Sættet med et kompakt tastatur og en endnu mere kompakt mus fra Logitech består af Pebble Keys 2 og Pebble Mouse 2 er kommet ind ad døren fra Logitech for at vi kan se nærmere på det, så det har vi gjort og bringer vores findings her.
Hvad er der i æsken?
Sættet består af tastatur og mus i hver deres indpakning, men uden noget ekstra i de respektive kasser foruden selve tastatur og mus og naturligvis batterierne, som allerede er indsat. Musen kommer ganske vist i en lille stofspose, men jeg tror næppe tanken er at man skal beholde denne til transport, selvom man godt kan og så beskytte musen fra ridser og skrammer eksempelvis.
Design
Hvis vi ligger ud med tastaturet, så er dette ret kompakt, som forventet, men det har de nødvendige taster man har brug for ved almindelige skriveopgaver. Det er først, hvis man arbejder med tal at man vil savne de numeriske taster i siden. Jeg ville kalde designet for 65% da du har alt indtil piltasterne.
Du kan få Pebble Keys 2, eller K380s som tastaturet også hedder, i både hvid, sort og rosa farver om du vil. På den måde kan du vælge den stil, som passer dig og resten af din opsætning. Du kan også kombinere dette med andre af Logitechs produkter i samme farver, såsom nævnte Pebble Mouse 2, M350S, som vi kommer nærmere ind på senere.
I øverste række har Logitech Pebble Keys 2 sin række af F-taster, som også virker som genveje for adskillige funktioner, så du hurtigt har adgang til de mest anvendte features, såsom medier, mute osv.
De første tre F-taster er dog til at du kan forbinde tastaturet til tre forskellige enheder, såsom en PC, tablet og mobil. Så selvom tastaturet er kompakt, så har den altså denne funktionalitet, hvor du kan forbinde det til flere enheder og så skifte mellem dem ret hurtigt. F-tasterne er i udgangspunkt sat til at agere som genvejstaster, men du kan ændre dette til at være omvendt ved hjælp af softwaren, som jeg kommer nærmere ind på senere også.
Med under 30 centimeter (27,9) fylder Pebble Keys 2 ret lidt på et skrivebord. Det hjælper også at det er ret fladt og tasternes vandring ligeså. Hvis ikke du er til det flade design, så er der desværre ikke noget at gøre, for der er ikke nogle fødder på undersiden, som du kan løfte op og skabe en større vinkel med.
I siden af Pebble Keys 2 er der en knap, så du kan tænde og slukke tastaturet med for at spare på strømmen eller undgå at tastaturet skriver mens du har det med i tasken. Den kompakte størrelse gør efter min mening Pebble Keys 2 ideel til folk, der ønsker at kunne tage deres tastatur med på tur. Jeg kunne sagtens have det med i min computertaske uden besvær.
Musen, Pebble Mouse 2, er ikke anderledes når det kommer til kompaktheden. Der er tale om en meget flad mus på blot 2,6 cm, så det er efter min hånds vurdering ikke en mus, som vinder priser for ergonomi. Tværtimod, så er det nok en mus man skal forvente at bruge på farten eller i hvert fald i begrænset omfang for den er ikke behagelig – for at sige det mildt. Især ikke for større hænder, som mine hører til.
Pebble Mouse 2 er udstyret med det mest basale i form af to knapper og et scroll-hjul, som du så også kan trykke ned på. De to primære knapper er slet ikke så dårlige selvom deres vandring er kort og de kan være en smule akavede at trykke på. De er dog stille og faste i deres vandring, hvilket har sine fordele. At de er stille gør at man ikke forstyrrer folk omkring sig, mens den faste vandring for mig gør at jeg ved hvornår jeg har trykket på dem.
På undersiden er Pebble Mouse 2 også udstyret med en knap, som gør dig i stand til at parre den sammen med tre forskellige enheder, uanset om det er Bluetooth eller Bolt-USB donglen. Du har også en skydeknap til at tænde og slukke musen med så du mere sikkert kan transportere den rundt med dig. Den fylder fint i en bukselomme takket være det flade design. Selvom det nok er de færreste, som vil transportere den på denne måde så siger det lidt om dens kompakthed.
