Som gamer kan det være svært at give afkald på kablet på sine gaming enheder, hvilket ikke altid skyldes at man ikke stoler på den trådløse teknologi, men ligeså også usikkerheden omkring, hvornår man har strøm nok til at spille færdig og hvornår det er at man lige pludselig ikke kan spille videre, for gaming udstyr er ikke kendt for at spare på strømmen ligefrem, men Logitech G403 Prodigy Trådløs gaming mus er muligvis svaret på denne bøn og det har vi sat os for at teste igennem i timevis af gaming.
Hvad er der i æsken?
Når man får Logitech G403 Prodigy Wireless pakket op af æsken kan man godt blive en smule i tvivl om man har fået den rigtige mus, idet der er et relativt langt kabel viklet omkring ydresiden af den plastik, som holder på musen, men man finder hurtigt ud af at dette kabel er i løs vægt og er ladekablet. Foruden musen og ladekablet finder man en kabeladapter, den trådløse adapter samt en vægt på ekstra 10 gram man kan vælge at putte i musen.
Design
Med Prodigy serien af produkter ønsker Logitech G afdelingen at levere nogle gaming produkter, som skal være tilgængeligt for alle i en prisklasse, der er til at betale, men uden at man går på kompromis med funktioner og ydeevne. Designet af Logitech G403 er dermed holdt relativt moderat og ikke nær så iøjefaldende som eksempelvis G502 Proteus Spectrum eller G910 tastaturet. Logitech G403 er derimod med blødere former og uden de skarpe kanter.
Logitech G403 er designet til højrehåndsspillere da man både har en form, som er designet til at passe til en højre hånd når man holder helt om musen, men samtidigt er der to knapper i siden man kan nå med sin tommelfinger.
Knapper er der ikke så mange af, hvilket vil behage nogen, mens andre nok vil savne det. Sådan vil det altid være, men Logitech G403 er dermed ikke en MMO mus og egner sig nok bedst til FPS eller MOBA. Foruden de gængse knapper og ovennævnte to så har man faktisk kun en knap i toppen før scroll-hjulet, som ab fabrik er sat til at justere følsomheden på sensoren.
Jeg ved ikke helt hvorfor, og jeg kan ikke sætte en finger på det, hvorfor det kan være en personlig opfattelse, men jeg synes ikke at Logitech G403 er så veludført som andre mus jeg har leget med fra Logitech G på det seneste. Det er især knapperne i siden, som føles som om de er mindre kvalitetsfulde end resten af designet og det får hele musen til at virke en smule mere skrøbelig. Det kan være det skyldes at man har belagt siderne af Logitech G403 med gummi, hvilket dog giver et bedre greb om musen.
Foran har man på Logitech G403 en indgang til micro-USB, hvor det er meningen at man skal kunne koble kablet til, således at musen kan lade op. Det betyder dog også at når Logitech G403 lader, så overfører den data via kablet og ikke gennem den trådløse adapter. Den trådløse adapter kan man dog lade være stående i computeren eller i den medfølgende adapter, som i øvrigt også forbinder til det selvsamme kabel når man tager det ud af musen og vil bruge den trådløst.
I bunden kan man tage et rundt låg af Logitech G403 for at komme ind til hulrummet, hovr man kan placere den medfølgende vægt for at addere 10 gram til musens vægt. I forvejen synes jeg ikke at Logitech G403 er for tung når man tager i betragtning at den har et batteri indbygget, men personligt foretrækker jeg en hvis tyngde, så vægten bliver midt i når jeg spiller, men er altså ikke nødvendig da musen vejer 107 gram alene.
Funktionalitet
Hvis man ønsker det kan man anvende Logitech G403 out of the box da den som sådna er klar til kamp. Det er dog ikke hvad en gaming mus i dag står for. Vi gamere verden over har vores individuelle behov og spillestile og det er vigtigt at kunne vælge så oplevelsen med musen er nøjagtig som man selv vil have den.
Det er ikke alle mus man kan ændre på fysisk, for ikke at sige de færreste, og det er altså heller ikke tilfældet med Logitech G403. Og så alligevel, for med vægten på 10 gram kan man ændre lidt på dennes tyngde. Det er ikke meget, men det kan godt mærkes og så er det op til den enkelte at vælge, hvad der behager denne bedst.
Indstillingsmuligheder
Indstilling af de seks programmerbare knapper, som Logitech G403 er udstyret med foregår gennem Logitech Gaming Softwaren, som giver brugeren et hav af muligheder. Foruden at man kan skræddersy knapperne til at agere forskelligt afhængigt af hvilken app eller hvilket spil man er i gang med så har man også mulighed for at indstille lys afhængigt af spil og app ligeså.
