onsdag, november 13, 2024
ForsideAnmeldelserTest: OnePlus Nord 2T

Test: OnePlus Nord 2T

OnePlus har lavet en refresh i kraft af den Nord 2T vi har fået til test her på siden og vi ser nærmere på om den er opgraderingen værd og hvad den i øvrigt har at byde på.

Hvad er der i æsken?

Vanen tro, så lader OnePlus også Nord 2T modellen shippe med et ekstra cover til telefonen, som måske ikke er af ypperste kvalitet, men til gengæld beskytter den telefonen og passer perfekt omkring den. Foruden telefon og cover så er der også en 80 Watt lader med og dertilhørende rødt USB-kabel, som i øvrigt er formet som USB-A i den ene ende og USB-C i den anden. Det betyder så også at de 80 Watt får du kun fra kompatible OnePlus ladere.

Nord 2T og det medfølgende cover

Specifikationer

Android: 12
CPU: MediaTek Dimensity 1300
Skærm: 6,43″ AMOLED 90 Hz
Frontkamera: 32 Megapixel
Bagkamera: 50 Megapixel primær med OIS, 8 Megapixel, 2 Megapixel med dybdesensor
Batteri: 4.500 mAh med 80 Watt hurtigopladning
RAM: 8 / 12 GB
Hukommelse: 128 / 256 GB
Dimensioner: 159,1 x 73,2 x 8,2 mm
Vægt: 190 gram

Design

Jeg ville beskrive OnePlus Nord 2T som værende simpel i designet, men uden at det skuffer. For selvom telefonen er af plastik og bagsiden føles en anelse billig, så er det lidt, hvad man bør forvente i dette prisleje, som telefonen befinder sig i.

Designmæssigt adskilliger OnePlus Nord 2T sig i øvrigt ikke voldsomt fra sin forgænger, Nord 2, men kameraerne har fået et lidt andet udtryk, som jeg tænker man enten vil kunne lide eller ej. De fylder mere og er mere iøjefaldende, uden at de reelt er ændret.

På bagsiden finder man OnePlus logoet og ellers er telefonen fri for så meget andet. I højre side af telefonen har man dens to knapper, til profil og tænd/sluk, mens der på venstre side er volumenknapper.

Profilknappen er jeg kæmpe fan af, da den lynhurtigt lader dig stille telefonen i lydløs eller vibrationsmode uden at du behøver låse skærmen op og gøre det via softwaren. En knap, som jeg har læst OnePlus ikke har inkluderet i en af deres nyeste toptelefoner til min store ærgerlse.

Du kan erhverve OnePlus Nord 2T i to farver, som har fancy navne på producentens hjemmeside “Gray Shadow” (mørkegrå) og “Jade Fog” (lyseblå). Det er sidstnævnte vi havde fået til test og den er ret frisk i looket, men er dermed også mere blank end den grå model, så der kan man vælge, hvad man er mest til.

I bunden af OnePlus Nord 2T finder man USB-C porten, dens højtaler og så også SIM-kort slottet, som så har plads til dual-SIM, men ikke mulighed for at udvide hukommelsen med microSD-kort.

Alt i alt en pæn telefon, der designmæssigt ikke skiller sig voldsomt ud, men føles robust og lækker i hånden og så er det lige om man kan lide de store kameraer på bagsiden, som altså tager en del af fokus, især på vores lyse model.

OnePlus har udstyret Nord 2T med både ansigtsgenkendelse via kameraet og også fingeraftrykslæser gemt bag skærmen. Begge fungerer ganske glimrende og bedre end på min Samsung, som dog også har næsten 3 år på bagen. Personligt er jeg dog til fysiske fingeraftrykslæsere alligevel.

Den funktion, som jeg synes at Nord 2T måske savner, om end det ikke er helt fair at forlange i alle prislejer er at den ikke understøtter trådløs opladning. Den lader lynhurtigt via den medfølgende oplader, men det er nu rart at kunne udnytte de trådløse opladere man nu om dage finder rigtig mange steder integreret.

Jeg har ikke kunne finde ud af om Nord 2T er vandtæt på nogen måde. Nogen gange angiver producenterne det ikke fordi det kræver mere at få certificeringen end det er værd, men umiddelbart ville jeg være varsom med at tage telefonen i nærheden af vand. Det at skubbe venner i pools her i sommervarmen er ikke det samme som det var før vi alle fik mobiltelefoner i lommerne.

