tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Mi-Light system

Test: Mi-Light system

Der er efterhånden flere spillere på markedet indenfor app styret lys og lamper. Den største er uden sammenligning Philips med deres Hue system. Det er også et af de dyreste systemer. Her skal vi se nærmere på et system der lover noget der minder om samme oplevelse, men til en noget billigere pris. Vi skal se nærmere på Mi-light systemet, fra Easy-Light.dk

Hvad er der i kassen

Mi-Light systemet består af enkelt dele så man kan tilpasse det til sit eget behov. De dele jeg fik til test var: 3 pærer, en styring til lysbånd, en Wi-fi boks og en fjernbetjening.

Design og funktionalitet

Jeg vil starte med lyskilderne, og så kommer vi til selve styringen af dem lidt senere. Fælles for alle lyskilderne i systemet er at de er baserede på lysdioder. De kan både lave hvidt lys og farvet lys. Det hvide lys kommer fra kraftige hvide lysdioder, og er altså “ægte” hvidt lys, og ikke hvidt lys baseret på en blanding af de farver som lyskilderne også kan lave. Fælles for dem allesammen er også at der virkelig er tryk på det hvide lys, og at farvetemperaturen er glimrende til all-round brug. Farverne er lidt svagere, men dog klart brugbare. Og da man ofte kun vil bruge det farvede lys som stemningslys, så giver det god mening at fokus primært er på det hvide lys, og så er farver noget den også kan som en sekundær funktion.

Mi-Light E27 6W Pære

LLO_3479_Lars

6 watt pæren ligner næsten en pære som vi kender det. Den passer da også i langt de fleste lamper, og giver et glimrende lys uden nogle hotspots. Den lyser kraftigt nok til at kunne bruges over f.eks. et spisebord eller sofabord.

Mi-Light E27 9W Pære

LLO_3480_Lars

9 watt pæren er noget længere end en normal pære, så her skal man vælge sin lampe med omhu. Lyset er glimrende, og her er der virkelig power på det hvide lys. 9 watt pæren vil også kunne bruges hvor man af og til har brug for kraftigt lys, som ved et skrivebord eller som generel rumbelysning. Lyset bliver spredt fint, og ser ud som lyset fra en traditionel pære.

Mi-Light GU10 4W

LLO_3478_Lars

Den sidste pære jeg fik til test, er en GU10 spot. Den er beregnet til at blive monteret i indbygningsspot, og har en indbygget optik der gør at den kaster lyset ud i en forholdsvis smal stråle.

LLO_3477_Lars

Det hvide lys virkede kraftigere end de normale 4 watt GU10 LED spots jeg har monteret, der er virkelig tale om godt og kraftig spot-lys. Farverne er noget svagere end i de to andre pærer, men de giver en fin effekt. Desværre er pæren både ret lang, og forholdsvis tyk. Den har en bredde på 47 mm, lige inden kanten der har standard størrelsen på 50 mm. Det betød at den desværre ikke passede i mine indbygningsspots, den var simpelthen for bred til at glide helt på plads. Så jeg vil anbefale at man måler sine spots, inden man investerer i denne pære.

LLO_3527_Lars

Mi-Light Lysbånd Kontrol

LLO_3470_Lars

Mi-light laver også en styreboks til lysbånd. Med styreboksen kan man f.eks. integrere et 5 m Lysbånd vi tidligere har anmeldt, i Mi-light systemet på lige fod med de andre lyskilder. I den ene ende skal der kobles strøm til, enten via to ledninger, eller et jackstik. Jackstikket har samme størrelse som strømforsyningen der fulgte med lysbåndet, så det er nemt at koble til.

LLO_3471_Lars

I den anden ende skal lysbåndet kobles til. Her skal det kobles til med 4 ledninger. Det kræver derfor lidt fingersnilde, for man skal klippe stikket af lysbåndet og af-isolere de enkelte ledninger og skrue dem fast i de korrekte terminaler i styreboksen. Det er altså ikke en plug’n’play løsning.

LLO_3472_Lars

Fjernbetjeningen

For at styre lyskilderne så er den nemmeste måde at bruge en Mi-Light fjernbetjening. Den virker ved hjælp af radiosignaler så man behøver ikke pege den i retning af de lyskilder man vil styre.

