tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G Pro X Gaming headset

Test: Logitech G Pro X Gaming headset

Som bekendt erhvervede Logitech G lydeksperterne Blue Microphones for noget tid siden og nu er der kommet et “barn” ud af det i form af Logitech G Pro X headsettet, som er udstyret med Blue Vo!ce teknologi. Efter sigende det sidste headset man får brug for som gamer, så lad os kigge nærmere på det.

Hvad er der i æsken?

Med indpakningen af Logitech G Pro X har producenten tydeligvis gjort sig umage med at gøre oplevelsen med det nye sæt lækkert, men uden at det er på bekostning af miljøet mere end højst nødvendigt. Indvendigt er der brugt genbrugspapir og minimalt med andre materialer. Selve headsettet er i en pose af en art, men ellers er det ret “clean” så at sige. Indholdet består af selve headsettet, to kabler til hhv. PC og mobil, kabelsplitter, ekstra ørepuder i stof og USB-lydkort. Derudover er Logitech G også begyndt at smide e G klistermærke i æsken til dem, der gerne vil flashe deres brand loyalitet.

Design

Når man har set ét headset, så føler man et eller andet sted at man har set dem alle. Det er jo “bare” to lydenheder, der skal monteres så de er behageligt placeret omkring ens ører, men når man har haft et par forskellige af dem på hovedet finder man hurtigt ud af at der ligger en del mere videnskab bag det, som så meget andet.

Ligesom vores hoveder er forskellige vil det naturligvis også være forskellige headsets til de behov man hver især måtte have. Det er svært at ramme noget, som kan være perfekt for alle. Det som Logitech G dog forsøger at gøre er at ramme så mange som muligt med deres design.

I hele udviklingsprocessen har man anvendt professionelle gamere til at assistere dem med designprocessen. Her tales der mest om den funktionelle del af designet og adskillige undersøgelser er altså lavet som blind tests for at det er formen og funktionen der kommer på plads.

Samtidigt ved Logitech at det er vigtigt med de rigtige materialer for gamere er den type af forbruger, der virkelig bruger deres udstyr. Det betyder at det bliver slidt og så skal det altså holde til en del. Det må dog ikke være på bekostning af udseende hellere, for hvis æstetik var ligegyldigt så ville loot bokse heller ikke være så populære som de nu engang er.

For at imødekomme fleksibiliteten med at være tilgængeligt for flest mulige af os brugere er Logitech G Pro X udviklet således at ørepuderne kan skiftes og man kan altså tage dem af kunstlæder, der er monteret på fra fabrikken og sætte dem af stof på i stedet. Det er ikke noget man bare gør i løbet af nogle sekunder for det kræver lidt tilpasning.

Komforten er sikret ved at ørepuderne i begge versioner er relativt bløde og med memoryskum så de former sig efter dit hoved. I hovedbøjlen i toppen er der også skum, men denne er permanent dækket af kunstlæder om man kan lide det eller ej.

Æstetikken er forsøgt højnet ved at materialevalget til Logitech G Pro X virkelig er i top. På ydresiden af ørepuderne har man sågar metal og det føles dermed også ekstra robust. Min obligatoriske vridetest mellem hænderne gjorde at jeg fik det indtryk at jeg havde med et meget fleksibelt og samtidigt holdbart produkt at gøre.

Logitech G Pro X er ikke ligefrem modulært, men det er lige ved for både kabel til lyd, mikrofonen og ørepuderne kan jo tages af og skiftes. Ørepuderne er fleksible vandret, men bøjer ikke så meget lodret så de bøjer ikke med hovedet. Det gjorde ikke mig noget da det sad fint tæt, men det er ikke sikkert du vil opleve det samme. Der vil altid være en vis grad af individuel oplevelse med universelle produkter.

Funktionalitet

Et gaming headset skal bestå af nogle hovedelementer. Komfort, holdbarhed, lydkvalitet og kommunikation. De to første kan vinges af ud fra ovenstående, mens vi i de næstkommende afsnit sporer os lidt nærmere ind på den funktionelle del af Logitech G Pro X.

Takket være de to medfølgende kabler og kabelsplitteren kan du bruge Logitech G Pro X til flere platforme. Du kan også tage det med uden for, idet mikrofonen kan tages af. Hullet til mikrofonen kan sagtens ses, hvis man dog kigger efter det. Ellers er det designmæssigt flot nok til at agere som et fint headset til mobilen også.

Der medfølger også en DAC (Digital Analog Converter) i form af et USB-lydkort, som kræves, hvis du vil have det fulde ud af Logitech G Pro X headsettet. Når du installerer Logitech G Hub softwaren, så åbner du nemlig op for et hav af indstillingsmuligheder. Logitech G Pro X er nemlig udviklet i samarbejde med Blue, som har mere end 20 års erfaring med lyd, så det bliver spændende at se, hvor godt Logitech G Pro X spiller.

Her bliver du præsenteret for menuer du ikke engang troede var nødvendige, men når man først begynder at lege med mulighederne, så bliver headsettet lige pludselig ligeså indstillingsmulig som et tastatur og en mus. Du kan skræddersy din helt egen lydoplevelse eller du kan også downloade profiler, som professionelle gamere har været med til at lave for de enkelte spil.

