søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Kingston HyperX Predator RGB DDR4 RAM

Test: Kingston HyperX Predator RGB DDR4 RAM

RAM er en af de vigtige komponenter i ethvert gaming setup for den sørger for at spil og programmer har nok hukommelse til at blive drevet uforstyrret. Især hvis man streamer eller laver alt muligt andet mens man spiller, så er både kapacitet og hastighed en vigtig faktor. I denne omgang har vi fået lov at kigge nærmere på et 32 GB kit af Kingston i form af deres HyperX Predator DDR4 RGB serie. Ganske rigtigt er RGB-belysning nu også kommet til RAM og interne komponenter, men foruden dét kigger vi naturligvis også på andre aspekter af RAM’en og om den kan være med til at forbedre ydelsen i din PC.

Hvad er der i æsken?

Når man tænker på at dette kit vil stå en over 3K i butikken i skrivende stund, så er indpakningen faktisk overraskende middelmådig. Der er et plast-vindue på fronten så man kan se ind til modulerne, men foruden det er æsken ret basal. Ikke at det gør noget spor, men jeg studsede blot over det. Endnu en ting man måske kan blive overrasket over er vægten på HyperX Predator DDR4 RGB kittet. Normalt vil fire moduler ikke være voldsomme, men grundet de features, som HyperX Predator DDR4 RGB gemmer på, så er det en temmelig tung omgang. Der er i æsken ikke andet end papir og RAM-klodserne. Rettelse, der er også blevet plads til et HyperX klistermærke for de interesserede.

Design og funktionalitet

Som allerede nævnt i unboxing processen, så er HyperX Predator DDR4 RGB et tungt sæt, men når man får RAM modulerne frem på bordet indser man også, hvorfor det står sådan til. Der er dog en mening med galskaben for HyperX Predator DDR4 RGB modulerne er ikke tunge bare for at være store og se voldsomme ud. Varmespredder er nemlig dem som er monteret udenpå flash enhederne og de skal sørge for at RAM’en holdes kølig under heftig brug. Det er også varmesprederne der giver HyperX Predator DDR4 RGB kittet det ret så agressive look, som jeg, det barn jeg nu engang er, instant forelskede mig i.

Foruden varmesprederne så er en anden bidragsyder til størrelsen og tyngden også den RGB belysning som er at finde på toppen af HyperX Predator DDR4 RGB. Disse to elementer til sammen gør at RAM-modulerne er så bredde at de lige nøjagtig kan være i min maskine uden at røre ved hinanden. HyperX Predator DDR4 RGB har ikke yderligere kabler eller tilslutninger til bundkortet end deres DIMM slots. De benytter nemlig HyperXs Infrarøde Sync teknologi til at man kan styre og synkronisere lyset i dem.

For at man kan anvende RGB belysning i HyperX Predator DDR4 RGB kræver det derfor at ens bundkort understøtter dem. Det kan eksempelvis være gennem ASUS AURA Sync, Gigabyte RGB Fusion eller MSI Mystic Light Sync. Man skal samtidigt være opmærksom på at det kræver en nyere version af disse teknologier så det er en god idé at undersøge kompabilitet før man køber komponenterne til sit nye build. Det er dog klart fedest at man ikke skal have endnu et kabel rendende rundt gennem kabinettet.

I vores testmiljø anvendte vi eksempelvis en ASUS ROG Strix X370-F med AURA Sync teknologi og software. Denne kunne istyre RAM-klodserne i sync med andre komponenter i kabinettet eller individuelt. De fire moduler har dog samme farvesammensætning da de jo som nævnt syncer med hinanden via infrarød teknologi. Modulet lyser temmelig kraftigt op alt taget i betragtning, så effekterne er i hvert fald til at se om man vil.

Det er dog hastighed og ydelse, som er den vigtigste parameter for de fleste af os. RGB-modulet findes dog på nuværende tidspunkt kun i 2933 MHz frekvensen, hvilket dog bør være ganske rigeligt for de fleste af os. HyperX Predator DDR4 RGB understøtter desuiden Intel XMP så man lige kan tweake det sidste ud af sin maskine.

For mit eget vedkommende gik jeg fra et AMD Ryzen 1700x sæt med 2133 MHz til den samme processor, men i et andet bundkort og HyperX Predator DDR4 RGB kittet. Jeg oplevede et boost i min FPS på rigtig mange af mine spil og i enkelte tilfælde helt op imod 10 FPS, hvilket jeg absolut ikke havde forventet ved blot at installere mere RAM. Det skyldes dog at samtidigt med at jeg opgraderede RAM, så var min processor også i stand til at yde bedre, da AMDs nyeste processorer er temmelig RAM-tunge. Det vil sige at de performer bedre når der er installeret mere kraftig og hurtig RAM i maskinen. Noget af FPS-boostet kan naturligvis også stamme fra at bundkortet også var adskillige klasser bedre end det jeg havde i udgangspunktet.

Alle HyperX Predator DDR4 RGB er testet til at køre med en lav latency, hvilket vil sige forsinkelsen er meget lille trods den høje frekvens og dette gør de ved 1,35 Volt. Forbindelserne er guldbelagte, idet guld er et rigtig godt materiale til at lede strøm og på den måde opelever man mindst mulig forstyrrelse. Det er naturligvis ikke noget vi kan mærke til på den anden side via tastaturet, men det er noget der bestemt har en betydning for den ydelse man endegyldigt ender med at få.

I nedenstående er der lavet nogle udsnit af de rapporter systemerne meldte tilbage på HyperX Predator DDR4 RGB. Det er altså ikke blot fest og farver og et agressivt udseende, der får HyperX Predator DDR4 RGB til at skille sig ud. Det er også en god ydelse og ydelsesforbedringen føltes i både spil, men også i video-redigering, hvor både RAM og den nævnte processor havde mere luftrum og kunne yde optimalt.

Thaiphoon Burner rapport

HWiNFO rapport

CPU-Z oversigt

Konklusion

HyperX Predator DDR4 RGB formår at imponere både på udseendet og også på ydelsen. RGB lyset er flot og giver en fed effekt inde i kabinettet, hvis man da kan se ind til det og har et sådant kabinet. Hvis man har softwaren til det, så er indstillingen ganske enkel. Det er måske ikke det nemmeste RAM-kit at montere i sin maskine grundet den størrelse og tykkelse det har grundet de store varmespredere og LED-lys, men når det er på plads, så er det agressive design ret fedt at se på – selv uden lyset. Ydelsen oplevede jeg mærkbart, men jeg gik også fra en ret lav frekvens på en processor, som er notorisk for at være RAM-krævende og det fik vi så umiddelbart også konstateret i vores test med diverse spil og programmer. Alt i alt synes jeg at prisen ligger fair i forhold til konkurrencen, men grundet flash-priserne for tiden så er det altså en heftig investering.

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra ca. 1000,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

RAM er en af de vigtige komponenter i ethvert gaming setup for den sørger for at spil og programmer har nok hukommelse til at blive drevet uforstyrret. Især hvis man streamer eller laver alt muligt andet mens man spiller, så er både kapacitet og...Test: Kingston HyperX Predator RGB DDR4 RAM