søndag, januar 19, 2025
ForsideAnmeldelserTest: JBL Tour Pro 3 earbuds

Test: JBL Tour Pro 3 earbuds

JBL har udstyret os med et sæt Tour Pro 3 øretelefoner, som er i toppen af deres lineup og byder på touch-skærm på etuiet, 360 graders lyd, hybrid dobbeltdrivere og en del mere, så det har vi kastet os over i denne test.

Hvad er der i æsken?

Hvad er der ikke? JBL Tour Pro 3 er et af de øretelefoner med mest udstyr i æsken, som jeg har haft forbi. Foruden selve øretelefonerne og etuiet, så er der flere forskellige størrelser af øredutter i silikone og også ét sæt med memory-foam. Derudover er der også tre forskellige kabler med og manual.

Design

Hvis vi starter med ladeetuiet, som nok er det mest iøjefaldende grundet sin 1,57″ store touch-skærm, så er denne i vores testeksemplar med en lys brun farve. Efter et besøg på producentens hjemmeside kan jeg se de kalder farven for latte og det passer egentlig meget fint som beskrivelse. Etuiet er fint lækkert udført med et flot ydre, som også gemmer på en USB-C port på bagsiden.

Ladeetuiet er en anelse for stort til at jeg vil mene det bare uden videre kan passe i enhver bukselomme, men det er ikke så slemt som jeg har set det med eksempelvis Poly Free 60.

Der er ikke mange andre detaljer på etuiet, men det er fordi de nødvendige informationer, såsom batteristatus, ladestatus osv. er vist direkte på displayet, som i øvrigt er i farver. Jeg var ikke i stand til at finde ud af hvor mange pixels skærmen har, men det er mere end rigeligt til at den ikke føles voldsomt pixeleret.

Selve øretelefonerne er i samme farvetone, som etuiet og du kan i øvrigt få sættet i enten den lattefarve, som vores eksemplar var i eller i sort, hvis du foretrækker det i stedet. Ved at se billeder af den sorte, så synes jeg den bliver relativt neutraliseret og de flotte detaljer, der er på den lyse udgave kommer ikke rigtig frem. Det kan være billederne snyder, men jeg synes at disse latte-farvede øretelefoner er voldsomt lækre i designet. Det handler ikke kun om farven, men også at materialerne virker ret faste og robuste. Øretelefonerne virker ret veludført når man har dem i hænderne.

Foruden at du kan styre Tour Pro 3 via etuiet, så er der også på toppen af stilken på selve øretelefonerne også touch-sensitive knapper, så du kan bruge fingeren, hvis du nu ikke skulle have etuiet ved hånden.

Funktionalitet

Opsætningen af Tour Pro 3 er ret simpel. Du smider de små plast-folier af hovedtelefonerne og enten sætter strøm til etuiet i et par sekunder eller også holder du knappen på bunden af ladeetuiet inde i to sekunder så vil den gå i parring.

Selvom det ikke er en nødvendighed anbefaler jeg at du installerer JBLs app, som er udviklet til deres hovedtelefoner. Her kan du nemlig få adgang til en del flere indstillinger og features. Uden disse features udnytter du ikke Tour Pro 3 til fulde.

I appen kan du sætte Personi-Fi 3.0 op, som ved hjælp af mikrofoner sørger for at du får en god pasform for det første og for det andet gør det dig i stand til at lave en personlig equalizer. Det kræver at du stoler på JBL og folkene bag Personi-Fi mere end dine egne ører og at de bedre kan lave en equalizer til dig end du selv kan. Du kan nemlig ret detaljeret selv indstille Tour Pro 3 via equalizeren i appen. De forskellige equalizere kan du så vælge mellem på skærmen af ladeetuiet når du ikke vil være afhængig af appen.

Appen til Tour Pro 3 lader dig også styre niveauet af ANC, så du kan tilpasse denne til det miljø du er i. De forskellige indstillinger gør at du har mulighed for at indstille det til enten kontor, trafik eller andre tonelejer. Jeg synes sagtens at kunne høre forskel på om jeg satte det ene eller andet på og jeg kunne også sagtens få en ganske fin ANC-oplevelse både ude og på kontoret. ANC i Tour Pro 3 er slet ikke skidt, om end ikke perfekt, men det tror jeg meget få in-ears formår at opnå. Du kan også slå adaptiv støjreduktion til, så systemet selv tilpasser sig miljøet du befinder dig i. Jeg synes jeg fik en blandet oplevelse af dette, mens batteriet i øvrigt blev drænet hurtigere.

Før i tiden havde man nærmest “is there an app for that” periode, hvor alt skulle i apps førend det blev taget seriøst og der var apps af forskellig og til tider elendig værdi. Jeg synes dog at JBLs app er fin at have på sin telefon og have nemmere og hurtigere adgang til indstillingerne af Tour Pro 3. Det kan være man ikke kommer til at bruge det så meget efter man har sat det op, især fordi touch-skærmen giver dig en masse indstillinger lige ved hånden, men synes ikke appen er helt overflødig alligevel.

