Moto har igen udstyret os med en af deres Android telefoner. I denne omgang ser vi derfor nærmere på en Edge 50 Pro, som er en mellemklasse telefon med en masse features og en 6,7″ skærm og flotte farver. Vi har set nærmere på den.
Hvad er der i æsken?
Æsken til Moto Edge 50 Pro forsøger ikke at være fancy på nogen måde. I siden af den læser man også hvorfor, for der er fokus på miljøet og inde i selve æsken finder man så heller ikke noget unødig plastik.
Man finder til gengæld selve telefonen i toppen og så den 125 Watt lader der følger med, et USB-C kabel, et cover, et værktøj til at fjerne SIM-kort holderen ud med. Der er også de obligatoriske papirer man, som efter min mening EU bør gøre noget ved ikke skal være del af vores pakker netop af hensyn til miljøet.
Design
Allerede ude af æsken føles Moto Edge 50 Pro ret lækker i hånden. Første øjekast er dog ikke dens ven for der føltes den lilla overflade en smule billig, men når man får den i hånden og nærstuderer den er det et helt andet indtryk man får. Telefonen er lækkert udført med en flot overflade af vegansk læder og så føles den samtidigt robust.
Efter at have fået taget Moto Edge 50 Pro i hånden så skulle jeg faktisk genlæse dens specs for den virkede så utrolig tynd og let i forhold til andre telefoner i denne størrelse med en skærm på 6,7″ eller deromkring. Edge 50 Pro føles utrolig slank, selvom den ikke er voldsomt slankere end mange andre modeller, men det skyldes at den buer på begge sider.
Telefonen kan du få i tre forskellige farver. De fancy navne er Luxe Lavender (lilla), Moonlight Pearl (hvid) og Black Beauty (sort). Vores testeksemplar er som det fremgår af billederne den lilla af dem og det cover, der følger med i æsken er i samme farvetone men er dog gennemsigtigt. Uden at vide det antager jeg at det samme gør sig gældende, hvis du skulle vælge en af de andre farver.
Moto Edge 50 Pro holder altså fast i et buet display, så det skal være noget man foretrækker. Det har bestemt sine fordele, men selv er jeg ikke fan. Telefonen føles dog lækker og dens knapper er placeret “rigtigt” så de er til at nå.
Bagpå har Edge 50 Pro et bump ved kameraet, men selve bumpet er samme farve som telefonen og så er kameraet med de fire ringe ikke til at overse. Ellers en meget flot og elegant telefon i min optik.
Funktionalitet
Opsætningen af Moto Edge 50 Pro fra når man tænder den og sætter SIM-kortet i er ret sigende om, hvilken slags telefon man har med at gøre. Du bliver som bruger nemlig guidet igennem den almindelige del af opsætningen, men du bliver også fortalt om alle de tiltag Moto har lavet for at gøre deres brugeres oplevelse på Android anderledes end mægden.
Du får nemlig efter endt installation en “guidet tour” gennem telefonens mange genveje og tilpassede opsætninger. Du kan vælge temaer der passer til din stil og yderligere tilpasse dem efter ønske.
Modsat farvevalget, så fås Edge 50 Pro til gengæld kun i en størrelse for så vidt angår indmaden og består altså af 12 GB RAM og 512 GB lager. Det er noget der bør være rigeligt for de fleste. Vi ser i nedenstående på hvordan telefonen yder i benchmark før du får min kommentar herpå.
Edge 50 Pro er bestykket med en Snapdragon 7 Gen 3 processor, som nu engang hører til denne mellemklasse telefon og det kan oftest ikke, men til tider godt mærkes.
Tallene i Geekbench fortæller os hvor hurtig telefonen her burde være til diverse opgaver, spil og generelt brug. De er umiddelbart ikke synderligt imponerende, så jeg synes det er værd at nævne at jeg selv ikke oplevede en langsom telefon i Edge 50 Pro – overhvoedet.
Det var først når jeg satte et spil på at jeg kunne mærke forskel fordi mit sammenligningsgrundlag er en Samsung S24 Ultra og OnePlus 12, så det er måske ikke helt fair, men jeg kunne altså godt mærke ydelsesforskellen og en smule tab i ydelse dér.
Moto reklamerer med at deres telefoner er udstyret med moto ai. Det er kunstig intelligens, men ikke umiddelbart noget man kan mærke og måle på da det er en integreret del af systemet. Det går dog ud på at optimere din brugeroplevelse ved at optimere dine billeder, hvis de for eksempel er taget i lidt dårligere belysning eller at systemet kører hurtigere idet søgemekanismen er optimeret. Jeg kan ikke sige at jeg mærkede det andre steder end i kameraet, hvis jeg slog det til, men jeg stoler da på at det ikke bare er marketingsgas.
Telefonen var tværtimod ret responsiv og selv de mange genveje som man kunne sætte den til at udføre gjorde den stort set fejlfrit til enhver tid. Dens smalle skærm gør dog at jeg ikke synes den er så ideel til gaming, men det har ikke noget med ydelsen at gøre. Det klarede den fint, om end det ikke var på niveau med min OnePlus 12, så var det ganske fortrinligt.
Masser af gennemtænkte features og genveje som hvis man lærer dem at kende kan give en fantastisk telefonoplevelse. Eksempelvis kan du dreje telefonen hurtigt for at starte kameraet, hvilket gør det nemt når du kun har en hånd fri. Eller du kan ryste telefonen for at få aktiveret kameraet – lidt ligesom de gør i gyserfilm når lommelygterne begynder at svigte.
