tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: LIFX Lightstrip

Test: LIFX Lightstrip

Så er LIFX på banen igen med nye produkter og i denne omgang har vi fået lov til at teste deres Lightstrip, som er et lysbånd med RGB-mulighed. Du kan læse vores dom i denne test.

Hvad er der i æsken?

Vi var så heldige at blive udstyret med både et sæt på 2 meter og så en udvidelse på 1 meter dertil.

Selve startpakken indeholder en strømforsyning, adapter til EU og UK strømstik, styringsboks, samt to strips á en meter hver, pose med alkohol-klud og så en manual.

I udvidelsesboksen har man så kun denne ene strip med en meters penge, så man skal være opmærksom på hvad det er man køber, så man ikke bliver svært skuffet, men det er nu meget smart at man kan købe udvidelser.

Design

Jeg forestiller mig at for de flestes vedkommende vil strømforsyning og styringsboks være gemt væk, for i et setup, hvor man ønsker at gøre noget flot med lys, så ville en lille kasse med kabler ikke pynte i denne opsætning. Alligevel har LIFX faktisk gjort strømforsyning og boks mælkehvide og med afrundede kanter, således at den i hvert fald ikke er iøjefaldende eller grim, hvis den skulle blive stillet synligt frem.

Designet af LIFX Lightstrip er generelt tonet ned og er i slukket tilstand ikke så synligt, men man kan se de gule LED-lys på stripsene når de er slukket og de omkringliggende lodninger og lidt kabelværk. Det er ikke meget og det bliver nærmest usynligt når man tænder for lyseffekterne.

I enderne på LIFX Lightstrip båndene har man enten huller eller nåle afhængigt af hvordan man vender dem. Disse er lavet således at man kan sætte de forskellige enheder sammen og udvide sit sæt. Nålene er ret tynde og kan være lidt svære at sætte sammen, selvom plastikken omkring dem er designet således at de to enheder bør kunne glide ind i hinanden. Den anden udfordring er at nålene og plastikken ingen låsemekanisme har, hvilket resulterer i at de relativt nemt kan skilles ad.

Bagsiden af LIFX Lightstrip er dog med 3M tape hele vejen langs stripsene, så hvis man vælger at fiksere disse, så har man naturligvis ikke udfordringen med at de går fra hinanden. I og for sig havde jeg heller ikke selv problemet, hvis jeg bare skulle flytte stripsene rundt og gjorde det stille og roligt, men rykker man bare en smule hårdere i enhederne, så går de altså fra hinanden. 3M tapen var dog fin og satte sig fint fast til mit skrivebord af træ ganske fint. Her skal man huske at anvende den lille klud med alkohol til at rense overfladen først for at det holder bedre.

Funktionalitet

Opsætningen af LIFX Lightstrip starter ved at man efter tilslutning henter LIFX appen ned til sin telefon, hvor både Android og iOS er understøttet. Herefter guider appen dig igennem en opsætning og driller dette så er der en mere udførlig browser-version, som man bliver guidet hen til, hvis blot man klikker på at man har brug for mere hjælp.

Appen er på engelsk, men det er ret nemme instrukser med illustrationer, så de fleste burde kunne følge med. Min android telefon drillede den første gang ved opsætning og der hjalp guiden mig med at fortælle at jeg burde sætte telefonen i Flytilstand for at den ikke forbandt mig til 4G-nettet under processen, da dette kunne drille. En anden udfordring jeg også havde var at min router havde tre bånd med forskellige SSID, så det gik også galt, hvis min telefon sluttede til mit 5 GHz bånd, idet LIFX kun understøtter 2.4 GHz, hvilket i øvrigt er helt almindeligt og rigeligt for denne type produkt, så det skal de ikke høre for.

Årsagen til at det drillede en smule er at LIFX Lightstrip danner sit eget WiFi netværk også og skal under installationen skifte tilbage til telefonens. Hvis man i hjemmet har ét WiFi-signal, så burde man altså slet ikke opleve de små drillerier jeg var ude for.

Selve appen er derefter på engelsk og indeholder menuer både for oven og forneden. Den nederste menubjælke er mere til opdagelse af hvad man også kan købe og få LIFX til at virke sammen med, mens den øverste del er til indstilling af din egen LIFX Lightstrip.

Man kan gemme scener og ellers lege med forskellige effekter, hvilket giver nærmest uanede muligheder, især når man har tre meter at gøre godt med og otte zoner per meter. Det jeg dog opdagede med Scener og effekter var at de ikke var forbundet. Det vil sige at jeg kunne lave en opsætning med forskelligt farvet lys og sætte den til at have flere forskellige effekter, men gemte jeg dette som en scene, så var det kun farven, der blev gemt.

