Logitech har med deres Logi Dock samlet en del løsninger i ét og giver dermed dig som bruger en samlet løsning på skrivebordet med indbyggede opkaldsknapper, højtaler, mikrofon og en masse forbindelser. Vi har set den efter i “sømmene” og bringer her vores vurdering.
Hvad er der i æsken?
Kassen til Logi Dock er temmelig stor. Måske det bare er mig, som bliver lidt overrasket over dens fylde, men den indeholder så egentlig ikke så mange komponenter. Der er selve docken, et USB-C kabel, to kabler til henholdsvis det europæiske og amerikanske marked, samt det som måske er årsagen til at kassen netop skulle være så stor – strømforsyningen.
Strømforsyningen til Logi Dock er på 230 Watt og dét fylder, som det fremgår af billederne. Jeg må indrømme at jeg har set gaming laptops med mindre strømforsyninger sat til.
Design
Docken i sig selv er hvid og har en koksgrå side lavet af stof, hvilket får den til at fremstå ret lækkert og veludført. Det er nok den flotteste dock jeg har set på markedet og det siger lidt for jeg har set en del.
En dockingstation har til formål at forbinde din computer med skærm og dit øvrige udstyr, således at du ikke behøver mere end én forbindelse til selve computeren. Derfor er den hvide farve ret velkommen, da den på et lyst skrivebord vil “blende” ind i de øvrige omgivelser.
Strømforsyningen er til gengæld grå og har et gråt kabel, som går ind i bagsiden af Logi Dock og det ødelægger lidt den fornemmelse, især når det medfølgende USB-C kabel er hvidt og med en lille lilla detalje på den ene af enderne. Jeg har ikke helt forstået formålet med den lilla farve for det burde være lidt ligegyldigt, hvordan USB-C kablet vender.
På bagsiden af Logi Dock finder du to USB-C porte, to USB-A porte, DisplayPort og HDMI, USB-C til upstream (forbindelse til computer), Bluetooth-knap og hul til en lås samt strømforsyning. Det lyder måske ikke af meget, men er mere end, hvad jeg egentlig havde forventet.
På toppen af Logi Dock er der touch-knapper til mikrofon, lydstyrke, besvarelse af opkald og kamera. Disse er relativt store og burde ikke være til at misse, selvom de er touch.
Jeg skulle ind i manualen for at se, hvad de små huller og prikker var på toppen af Logi Dock og det viste sig så at være dens seks mikrofoner, som den er udstyret med for at give dig muligheden for at bruge Logi Dock i et mindre konferencelokale såvel som derhjemme.
Fronten og siderne af Logi Dock har ikke nogen knapper og selve enheden peger en smule opad på fronten, hvilket for mig signalerer at den peger mod dig som bruger, men jeg kunne ikke høre nogen forskel i optagelserne gennem mikrofonerne hvad enten jeg sad foran eller i siderne og bagved. Logi Dock er udstyret med to højtalere og de peger fremad mod brugeren, mens den har to såkaldte passive lydgivere til forbedret bas i siderne.
Omkring bunden (foden) af Logi Dock så er der også LED-lamper, der lyser op. Det virker måske som en gimmick, men lyse kan faktisk skifte farve afhængigt af om du bare er i opkald, blokerer dit kamera eller muter din lyd. På den måde kan du hurtigt se om du har husket at mute din mikrofon i stedet for at skulle lede efter ikonet i appen.
Funktionalitet
Du kan i og for sig begynde at anvende Logi Dock lige ud af kassen ved at slutte den til USB-C porten på din computer og ellers har sat den til en skærm og det øvrige udstyr du ønsker at bruge. Min MacBook Pro 14 kunne i øvrigt sagtens finde ud af det, hvis Logi Dock ikke var sluttet til en ekstern skærm, men den startede dog lige med at skifte til den som videokilde til den fandt ud af at der ikke var noget i de tilfælde jeg ikke havde sat det op.
For at knapper og funktioner virker, skal du dog installere Logitechs Tune applikation, som også findes til både Windows og MacOS og giver dig adgang til indstilling af dock (samt andet kompatibelt udstyr). Uden Logi Tune kunne jeg i øvrigt heller ikke få knapperne til helt at spille hver gang når jeg brugte Microsoft Teams eller Zoom, så det er nok en god idé at installere det.
Logi Tune er simpelt af opbygning og efter min smag i MacOS lidt for simpelt for jeg kan ikke sætte mig ind i softwaren og lege med indstillinger for den popper op som en notifikation og forsvinder når man begynder at lave noget andet.
