onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G305 Wireless gaming mouse

Test: Logitech G305 Wireless gaming mouse

For mere end et år siden lancerede Logitechs gaming afdeling en trådløs gaming teknologi, der skulle gøre trådløse mus konkurrencedygtige med kablede pendanter. LIGHTSPEED, som teknologien hedder, var på det tidspunkt tilgængelig i Logitech top-serie af gaming mus og prisen var ikke spiselig af alle. Dette ændrer man på nu ved at introducere LIGHTSPEED i en Logitech G305 trådløs gaming mus, der har en mere fornuftig pris, hvor alle kan være med. Logitech G305 er dermed ikke sagt en skrabet mus med begrænset funktionalitet. Tværtimod er der tale om en habil gaming mus med en optisk sensor, lang batteritid og programmerbare knapper. Vi ser nærmere på Logitechs seneste skud fra stammen når det kommer til gaming mus i denne test.

Hvad er der i æsken?

Logitech G305 leveres i en ganske almindelig æske uden det store hurlumhej. Indholdet består af selve musen, nano-modtager, USB-forlængerkabel til modtageren i tilfælde af at man skulle få brug for denne, AA-batteri og naturligvis brugervejledningen. Mere er der vel ikke at sige til det.

Design

Designet låner Logitech G305 fra Logitech G Pro musen, hvor man dog i dette tilfælde har valgt at smide kablet og erstatte indmaden så denne kan huse den trådløse modtager og et batteri. Der er derfor ikke tale om en særlig stor mus. Med sine mål på 116,6 mm x 62,15 mm x 38,2 mm er der tale om en både kort og ikke særlig høj mus, som ikke fylder meget i min hånd. Logitech G305 er mere egnet til mindre hænder eller til folk, der foretrækker en mindre mus grundet deres holdestil.

Trods den trådløse forbindelse og det ene AA-batteri, der driver musen, så vejer den kun 99 gram med batteriet. Det er lige i underkanten for min personlige smag, for jeg foretrækker en tungere mus, men med størrelsen i betragtning så er vægten egentlig ganske passende og et bevis på at trådløse mus ikke behøver at være tunge, som de ellers var førhen.

Selvom Logitech G305 ikke er så stor en mus, så er der alligevel blevet plads til seks programmerbare knapper. Eftersom man tæller de to primære knapper også, så er der altså kun tre ekstra knapper foruden det man ellers ser. De to af disse er placeret i venstre side, hvilket sammen med formen af musen gør Logitech G305 til en højrehåndsmus. Den sidste ekstra tast er syd for scroll-hjulet og er nemt tilgængelig uden at man mister kontrol over musen, som det ellers nogen gange er tilfældet, når man finder knapper forskellige steder på musen.

Selve tasterne føles ret robuste og præcise når man klikker på dem. De to primære knapper føles en smule mere faste end resten, men dette kan også sagtens være fordi de hver især har separate fjederspændingsmekanismer, som er noget Logitech G har bygget ind i dem for netop at give dem en ensartet følelse. For mit vedkommende har de en lidt høj vandring, men jeg foretrækker det fremfor en for lav vandring. Med for lidt luft har jeg en tendens til at klikke på musetasterne i tide og utide.

Det bagerste cover på Logitech G305 kan tages af for at man kan få adgang til der hvor batteriet skal sættes i når dette skal skiftes. Her er der også plads til den medfølgende USB-dongel. På den måde kan man tage donglen med sig når man har musen med også. Det er i al fald en smart måde at sikre sig man ikke mister den på. At vores test-eksemplars USB-dongel så er på vej til mig i en kuvert med posten er noget helt andet, men jeg smed den i min lillebrors computer mens han var på besøg og så glemte jeg at få den med ud igen inden han kørte hjem igen. Doh!

Logitech G305 er sort hele vejen rundt og grundet fokus på batteritid, så er der ikke noget RGB-lys hellere, som man kan gøre musen personlig med. Det er nok ikke en feature alle vil savne, men nævneværdigt er det at den ikke eksisterer i disse tider efter min mening. Der er nogle forskellige overflader, såsom mat og blank, men ellers er musen elegant og rent udført. Man er gået væk fra den futuristike stil som fx G903 og G502 besidder. Her ses Logitech G305 ved siden af en G903 i øvrigt.

Funktionalitet

Det handler efterhånden ikke længere om at kunne lave en trådløs mus for det er noget som har eksisteret i en rum tid. Trådløse gaming mus har ligeledes eksisteret i lang tid, men det har været med blandede resultater efter min mening. Jeg husker dog stadig dengang jeg havde en trådløs kuglemus, som jeg spillede Quake med. Det var måske ikke den bedste til opgaven, men det var nu, hvad jeg havde at gøre med på det tidspunkt.

Den trådløse teknologi er – heldigvis kan man sige – kommet ret langt siden dengang i starten af 2000-tallet. Eftersom Logitech G305 er en trådløs mus i den relativt billige ende, i hvert fald sammenlignet med andre trådløse mus fra Logitech, så kunne man godt frygte der også var skrabet på teknikken.

