Vi har leget med endnu en telefon i Motos Edge 50 serie, navnlig Neo, som byder på smarte farver, features og et slankt design. Den ser vi nærmere på her.
Hvad er der i æsken?
Pakken til Edge 50 Neo er et tydeligt tegn på Motorolas fokus på bæredygtighed. Selve papiret telefonen er pakket i virker nærmest som om det vil gå i opløsning, hvis det blev stillet ud i regnen et par minutter. Telefonen virker beskyttet, men delene virker som nævnt nærmest opløselige. Indholdet består af telefon, opladekabel, cover og SIM-kort puller. Hvis du undrer dig over at det hele dufter når du pakker det op så er den god nok for æskerne er parfumetiseret.
Specifikationer
Skærm: 6,4″ pOLED 2670×1220 460ppi HDR 3000 nits
Processor: MediaTek Dimensity 7300
RAM: 12 GB
Lager: 512 GB
Kamera: 50 Megapixel bag, 13 Megapixel vidvinkel, 10 Megapixel optisk zoom, 32 Megapixel front
Batteri: 4310 mAh
Trådløs opladning: Ja
Dimensioner: 154,1 x 71,2 x 8,1 mm
Vægt: 171 g
IP-rating: IP68
Design
Sammenlignet med resten af telefonerne i Edge 50 serien så skiller Edge 50 Neo sig ikke voldsomt ud da stilen er nogenlunde den samme og med lidt forskellige kameraer samt farver. Hvis man ser dem efter i sømmene finder man naturligvis flere væsentlige forskelle, men det er ikke så meget, som hvis man sammenligner Edge 50 serien med andre telefoner på markedet.
Edge 50 Neo er uden cover en telefon, der føles utrolig lækker i hånden. Ikke blot fordi den er smal og slank, men også fordi bagsiden af telefonen ikke er så almindelig. Denne har en nærmest stofagtig følelse, der føles blød uden egentlig at være det. Jeg formoder at følelsen opnås ved både materialevalget såvel som den tekstur overfladen har.
Overfladen er næsten den samme på det medfølgende cover, men dét føles bare ikke nær så lækkert som selve telefonen. Den røde farve er én af fire flotte og jeg vil tillade mig at kalde dem særlige farver, som du kan vælge Edge 50 Neo i. Farverne er Pantone klassificeret og har derfor særlige navne, såsom vores røde der hedder PANTONE Poinciana. Særligt navn eller ej så ser telefonen nærmest selvlysende ud.
Coveret er med for at du kan beskytte din telefon fra dag et når du får den og eventuelt venter på at der kommer lidt flere optioner på markedet. Det synes jeg er en god detalje for telefoner som Edge 50 Neo, der ikke ligesom topsælgerne fra Apple og Samsung får covers tilgængelige fra launch. Det er lavet af genbrugsplastik og der ses derfor lidt pletter i farven, som altså gør det ikke føles ligeså lækkert som selve telefonen.
Bagsiden gemmer på tre linser og en flash samt et Motorola logo på midten. Heller ikke resten af telefonen er med for mange detaljer når det kommer til design, hvilket gør at Edge 50 Neo føles ret lækker og elegant. Der er huller i top og bund, mens højre side har tre knapper til styring af telefonen.
Fronten gemmer på et kamera-cutout i displayet, hvilket er noget vi har lært at acceptere siden Huawei gjorde det først i 2018. Ellers er Edge 50 Neo med en fint slank ramme omkring displayet, som kun er en anelse for tykke i top og bund, hvis jeg skal pege på noget
Designmæssigt er Edge 50 Neo en ret flot telefon for dem, der søger noget slankt, tyndt og simpelt, men på sin vis egentlig ret smuk.
Funktionalitet
Jeg synes Moto viser at de har været med i dette game længe. Altså i det at lave mobiltelefoner, for når du starter din Moto Edge 50 Neo op, så bliver du pænt guidet igennem de mange menuer og funktioner, som telefonen her har at byde på.
Det være de mere skjulte funktioner, såvel som de mere avancerede. Det er ikke fordi Edge 50 Neo egentlig har flere funktioner end sine konkurrenter, men de præsenterer dem på en sådan måde at telefonen er nem at komme i gang med, selv for de mindre øvede brugere vil jeg vove og påstå.
En feature synes jeg dog ikke at have set hos andre producenter og det er på tide de tager det til sig. Med Moto Edge 50 Neo kan du nemlig lave gestures med hele telefonen og på den måde aktivere forskellige funktioner. Eksempelvis kan du dreje telefonen og starte kameraet op eller du kan ryste den og starte lommelygten. Du behøver altså hverken låse telefonen op eller trykke på knapper.
Du kan låse Edge 50 Neo op med enten webcam eller en fingeraftrykslæser på skærmen. Fingeraftrykslæseren er dog slemmere end det jeg har kritiseret Samsung for og det gør at jeg adskillige gange bliver ramt af at jeg skal trykke på skærmen flere gange førend jeg kan låse telefonen op. Det til trods for at jeg har lavet fingeraftryk med den samme finger to gange.
