søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: OnePlus 10 Pro 5G

Test: OnePlus 10 Pro 5G

OnePlus er klar med deres seneste flagship model i form af 10 Pro, som vi har haft fornøjelsen af her på siden i denne omgang og du kan læse om vores oplevelser med den hér.

Hvad er der i æsken?

Vanen tro så holder OnePlus sig til stadig at levere covers med til deres telefon, så du ikke skal bekymre dig om at finde noget, der passer til. Der er dog tale om et simpelt et af slagsen og det ligger i kassen sammen med telefonen, USB-C kablet, en 80 Watt oplader, værktøj til at tage SIM-kort ud med og papirer.

Specifikationer

  • Skærm: 6,7″ 3216×1440 pixel (525 ppi) 120 Hz AMOLED LTPO Corning Gorilla Glass
  • Hardware: OxygenOS baseret på Android 12, Snapdragon 8 Gen 1 GPU: Adreno 730 med 5.000 mAh batteri
  • Dimensioner: 163 x 73,9 x 8,55 mm / Vægt: 200,5
  • Kamera: 48 MP hoved, 50 MP ultrawide, 8 MP telephoto, 32 MP front
  • Porte: USB-C
  • Hukommelse: 12 GB RAM / 2560 GB flash (fås også med 8 GB RAM + 128 GB flash)

Design

Lad os først og fremmest tale om dét som for de fleste vil fylde mest fra start af og det må forventeligt være OnePlus 10 Pro’s størrelse. Med 6,7″ er der tale om en ret stor telefon og den er på størrelse med min gamle Note 10 + som på ingen måde er en lille telefon og kræver for mange nok to hænder at blive betjent.

Det betyder dog at man har med en stor skærm med 20:9 format at gøre, hvilket giver fantastisk plads til apps og detaljer samtidigt med at du kan nyde film i storformat, hvis det er noget du gør dig i. Det er dog ikke fordi OnePlus 10 Pro er større end andre telefoner i sin klasse nødvendigvis. Tværtimod vejer den knap 30 gram mindre end en S22 Ultra, der “kun” har 0,1″ større skærm at prale af.

Vores testeksemplar er med farven Emerald Forest, som er den grønne af de to farver, mens den sorte hedder Volcanic Black og jeg er virkelig glad for at det var den grønne vi fik til test for den fremstår virkelig lækkert. Modsat på billederne så er bumpen omkring kameraet gråt, hvor det på billeder fremstår som værende nærmest sort. Kamerabumpen flyder i øvrigt ind i designet på siden og det ser virkelig lækkert ud. Det er ikke fordi man ikke har set denne design-type før, men jeg synes virkelig det ser flot ud på OnePlus 10 Pro og så kan man vel godt leve med at den er lidt copy-cat.

Overfladen på bagsiden er rigtig flot og metallisk, men også glat så telefonen var ved at falde ud af min hånd et par gange, hvorefter jeg besluttede mig for at tage det medfølgende cover på for at beskytte den og have bedre grem omkring den. Coveret er så i samme farve blot mat, men dog med OnePlus logoet samme sted på bagsiden.
Skydeknappen er heldigvis tilbage i denne topmodel fra OnePlus, hvor vi savnede den i vores test af Nord modellen. Det er nemlig knappen jeg har lært at elske OnePlus for i tidernes morgen da jeg selv gik med dette brand i et par omgange og syntes det var meget smart at man kunne skifte lydprofiler “on the fly” og det synes jeg sjovt nok det stadigvæk er med OnePlus 10 Pro.

Vi er tilbage hvor OnePlus ikke angiver en grad af vandtæthed i OnePlus 10 Pro, hvilket er lidt alarmerende for betyder det at man har sparet på certificeringen eller at telefonen reelt ikke kan tåle vand eller støv i en nævneværdig grad. Konkurrencen har denne del på plads værende det fra andre Android producenter i premium segmentet eller sågar Apple og selvom jeg ikke tager min telefon ud og svømme, så synes jeg det er betryggende ikke at skulle være nervøs omkring det.

