søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G303 SHROUD EDITION

Test: Logitech G303 SHROUD EDITION

Logitech har allieret sig med en af verdens mest kendte gamere, shroud, og (videre)udviklet en mus med hans stempel på, som vi her på siden har fået til test.

Hvad er der i æsken?

Shroud udgaven af Logitech G303 er helt unik i sin indpakning og med mere fokus på Shrouds logo end Logitech G, så allerede dér er man ikke i tvivl om at man har med noget andet at gøre. Indholdet består så af en mus, USB-C kabel, adapter til USB-adapter og USB-adapter samt papirer.

Design

Der er gået et halvt årti siden G303 kom på markedet og selvom der er tydelige træk, hvor den gamle mus og den nye G303 Shroud minder utrolig meget om hinanden. Der er dog også væsentlige forskelle, så lad os bryde G303 Shroud ned som sin egen.

Logitech G303 Shroud er en ret basal mus ved første øjekast. Det er den egentlig også ved nærmere eftersyn for, den skiller sig ikke ud ved at være futuristisk i sit design eller med fancy RGB belysning. Faktisk er det kun på fonten at man finder en lille LED-lampe, som fortæller om batteriets status i musen, så man kan være opmærksom på om musen snart skal lades op, inden man går i gang med den helt lange spilsession.

Umiddelbart virker Logitech G303 Shroud som en relativt smal og flad mus, men dens form snyder øjet og den er af den slags, hvor man skal tage den op i hånden førend man kan vurdere, om den er det ene eller andet.

Det flade design er hvad det er og for mit vedkommende betyder det at jeg mangler en smule højde, når jeg forsøger at holde musen med palm-grip, hvor jeg ligger hele hånden over. At Logitech G303 Shroud er en smule bred i siderne gør dog at den fylder ud og sagtens vil kunne bruges i palm-grip af mellemstore til mindre hænder. Ellers tænker jeg at anbefalingen er fingertip eller claw til denne mus.

Skroget, så at sige, på Logitech G303 Shroud er gennemsigtigt til en vis grad, men det er kun en “teaser” for man kan ikke helt se indmaden i musen. Foruden den mat-sorte top så er der kun det hvide G-logo, der skiller sig ud og kigger man nøje efter så er der også skrevet “LOGITECH G X SHROUD” ved den venstre primære tast på musen i en grå nuance.

Knapper har Logitech G303 Shroud kun tre ekstra af og knappen på toppen er i udgangspunkt lavet til at ændre DPI følsomheden i musen. Knapperne er dog programmerbare så du selv kan indstille dem til det, der passer dit behov. Denne øverste knap er i øvrigt lavet flad så den er forenet med resten af designet og ikke stikker op som på den gamle G303.

På undersiden har man en skydeknap til at tænde og slukke for musen med samt de to store fødder , som sørger for musen glider over musemåtten uforstyrret. Helt bagerst er det muligt at stikke en negl ind og trække en “skuffe” ud, som du kan bruge til at opbevare og transportere den trådløse modtager i.

Hele miseren vejer blot 75 gram uden kabel og selvom det ikke er på niveau med mange andre letvægts mus for tiden, så er jeg personligt glad for at man ikke går efter de helt lave vægter, som jeg i forvejen ikke er den store fan af.

Bemærk i øvrigt at ønsker du et smart etui til at transportere din Logitech G303 Shroud rundt i, så er det nævneværdigt at der følger et sådant med, hvis du vel at mærke køber musen direkte på Logitechs hjemmeside. Etuiet er ikke tilgængeligt ellers umiddelbart.

Funktionalitet

Det funktionelle skal vi til at kigge på i de kommende afsnit, hvor jeg, som så mange andre gange, bryder det ned i flere afsnit og starter med softwaren.

Software

Naturligvis skal jeg indledningsvist nævne at Logitech G303 Shroud virker uden at du forbinder den til nogen software og er plug and play. Det vil sige du kan bruge den ud af boksen med både Windows, Mac og Linux, men ønsker du at kunne indstille musens følsomhed og knapper, så installer Logitech G Software appen på din gaming computer.