Det er dog ikke just tilfældet for Logitech G305 er udstyret med en optisk HERO sensor, der kan justeres med en DPI fra 200 til 12.000. Dette er en følsomhedsindstilling, der burde være rigelig for de fleste. Det er dog ikke så meget niveauet af DPI, som det er dennes præcision og modstandsdygtighed. Med det mener jeg at man kan have en sensor, som kan være nok så følsom og præcis ved almindelige bevægelser, men i kampens hede kan man sagtens som gamer finde på at flicke musen og skifte retning relativt hurtigt. Her er det vigtigt at musen kan følge med uden at miste greb. Jeg syntes under min test ikke at kunne identificere nogen udfordringer med sensoren i Logitech G305. Den agerede som forventet og bedre faktisk, men der er også anvendt LIGHTSPEED teknologi. LIGHTSPEED er det trådløse system som Logitech G introducerede, der var gennemtestet og sammenlignet med kablede enheder. Der var faktisk relativt populære gaming mus, som ydede dårligere end Logitechs trådløse løsning og det må siges at være ganske tilfredsstillende.

Logitech gaming software

Logitech G305 forstærkes, hvis man installerer Logitech Gaming Softwaren. Denne gør det muligt for brugeren at skræddersy musen til ens ønsker og behov. Her er menuer til at indstille knapperne med, som man så kan gemme på enten computeren eller på selve musen. Musen har plads til fem offline profiler, som man så kan tilgå selvom man har med en PC at gøre, hvor softwaren ikke er installeret på. Da Logitech G305 ikke har en indbygget RGB-LED, så skal man lidt gætte sig frem til, hvilken profil, der er aktiv på et givent tidspunkt. Der mangler ligeledes en knap til justering af om musen skal være i performance eller endurance mode.

Performance og Endurance er musens ydelse i og for sig. Denne kan man indstille i softwaren og justerer om musen skal yde optimalt til gaming eller batteritid. Man får en lidt langsommere tracking og polling rate med endurance, men til gengæld holder batteriet på denne måde i op til 250 timer. Der foreligger desværre ikke tal for batteritiden ved performance mode aktiveret.

Softwaren er ret nem at finde ud af og den gør også brugeren i stand til at kalibrere sensoren, så denne virker optimalt med den musemåtte man har under den. Man kan ligeledes bruge softwaren til at analysere brugen af musen og dennes knapper. Det betyder at man kan finde ud af hvilke knapper man bruger mest i nogle forskellige spil for eventuelt at vurdere om disse knapper skal gøres mere tilgængelige.

Komfort

Til trods for at jeg synes Logitech G305 er en relativt lille mus, så ligger den ok i min hånd også. Jeg bruger palm-grip og min relativt store hånd rager ud over musen og ned på musemåtten, men det er noget jeg ville kunne affinde mig med ved behov. Formen er dog til gengæld ret fin og fingrene hviler nogenlunde behageligt på overfladen. På den front har jeg derfor ikke noget at sætte en finger på. At musen er for lille til min hånd skal den ikke bøde for mere end højst nødvendigt.

Konklusion

Af en forholdsvis prisvenlig trådløs gaming mus at være, så formår Logitech G305 faktisk at overraske mig positivt. Ganske vidst er der tale om en mus, jeg godt kunne tænke mig fik noget vokseværk så den kunne fylde lidt mere i min hånd. Når det dog er sagt, så er der faktisk ikke meget tilbage, som jeg ville sætte fingeren på. Plastikken virker detaljeret og veludført, selvom man godt kan ane der er tale om billigere materialer, men illusionen tager vi også gerne med for Logitech G305 er bestemt lækker at anskue og så yder den helt efter bogen. LIGHTSPEED teknologien sørger for at man har en præcis tracking når man gamer og batteriet holdte i al den tid musen var til test hos os, så det behøver man ikke umiddelbart bekymre sig om, så længe man husker at sætte den i endurance mode når man ikke spiller. Så burde der være til nogle måneders batteri ved vekslende brug. Logitech G305 er en god begynde trådløs gaming mus, der med sit kompakte design favner bredt og sagtens kan bruges i mange forskellige spilgenrer. MOBA-spillere vil måske savne nogle ekstra taster, men ellers mangler man efter min mening ikke noget.

[checklist]

  • Design
  • Trådløs ydelse
  • Stærk software

[/checklist]
[badlist]

  • Ret kompakt i størrelsen

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 499,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

For mere end et år siden lancerede Logitechs gaming afdeling en trådløs gaming teknologi, der skulle gøre trådløse mus konkurrencedygtige med kablede pendanter. LIGHTSPEED, som teknologien hedder, var på det tidspunkt tilgængelig i Logitech top-serie af gaming mus og prisen var ikke spiselig af...Test: Logitech G305 Wireless gaming mouse