henhold til producenten skulle denne rækkevidde i øvrigt være 60m, men det er kun forudsat man benytter Parrot Flypad som udvider rækkevidden.

img_3827

I fly-positionen holder batteriet i Parrot SWING i cirka 6-7 minutter og i drone-tilstand et par minutter mere, men uanset hvad er det faktisk lidt skuffende performance på denne front. Ganske vist kan man lade den op på en halv times tid, men det er alligevel ikke helt imponerende synes jeg. Selvom det går lidt stærkt for sig.

Konklusion

Rent basalt er mange af Parrot mini-dronerne baseret på den samme teknologi, men alligevel er det utroligt hvor lidt forandring der skal til for at man får sig en helt anden oplevelse med en drone, blot fordi propeller og vinger er en lille smule anderledes. Det er Parrot SWING et godt eksempel på og giver brugeren en anderledes flyvende drone, som kan forvandles til en flyver der nærmest mest af alt ligner en X-fighter. Det kræver en del træning i starten, masser af plads og tålmodighed at få Parrot SWING til at flyve som et almindeligt fly og ikke som en drone, men når det lykkes er det også monster skægt. Jeg kan ikke just give Parrot SWING point for at være nem at manøvrere for det synes jeg ikke den er ligeså god til som nogle af de andre droner, men sjov er den og det fortjener den ros for, så som supplement-drone er den ganske glimrende.

[checklist]

  • Fart
  • Medfølgende Flypad controller
  • Stabil og præcis flyvning
  • Rækkevidde

[/checklist]
[badlist]

  • Lidt sværere og for øvede droneflyvere
  • Batteritid

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 1.099,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Hvis du er en erfaren drone-flyver og er ved at være en smule træt af at de små droner ikke kan flyve hurtigere, så er der faktisk lidt hjælp at hente. Parrot SWING er det nyeste skud fra stammen fra Parrot, som vi nu...Test: Parrot SWING med Flypad