LLO_3469_Lars

Det er ret nemt at parre den med lyskilderne. Nederst er der 4 knapper der tænder og slukker for hver sin gruppe af lyskilder. For at koble en lyskilde til en gruppe så skal man slukke for strømmen til den, og så tænde strømmen igen, og indenfor 3 sekunder trykke på tænd-knappen for den gruppe man ønsker lyskilderne skal i. Når det er gjort for alle lyskilderne så kan man tænde og slukke dem fra fjernbetjeningen. Ønsker man at tænde alle lyskilder på en gang, så gøres det med tænd/sluk knappen øverst. Alle knapperne på fjernbetjeningen er touchknapper, og de virker godt. Ønsker man at skifte kulør på lyset, så glider man bare fingeren rundt på farvehjulet og så sker farveskiftet på de valgte lyskilder lynhurtigt. Ønsker man hvidt lys så skal man holde tænd-knappen inde i et sekund. Under farvehjulet vælger man lysstyrke, igen ved at glide fingeren henover skalaen. M knappen vælger forskellige indbyggede programmer der bl.a. laver glidende overgange mellem farver, blinker i forskellige mønstre eller skifter mellem tilfældige farver. S- og S+ knappen styrer hastigheden på de indbyggede programmer. Jeg var overrasket over så lækkert fjernbetjeningen virkede, specielt når man tænker på den lave pris.

Mi-Light Wifi boks

LLO_3473_Lars

Der hvor Mi-light begynder at minde om de andre spillere på markedet, er når man kobler en Wifi boks til systemet. Den forbinder lyskilderne med en app på mobilen, også får man flere muligheder for at betjene sine lamper. Opsætningen gik rimelig nemt. Man starter med at hente Mi-Light app’en til sin mobil. Så tænder man for boksen, der forøvrigt skal strømforsynes via USB. Der er kabel med, men ingen strømforsyning. Heldigvis så kan de fleste Wifi routere levere strøm via USB, ellers må man købe en USB oplader hvis man da ikke har en liggende i rodeskuffen.

LLO_3474_Lars

Når boksen er startet op, opretter den sit eget Wifi som man forbinder mobilen til, og følger opsætningsguiden i app’en. Når opsætningen er klaret så skulle boksen gerne være koblet på hjemmets Wifi, og så længe mobilen er på samme Wifi så kan man styre lamperne fra app’en. Mi-light app’en ligner layoutet på fjernbetjeningen rigtigt meget.

IMG_5413

Dog med en pudsig stavefejl på opstartsskærmen.

IMG_5411

Mi-light app’en virker fint, og oplevelsen er lidt den samme som når man benytter fjernbetjeningen. Den ser bare lidt gammeldags ud. Heldigvis er der andre App’s der virker med Mi-light systemet. Jeg gik hurtigt væk fra at bruge Mi-light app’en, og hentede en der hedder Easy Bulb. Den har et noget friskere layout, og har lidt flere features. Den kan anbefales frem for Mi-Light app’en (Dog skal Mi-Light app’en bruges til den grundlæggende opsætning af Wifi boksen)

IMG_5414

Konklusion

Mi-light systemet har overrasket mig positivt! Jeg har haft Philips Hue produkter i flere år, og er utroligt glade for dem. Men de er dyre… Mi-Light koster en hel del mindre, så naturligvis forventede jeg ikke samme oplevelse fra dem. Men de klarer sig rigtigt godt! Opsætningen var gnidningsfri, betjeningen simpel, og lyset har en god kvalitet. Der er virkelig knald på outputtet i den hvide farve, og det kulørte lys gør det nemt at sætte en stemning for rummet. Der hvor Philips Hue klarer sig bedre er bl.a. at man kan vælge farvetemperaturen på det hvide lys. Mi-Light har kun en indstilling for hvidt lys. Philips Hue er også bedre integreret i 3. parts produkter, det er en åben protokol som andre har taget til sig, og så er der bare flere produkter i Philips Hue sortimentet. Men igen, de koster også en del mere end Mi-Light produkterne. Og er ens primære behov LED pærer der kan styres fra en app eller en fysisk fjernbetjening, så giver det god mening at investere i Mi-Light. Kvaliteten er god, specielt fjernbetjeningen overraskede positivt. Pærerne virker til at være bygget godt, og giver en rigtigt fint lys. Den eneste dråbe malurt i bægeret, var at GU10 pæren ikke passede i mine indbygningsspots. Til prisen er det et rigtigt fornuftigt lyssystem!

Pris og tilgængelighed

  • Mi-Light E27 6W Pære er set til 199,-
  • Mi-Light E27 9W Pære er set til 269,-
  • Mi-Light GU10 4W er set til 219,-
  • Mi-Light Lysbånd Kontrol er set til 169,-
  • Mi-Light Remote er set til 99,-
  • Mi-Light Wifi Boks er set til 295,-

Produkterne kan købes på Easy-light.dk

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Der er efterhånden flere spillere på markedet indenfor app styret lys og lamper. Den største er uden sammenligning Philips med deres Hue system. Det er også et af de dyreste systemer. Her skal vi se nærmere på et system der lover noget der minder...Test: Mi-Light system