Der er også mindre vellykkede funktioner, såsom Double Tap og Spot Color, som jeg havde lidt udfordringer med. Double tap burde gøre det muligt at banke let på bagsiden af telefonen for at aktivere en genvej, men dette virkede ikke for mig hver gang. Spot Color er til gengæld en feature på kameraet, som burde farvelægge alt i gråtoner på nær den farve man vælger, men det virker bare ikke nær så godt som tiltænkt – i hvert fald ikke i de forsøg jeg lavede.
Man kunne frygte at man kan komme til at aktivere de mange genveje ved en fejl når nu de er så nemme at starte, men under min testperiode skete dette ikke. Jeg endte i hvert fald ikke med at lommelygten tændte i min lomme selvom jeg løb med telefonen i lommen eller lignende.
Kamera
Moto Edge 50 Pro er udstyret med et 50 Megapixel kamera på fronten, mens det på bagsiden ligeledes har et 50 Megapixel kamera, et 10 Megapixel telefoto kamera og et 13 Megapixel wide. Der er ikke sparet på kameraet og performance af det er også ganske solidt. Det har en tendens til at overeksponere farverne, men det ved jeg ikke om er en software-indstilling. Det gjorde det dog også når jeg havde slået “smarte funktioner” fra.
Det står dog i stilbilleder fint skarpt og detaljeret, især af en mellemklassetelefon at være. Der hvor den dog døjer en smule er ved video, hvor jeg til tider oplever at selvom stabilisering er slået til, så er det ikke helt på niveau med det jeg har oplevet selv ældre flagskibsmodeller præsterer.
For så vidt angår billedeoptimering ved hjælp af det nævnte moto ai, så er det helt sikkert noget, som er værd at tjekke ud. Det er ikke altid at resultatet bliver bedre nødvendigvis, men det kan helt sikkert hjælpe dem, som ikke er så vante i kamera og billeder selv.
Moto Edge 50 Pro kameraet har en funktion kaldet Spot Color, hvor du kan vælge én farve fra skærmen og så bliver alle andre farver lavet om til gråtoner. Den funktion synes jeg er fed, eller rettere tanken om den er, men i praksis så fungerer det bare ikke godt.
Det som til gengæld spiller rigtig fint er dens Dual Capture, hvor du kan bruge både front og bag kamera til at tage billeder eller video med. Det er ideelt til dem, der laver content til YouTube eksempelvis. Det virker til ikke at sløve telefonen ned når man aktiverer denne feature.
Display
Apropos farver, så er skærmen på Moto Edge 50 Pro Pantone-valideret. Det vil sige farverne kan du stole på er meget præcise og sikkert mere end mange andre telefoner på markedet. Det er et flot display telefonen her er udstyret med uden tvivl og du kan lade din egen stil komme ret meget til udtryk ved nemt at kunne skifte mellem forskellige profiler og indstillinger.
Skærmen er pæn og utrolig detaljeret. Med en PPI på 446 så mangler der i hvert fald ikke pixels. Den står også ret lysstærkt, så jeg følte ikke at den døjede med at stå skarpt og tydeligt, selvom der var ret solrigt i mange af dagene i min testperiode.
Batteri
Med et batteri på 4500 mAh havde jeg lidt større forventninger end Edge 50 Pro kunne indfri. Ikke fordi jeg ikke kunne gå en hel dag uden at lade op. Hvis jeg brugte Android Auto i bilen så blev batteriet dog ædt relativt hurtigt, men ellers var jeg nede på 10-15% før jeg skulle i seng. Det er lidt mindre end jeg er vant til med en Samsung S24 Ultra og en del mindre end en OnePlus 12. Dog blev Moto Edge 50 Pro også brugt og dets batteri har også væsentligt mindre batterier end de to nævnte telefoner.
Det som Moto til gengæld gør helt rigtigt på den front og som Samsung også kan lære af er at den medfølgende strømforsyning er på 125 Watt og dét har til gengæld kæmpestor betydning for du ender med at have en telefon, der kan lade fra 15% til 100% på under 20 minutter. Ganske vidst fylder opladeren en del sammenlignet med andre mobile opladere, men er for mig at se dét værd.
Konklusion
Moto Edge 50 Pro er lidt ligesom dens Spot Color option og så bare langt bedre. Designerne og udviklerne bag Edge 50 Pro har en hel masse fede idéer, såsom at ryste telefonen for at få lommelygten frem, vride den for at starte kameraet og så er der også eksempelvis Spot Color i kameraet. En del af disse features virker upåklageligt og så er der nogle, der er mindre praktiske, men hele telefonen er et eksempel på at man har forsøgt at skabe noget anderledes ved at være modig og så er man i min optik lykkes med langt mere end det der ikke spiller nær så godt. For mig at se er moto Edge 50 Pro derfor en ganske værdig mellem-klasse telefon. For mig at se snuser den lidt for tæt på topmodellernes pris, men alt i alt får man ret meget telefon for pengene så jeg vil ikke lade det påvirke min bedømmelse for meget. Det er ikke verdens hurtigste telefon, men til gengæld har den en flot skærm, fede genveje og features og et flot design. Kameraet er acceptabelt, men video og nat har den det altså lidt svært ved. Den er dog alt i alt ganske anbefalelsesværdig
Positivt
- Flot design
- Kompakt og lækker følelse
- Fede genvejsfunktioner
- Cover medfølger
- Hurtig opladning
Negativt
- Lidt sløv til gaming sammenlignet med topmodellerne