Parrot er et firma vi før har stiftet bekendtskab med. Seneste kiggede vi nærmere på deres Zik 2.0 headset. Produktet vi skal se på i dag, er dog i en helt anden kategori, det er nemlig en 2-hjulet fjernstyret racing drone.
Parrot introducerede deres første 2-hjulede drone i 2014, den hed Jumping Sumo. Vi skal her se nærmere på dens efterkommer, nemlig Parrot Jumping Race Drone. Jeg har haft modellen der hedder Jett til test.
Hvad er der i æsken?
I æsken finder vi:
- Jett Race Drone
- Batteri
- To ekstra gummifødder
- USB kabel
- Klistermærker til dekoration
- En kort brugsvejledning
Design og funktionalitet
Parrot Jumping Race Drone er lavet i let, men dog solidt, plastik. Da enheden kun var til låns, har jeg ikke sat klistermærkerne på den, den er derfor helt i hvide og sorte farver. Styringen sker ved at Parrot Jumping Race Drone opretter sit eget Wifi som man forbinder sin telefon til. Styringen sker så fra Parrots Freeflight 3 app.
De to hjul er drevet af hver deres motor, og den drejer således ved at det ene hjul kører hurtigere end det andet. For at holde balancen, så slæber den en “hale” efter sig hvor der sidder en gummifod på. Gummifoden sidder der bl.a. for at beskytte gulvet mod ridser.
Det er også halen der er med til at give den navnet “Jumping”, den kan nemlig springe ca 75 cm, enten op, eller frem. Når man vælge den skal hoppe, så går der et par sekunder hvor den spænder en fjeder som udløser halen og sender hele Parrot Jumping Race Dronen gennem luften.
Hjulene er store og lette. “Dækket” er lavet af noget glat skum så hvis man drejer skarpt ved høj fart på et trægulv så laver den noget hjulspin.
Batteriet klikker man ind, lige over halen. Den kan kører omtrent 20 minutter på en opladning, hvis man ikke kører fuld fart og springer hele tiden. Når batteriet er ved at være lavt, så kan man ikke springe længere, og får besked om lavt batteriniveau i Freeflight 3.
Man lader den op via et micro-USB stik. Der er ingen lader med i æsken, men den kan lades op med alle gængse USB opladere. Har man en lader der kan levere 2.1 Ampere, så er opladningen klaret på en halv time. Med en standard USB-oplader tager det omkring en times tid.
I fronten sidder et kamera der streamer live video til Freeflight 3 app’en på telefonen. På den måde kan man styre Parrot Jumping Race Drone selvom man ikke kan se den. Man kan selvfølgelig optage video og still-billeder fra app’en. Det kræver dog godt med lys, eller bliver billedet noget grumset. Opløsningen er forøvrigt kun på 640×480, så man skal ikke forvente en fantastisk billedkvalitet, men den er fin til at se hvad der sker på telefonens skærm.
Sammen med kameraet sidder også en mikrofon der optager lyd til videoen, og der sidder også en højttaler der laver lyde der lyder som et dyr, og som passer til hvad der sker med Parrot Jumping Race Drone. Kører man ind i noget kommer der en type lyd, løfter man den fra gulvet spiller den anden lyd, osv osv. Har man et headset koblet til telefonen så kan man lytte med, og sende sin egen stemme gennem Parrot Jumping Race Dronens højttaler.
Hjulene kan justeres i to stillinger. Med hjulene i den brede stilling er den mere stabil.
Med hjulene i den smalle stilling er det dog nemmere at komme igennem forhindringer som stoleben og andet. Den er dog lidt sværere at styre præcist i den smalle stilling.
Når man tænder den, så lyser øjnene rødt, de skifter efter noget tid til grøn for at vise at den er klar til brug. Man tilslutter så til Parrot Jumping Race Drone’s wifi og starter Freeflight 3 app’en. Fra appen kan man styre Parrot Jumping Race Drone i frihånd, eller man kan programmere en rute som Parrot Jumping Race Drone så følger.
Undervejs på ruten kan man også få Parrot Jumping Race Drone til at tage billeder eller optage video, som bliver gemt i den 4 GB store indbyggede hukommelse. Herefter kan man overføre filmen eller billeder til sin mobil via app’en, eller til sin PC via USB.
Konklusion
Parrot Jumping Race Drone er bygget i solide materialer, jeg kom til at køre den udover trappen, og den overlevede fint tumle-turen de 13 trin ned. Batteritiden er ok, specielt når det kan lades op på en halv times tid. Billedkvaliteten kunne godt være bedre, men den er acceptabel for et stykke avanceret legetøj. Styringen fungere fint, og man vænner sig hurtigt til at styre den via videoen på telefonen. Det er i det hele taget et sjovt stykke legetøj, også til voksne børn.
Pris og tilgængelighed
Set til ca. 1300,-
Find forhandler og den bedste pris på Parrot Jumping Race Drone