Dual-SIM uden mulighed for microSD

Funktionalitet

Det skal naturligvis tages lidt med et gran salt når man har fået en ny telefon i hånden og den endnu ikke er blevet overrumplet med alle mulige apps, filer og andet, der kan gøre den langsom, men OnePlus Nord 2T føles ret responsiv i hånden og med den 90 Hz hurtige skærm så er bevægelser også ret smooth.

Du kan i nedenstående se en benchmark foretaget med geekbench på OnePlus Nord 2T og resultatet er hverken skidt eller godt og burde dække de flestes behov for både telefon og også hvis man vil spille på sin telefon i ny og næ.

#image_title

Der hvor telefonen underperformer en anelse er dog når man indspiller video på den, især i høje opløsninger, hvor den dog kun kan køre 30 FPS, så føles det som om videoen hakker en smule.

Videokvaliteten er dog udemærket og en ret fed feature i kamera-appen er at man kan filme med både portrætkameraet og bagsidekameraet samtidigt og på den måde vise sig selv mens man er i gang med at lave noget, som man synes dem der ser videoen skal kunne se.

Billede taget med OnePlus Nord 2T

For så vidt angår billeder så er der ikke noget konkret at sætte fingeren på. Jeg synes at OnePlus Nord 2T overeksponere en smule, som jeg ellers også har beskyldt min Samsung telefon for at gøre og på den måde bliver farverne på billedet ikke helt som dem man kigger på, men alt i alt nogle flotte billeder, som du kan se eksempler af forneden.

OnePlus Nord 2T
Billede foroven taget med Samsung Galaxy Note 10+

Af en lidt billigere eller rettere sagt mellem-segment telefon at være, så klarer OnePlus Nord 2T sig også fint i billeder om aftenen og natten. Her er der naturligvis mere slør i billederne, men det er ikke mere end man bør forvente med dårligere lysforhold.

Nord 2T døjer lidt med billeder ved skiftende lysforhold

Der hvor OnePlus Nord 2T adskiller sig væsentligt fra min Samsung eller konens iPhone (for ikke at nævne en del andre telefoner jeg har testet og haft i hånden) er i dens evne til at afspille lyd gennem højtalerne. De lyder ganske fint når man sidder på sit værelse eller kontor for sig selv og lytter til video, men de kan bare ikke spille højt, hvis man er ude i trafikken og ønsker at høre lyd i plænum.

OnePlus har i deres OS adaption af Android i øvrigt en funktion kaldet “Shelf”, som jeg synes er ret fin. Den viser dig et overblik over de notifikationer og beskeder du ønsker at have fokus på i en nem oversigt når du trækker den ned over skærmen. Shelf kan dog kun trækkes ned fra højre øverste hjørne, hvilket gav mig lidt frustration da det også er cirka der man trækker notifikationsbaren med indstillinger ned.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter en ny telefon fordi den gamle simpelthen ikke vil mere og du ønsker noget der kan holde i en rum tid endnu uden at det behøver være toppen af poppen, så er OnePlus Nord 2T et ganske fint bud. Kommer du fra forgængeren, Nord 2, så er der ikke meget andet at hente og spørgsmålet er om du ikke også kan finde dén noget billigere, hvis behovet ikke er større. Du får lynhurtig opladning, et solidt kamera, en flot skærm og et ganske fint design, men du har altså ikke en telefon, der nødvendigvis kan tåle støv/vand eller understøtter trådløs opladning. Alt i alt en fin telefon til prisen, men du bør også overveje, hvilke funktioner du så ikke får.

Positivt

  • Hurtig opladning
  • Stabil ydelse
  • Præcis fingeraftrykslæser (indbygget i skærmen)
  • Solidt kamera (overordnet set)

Negativt

  • Kamera kan være langsomt i video
  • Højtalere spiller ikke særlig højt

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

OnePlus har lavet en refresh i kraft af den Nord 2T vi har fået til test her på siden og vi ser nærmere på om den er opgraderingen værd og hvad den i øvrigt har at byde på. Hvad er der i æsken? Vanen tro, så...Test: OnePlus Nord 2T