Selvom Motorola har implementeret en del “guide” i forhold til brugen af Edge 50 Neo, men i virkeligheden så byder Motorola også på en ret “clean” Android oplevelse uden de store lag som eksempelvis Samsung gør med deres egen UI. Det er jeg stor fan af og uanset hvad er det en Android, så man kan altid skræddersy den og få den til at ligne Samsung eller iPhone sågar om man vil.
Ydelse
Mens den anden model fra serien vi testede var udstyret med en Snapdragon processor, så er Edge 50 Neo altså bestykket med en MediaTek, som på papiret er en anelse svagere. Det viser den sig så også at være i selve testene jeg lavede via diverse benchmarks.
Testene viser dog det jeg også selv oplevede med Edge 50 Neo og det er at det er en fin telefon, både for så vidt angår ydelse og smoothness. Den klarer sig egentlig også fint i spil som jeg testede uden at den laver for mange hickups. Den bliver heller ikke varm når man presser den til netop spil, men der hvor jeg oplever den “brokker” sig så at sige er når jeg laver almindelige ting til tider. Fire ud af fem gange åbner den kameraet helt fint (eller som forventet) og så den éne gang vælger den at gøre det et sekund langsommere så man lige mærker det.
Den er i hverdagen ikke nogen langsom telefon og når du har startet en applikation op så er det ikke fordi telefonen er sløv. Den har dog til tider lidt udfordringer med at åbne apps hurtigt, hvilket kan være et lille irritationsmoment. Dernæst så synes jeg at kunne spore lidt flere “opkast” når jeg spillede med Edge 50 Neo end med fx en S24 Ultra eller OnePlus 12, men det er altså også telefoner, der koster væsentligt mere jeg sammenligner med.
Display
Af en mellemklassetelefon så har Edge 50 Neo en temmelig høj pixeltæthed. Denne er på 474 ppi og det betyder at der er et utrolig detaljeret billede på skærmen af denne telefon. Dét og så nogle livlige farver gør at Motorola Edge 50 Neo har en skærm, der er ret flot at kigge på.
Du har mulighed for at sætte en dynamisk opdateringshastighed på skærmen, således at denne styrer om den skal udnytte sine 120 fps eller skrue ned for hastigheden og dermed forlænge batteritiden.
Jeg synes dog at oplevelsen med den dynamiske indstilling i nogle få tilfælde gav lidt uhensigtsmæssige “hastigheder” på skærmen. Jeg havde den bedste oplevelse med konstnat 120 Hz, hvilket dog åd batteriet som sindsygt.
Kamera
Ligesom med skærmen, så formår Edge 50 Neo at overraske positivt i forhold til den klasse telefonen ligger i med specs og pris. Kameraet er den app, som driller mest når den skal åbne dog, men når den er åbnet så klarer det sig ret godt både så vidt angår billeder såvel som videoer.
Jeg kommer frem til ret pæne resultater med flotte farver. Kameraet er helt sikkert godkendt. I hvert fald hvis man skal bruge den i dagslys. Edge 50 Neo kæmper en del under dårlige lysforhold og især når det bliver helt mørkt, men det er stadig accepable resultater man får frem, som er til at arbejde med.
Vi lader billederne tale for sig selv, men jeg tænker det er evident at vi har billeder med fine detaljer og farver. Billederne afhænger naturligvis også af om du vælger at bruge det primære kamera eller vidvinkel og frontkameraet. Generelt set synes jeg dog at billederne er ret pæne. Du skal dog være opmærksom på at kameraappen også er langsom efter du har startet den.
Batteri
Hvis ikke man kører med 120 Hz på skærmen hele tiden, så holder batteriet i Edge 50 Neo snildt en dag, men heller ikke mere end det. Det er et lille batteri så i mit tilfælde skulle det lades op hver dag og med meget lidt procent når jeg går i seng.
Til gengæld kan telefonen lade op med op til 68 Watt via USB-C så du burde være kørende igen efter relativt kort tid på opladeren. Der medfølger dog ikke en lader i æsken, men opladning via min laptop-lader gjorde mig køreklar til en hel dag på lidt over en halv times opladning og det kan man ikke klage over.
Konklusion
Jeg fristes til at sige at endnu en gang så lykkedes det Motorola at lave en tilgængelig telefon. Ment i den forstand at Edge 50 Neo har en del at byde på med et overraskende godt kamera, en fantastisk flot skærm og et for mig at se utrolig flot design. Der medfølger et solidt cover til at beskytte telefonen med, men der medfølger så til gengæld ikke nogen oplader. Det kan man dog leve med. Det jeg til gengæld har en anke imod er at den til tider er lidt sløv og det kan godt irritere. Selv til prisen forventede jeg lidt mere stabilitet i hastigheden, så det bør de gøre bedre næste gang. Om det skyldes at man er gået med en MediaTek i stedet for Snapdragon ved jeg ikke. Edge 50 Neo er dog alt i alt en ganske fin Android oplevelse, der for de fleste vil være ganske fint.