Foruden skydeknappen er der ikke meget andet på OnePlus 10 Pro foruden slottet til dens Dual-SIM, som altså er Dual-SIM og ikke en hybrid med mulighed for at udvide hukommelsen. Det vil sige du skal vælge rigtigt om du vil have 128 GB eller 256 GB lager og så kan dette ikke udvides efterfølgende.

Funktionalitet

Min opsætning af OnePlus 10 Pro foregik ved at kopiere en gammel OnePlus 5T over på den og hele processen var ganske smertefri. Jeg satte kabel mellem de to enheder, som begge kører med USB-C og så var både profiler og applikationer overført (eller i gang med at blive downloadet) på den nye telefon.

Jeg er sikker på at en lignende proces ville være tilfældet med enhver anden Android enhed af relativt nyere dato og det er rart at man ikke skal bekymre sig for meget om at skulle opgradere, da det også kan være bremseklodsen for nogen. Jeg er selv en af dem og min Samsung har netop en del år på bagen fordi jeg blandt andet ikke ønsker bøvlet med at skifte. Applikationer, som er afhængige af dit telefonnummer, såsom Whatsapp og Viber kræver stadig aktivering, men herefter bør man ellers være kørende, såfremt man har husket at lave backup via applikationerne forinden.

OnePlus 10 Pro lader dig logge ind via en PIN, swipe, ansigt eller fingeraftryk så mulighederne er mange og min bedste erfaring er at aktivere adskillige af disse funktioner, så man ikke er begrænset. Nu var det ganske fint vejr under min testperiode med telefonen, men forestiller man sig at det var koldt og man havde handsker på så hjælper det at kunne låse op via ansigtsgenkendelse. OnePlus 10 Pro er i øvrigt efter min vurdering bedre til at logge ind via fingeraftryksscanneren end min Samsung Note 10 +, selvom begge telefoner benytter sig af en scanner under skærmen, som jeg selv ikke er den store fan af.

Geekbench score for OnePlus 10 Pro

Skærm

Apropos skærm, så er OnePlus 10 Pro udstyret med en temmelig flot en af slagsen. Jeg har set både S22 og iPhone 13 i aktion og begge har en mere lysstærk skærm umiddelbart, men OnePlus 10 Pro er bestemt ikke langt efter og kan sagtens bruges i dagslys selv når solen står højt.

Du kan vælge mellem en FHD+ eller QHD+ opløsning på OnePlus 10 Pro og selvom man klart kan se en forskel til trods for skærmens beskedne størrelse, så betyder det dog også at du med den højere opløsning får dårligere batteritid. Personligt synes jeg at skærmen står knivskarpt med FHD+ og en beskeden skærmstørrelse er sammenlignet med en tablet eller laptop, for med 6,7″ er OnePlus 10 Pro altså en af de større telefoner på markedet.

Farverne står ret flot og den variable opdateringshastighed op til 120 Hz får telefonen til at fremstå endnu hurtigere end den ville med en langsommere skærm for Snapdragon 8 processoren har på intet tidspunkt i min test af telefonen vist sig at være udfordret af de opgaver jeg smed efter den. Den klarer både spil og “multitasking” ganske fornuftigt.

Som med enhver Android kan du tilpasse din OnePlus 10 Pro skærm til at vise det som er vigtigt for dig og dér hvor du ønsker det. Du kna sågar kombinere apps med widgets og gøre telefonen så personlig som det behager dig, men det kan også være en ægte tidsrøver. Der er også en Shelf funktion, som giver dig de mest relevante funktioner og apps/notifikationer lynhurtigt.

