torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Nordic Gaming Airmaster mus

Test: Nordic Gaming Airmaster mus

Vi skal for første gang prøve kræfter med det danske Nordic Gaming brand, hvor vi i første omgang har fået lov at lege med deres Airmaster gaming mus. Som navnet lidt antyder en letvægter og naturligvis med RGB-effekter også.

Hvad er der i æsken?

En beskeden æske og det er tydeligt fra start at Nordic Gaming ikke fokuserer på at slå de “store” spillere på indpakning, emballage og andet udenomsnak. Det er derimod selve musen, som er i fokus og også det eneste man får ud af æsken som sådan.

Design

Airmaster musen fra Nordic Gaming har implementeret den nyeste trend indenfor gaming mus, hvor musen er hullet som en si og derfor trækker lidt bekymrede tanker mod, hvad den mon kan tåle eller ikke kan tåle når nu indmaden er lidt eksponeret.

Eftersom musen er hullet, så er der naturligvis en større risiko for at sodavand, sved og snavs kan ødelægge den, men under min test, som foregik over et par uger, så var der ikke noget, som faldt ned i den og kom i klemme. Jeg hverken spiser eller drikker ved min computer, så jeg skal ikke helt kunne sige, hvad andre ville opleve.

Til trods for det hullede skrog, så er Nordic Gaming Airmaster temmelig robust og ligger fint i hånden. Personligt ville jeg foretrække en smule mere højde på bagenden for at den bedre ville ligge i hånden ved palm-grip. Musen er dog fin at holde med fingrene, dog skal man være opmærksom på at den har to knapper i venstre side. Det vil sige folk, der holder med en såkaldt claw-grip kan komme i vanskeligheder.

Nordic Gaming Airmaster er temmelig let og med sine 60 gram er den også blandt de letteste mus på markedet. Den slår ikke rekorder, men til gengæld har den en ok størrelse i længden i det mindste og det gør den fint medgørlig for mit vedkommende. Selvom jeg nok må indrømme at jeg er til tungere mus generelt.

Airmaster er udstyret med knapper så du både kan ændre DPI og RGB-effekter direkte fra musen. Det vil sige softwaren er ikke nødvendig at installere. Der er dog software tilgængelig, men det kommer vi nærmere ind på lidt senere.

Med sine 7 knapper i alt så er der lidt at komme efter trods alt. Det som dog plager mig en smule er at til trods for musens generelt robuste design, så er det som om knapperne sidder en smule løst. Det er ikke noget man nødvendigvis mærker under gaming. Det kommer egentlig an på, hvor rolige dine fingre er, men når man ryster musen i hånden kan man godt mærke de rasler en smule under fingrene.

Foruden dét er der designmæssigt tale om en temmelig flot mus. Jeg er især vild med Nordic Gaming logoet inde i selve musen. Det er nærmest ærgerligt man ikke kan nyde det mens man bruger musen fordi hånden skærmer det hele væk. Derudover er det 2 meter lange kabel i øvrigt med vævet stof og det gør at det er noget mere synligt på skrivebordet fordi det er tykkere, men til gengæld vikler det sig ikke om alt muligt under brug.

Funktionalitet

For at komme i gang med Nordic Gaming Airmaster skal du ikke foretage dig det store. Det er en plug and play mus og virker ved at du blot sætter den i USB på din computer. Ønsker du derimod at lege lidt med indstillingerne, så er det muligt at installere en app til din Windows maskine og ellers gå i krig.

I appen kan du styre musens hastighed, RGB-effekter og knappernes genveje. Jeg legede lidt med om jeg kunne gemme forskellige profiler med forskellige genveje og lys og så ellers slukke for appen og ganske problemfrit gemte musen på de profiler jeg havde lavet. Det er ret smart at man ikke er afhængig af appen på denne måde. Ganske vidst er softwaren en smule “outdated” og føles som noget udviklet slut 90erne (overdrivelse fremmer forståelse), men det var simpelt at bruge og det virkede. Det var sågar langt hurtigere til at opdatere musen med de nye indstillinger end ROCCATs software var i starten af deres “karriere”.

Jeg havde en smule vanskeligheder med Nordic Gaming Airmaster i starten af min test og jeg kunne ikke helt gennemskue, hvad det var. Det viste sig at være dens opdateringshastighed var sat lavt og denne skulle jeg installere softwaren for at hæve. Da jeg satte denne til 1000 Mhz var sensoren langt mere responsiv og musen generelt mere medgørlig selv ved de højere DPI. Hvad det var der helt gjorde det kan jeg ikke gennemskue, men selve sensoren er en PixArt 3389, så den er bestemt ikke værst.

Airmaster kan håndtere DPI op til 16.000, hvis du skulle være den type for hvem det ikke kan blive mere følsomt. Når jeg satte opdateringshastigheden op så var musen helt stabil og jeg kunne ikke postulere at jeg tabte i spillene grundet musens performance. Jeg skulle naturligvis vænne mig til størrelse og vægt i forhold til, hvad jeg er ellers er vant til, men Nordic Gaming Airmaster performede temmelig fint.

Konklusion

Første test med et nyt brand i form af Nordic Gaming må siges at være en succes. Der er tale om en gaming mus, som har fokus på at holde tingene simple og levere varen til en pris, som alle kan være med på. Der er den obligatoriske RGB-belysning så helt forsimplet og afskåret er den ikke. Tværtimod så spiller den rigtig godt og sensoren er ret præcis. Softwaren er ikke pæn, men den virker og er nem at gå til, så meget mere kan man vel ikke anmode og især ikke til denne pris.

Positivt

  • Flot RGB effekt
  • Let vægt på 60 gram
  • God form
  • Simpel og virker bare

Negativt

  • Lidt “upæn” software interface
  • Lidt fladt design

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi skal for første gang prøve kræfter med det danske Nordic Gaming brand, hvor vi i første omgang har fået lov at lege med deres Airmaster gaming mus. Som navnet lidt antyder en letvægter og naturligvis med RGB-effekter også. Hvad er der i æsken? En beskeden...Test: Nordic Gaming Airmaster mus