Når man ser på Pebble Mouse 2 umiddelbart oppefra, så virker det ikke sådan, men musen er faktisk kileformet, hvilket fremgår af billederne, hvilket gør at den er bare en smule medgørlig når det kommer til brugen af den.
Funktionalitet
Det er i virkeligheden et plug and play sæt man har med at gøre. Der er genveje på tastaturet, som bør gør hverdagen nemmere for dig ved at du hurtigt kan aktivere nogle af de mest gængse funktioner, såsom mute af mikrofon, styring af lyd, styring af musik osv. Dog er disse standard sat til at være aktiveret og så skal du trykke FN-tasten nede når du vil bruge F-tasterne, hvilket jeg personligt ikke er fan af.
Så, hvis du har det som mig, og gerne vil kunne ændre genvejene så er det nødvendigt at installere Logitech Options+ applikationen, som i øvrigt er tilgængelig for både PC og Mac. Denne lader dig indstille tastaturet så du kan ændre genvejstasterne til noget der passer dig bedre. Musen har kun få knapper at gøre godt med, så det giver ikke så meget mening i min optik.
Du kan også anvende en relativt ny funktion i Options+ appen, der lader dig forudindstille smart actions. Denne feature er lidt mere avanceret end klassiske makroer. Du kan nemlig sætte genvejestasterne til at udføre flere opgaver for dig, såsom at åbne en browser og bestemte browservinduer, som åbner bestemte hjemmesider. Det vil sige du kan med ét klik på tastaturet åbne forsiden af alle dine yndlingsnyhedshjemmesider på én gang. Du kan også bruge det i flere andre applikationer end din browser, så jeg er sikker på at der er noget for enhver at bruge denne funktionalitet til. Det hæver i hvert fald fleksibiliteten med Pebble Keys 2 især.
Fleksibiliteten bliver yderligere forstærket af at du som nævnt kan forbinde både Pebble Keys 2 og Mouse 2 til tre enheder på samme tid. Det kan være en overflødig feature for mange, men personligt synes jeg det er meget rart. Hvis du kunne finde på at spille med Pebble, så ville det betyde at du kunne skifte til din telefon og sende en SMS lyn hurtigt og skifte tilbage til computeren.
Årsagen til at jeg skriver lidt kryptisk i ovenstående er fordi Pebble serien ikke er hurtig nok til “ægte” gaming. Det kan bruges til casual gaming at best, men også det er begrænset af især musens form og størrelse. Den er ikke behagelig at holde “fast” i for at kunne lave de vilde bevægelser nødvendige i visse spil.
Brug og komfort
Hverken musen eller tastaturet i Pebble kombinationen er lavet med decideret ergonomi for øje. Der er tale om to relativt flade produkter, som er lavet for at fylde så lidt som muligt og være mulige at tage med på tur i en taske eksempelvis. Dette formål opnår de også ganske fint, men hvis jeg var én der sad og arbejdede mange timer foran computeren dagligt, så ville Pebble nok ikke være mit primære valg. Jeg havde nærmest kramper af at bruge Pebble musen i nogle timer og skiftede derfor også tilbage til min anden mus ofte under testen.
Det skal ikke forstås at Pebble Mouse 2 eller Keys 2 er ubehagelige at arbejde med. Tværtimod, så er de overraskende fine og nemme at arbejde på da taster og knapper er velplaceret og har en lav vandring. Formen gør blot at, især større hænder, har lidt svært ved at være omkring dem i lang tid ad gangen. Hvis man surfer og skriver sjældent på sin computer og mere har behov for at tingene fylder mindre, så er de geniale.
Konklusion
Pebble combo sættet er til dig, der har behov for at kompakt sæt, som ikke fylder alverden. Samtidigt med at du har et sæt, der i øvrigt har et efter min mening sødt design, så kan du forbinde det til flere enheder, have det nemt med rundt og så er tasterne behagelige at skrive på. Batteritiden holder længe nok til at du ikke behøver at bekymre dig om denne, men grundet sin kompakthed, så er det altså ikke det mest ergonomiske sæt, så du bør ikke bruge det mange timer dagligt. I hvert fald er mine hænder ikke glade for det i længden.
Positivt
- Flot og robust design
- Stille taster på både mus og tastatur
- Solidt software gør især tastatur ekstra brugbart
- Batteritid
- Kompakt og nemt at have med rundt
Negativt
- Komfort ved brug i længere tid ad gangen