Kamera

OnePlus 10 Pro har et rigtig hurtigt kamera, der ab fabrik indeholder en del fede features, som kan gøre det sjovere og nemmere at tage billeder med telefonen. Kameraet i OnePlus 10 Pro er udviklet i samarbejde med et af verdens førende indenfor kameralinser og udstyr, Hasselblad, som også har været med til at “designe” nogle af de filtre du kan tage og sætte på når du tager dine billeder. Jeg er ikke ekspert nok på netop dette område til at gøre mig klog, men kan sige at mulighederne med OnePlus 10 Pro er mange og kameraets billeder, som du kan se nogle af i nedenstående serie, taler også for sig selv.

Der er blandt andet en Ultra Steady funktion til når du filmer, som dog ikke virker på den høje 8K eller sågar 4K opløsning. Denne gør at når du filmer mens du er i bevægelse, så ryster billedet ikke nær så meget. Denne funktion fungerer langt bedre end på min Galaxy Note 10 +, men den har også en del år på bagen efterhånden.

En anden feature jeg godt kunne lide ved OnePlus 10 Pro var Xpan, som lader dig tage ultra-bredde billeder uden at du skal bevæge telefonen i Panorama-mode. Det virker ret godt og billedet bliver faktisk meget mere jævnt end med Panorama, hvor det føles lidt som fish-eye på afstand.

Der hvor jeg til gengæld ikke var synderligt imponeret af OnePlus 10 Pro var ved dens farver på billederne. Der var god detalje på billederne og de fremstod ganske klart. Selv ved 30x zoom kunne jeg ane, hvad tingene skulle forestille, men farverne virkede hele tiden en anelse ved siden af det jeg kunne se med det blotte øje. Rød var overeksponeret, mens andre farver fik et slags gulligt skær. Hvis ikke man har et andet kamera (bedre) at sammenligne med, så er det ikke så slemt at det er en deal-breaker, men går man ekstremt meget op i kameraet, så skal man lige være opmærksom herpå.

Telefonen var lånt under en weekend tur til Italien så der blev naturligvis taget billleder dér

Batteri

Det imponerende ved OnePlus 10 Pro og dens batteritid er ikke at den kan holde strøm i en hel dag og plus det løse. Efter at jeg havde vænnet mig til telefonen og ikke legede med den så meget, så kunne jeg sagtens ende en dag med næsten 40% på batteriet når jeg skulle i seng.

Det er heller ikke at den kan lade op trådløst og dele af din trådløse opladning så du kan oplade andre telefoner, som ikke kan holde til den samme lange dag.

Den hurtige 80 Watt lader med det ikoniske røde kabel

Det imponerende er at strømforsyningen i æsken til OnePlus 10 Pro er på hele 80 Watt og oplader telefonen fuldt ud på en halv time. Det vil sige at skulle du glemme at sætte den til at lade op om aftenen, så kan du snildt lade den op på (cirka) den tid det tager at tage et bad og spise en hurtig morgenmad om morgenen. Det tager nemlig omtrent en halv time at lade telefonen op og du er klar.

Konklusion

I skrivende stund koster OnePLus 10 Pro næsten to klik mindre end en af sine største konkurrenter, S22 Ultra, og er den så dét værd? I den grad! OnePlus 10 Pro er på mange måder en helt fantastisk telefon, der virkelig har en masse at byde på i form af både design og ydelse. Den er lynhurtig, oplader ligeså hurtigt og så er den spækfyldt med features og har en fantastisk flot skærm. På kamerasiden er den lidt bagud sammenlignet med topmodellerne fra Samsung og Apple, men til prisen er den værd at overveje og formår i hvert fald at udfordre de store brands, selvom det måske ikke er fair at kalde OnePlus helt lille længere.

Positivt

  • Design
  • Ydelse
  • Batteritid og opladning
  • Pris

Negativt

  • Ingen vand- eller støv-rating
  • Kamera og farver

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

OnePlus er klar med deres seneste flagship model i form af 10 Pro, som vi har haft fornøjelsen af her på siden i denne omgang og du kan læse om vores oplevelser med den hér. Hvad er der i æsken? Vanen tro så holder OnePlus sig...Test: OnePlus 10 Pro 5G