onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Logitech MX Anywhere 2 mus

Test: Logitech MX Anywhere 2 mus

Med en mobil mus er det ikke altid nok at den er kompakt, trådløs og nem at anvende for når man er på farten kommer man måske også ud for at skulle benytte musen på forskellige overflader og her kommer Logitech MX Anywhere 2 ind i billedet, som er den seneste i serien og der er kommet både udvikling i design og funktionalitet, som vi har kigget nærmere på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Den lettere kompakte æske, som ikke oser af for meget bling og reklame indeholder Logitech MX Anywhere 2 musen, Unify modtager, USB-kabel til opladning og en brugervejledning. Beskedent, men faktisk mere end med en almindelig mus for som man kan læse er Logitech MX Anywhere 2 med et genopladeligt batteri indbygget og brugsforvirringen indeholder blandt andet information om, hvordan et sådant skal afskaffes miljømæssigt forsvarligt.

Design

Logitech MX Anywhere 2 er ikke tiltænkt som en heldags kontormus, hvilket kan ses af dens kompakte størrelse, der indikerer denne skal være nem at have rundt i tasken eller lommen. Det er ganske vist ikke den mindste mus på markedet, men har efter min mening en ganske passende størrelse til formålet og selvom jeg personligt foretrækker en større mus til kontorbrug kan Logitech MX Anywhere 2 faktisk gå an til opgaver, hvor man ikke bruger musen alt for længe ad gangen.

IMG_1950
Der er tale om et semi-ambidextrous design, hvilket betyder at laver man en skillelinie tværs igennem Logitech MX Anywhere 2 på midten fra top til bund så vil formen være identisk til højre og venstre, men eftersom der kun er genvejstaster i venstre side, så er det altså en mus, der er optimeret til højrehåndsbrugere. Siderne er belagt med en hård gummi, som gør at musen føles behagelig at have i hånden og samtidigt sidder den godt fast mellem fingrene. Dét og Logitech MX Anywhere 2s form gør det faktisk til en ganske behagelig mus at arbejde med.mx-anywhere-2

Scroll-hjulet er for nogle en vigtig parameter og i Logitech MX Anywhere 2s tilfælde er der indbygget en infinite-scroll funktion, som betyder at man kan aktivere muligheden for at scroll-hjulet ikke stopper, men derimod ruller videre til man selv stopper det. Det er en ganske rar funktion til dem der læser lange dokumenter eller scroller gennem “høje” hjemmesider fra tid til anden. Desværre aktiveres funktionen ved at man klikker ned på scroll-hjulet og deaktiveres ganske vist på samme vis, men det betyder at man ikke har en decideret knap på midten af sin scroll og personligt er det en feature jeg savner for jeg bruger det til at åbne links med i nye faner. Jeg elsker samtidigt også infinite-scroll og sidder nu tilbage med et dilemma om hvad jeg savner mest.

Bag scroll-hjulet har Logitech MX Anywhere 2 en såkaldt “gesture knap”, som vi kommer ind på senere, mens der i bunden af musen er tre knapper. Den ene er ganske enkelt tænd/sluk, mens der er en connect knap og profil knap. Connect benyttes til forbindelse til enheder og profilknappen skifter mellem de tre profiler, som Logitech MX Anywhere 2 er i stand til. Det vil altså sige du kan forbinde Logitech MX Anywhere 2 musen til tre forskellige computere samtidigt og skifte mellem dem ganske enkelt.

Af en så lille mus at være er Logitech MX Anywhere 2 en smule tung og vejer 106 gram, men dette skyldes også det genopladelige batteri, som Logitech MX Anywhere 2 er udstyret med og som kan holde op til to måneder almindeligt dagligt brug. Opladningen foregår i øvrigt gennem fronten af musen, hvor der er en indgang til en micro-USB.

