Logitech har introduceret os til deres Vibe 100 headset, som er tiltænkt folk, der ofte snakker i telefon eller på diverse computerapplikationer enten privat eller i forbindelse med arbejde. Der er en del smarte funktioner indbygget, som vi har kigget nærmere på.
Hvad er der i æsken?
Logitech Vibe 100 er et headset til både privat brug, men kan også bruges professionelt, så indpakningen er en hybrid ved ikke at være kedeligt på det ydre, men bestemt er minimalistisk indvendigt. Indholdet er også holdt beskedent og består blot af headset, ladekabel, stofspose og manual.
Design
For så vidt angår det overordnede design af Logitech Vibe 100, så er det tydeligt at de forskellige afdelinger hos Logitech låner af hinanden. Således minder Vibe 100 en smule om G435 headset til gaming, som vi også har testet her på siden.
Det er der som sådan ikke noget i vejen med for med sin hvide overflade, så er Vibe 100 noget der ikke skriger gaming i sit design overhovedet. Der er derimod tale om et relativt diskret design, der dog føles ret lækkert i hænderne og på hovedet.
Selvom Logitech Vibe 100 er ret lette, så føles de ikke skrøbelige og ved at jeg vrider det mellem hænderne så afgiver det heller ikke tegn på at det er ved at give op umiddelbart. Så jeg regner ikke med at det er noget, som knækker eller på anden vis går i stykker nemt.
Det er en fed detalje at man har et kabel, som snoer sig op fra hovedtelefonerne gennem hovedbøjlen, hvilket er en designmæssig feat, som man har set i Astros gaming-serie, som Logitech jo i øvrigt også opkøbte for en rum tid siden.
Modsat G435, så er Vibe 100 udstyret med en mikrofon, der kan vippes ned og kommer derfor tættere på din min mens du bruger den, hvilket jeg forestiller mig er en fordel. Det lader vi testen, længere nede, afgøre. Mikrofonen er i øvrigt med mute-funktion i armen, så du kan hurtigt slukke for mikrofonen ved at løfte mikrofonen.
Hovedbøjlen er betrukket med stof, hvilket egentlig ikke er en tosset idé, da det giver et åbent design, som lader din hovedbund ånde. Om det føles behageligt er jo så et andet spørgsmål og det kommer jeg ind på lidt senere.
Stof er også det materiale du finder på hovedbøfferne og i øvrigt er lyddriverne ikke dækket af noget materiale andet end plastikken, hvilket får headsettet til at fremstå lidt “nøgent” og billigt, men egentlig er det ikke noget man ser når først man har fået headsettet på hovedet.
På selve ørebøfferne finder du trykknapper til at justere for lyd, mute mikrofon og tænde/slukke headsettet med. Tænd/sluk er en skydeknap og det er jeg stor fan af, for det betyder at du ikke skal trykke og holde en knap nede for at komme i gang. Ved alle disse porte er der også en USB-C port til opladning af headsettet, som du kan bruge mens du er i gang med en samtale, hvis du er ved at løbe tør for strøm.
Funktionalitet
Modsat sin storebror Vibe 125, så er Vibe 100 kun udstyret med Bluetooth forbindelse og det gør at du er afhængig af denne forbindelsestype findes i din computer for at den kan virke med dén.
Det fede er dog så at Logitech Vibe 100 understøtter multi-point, hvilket betyder at du kan forbinde til to enheder samtidigt og så lader den dig vide, hvis din telefon ringer mens du er i et Zoom-kald på computeren uden at cutte lyden. Det virkede ganske fint i min test og er en rigtig fed feature, som jeg ville ønske flere Bluetooth-headsets undserstøttede. Måske det er unikt for os der nogle gange arbejder hjemmefra, men jeg synes det er en fed funktion.
Desværre så stopper min musikafspilning på telefonen (Android) når jeg får en notifikation på min computer erfarede jeg og det var ikke altid helt hensigtsmæssigt. Det vil sige jeg kunne sidde og høre musik på telefonen, en email ville komme ind på min computer (MacOS) og så stoppede musikken på telefonen til jeg trykkede play igen.
Play-knappen er fint tilgængelig på selve Vibe 100 headsettet så du kan få gang i musikken (eller besvare opkald) relativt hurtigt og nemt. Det kræver dog lidt at vænne sig til dens mange knapper. Jeg er ikke fan af at volumen-knappen er tryktaster for plus og minus, men da de er integreret med både computer og smartphone, så har det også sine fordele.
Logitech Vibe 100 understøttes i øvrigt af LogiTune appen, som giver dig indstillingsmuligheder, så du kan ændre dens indstillinger og sågar navnet for produktet, så du i dine apps nemmere ka finde den, hvis du har mange enheder forbundet.
Jeg kunne i øvrigt besvare mine telefonopkald via tasten på Vibe 100, men jeg kunne ikke gøre det samme (eller ligge på) når jeg var på et Teams kald på computeren. Det kræver nok at man har en UC-version af headsettet og denne funktion forestiller jeg mig virker med Vibe 125 udet at jeg har testet det.
Den lette vægt af Logitech Vibe 100 kommer virkelig til udtryk når man får det på hovedet. Det er utrolig behageligt at have på hovedet og det hverken trykker eller isolerer så ens hud ikke kan ånde. Det betyder dog også at der ingen lydisolation er i Vibe 100 og jeg kan høre det der foregår omkring mig samtidigt med at dem omkring mig sagtens kan høre, hvilken sang jeg lytter til.
Lyden i sig selv spiller ganske fint af et kontorheadset at være og jeg kunne sagtens forestille mig at de fleste vil kunne nyde deres musik uden at skulle have et headset oveni ved siden af Vibe 100. Bassen er meget tynd, men lytter man til musik, hvor dette ikke er i fokus, så vil man nok heller ikke savne det for meget. Resten af lydsfæren er egentlig fint detaljeret, om end lyden er en anelse lysere end jeg havde ventet af Logitech.
Logitech lover os op til tyve timers afspilning og du taber cirka 10% ved at bruge det til at tale, hvilket uanset hvad ikke er helt skidt. Selv ville jeg nok blive lidt træt i hovedet, hvis jeg skulle have et headset på alt for længe ad gangen, så Vibe 100 vil nok kunne holde til del dage uden opladning for mit vedkommende.
Konklusion
Logitech Vibe 100 er et beskedent headset, som dog har især én fed funktion, der gerne må være at finde i flere Bluetooth headset, hvis det stod til mig. Det er nemlig udstyret med multi-point forbindelse og det gør den i stand til at være forbundet til 2 Bluetooth enheder på samme tid og så skifte mellem dem. Det gør at eksempelvis jeg kan forbinde til en computer og smartphone og bruge dem uafhængigt af hinanden, dog ikke på samme tid. Det gør at headsettet kan bruges til mere og koblet sammen med en høj komfort og udmærket lyd til prisen, så har vi et headset, der byder på den fulde pakke uden at bryde budgettet nødvendigvis.
Positivt
- Multipoint
- Komfort
- Lang batteritid
Negativt
- Føles en anelse billigt