Logitechs gaming afdeling introducerede os for en mere farverig kollektion af gaming udstyr for ikke så lang tid siden og nu er vi klar med en test af et ret så blåt Logitech G733 gaming headset, som i øvrigt også er trådløst og med RGB lys.
Hvad er der i æsken?
Selve æsken til Logitech G733 illustrer den farve af headset man har valgt, for det selvsamme headset findes også i sort, hvid og lilla. Indholdet er dog det samme og består af selve headset, aftagelig mikrofon, USB-C til USB-A ladekabel, den trådløse modtager (også blå) og det papirværk man helst ville være foruden i virkeligheden. Nydeligt pakket ind, men med fokus på funktion frem for design.
Design
Samtidigt med G733 headsettet lancerede Logitech også et par mus og et tastatur i denne farverige kollektion, men mens de andre produkter er gamle kendinge, som har fået et farverigt look, så er G733 headsettet en helt ny serie.
Farven er helt klart det mest iøjefaldende ved designet af Logitech G733 og det fede er at den er gennemgående i hele designet, således at også ørepuderne er præget af en blålig nuance eksempelvis. Hovedbøjlen er ligeledes ret så farverig og så er den også vendbar, således at du kan bestemme om det skal være den lyse eller mørke side, som står øverst.
Hovedbøjlen består i øvrigt af to dele, således at den øverste er del af selve konstruktion af headsettet og holder det på plads, mens den inderste hovedbøjle er aftagelig og en blød elastik. Tanken er så at denne indre bløde elastik også kan justeres en smule i længden, således at du kan tilpasse den størrelsen af dit hoved. I optimale forhold, altså hvis dit hoved ikke er for stort, så kommer din hovedbund ikke i berøring med den yderste bøjle, som er lavet af plastik.
Med Logitech G733 skal man også være gode venner med plastik, for det er stort set det det er lavet af og selvom det kan trække kvalitetsfornemmelsen en smule nedad, idet headsettet ikke føles som det mest robuste, så overlever den fint min vridetest. I vridetesten tager jeg ganske enkelt headsettet mellem hænderne og vrider det i alle mulige retninger for at mærke og lytte efter svage punkter og der er tilsyneladende ikke nogle for Logitech G733 hverken knirker eller knækker. Man hører kun når plastikken rammer andre dele, så det er da på det led betryggende.
Ørepuderne føles til gengæld ret så veludførte og er af et Mesh-agtigt stofovertræk, som gør at det i hvert fald bør betyde din hud kan ånde bedre samtidigt med at lyden ikke helt fanges, som ved et lukket headset med kunstlæder puder. Om det så også er tilfældet ser vi nærmere på i afsnittene under funktionalitet.
I hvert fald er det i samme ombæring nævneværdigt at Logitech G733 kun vejer 278 gram, hvilket er ganske fint for et trådløst headset i dennes størrelse og det tror jeg vi kan takke det lidt plastikagtige design for.
Mikrofonarmen på Logitech G733 er aftagelig, så du også kan tage den af, hvis ikke du ønsker at bruge den i tilfælde af at du ikke behøver kommunikation i dit game. Mikrofonarmen er fleksibel, men den giver sig ikke nær så let som eksempelvis i Pro X headsettet fra Logitech, så det kan være lidt svært at stille den helt præcist foran munden.
Som den sidste designmæssige detalje er Logitech G733 udstyret med RGB lys på selve ørebøfferne. Lyset peger frem så streamere kan følge med, hvis du skulle game og streame samtidigt. Lyset består af adskillige dioder, så man kan få lavet nogle fede effekter i flere farver.
Headsettet lyser i øvrigt mens det lader op og jeg kunne ikke umiddelbart slukke dette, hvilket ikke er et problem for mig, da jeg ikke sover i samme lokale, hvor headsettet lader op, men det kan jeg forestille mig andre kan have udfordringer med. En mindre detalje i et ellers ret så flot og iøjefaldende headset, som klart er et velkomment friskt pust til de ellers sorte og dystre farver vi ellers er mødt med oftest.
Funktionalitet
I de næste par afsnit ser vi nærmere på, hvordan Logitech G733 er at anvende i dagligdagen, hvor jeg har haft dem gennem både brug, lydtests og lange spilsessioner på både PC og PlayStation. Selvom designet naturligvis er iøjefaldende og flot, så er det ikke ensbetydende med at vi uden videre kan se gennem fingrene på de øvrige elementer.
Software
Logitech G733 er understøttet af G Hub softwaren, som giver dig adgang til headsettets indstillingsmuligheder. Det er ikke altid helt nemt at danse med G Hub softwaren, som til tider godt kan undlade at genkende dit headset, hvis fx du i de generelle indstillinger frakobler mikrofonen, så genkender G Hub pludselig ikke headsettet og kan ikke indstille det.
Indstillingerne strækker sig fra både lyd, lys og så også mikrofonen. Sidstnævnte er i virkeligheden den mest omfattende af dem, idet Logitech G733 kan indstilles med Blue Vo!ce filtre, som giver dig rigtig mange tilpasningsmuligheder bare på mikrofonen.