Tour Pro 3 understøtter også Auracast, som gør at du kan dele din lydoplevelse med andre. Det vil sige du kan få lyden til at spille fra etuiet så du kan lytte til det samme som en ven. Etuiet er også udstyret med playback fra en analog lydkilde, idet du kan slutte det medfølgende USB-C til jackstik til fx en Aux i flyet og lytte til lyden derfra fremfor at bruge de hovedtelefoner du får udleveret fra flyselskaberne på lange ture.

Lydkvalitet

Selvom Tour Pro 3 allerede har vist at de har en del at byde på for så vidt angår feature-sæt, så er det måske hér at trumfkortet er. Lyden i Tour Pro 3 er ret imponerende og jeg blev ret overrasket, selvom forventningen var høj grundet det høje prisskilt, som Tour Pro 3 også er udstyret med. Du har adgang til et dual-driver system, som med to højtalerenheder i hver earbud sørger for en fantastisk lydoplevelse, der ikke mangler noget og er velafbalanceret fra du tager dem ud af boksen. Det kan være du kan pille ved nogle indstillinger og optimere lyden endnu mere til netop din musikgenre, -stil, men de spiller aldeles fremragende.

Det som jeg ikke er så imponeret af, men det har nok ikke noget med Tour Pro 3 at gøre, er at de understøtter 360 graders lyd med head-tracking (hovedsporing) og det burde betyde at understøttet lyd giver dig fornemmelsen af at du befinder dig midt i det hele samtidigt med at lyden forbliver når du selv drejer hovedet. Den sidste del virker såmænd også og det er ret fedt at opleve, men jeg føler at de lyde som burde befinde sig bag mig er under mig og foran. Som nævnt kan det sagtens være det er mig den er gal med.

Tour Pro 3 har i al fald det der skal til for at levere en god lydoplevelse. Jeg smed min FLAC-liste efter dem og var ret glad for resultatet. Det er sjældent at in-ears formår at imponere mig på denne måde og det sker også sjældent, men her er Tour Pro 3 blandt de bedre lytteoplevelser.

Mikrofon

Tour Pro 3 er udstyret med seks mirofoner i alt i øvrigt. Det er muligvis derfor deres ANC også giver et så rimeligt et resultat, men det er også meningen at du skal anvende disse til at tale i, så det har jeg også sat på prøve ved at bruge Tour Pro 3 til at lave nedenstående indspilning. Du kan selv lytte ved at klikke på play knappen, mens min vurdering er at de klarer sig ganske fint.

optagelse udenfor med en del vind
Skum øredutterne er gode men lidt besværlige at få i ørerne

Komfort

Øretelefonerne vejer hver især 5,6 gram, hvilket absolut ikke er meget og det føles også ret lette at have i ørerne. Hvis man finder den rette pasform så burde man kunne holde ud at have dem i ørerne i lang tid. Jeg fandt det bedste fit med skum-øredutterne, selvom de er en anelse mere besværlige at få i ørerne end silikone-udgaverne. Det betød dog for mit vedkommende at Tour Pro 3 ikke faldt ud af mine ører, hverken mens jeg sad, snakkede eller tog en løbetur. De virker større og tungere når man ser dem, men de er fint komfortable i ørerne for mit vedkommende.

Batteri

Tour Pro 3 kan du oplade enten via USB-C porten eller ved at ligge etuiet på en trådløs oplader. Opladning med kabel er hurtigere, men jeg synes det er ret smart med mulighed for trådløs opladning også. Uanset hvad får du cirka syv en halv times batteritid på en opladning i øretelefonerne alene. Testen blev udført med ANC tændt og cirka 60% lydniveau. JBL siger du kan få yderligere tre opladninger med etuiet, men min test viste at det ender med at være lidt over to, hvilket burde give en weekend med musik per opladning uden problemer.

Konklusion

Hvis du går op i lydkvalitet så bør du stærkt overveje JBL Tour Pro 3. Her er lyden helt i top og du kan også tilpasse den gevaldigt med både equalizere, Personi-Fi 3.0 og øredutter i både silikone samt skum. De øvrige features, såsom et etui med touchskærm, understøttelse af 360 graders lyd, multipoint forbindelse og en acceptabel batteritid er bare bonus på toppen af det hele. Prisen på dem er høj og de tangerer med nogle af de dyreste jeg selv har leget med, men det er ikke fordi prisen er uberettiget for du får en god ANC og et headset du kan bruge til både sport og fritid.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Touchskærm
  • Massevis af indstillingsmuligheder
  • Øredutter af skum

Negativt

  • Størrelsen

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

JBL har udstyret os med et sæt Tour Pro 3 øretelefoner, som er i toppen af deres lineup og byder på touch-skærm på etuiet, 360 graders lyd, hybrid dobbeltdrivere og en del mere, så det har vi kastet os over i denne test. Hvad er...Test: JBL Tour Pro 3 earbuds