Selvom jeg havde Logi Tune installeret så havde jeg en enkelt oplevelse, som drillede mig af to omgange i Zoom. Hvis nogen påbegyndte et møde i fuld skærm så virkede mine knapper som de skulle, men hvis jeg hoppede ud af fuld skærm for at lave nogle noter eller surfe så holdt knapperne op med at virke når jeg hoppede retur til mødet. Det betød at jeg ikke kunne mute via Logi Dock eller slukke mit kamera resten af mødets varighed. Ved næste møde virkede knapperne så igen. Fejlen opstod ikke hver gang og jeg fandt ikke ud af, hvad der helt var triggeren.
Den indbyggede højtaler og mikrofoner gør at Logi Dock i øvrigt er lidt mere end “bare” en dockingstation i den traditionelle forstand. Her kan du bruge dockingfunktionerne til at forbinde din computer, men det er altså også muligt at du kan bruge Logi Dock som et UC-værktøj og altså holde møder ved hjælp af én og samme device, som du forbinder din computer med.
I min testperiode var det sat op således at min computer var forbundet til Logi Dock og det var min Android telefon også via Bluetooth. Det betød at ringede min telefon, så var det den der spillede lyd fra via Logi Dock og mikrofonerne blev brugt til telefonsamtalen, mens der i Teams og Zoom var min computer. Hvis min telefon ringede under Teams-kald var opkaldet dæmpet og jeg kunne vælge om jeg ville tage opkaldet eller fortsat deltage i det andet møde.
Højtaleren er ikke super prangende og noget audiofile nødvendigvis vil råbe hurra for, men den kan sagtens bruges til at spille musik på kontoret og det smarte er at du slipper for at have flere enheder til formålet. Du kan, hvis du ellers ikker deler kontor med andre, nøjes med Logi Dock til både kommunikation og øvrig lyd.
Jeg skulle med Logi Dock lige vende mig til at folks stemme kom nede fra bordet, selvom jeg var vant til at kigge på dem på skærmen, men det gik dog an.
Med sine 230 Watt giver Logi Dock dog “kun” en Power Delivery på 100 Watt. Det vil sige at du kan oplade enheder med op til 100 Watt og det dækker de fleste bærbare. Eksempelvis kan de nye MacBook Pro 16 være udfordret, da de kan bruge op til 140 Watt, men de computere og telefoner jeg smed efter docken virkede fint.
Logi Dock er en universel dock og det betyder så desværre også at det ikke er muligt at lave en protokol, hvor du kan have en tænd-sluk knap til din laptop fordi dette ville være afhængigt af det brand laptop du har.
Jeg var til at starte med nervøs for om HDMI og DisplayPorten på Logi Dock kunne arbejde samtidigt fordi der på bagsiden er en ring omkring begge porte. De virker ganske fint, men jeg var ikke i stand til at teste to 4K skærme samtidigt, hvilket jeg også tror ville være begrænset af selve USB-porten på både dock og computer. Det fremgår nemlig ikke af hverken produkt, manual eller Logitechs hjemmeside, hvilken båndbredde upstream-porten er, men jeg antager det er USB 3.1 Gen 1 som de øvrige porte.
Konklusion
Jeg må indrømme at min første tanke omkring en kombinationsdockingstation som Logi Dock ikke lød som værende en særlig praktisk løsning. Her har du en dockingstation til at forbinde din computer til din skærm og dit øvrige tilbehør og så har den en højtaler og mikrofoner indbygget, men jeg må erkende at jeg kan se det giver mening for rigtig mange, der har brug for at samle det hele i ét.
Logi Dock er nem at sætte op, virker med både PC og mobiltelefon og skifter selv mellem de to kilder afhængigt af hvor opkaldet kommer fra. Lyden er ganske fin, især mikrofonerne, men man skal ikke forvente at holde koncert derhjemme fra den lille højtaler. Den er tiltænkt samtaler og det klarer den ganske fint.
Der er rigeligt med forbindelser på bagsiden og designet er virkelig flot sammenlignet med andre lignende produkter, så der er ikke meget at klandre Logi Dock for end at touch-knapperne nogle gange var ude af funktion for mit vedkommende.
Til hjemmearbejdspladsen har du med Logi Dock stort set det hele bygget ind i én løsning, men den lader sig også være betalt med det prisskilt, som er sat til og dét uden en ethernet-port til dem, der resolut skulle bruge en sådan.
Positivt
- Flot design
- Masser af forbindelser
- Adskillige brugbare funktioner i én enhed
- LED-lys der skifter farve afhængigt af status
Negativt
- Touch knapper og at de nogle få gange blev sat ud af funktion
- Pris
Pris og tilgængelighed
Set til ca. 3500,-