Efter en del år er vi igen i besiddelse af noget Nordic Gaming udstyr, som vi har fået lov at lege med. Vi ligger ud med et kabinet kaldet Munin , som byder på glasplader i begge sider, støvfiltre og en masse andet du kan læse nærmere om i vores test her.
Hvad er der i æsken?
Selve indpakningen er blot pap, så den er der ikke meget at skrive om, selvom der dog også er en illustration af kabinettet på ydersiden. Denne illustration gør dog ikke selve produktet nogen tjeneste, da det bare er en sort skitse.
I æsken, omsluttet af noget flamingo og plastikfolie finder du selve kabinettet. Inde i kabinettet trækker du en af harddiskskufferne ud for at få adgang til et par strips og de skruer og afstandsstykker du skal bruge til at bygge din PC.
Design
NG Munin er et relativt stort kabinet med en dimension på 22,5 x 41,5 x 47 cm og det fremstår helt i sort. Der er dog tog glasplader i siderne, som bryder denne monotoni, men ellers er der ikke nogle andre farver at spore på kabinettet.
Der kommer først farver på kabinettet, eller retttere dens blæsere, når du slutter strøm til. Så er der tre blæsere på fronten, der lyser op og en i bagsiden af kabinettet som gør det samme.
Glaspladerne, som NG Munin er udstyret med to af, er fra fabrikken bestykket med folie både indvendigt og udvendigt. Dette er for at beskytte det mod ridser, fedtfingre og andet mens du bygger din computer, men det bliver klart pænere når du tager denne folie af.
I øvrivgt er glaspladerne tunge, så de lukker i, hvis bare kabinettet vipper det mindste og det skal man ikke give det lov til for glas kan gå i stykker, hvis det bliver smækket med. Til gengæld så kan du godt tage pladerne af ved at åbne og løfte op i dem. Det vil jeg klart anbefale at man gør mens man bygger komponenterne ind i sin computer. Så er lågerne ikke til gene.
Indvendigt er NG Munin kabinettet udstyret med plader, der dækker forskellige områder af kabinettet af. Disse plader er også lige til at skrue af så du nemmere kan bygge din computer og derefter giver de mulighed for i høj grad at skærme kablerne af, så disse er mindre synlige. Dette især vigtigt på den side, hvor man normalt ikke har en gennemsigtig plade, som det altså er tilfældet med NG Munin, der grundet to glasplader er transparent på begge de to sideflader.
Den ene indvendige plade er i øvrigt udstyret med noget jeg ikke har set tidligere, men som jeg synes er utrolig genialt. Der er to flipbare holdere, som du kan justere i højden. Med disse kan du sørge for at give dit eventuelt tunge grafikkort noget støtte, da du ellers risikerer hele dens vægt bare hviler på PCIe slottet og kabinettet i den ene side.
Apropos låger, så er bunden af NG Munin også udstyret med to matte låger, som kan vippes nedad. Dette for at du kan skjule kabler og strømforsyning i bunden, men for at du samtidigt kan komme til dit build fra begge sider mens du bygger eller “renoverer.
Designmæssigt er NG Munin kabinettet efter min mening både praktisk og lækkert. Lækkerhedsfaktoren drives af de to glasplader for at være ærlig, mens der enkelte steder godt kan spores en lidt lavere kvalitet end man ser det hos de lidt dyrere kabinetter. Dog er det hovedsageligt elementer, der ligger relativt skjult og noget man opdager mens man bygger og ikke nødvendigvis ser så tydeligt bagefter.
Funktionalitet
Det praktiske i NG Munin kabinettet kommer også til udtryk efter du har bygget dit PC build. Det er nemlig sådan at kabinettet er udstyret med støvfiltre i både top, bund og front. Alle disse er relativt nemme at komme til, trække ud, rense og sætte retur i computeren.
Det virker også til at støvfiltrene ikke har for små huller, så der burde være et ordentligt airflow i kabinettet. Jeg oplevede i hvert fald ikke at mit gear performede dårligere i dette kabinet kontra andre.
NG Munins fødder løfter den relativt højt op over skrivebordet, så der også kommer fint med luft nedefra. Jeg synes dog selv det også er praktisk at kabinettet er hævet over gulvet, da man nogle gange på den måde kan tilgå en opgradering uden at skulle hæve det først.
Jeg har ikke fået oplyst, hvad NG Munin vejer, men har lyst til at svare et ondt år, for den er tung. Der er dog også plads til bundkort op til ATX, så de fleste burde også være dækket ind. Det ville til dette store tower kabinet også være ærgerligt at smide noget for småt ind, for det ville ikke se pænt ud og så tror jeg også at kabelskjulerne, der er bygget ind i kabinettet, vil komme lidt ud af spil.
På toppen og i højre side af NG Munin er der porte i form af 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 1 x audio, 1 x mikrofon og så knapper til tænd/sluk, reset og LED. Alt sammen fint og nemt tilgængeligt, men uden at man kender knappernes funktion kan det være svært at se hvad de gør.
For at åbne lågerne på NG Munin er der i øvrigt stof-strops sat fast til glaspladerne, så du ikke skal røre ved dem med fingrene. Endnu en af de små, men fede, detaljer ved dette kabinet, hvor fedtfingre og glasplader nærmest er enhver gamers mareridt.
Konklusion
De designmæssige elementer jeg har beskrevet foroven er ikke ligegyldige når det kommer til at bygge en computer ind i NG Munin. Det virker til at være gamere, eller folk med indsigt i gaming verdenen, der har været med til at udvikle NG Munin for der er tænkt på både æstetik, såvel som praktik. Dermed er Munin et rigtig fedt kabinet til dig, der gerne vil have noget, som holder, ser pænt ud og som også på sigt er nemt at opgradere i og ikke blot ved det initielle build. Jeg er positivt overrasket over, hvor mange fede detaljer producenten har fået med i et kabinet, der ikke er billigt, men i forhold til, hvad man får for pengene, så er det mere end glimrende.
Positivt
- Nemt at bygge ind i
- Nemt at holde kabler skjult
- Glas og gennemsigtigt på begge sider
- Støvfiltre nemme at tilgå
- Masser af plads
Negativt
- Kvaliteten daler når man kigger den efter i “sømmene”
Pris og tilgængelighed
Set til 704,-