Funktionalitet

Logitech MX Anywhere 2 er bygget som den ultimative mobile mus til at have med sig rundt og det bekræftes af designet, som ikke fylder voldsomt, har et genopladeligt batteri og tilmed kan skifte profiler ved et enkelt tastetryk. Derudover er sensoren med en såkaldt Darkfield™-laserteknologi som gør den i stand til at fungere på stort set alle overflader.

Profilskift lyder måske som en um sonnst feature i en mobil mus, men er faktisk ganske brugbar. Især, hvis man trods størrelsen på Logitech MX Anywhere 2 kan anvende denne både som kontormus og som mobil mus til farten, så kan man nemt have den samme mus forbundet til den stationære derhjemme eller den bærbare på farten.

Sensoren fik en tur på alle tænkelige overflader vi kunne komme i nærheden af og på intet tidspunkt holdt Logitech MX Anywhere 2 op med at virke. Personligt er jeg hovedsageligt i nærheden af et bord eller en musemåtte, men man ved aldrig, hvor man kan få brug for at få lidt arbejde gjort på sin computer og musen her skal jo også leve op til sit navn.

Ligesom de fleste andre mus er Logitech MX Anywhere 2 kompatibel out of the box og virker med sine gængse funktioner og genveje. Gesture knappen vi nævnte tidligere giver forskellige optioner. Denne gesture knap aktiveres således ved at man trykker den ned og bevæger så musen i en retning, hvorefter en “gemt” funktion aktiveres, såsom Windows TAB så man hurtigt kan vælge mellem sine programmer, skulle man have lyst til at slippe for tastaturet for en stund. Installerer man derimod Logitech Options softwaren får man pludselig mulighed for at skræddersy sin Logitech MX Anywhere 2 mus med de gesturer, genveje og indstillinger man selv foretrækker. Man kan sågar tildele funktioner i henhold til den applikation man kører, således at det på et endnu højere niveau er en tilpasset mus man har med at gøre, således at genvejene og gesturerne i én app ikke gør sig gældende i en anden.

//media.ereviews.dk/#!album-200

Den vigtigste addering til Logitech MX Anywhere 2 i forhold til sin forgænger er efter min mening Bluetooth forbindelsesmuligheden. De fleste bærbare computere i dag har en kompatibel adapter og derfor bør det være brugerens valg om man vil benytte USB-donglen eller Bluetooth til at forbinde. Personligt slipper jeg gerne for så mange ekstra dutter som muligt så at min mus er helt og aldeles trådløst forbundet til min computer er ganske velkomment.

mx-anywhere-2 (1)

Konklusion

Som en mobil mus er Logitech MX Anywhere 2 ganske fortrinlig og faktisk mere end det. Hvis man har en mindre hånd er det lige før den kan agere som primær mus, men bør efter min mening grundet sin kompakte størrelse anses som en sekundær enhed. Som en sådan sekundær enhed er den en smule dyr, men man kommer ganske vist ikke udenom dens mange funktioner. Logitech har godt styr på teknikken så Darkfield™-laserteknologi gør at Logitech MX Anywhere 2 kan bruges på stort set alle overflader, koblet til tre forskellige enheder samtidigt og med underprofiler med genveje til forskellige applikationer. Når man begynder at remse funktionerne op, som denne mus besidder begynder prisen ligeså stille at virke mere rimelig og jeg vil på nuværende tidspunkt krone denne Logitech MX Anywhere 2 som den bedste mobile mus jeg har haft fornøjelsen at lege med.

[checklist]

  • Profilskift
  • Infinite scroll
  • Virker på mange overflader
  • Software med indstillingsmuligheder

[/checklist]
[badlist]

  • Mangler midterste knap på scroll

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 474,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Med en mobil mus er det ikke altid nok at den er kompakt, trådløs og nem at anvende for når man er på farten kommer man måske også ud for at skulle benytte musen på forskellige overflader og her kommer Logitech MX Anywhere 2...Test: Logitech MX Anywhere 2 mus