onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: LIFX Smart Bulbs

Test: LIFX Smart Bulbs

Vi har tidligere set på smart belysning her på eReviews.dk. Her skal vi se nærmere på pærer fra LIFX der startede med deres første produkt tilbage i 2012.

Hvad er der i kassen

Vi fik to af de nye LIFX mini til test, og en af deres standard pærer i normal størrelse til test. Den ene er LIFX Mini White som lyser med hvidt lys, den anden er LIFX Mini Color der kan lyse med alverdens farver, og som reference en E27 LIFX der også kan lyse i alverdens farver.

Alle pærer er pakket i et solidt paprør med et farverigt print.

I røret finder vi selv pæren, samt en kort vejledning.

Design og funktionalitet

De to nye LIFX Mini har et forholdsvist traditionelt udseende, med en plastik underdel der gemmer på elektronikken, og øverst en halvkugle der spreder lyset. Der er ikke nogen størrelsesforskel på LIFX Mini White og LIFX Mini Color.

Den større LIFX E27 har derimod et lidt mere aparte design, her er toppen en tyk skive hvor lyset strømmer ud.

Alle tre pærer har E27 fatning (altså “den store” standard fatning). Når man har sat dem i lamperne, og tændt for strømmen så skal man hente LIFX app’en til sin telefon. Jeg har testet app’en med iPhone 7, LIFX app’en findes selvfølgelig også til Android. Som vi så det med TP-links Smart Bulbs, så forbinder LIFX pærerne også direkte til WiFi uden nogen hub, bridge eller mellemled. Det var nemt at forbinde dem til netværket ved at følge vejledningen i LIFX app’en. Jeg har allerede en hel del Philips HUE lamper i stuen, så det er naturligt at jeg sammenligner LIFX med dem, og så selvfølgelige TP-Links Smart Bulbs som vi har anmeldt fornylig.

Størrelsen på LIFX Mini er 10,8 cm i længden, og 6 cm i diameter. Altså en hel del kortere end TP-Links Smart Bulbs med en længde på 13,3 cm, og også en lille smule kortere end Philips HUE standard pære der er 11 cm lange. Men i forhold til standard LIFX pæren der måler 11,6 cm i længden og 6,3 cm i diameter, så er Mini udgaverne ikke meget mindre. Men størrelsen på LIFX Mini betyder at man kan bruge den i mange lamper uden at den stikker ud, hvilket klart er et plus.

LIFX Mini white og LIFX Mini Color yder begge en lysstyrke på 800 lumens, som svarer til en klassisk 60 watt glødepære. De har et maksimalt strømforbrug på 9 watt. Lysmængden er sammenlignelig med det jeg kender fra min Philips HUE pærer. Standard LIFX pæren yder derimod hele 1100 lumen, som svarer til en 75 watt glødepære, og det er synligt kraftigere end Philips HUE pærerne.

Farverne i både LIFX Mini Color og i standard LIFX pæren er flotte og kraftige, og de laver også mange flotte nuance af hvidt brugsslys. LIFX Mini white har kun en farve hvid, og det er en behagelig, let gylden hvid som minder om den klassiske glødepære farve. Betjeningen af pærerne sker med LIFX app’en som jeg synes er ret lækkert udformet.

Forsiden viser de pærer man har tilføjet som det første, og man kan hurtigt tænde og slukke individuelle pærer eller komme ind i en indstillingsmenu. Og her er der også mulighed for at tænde og slukke alle pærer på en gang. Man kan oprette grupper som kan tændes og slukkes samtidigt, f.eks. forskellige rum, eller hvis man har en lampe med flere pærer i. Går man ind i indstillingen for en af de to farvepærer, så får man et farvehjul til at indstille aktuel farve med et rullefelt i midten til at vælge lysstyrke.

Swiper man til næste skærm, får man et andet hjul med samme funktionalitet, blot til at indstille de hvide nuancer.

For LIFX Mini White er skærmbilledet det samme, blot er det kun muligt at justerer lysstyrken da denne pære ikke tilbyder nogen indstilling af farver.

Som vi så det med TP-Link så kan man også slukke og tænde lyset ved at bruge kontakten på væggen. Når LIFX pærerne har været slukket, så tænder de i samme tilstand som de blev slukket i. Philips HUE starter der i mod altid med hvidt lys for fuld styrke. LIFX har desuden en masse indbyggede effekter, noget som jeg savnede ved TP-Links Smart Bulbs, og noget som Philips HUE har haft i mange år. Effekterne varierer lige fra Diskolys der bruger telefonens mikrofon til at få lyset til at skifte farve i takt til musikken, til en effekt der får lyset til at danse svagt som var det stearinlys. Selvfølgelig er der også effekter der langsomt skifter farverne over alle lamperne. Og så har de en sjov effekt der hedder Spooky. Når den er aktiv så blinker en tilfældig lampe ganske kort, på et tilfældigt tidspunkt som om der var en løs forbindelse. Efter noget tid så skifter alle lamperne til rødt lys, og slukker derefter i et par sekunder for derefter at tænde og starte forfra med tilfældig blinken. Fed effekt til Halloweenfesten 🙂 Langt de fleste effekter kan køre selv om man har lukket LIFX app’en.

LIFX har både HomeKit, Google Assistant og Amazon Alexa understøttelse. Jeg har testet HomeKit med min iPhone 7 og det virke upåklageligt. Man kan f.eks. bruge stemmekommandoer til at indstille lyset som man vil have det.

Konklusion

LIFX Mini er et rigtigt godt bud hvis man vil tage de første skridt mod smart belysning. De passer i de fleste lamper, og er nemme at koble på Wifi. LIX app’en er lækker at bruge, og har mulighed for både at lave grupper og har en masse interessante lyseffekter. De understøtter de tre store personlige assistenter, så point for at dække bredt. Kvaliteten af lyset er god, de hvide nuancer er meget brugbare, og de farverne er mættede og flotte. Jeg stødte kun på en enkelt udfordring under min test. Jeg omkonfigurede mit WiFi, og så var mine lamper ikke forbundet længere. Det tog lidt tid for mig at få dem tilbage på WiFi, men dette var kun p.g.a. at jeg rodede med mine netindstillinger, så det er næppe noget de fleste forbrugere vil støde på. Har man brug for kraftigere lys end LIFX Mini, så er standard LIFX pæren den man skal have fat på. Den kan lyse temmelig kraftigt, tydeligt kraftigere end mine Philips HUE lamper. Alt i alt så er LIFX pærerne nemme at gå til, har en glimrende app, og kræver ikke noget ekstra hardware da de kobler direkte til WiFi.

Pris og tilgængelighed

LIFX Mini White er set til ca. 250,-
LIFX Mini Color er set til ca. 400,-
LIFX Color er set til ca. 600,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har tidligere set på smart belysning her på eReviews.dk. Her skal vi se nærmere på pærer fra LIFX der startede med deres første produkt tilbage i 2012. Hvad er der i kassen Vi fik to af de nye LIFX mini til test, og en af...Test: LIFX Smart Bulbs