Det er derudover muligt at lave statistik på sin mus taster ud fra en gaming session. Eksempelvis kan man lade softwaren køre i baggrunden og opfange, hvor mange gange man taster de forskellige taster for at finde ud af om der er nogle man skal ændre positionen på. Det kan være svært i kampens hede at holde øje med hvilke taster man anvender mest fordi man koncentrere sig om noget andet og derfor kan det være rart at man har en software til formålet.
Man kan ydermere lade softwaren benytte den præcise optiske sensor ved navn PMW3366 til at scanne ens musemåtte for at optimere tracking på den. Hvilken nøjagtig effekt det giver skal jeg ikke kunne gøre mig klog på, men hvis det kan eliminere en smule forstyrrelser så er jeg den der er all in og jeg synes det er fint at man har muligheden for denne indstilling.
Form og komfort
Selvom jeg personligt ville foretrække at Logitech G403 er en smule større, så synes jeg alligevel den ligger fint i hånden og har en fin facon. Jeg kunne godt tænke mig den var en smule mere formet efter en hånd, da den føles lidt for bred på midten, men højdemæssigt er den eksempelvis ganske fin for man får nogenlunde hånden væk fra musemåtten, hvis man som jeg spiller med palm-grip. For dem der benytter claw-grip eller fingertip-grip er højde knap så vigtig forestiller jeg mig.
Det som er mindst ligeså vigtigt som følelsen af musen i hånden er, hvordan knapperne føles at trykke på og om de er for sensitive med risiko for fejlklik. Logitech G403 benytter en avanceret fjederspænding som anvender metalfjedre til at holde de to store knapper klar til at blive trykket på. Man skulle dermed frygte at de netop var for følsomme når det kom til stykket, men det er de aldeles ikke. Selvom der skal bruges meget lidt kraft så er det ikke “for” lidt så at sige.
Gummibelægningerne i siderne øger niveauet af komfort og man føler man har godt styr på musen og den føles rar at have i hånden. Det er naturligvis en subjektiv vurdering og man skal have lov til sin mening da denne type af følelse er individuel og kan ikke helt disktures.
Trådløs ydelse
Som nævnt bør det være op til den enkelte gamer muligt at vælge sin mus’ indstillinger, knapper og belysningen, men derudover så skilles vandene også mellem gamere, der tror på trådløs teknologi og dem der ikke gør. Logitech G403 er udstyret med samme 2,4GHz trådløse teknologi som den G900 vi også har testet, som performer hurtigere end nogle kablede gaming mus, hvorfor man ikke bør kunne benytte dette som undskyldning. Alligevel er der nogen der vil sværge til det ene fremfor det andet, men heldigvis er man så med Logitech G403 trådløse udgave ikke tvunget til at vælge da man kan anvende musen både som kablet og trådløs.
Den trådløse forbindelse er ganske enkelt noget der bare spiller. Det er på intet tidspunkt hændt mig noget i et spil, hvor jeg tænkte dér spillede musen mig et puds og det kunne ledes tilbage til den trådløse forbindelse, som blev forstyrret.
Ydermere er jeg positivt stemt overfor den utroligt lange batteritid, som Logitch G403 kan præstere, trods det faktum at den er en højtydende gaming mus og som det ses af nedenstående billede, så holder batteriet selvom man aktiverer belysning på musen. Ganske vidst bliver batteritiden forværret for hver ekstra funktion man tilføjer, men det til trods så holder den snildt 25 timer og mere ved en fuld opladning. Musen slukker selv efter noget tids inaktivitet, men denne del er også mere kløgtig end jeg har set det med andre mus, hvor man efter nogle sekunder har en mus som har slukket sig selv for at spare på strømmen. Der skal med Logitech G403 gå væsentligt længere tid inden den slukker helt.
Konklusion
Værende en del af Prodigy serien, så skal der altså være tale om en mus, der er til at betale, men samtidigt giver nogle gode funktioner. På begge fronter synes jeg at Logitech G403 rammer rigtigt og lignende trådløse mus koster mere, mens funktionerne i denne mus er ganske acceptable. Der er en god og præcis sensor indbygget, som sammen med softwarens tweaks gør denne mus til en god kandidat blandt gaming mus. For mit eget vedkommende havde jeg gerne set en smule mere størrelse og at knapperne i siden var bedre placeret, men i bund og grund efterspurgte jeg ved min test af G900 Chaos Spectrum en trådløs mus designet specifikt til højre hånd og det er minsandten hvad man får med Logitech G403. Vi er dermed sagt ved at nærme os en perfekt mus til dem af os, der ikke er så bange for at ditche kablet når vi gamer.
[checklist]
- God performance
- Logitech Gaming Software
- Komfortabel
- Batteritid
[/checklist][badlist]
- Sideknapper
- Størrelse (lidt for lille)
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til 843,-