Installationen af softwaren gik ikke helt smertefrit for mit vedkommende og jeg blev både nødt til at opdatere Windows til seneste version og både slette og installere softwaren adskillige gange. Til sidst fik jeg det til at virke og så bliver man altså mødt med mange muligheder lige pludselig.

Lydkvalitet

Selvom man med Logitech G Hub softwaren lidt er herre over lyden, så er der ting et headset kan og noget det ikke kan. Man kan via indstillinger eksempelvis ikke forvente at forvandle et par dårligere lyddrivere til noget fantastisk. Logitech G Pro X er udstyret med 50mm lyddrivere og man kan godt høre de er nøje designet og udviklet for de spiller brand godt.

Logitech G Pro X spiller godt på hele sfæren af lydbilledet og blander det hele også rigtig godt sammen. Der er for mit vedkommende ikke noget forvrængning at anspore og både i spil, hvor bunden kan fylde meget og i musik hvor det er vigtigt med en høj detaljegrad performer headsettet her ganske fantastisk. Detaljegraden er enorm i Logitech G Pro X og det er uanset om det er i spil eller musik. Man bliver ganske enkelt slugt med ind.

Mikrofon

Selve mikrofonen i Logitech G Pro X virker ikke umiddelbart som værende noget særligt, men kvaliteten af mikrofonens lyd og alle de indstillinger man bliver stillet til rådighed gør at den bare slår en masse konkurrence af banen.

Via softwaren kan man sågar fjerne hisse-lyde, hvilket jeg oplevede faktisk til en vis grad var en succes. Man kan jo ikke eliminere det fuldstændigt, men bare det at man kan mærke forskel ved at lege med de forskellige indstillinger gør netop at man kan tilsikre en personlig lydoplevelse. Det er også muligt at ændre tonen i ens stemme, således at man lyder anderledes end man i virkeligheden gør. Mikrofonen på Logitech G Pro X har også et påmonteret pop-filter, som også hjælper til at lyden bliver mere tydelig og klar.

Komfort

Selvom Logitech G naturligvis har gjort en masse ud af at designe og udvikle Logitech G Pro X til at passe til de fleste og være et super komfortabelt headset, så kommer de ikke udenom at vi alle er ret så forskellige og nogle brugere vil simpelthen have en oplevelse mens andre vil have en anden.

Umiddelbart er Logitech G Pro X med sine 320 gram ikke nogen rigtig letvægter, men de føler rent faktisk slet ikke tunge på hovedet. De er ret lette både at have på hovedet og til at arbejde med. For mit vedkommende er ørepuderne også behagelige, men jeg blev nødt til at smide stofsudgaven på, da kunstlæderet simpelthen gjorde at mine ører svedte af den varme de ikke kunne komme af med. Et “normalt” problem jeg generelt har med kunstlæder og jeg er sikker på andre også har.

Jeg har også et relativt stort hoved og det betød også at hovedbøjlen i toppen begyndte at stramme efter noget tids brug. Den udfordring har jeg ikke med alle headsets, men jeg har det ofte. Det er brand ærgerligt for det ødelægger lidt oplevelsen med Logitech G Pro X, som virker til at være temmelig gennemtænkt når det kommer til materialevalg og form. Dog tror jeg man kan forvente det strammer lidt, især mens det er nyt, hvis man som jeg har et stort hoved.

Konklusion

Kigger vi tilbage på de kategorier, som skal være på plads for et godt gaming headset, så klarer Logitech G Pro X sig ganske fornuftigt i de fleste af dem. De virker holdbare og robuste samtidigt med at både lydafspilning og -indspilning er på et rigtig fint niveau. I designet af Logitech G Pro X har man altså både tænkt på vores forskellighed, komfort og æstetik i og med at man har to forskellige ørepuder og samtidigt er headsettet rigtig flot. Dog kunne komforten godt være en tand bedre, men bemærk denne oplevelse er individuel og personlig. Man har med Logitech G Pro X pludselig et headset, som er fuldblods “gamer”, idet lyden er rigtig god og mulig at indstille og samtidig er det perfekt til musik også.

Positivt

  • Lydkvalitet godt til både spil og musik
  • Mikrofonen er blandt de bedste
  • Designet er rigtig flot og robust
  • Softwaren er rig
  • Kabler til både det ene og det andet

Negativt

  • Læderpuderne bliver varme
  • Logitech G Hub software driller

Pris og tilgængelighed

Set til 799,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Hejsa.

    Stemmer driver billede overens med det der følger til produktet? Jeg noterer mig, at der står Blue! op til flere steder nemlig.

  2. Hej,

    Jeg skal lige forstå dit spørgsmål, før jeg er sikker på at jeg svarer rigtigt. Men umiddelbart, så er svaret ja, idet produktet her er lavet med Blue Microphones, som Logitech har købt ind i folden. Derfor er der givetvis nogle drivere, som vil være mærket med Blue.

    Håber det var det rigtige svar og ellers er du velkommen til at skrive igen,

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Som bekendt erhvervede Logitech G lydeksperterne Blue Microphones for noget tid siden og nu er der kommet et "barn" ud af det i form af Logitech G Pro X headsettet, som er udstyret med Blue Vo!ce teknologi. Efter sigende det sidste headset man får...Test: Logitech G Pro X Gaming headset