Jeg synes det ville være langt smartere, hvis det var hele den nuværende opsætning, som blev gemt som den scene man ville lave. Effekterne er nemlig rigtig fede i LIFX Lightstrip for man kan kombinere dem. Det betyder at man kan lade farven skifte kontinuerligt, men også lave et blink hver tredje minut hvis det er dét man har lyst til. På den måde ved man hvornår der er gået en bestemt tid hver gang. Det kan dog bruges på mange forskellige måder. Man kan også lade effekterne være styret af telefonens mikrofon, så lyset eksempelvis “danser” i takt med musikken eller de andre lyde, som mikrofonen måtte opfange.

LIFX oplyser at Lightstrip er 700 lumens per meter og da det ikke nødvendigvis siger alle sammen noget, så er lyset overraskende kraftigt i de små LED-lys på stripsene. Jeg kunne i hvert fald på mit kontor, hvor jeg havde sat LIFX Lightstrip op sagtens undvære min anden lyskilde fra loftslampen, som jeg ellers bruger til daglig.

Du kan i øvrigt også sætte forskellige regler for lyset i forhold til hvilken dag og tidspunkt på dagen det er. Der kan du lade dette lys vække dig ved langsomt at starte op. Her er det eneste jeg mangler dog at jeg kan vælge en af de fede effekter eller min egen scene til at starte op. Det er lige nu i appen kun muligt gennem denne “Schedule” feature at sætte faste lys til at starte op.

Indstillingsmulighederne er dog mange flere, idet LIFX Lightstrip understøtter både Alexa, Google og øvrige assistenter. Det er også muligt at anvende IFTTT, hvis man kender denne service og på den måde lade lyset af LIFX Lightstrip være afhængigt af andre hændelser. I min test satte jeg den til at blinke med lyset, hvis jeg satte min telefon til at lade op, men man kan også sætte lyset til at blinke, hvis telefonen når under 15% så man ved man skal til at lade den op eksempelvis. IFTTT er en ret fed og omstændig service, men de er også begyndt at koste penge for at være rigtig sjove. Alligevel synes jeg at LIFX Lightstrip integrationen er smart.

Nogle ganske få gange drillede appen med at lysene ikke ville virke, men det var bare at slukke appen og tænde op igen, så var man kørende og det skete så sjældent at jeg ikke fandt det decideret irriterende. LIFX Lightstrip understøtter i øvrigt at du styrer lyset selvom du ikke er hjemme. Jeg kunne eksempelvis sætte lys op til knægten når han var hjemme med sine venner og spillede PlayStation på kontoret, for RGB er de unges bedste ven nu om dage ser det ud til.

Det man skal være opmærksom på er at man ikke skal fjerne en udvidelse sådan uden videre. Jeg lavede fejlen at tage 1 meter ud mens systemet var tændt og det resulterede i at appen fejlede og jeg skulle sætte det hele op forfra. Det hjælper hvis man slukker for strømmen mens man leger med tilslutningerne. Det er i øvrigt også anbefalingen at gøre dette når man vil udvide sit sæt, hvilket man i øvrigt kan gøre helt op til 10 meter. Det burde være rigeligt for de fleste, men må dog også erkende at der hele vejen rundt på mit kontor er lige lidt over ti meter, selvom det ikke er et stort lokale, så hvis man ønsker at lave denne effekt er der lidt begrænsning desværre. Der skal man så bruge flere sæt med styringsenheder og strømforsyninger.

Konklusion

LIFX Lightstrip overrasker positivt med et kraftigt lys, som afgiver fede effekter med otte zoner per meter. Det kan bruges til både gamere, der vil skabe noget fedt belysning til deres stream eller til folk, der ønsker at skabe en stemning i stuen. Uanset hvad så er appen nem at lege med, om end den har nogle få begrænsninger, men det er opvejet ved at systemet understøtter stemmestyring via fx Google Assistant og så også IFTTT servicen. På den måde kan du virkelig lade lyset passe sig selv og så kun tænde og slukke efter behov. Det kan takket være 3M tape klistres fast så det står fast der hvor du ønsker det og det virkede for mig på et skrivebord, så tænker også at glatte vægge vil kunne bruges ligeså.

Positivt

  • Flot lys
  • Nemt at sætte op
  • Massevis af effekter
  • 8 zoner per meter
  • Integration med diverse assistenter og services

Negativt

  • App driller til tider (sjældent)
  • Scener virker ikke med effekter

Pris og tilgængelighed

Set til 669,- for 2m kit og 223,- for 1m udvidelse.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Så er LIFX på banen igen med nye produkter og i denne omgang har vi fået lov til at teste deres Lightstrip, som er et lysbånd med RGB-mulighed. Du kan læse vores dom i denne test. Hvad er der i æsken? Vi var så heldige at...Test: LIFX Lightstrip