Logitech G Software gør dig i stand til at indstille musens sensor til så mange niveauer du ønsker på en skala fra 100 til 25.600. Du kan også nøjes med bare to hvis du ikke vil risikere at indstillingen bliver skubbet fra dit foretrukne udgangspunkt uden at du kan mærke det øjeblikkeligt.

Dernæst kan du indstille knapperne til at have forskellige genveje afhængigt af app eller spil. Denne del har Logitech forbedret i deres nyeste version af appen, men det er stadig ikke ligeså nemt at finde rundt i, som eksempelvis fra SteelSeries eller Razer appsene. Det er dog langt bedre end det længe har været så den ros skal Logitech da have.

Præcision og sensor

Logitech har selv udviklet deres HERO 25K-sensor, som de altså har smidt i G303 Shroud og den er for mig at vurdere ganske præcis og utrolig stabil. Jeg følte ikke at mine hurtige bevægelser eller vilde retningsskift gjorde at musen agerede anderledes end jeg havde ventet det.

Du kan læse mere om sensoren i musen ved at følge dette link. Det jeg dog kan sige er at den ikke svigtede i mine tests, som dog er baseret på mine spil og ikke med specialbygget hardware til at teste sensorens nøjagtighed og præcision.

Komfort

For mig ligger Logitech G303 Shroud en smule akavet i hånden, men det man skal huske i denne forbindelse er at min hånd godt kan lide at hvile på musen fuldt ud og jeg føler at min ringfinger og lillefinger bøjer en smule for meget indad i forhold til, hvad jeg kan lide.

Ellers er den lave vægt med til at man nærmest ikke mærker musen i hånden når man bevæger den, hvilket også er hjulpet af dens store “fødder” i bunden. Knapperne føles velplaceret, om end jeg selv har svært ved at ramme den forreste genvejsknap i siden. Selve tasterne er dog ret fine og præcise med en fast vandring.

Batteritid

Logitech oplyser at ved konstant bevægelse får man 70 timers gamingtid med Logitech G303 Shroud og det er temmelig fint af en gaming mus at være. Jeg fik i hvert fald næsten tre uger med musen, hvor jeg dog brugte den til både arbejde og gaming. Det er naturligvis uden RGB, men alligevel er det en ganske fin batteritid, som jeg bestemt ikke ville være utilfreds med. Den nøjagtige tid kunne jeg ikke måle, men 70 timers aktiv brug lyder plausibelt.

Du kan dog bruge musen mens den lader op, hvis du skulle være uheldig at løbe tør eller glemme at lade den op. Kablet på Logitech G303 Shroud er let og mærkes ikke meget under brug. Naturligvis er kablet at føle, hvis man sammenligner det med det trådløse brug, men mesh-overtrækket af stof gør at det ikke hænger fast til skrivebord eller musemåtte.

Konklusion

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt man kan game med trådløst udstyr i 2021, så er det vel et eller andet sted cementeret ved at en af verdens absolut bedste gamere har valgt at sætte sit navn på et trådløst produkt, som Logitech G303 Shroud er.

Personligt kan jeg også kun vouche herfor og sige at på performance siden fejler Logitech G303 Shroud absolut intet og er en fantastisk gaming mus, som er lavet utroligt simpel og er med sin præcise sensor og lave vægt en bundsolid løsning for de fleste gamere.

Den har ikke mange knapper at gøre godt med og er en smule for flad i designet til mit eget behov og ønske, men leder man efter en mus, som man kan stole på og som er problemfri plug-and-play, så er den et ret sikkert valg – forudsat man er villig til at betale prisen.

Positivt

  • Præcis og god sensor
  • Simpel og let
  • God batteritid
  • Gode og jævne knapper

Negativt

  • Fladt design kan være svært at holde på
  • Pris

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech har allieret sig med en af verdens mest kendte gamere, shroud, og (videre)udviklet en mus med hans stempel på, som vi her på siden har fået til test. Hvad er der i æsken? Shroud udgaven af Logitech G303 er helt unik i sin indpakning og...Test: Logitech G303 SHROUD EDITION