onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Logitech MX Anywhere 3 mus

Test: Logitech MX Anywhere 3 mus

Logitech har opdateret deres serie af mus der kan bruges på farten, og på alle underlag. Lad os se nærmere på MX Anywhere 3.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Logitech MX Anywhere 3 musen, en unified USB modtager, et USB-C kabel til opladning og en kort vejledning.

Design og funktionalitet

Logitech MX Anywhere 3 er en kompakt og let mus, velegnet til at have med i computertasken så man kan arbejde hvor man lige får mulighed for det. Den oplades via USB-C, og en opladning giver hele 70 dages brug. Og løber den tør kan den bruges mens den lader op, men det er ofte ikke nødvendigt da et minuts opladning kan give den 3 timers brug.

Logitech MX Anywhere 3 findes i en version til Mac og en til PC. Jeg har testet versionen til PC. Den kommer med en lille USB dongle som sørger for den trådløse forbindelse. Jeg har allerede en Logitech M705 Marathon mus, en model jeg har brugt i mange år, så jeg havde allerede en Logitech USB dongle i min computer, og det skabte ingen problemer at forbinde Logitech MX Anywhere 3 til den eksisterende dongle. Logitech MX Anywhere 3 understøtter også bluetooth, og den løsning brugte jeg til at forbinde den til min arbejdslaptop, også helt uden problemer. MX Anywhere 3 er en let og kompakt mus, den er markant lettere (den vejer 95 gram) og lavere end min M705 mus. Den er symmetrisk, så den kan bruges både med højre og venstre hånd. Når jeg bruger musen, så har jeg sat farten meget højt op i indstillingerne, og så styrer jeg kun musen med fingrene, mit håndled hviler jeg på underlaget. Det var heldigvis meget nemt at bruge den teknik med Logitech MX Anywhere 3. den glider let på langt de fleste underlag. Laseren i bunden af musen kan bruges på nærmest alle overflader, selv glas! Jeg har prøvet den på noget nær alle de overflader jeg kunne komme i tanke om, og den har virker hver gang!

På undersiden ser vi de fire glatte “fødder” den glider på. I midten er selve sensoren der opfanger bevægelserne. Ved siden af den sidder en tænd/sluk knap der er praktisk så man sparer batteri når man smider musen ned i laptoptasken. I bagenden sidder der en trykknap og tre lysdioder. Man bruger knappen til at skifte mellem de forbundne enheder, og lysdioden viser hvilken enhed der er forbundet til. Det virker også godt og hurtigt. Jeg har som sagt forbundet den til min arbejdscomputer og min private computer, og et kort tryk skifter nærmest øjeblikkeligt mellem hvilken computer den styrer.

På venstre side sidder der to knapper, hvad de gør kan indstilles i Logitech Options app’en på computeren. Der kan indstilles profiler alt efter hvilken app man er i, så de f.eks. er frem-tilbage i en webbrowser, og undo-redo i photoshop.

På toppen sidder et lækkert scroll-hjul der også fungerer som midterste knap på musen. Det er lavet i stål og har en god vægt. Knappen skifter mellem frit løb og hvor det kører i “hakker”. Men til forskel fra min gamle M705, så er det ikke mekaniske hakker, men modstand lavet med magneter. Den er derfor nærmest lydløs, og fornemmelsen af modstand er en helt anden. Den kan scrolle hurtigt, dog samtidigt præcist. Installerer man Logitech Options app’en, så får man en masse muligheder for at indstille musen.

Man kan blandt andet indstille hvor stor modstand der skal være i scroll-hjulet, og ved hvilken scroll-hastighed at det automatisk skal skifte fra at køre i hakker, til fritløbende.

Endelig understøtter MX Anywhere 3, ligesom forgængeren MX Anywhere 2S vi har anmeldt her, Logitech flow. Her er en beskrivelse jeg har klippet fra anmeldelsen af forgængeren:

Logitech Flow giver brugeren mulighed for at arbejde på forskellige computere i realtid. Man kan eksempelvis indstille det således at man ved at bevæge sig til udkanten af ens computerskærm automatisk bevæger sig over på den anden computer man vil arbejde på. MX Anywhere 2S musen skifter selv profil så den arbejder på den anden PC og er disse to computeres skærme sat ved siden af hinanden får man en følelse af at der er tale om et og samme skrivebord, som man bare har udvidet.

Endelig er det også i Logitech Options at man kan indstille hvad de forskellige knapper skal gøre, alt efter hvilken applikation man er i. Det er lækkert at kunne indstille sin mus i så mange detaljer.

Konklusion

Jeg har brugt Logitech MX Anywhere 3 som min primære mus, både med arbejdscomputeren og privatcomputeren, og jeg er meget tilfreds med den. Den er nok lidt lille, men på den måde jeg bruger den, er det overhovedet ikke et problem. Den er let og kompakt, og lige til at tage med. At den kan køre 2 måneder på en opladning er bestemt et plus. Den kunne bruges på alle de underlag jeg kunne komme på, selv på et bukseben i en snæver vending. Scroll-hjulet kører lækkert og er præcist. Hvis man kan arbejde med en lidt mindre mus der ikke har et super ergonomisk design der støtter hele håndfladen, så er Logitech MX Anywhere 3 bestemt en mus man skal prøve.

Pris og tilgængelighed

Logitech MX Anywhere 3 er set til 625,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech har opdateret deres serie af mus der kan bruges på farten, og på alle underlag. Lad os se nærmere på MX Anywhere 3. Hvad er der i kassen? I kassen finder vi selve Logitech MX Anywhere 3 musen, en unified USB modtager, et USB-C kabel...Test: Logitech MX Anywhere 3 mus