mandag, april 14, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Kingston IronKey Locker+ 50

Test: Kingston IronKey Locker+ 50

Kingston har udstyret os med en USB-stik, hvor det er sikkerheden af dine data, der er i fokus. IronKey Locker+ 50 ligner et almindeligt drev, men skindet bedrager så at sige og det ser vi nærmere på her.

Hvad er der i æsken?

Det reele indhold er inde på selve Locker+ 50 drevet og det hele leveres i en standard pakke, som er velegnet til at hænge i butikker og kræver en saks eller lidt stærkere fingre for at man kan komme ind til det. Der er dermed ikke nogle kabler eller andet tilbehør med til.

Design

Kingston har tænkt (undertegnedes teori) at hvis du har erhvervet dig et drev som Locker+ 50, hvor du altså påtænker at have data du ikke ønsker andre skal få adgang til, så er det også fordi denne data er vigtig for dig, hvorfor Locker+ 50 er udført i et hylster af metal.

Dermed er Locker+ 50 noget mere robust end de ellers mange USB-stik af plastik, som er noget mere almindelige derude. Det robuste ydre afspejler altså også en form for sikkerhed. Locker+ 50 vejer altså dermed også en del mere og kan sagtens mærkes i hånden.

Der er dog gjort plads til at du kan hænge en snor i den og på den måde også sørge for at den ikke så nemt bliver væk.

Det som måske overrasker en smule for så vidt angår designet er at Kingston har valgt at Locker+ 50 skal være med USB-A forbindelse. Det er dog nok stadigvæk den mest gængse forbindelsestype, så det er som sådan ikke den forkerte strategi, men på sigt forventer jeg bare at flere og flere computere, især laptops, vil være udstyret med USB-C primært.

På fronten har du et lille lys på Locker+ 50, som lyser når drevet er i brug og hvor du altså bør undgå at trække det ud af computeren, da det kan resultere i korrupt data.

Funktionalitet

Når du sætter Kingston Locker+ 50 i din computer, så bliver det tydeligt, hvorfor der ikke er nogen manual i printet udgave med til den. Manualen er nemlig på hele 32 sider og alle er på engelsk.

Det er første gang jeg har fået en så udførlig manual på brugen af et USB-stik af hvad jeg kan huske i hvert fald, selvom Kingston KP200c nok var mindst ligeså kompliceret sikkert.

Det der gør manualen så lang er at du med Kingston Locker+ 50 kan opsætte drevet på relativt mange måder. Du kan eksempelvis opsætte den med både en administrator og almindelig bruger, således at hvis den almindelige bruger mister password, så er der et slags backup i administratoren, som også styre, hvad der kan gøres med drevet.

Du kan endvidere sætte forskellige typer af passwords afhængigt af hvor komplekst du ønsker at sikre dine data. Du kan enten vælge “almindelige” password eller som fraser, hvor du kan skrive sætninger med mellemrum. Fælles for begge er at du kan vælge om der skal være et password hint eller ej. Fælles er også at du skal huske det password du sætter, for hvis du glemmer det, så bliver drevets indhold slettet og reset før det kan anvendes igen.

Kingston Locker+ 50 krypterer med XTS-AES 256-bit, hvilket er ret sofistikeret og bør altså sikre dine data mod uvedkommende. Locker+ 50 har også beskyttelse mod såkaldt brute force, altså folk der forsøger at gætte sig til password på dit drev. Du kan sætte det op til at blive udueligt og at det skal genstartes efter et antal fejlslagne forsøg.

Det er sikkerheden af data, som er i fokus med Locker+ 50 og det fremstår ret tydeligt af både de mange muligheder i forhold til opsætning, men også de foranstaltninger, der er til for at dine data ikke kan blive kompromiteret.

Selvom det altså er sikkerheden, der er det væsentligste for så vidt angår Locker+ 50, så ville det ikke være en rigtig test uden at vi også kom ind på drevets ydelse, som du kan se resultater af i nedenstående.

Du skal være opmærksom på at Kingston Locker+ 50 kun virker på MacOS og Windows x86, hvilket vil sige at du ikke kan køre det op på et Linux eller Windows ARM-system. Jeg satte drevet i en Qualcomm Windows-maskine og kunne ikke hverken læse eller skrive til det grundet applikationen til kryptering ikke kunne køre.

Konklusion

Kingston Locker+ 50 er et drev, hvor producentens primære målsætning var brugere med interesse for at deres data ikke skal kunne tilgås af uvedkommende. Dette er sikret med en høj kryptering af drevet, men også af den simplicitet i anvendelsen efterfølgende. Hvis det var svært at bruge Locker+ 50 er jeg sikker på at man ville slække på sikkerheden og måske lave simplere passwords. Heldigvis er Locker+ 50 trods kompleksiteten relativt nem at anvende og giver dig ret mange opsætningsmuligheder af en USB-stik at være vel og mærke. Så, til dig der ønsker bedre sikkerhed på dine data, for USB-drev har en størrelse, hvor de nemmere kan blive væk, så er Locker+ 50 nem at gå til og har en del sikkerhedsfeatures at byde på.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Design
Funktionalitet
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Kingston har udstyret os med en USB-stik, hvor det er sikkerheden af dine data, der er i fokus. IronKey Locker+ 50 ligner et almindeligt drev, men skindet bedrager så at sige og det ser vi nærmere på her. Hvad er der i æsken? Det reele indhold...Test: Kingston IronKey Locker+ 50