Lydkvalitet
Efter en del timer med både gaming og musik følte jeg mig i stand til at give en vurdering af lyden i dette gaming headset. Summa summarum er at det sagtens kan agere som dit primære headset til både den ene og anden form for underholdning. Jeg var positivt overrasket over dette headsets evne til at gengive en balanceret og klar lyd i hele spektren.
Dette betød at musik lød meget detaljeret uanset genre, mens det i spil betød at man nemmere kunne høre de små og til tider meget afgørende lyde, som kan gøre forskellen mellem “liv og død” i multiplayer spil. Af musik smed jeg min efterhånden gennemtæskede liste af klassikere, som jeg kender bedst. Hvis jeg absolut skulle pege på noget, så er det at jeg mangler lidt bass og bund. Det er i øvrigt lidt overraskende for designet af ørepuderne er lukket til trods for at det er stof og ret luftigt.
Af et par 40mm lyddrivere spiller de ret godt og det er det vigtigste. Jeg syntes at kunne holde ud og høre på dem i både musiksamlingen, mens det i spil sørgede for god indlevelse og orienteringssans.
Mikrofon
Blue Vo!ce filtre i softwaren lader dig indstille mikrofonen netop som du ønsker det. De mange filtre kan både give dig den form for lyd du ønsker at dem der lytter skal høre ved fx at lade det lyde lidt retro eller kommende fra en radioudsendelse, men det kan også lade dig ændre din stemme, så du lyder en smule mere moden eksempelvis. Der er mange muligheder og selve mikrofonen er også af en acceptabel kvalitet. Jeg har generelt høje forventninger til Logitechs lineup af alt med mikrofon i, eftersom de trods alt har erhvervet sig Blue og deres ingeniører formentlig. I nedenstående kan du lytte lidt til en optagelse jeg har lavet med mikrofonen og selv danne dig et indtryk. Jeg har ikke i optagelsen lavet en sammenligning med støj og uden, men dette klarer Logitech G733 mikrofonen også som forventet uden sådan rigtigt at screene lyd ude fra det der foregår omkring dig. Eksempelvis kan man sagtens høre mig taste løs på mit mekaniske tastatur mens jeg spiller.
Komfort
For mig personligt skal et headset være i stand til at gøre at jeg glemmer at jeg har det på hovedet og lyden bare er der på en eller anden måde. Grundet mit relativt store hoved, så er det ofte slet ikke så nemt. For dem der ikke har læst mine tidligere reviews, så er det sådan at jeg var den, der gav en kasse øl til sidste skoledag i gymnasiet, fordi jeg havde det største hoved og selvom en kasse øl er det mindste, så døjer jeg især med at finde et komfortabelt headset, der bare sidder spot on. Logitech G733 er meget tæt på at være et af de få headsets derude, hvor jeg bare føler en “connection” og rigtig god komfort.
Selve ørepuderne og hovedbøjlen er lige efter min smag. Der er ikke noget, som unødigt trykker, men jeg føler godt at headsettet kunne være en smule større i toppen så min hovedbund ikke kom i berøring med plastikken. Min søn på otte år har eksempelvis kun berøring med den bløde del. Ørepuderne tilpasser sig også fint hovedformen, idet de kan vippe både horisontalt og vertikalt, om end det ikke er voldsomt meget.
Et ret så behageligt headset at have på hovedet og vigtigst af alt så mærkede jeg heller ikke at jeg svedte i de dage, hvor der ellers var lidt ekstra varmt, så det er også et ret godt tegn. På komforten har jeg virkelig ikke noget at sætte en finger på. Og dog, for jeg synes at mikrofonens manglende fleksibilitet gør at den kommer i en vinkel, som jeg ikke kan lide, men jeg ved ikke helt om jeg skal medtage det her i komfort-afsnittet eller et andet sted?
Batteritid
Som så ofte, så er der de batteritider, som producenterne lover og så den reelle batteritid man som bruger oplever. Det problematiske ved Logitechs angivelse på 29+ timer er at det er uden den fede belysning tændt og så falder batteritiden til 20 timer når man tænder for den. Det næste problem er så at jeg får en batteritid mellem 16-17 timer med lys og 24-25 timer uden lys, hvilket er “lidt” mindre end det lovede.
Man kan så diskutere om det er en god eller dårlig batteritid for jeg er egentlig imponeret over at batteriet holder knap 20 timer med RGB lys, selvom det er med LED-dioder, som ikke tager for meget strøm.
Konklusion
Hvis du kan se ud over at plastikken trækker selve kvalitetsfølelsen af headsettet ned, så er Logitech G733 bestemt et kig værd, idet der er tale om et friskt og farverigt design (forudsat du ikke vælger den sorte model), men hvor også lydkvalitet og komfort følger med. Begge sidstnævnte features er faktisk så gode at man burde kunne se ud over plastikken og så er der sågar RGB belysning i, selvom headsettet holder strøm i næsten 20 timer. Kort fortalt er Logitech G733 velspillende, komfortable, flotte og ellers meget lidt, der taler imod dem.
Positivt
- Komfort
- Lydkvalitet
- RGB lys
- Design
Negativt
- Lidt for plastik
Pris og tilgængelighed
Set til 1.098,-