onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: JBL Soundgear Sense

Test: JBL Soundgear Sense

JBL Soundgear Sense hedder det nye sæt hovedtelefoner fra den kendte producent. Hovedtelefonerne er lidt specielle i designet, men også andet teknologi, JBL Opensound, gør dem lidt særlige, hvilket vi kommer nærmere ind på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Vanen tro trækker man indholdet ud af æsken i bunden og her får man selve øretelefonerne isoleret omkring noget plastik, mens resten af indholdet er at finde tæt pakket og bestående af etui, orange USB-ladekabel, hovedbøjle og de obligatoriske papirer. Eftersom JBL går en hel del op i miljøet, som vi får det fortalt og vist til diverse præsentationer fra dem, så undrer det mig at de fortsat har gennemsigtig plastik i emballagen.

Design

JBL Soundgear Sense er i designet noget, som på mange måder minder om noget jeg har set tidligere, men på samme tid, så er det også ret unikt. Eksempelvis er det før set at man har hovedbøjler omkring ørerne for bedre pasform eller komfort, men at så selve enhederne med højtalerne i kan justeres op og ned er lidt nyt for mig.

Denne indstillingsmulighed er til for at du nemmere kan smide dem på ørerne og tilpasse så de passer uden at falde af samtidigt med at lyden bliver dirigeret ind i ørerne.

Der er med Soundgear Sense tale om et par True Wireless, men i en lidt anden forstand end du måske er vant til for det er nemlig ikke et par høretelefoner, som går i ørerne på dig. De hviler derimod udenfor ørekanalen og det er sågar meningen. Her kommer JBLs Opensound teknologi ind i billedet og sikrer at lyden kommer ind i dine ører, men denne del kommer jeg nærmere ind på længere nede.

Hankene som stikker op og går henover ørerne er til for at du ikke skal tabe headsettet under en træning eller løbetur. Du kan dog supplere ved at montere dem på den medfølgende hovedbøjle, som også giver dig mulighed for at hænge headsettet om halsen når du enten ikke bruger det eller har brug for en pause.

På ydersiden af Soundgear Sense øretelefonerne er der touchknapper, som du kan benytte til at styre musikken med. Disse kommer vi ind på senere, men der er altså ikke yderligere taster at forholde sig til.

Høretelefonerne har en IP54 rating, hvilket ikke gør dem særligt velegnet til at modstå hverken støv eller vand. Du skal derfor være varsom når du befinder dig omkring vand, men de burde altså kunne modstå en løbetur i regnvejret og så er overfladen modstandsdygtig nok til en træning og svedeturen.

Det lidt særlige design af Soundgear Sense gør at også etuiet bliver nødt til at være noget større end de etuier man ellers ser for TWS earbuds. Det er aflangt, men er så til gengæld ikke voldsomt tykt, så du burde kunne have det med dig i lommen forudsat du har lidt større lommer og ikke har andet med i selvsamme. At tage etuiet med på en løbetur synes jeg det er for klodset til.

Funktionalitet

JBL har udviklet en app til de hovedtelefoner, som er kompatible med mobile enheder, så her kan du justere indstillingerne for Soundgear Sense og også andre headsets du måtte have fra producenten.

Dermed ikke sagt at JBL Soundgear Sense ikke virker uden en app, for det gør de, men du får mere ud af dit headset, hvis du vil skræddersy equalizer og addere mere bass eller du foretrækker nogle andre genveje når du trykker på touch knapperne på ydersiden.

En fed detalje ved Soundgear Sense er at de understøtter Multipoint, hvilket gør det muligt at tilslutte to enheder på samme tid. Jeg skulle lige forbi manualen for at finde ud af, hvordan man slutter den anden enhed til, men det viste sig at være ret nemt. Herefter kan du altså høre musik på din telefon, trykke pause og så trykke play på din laptop og bare fortsætte. Det er ikke ligesom når man har en USB-enhed i computeren og at den så selv skifter mellem enhederne når der kommer et opkald for det kræver at du stopper lyden fra den enhed, som er forbundet. Personligt synes jeg at multipoint er genialt og bør være mere udbredt.

Lydkvalitet

Soundgear Sense benytter en ny form for teknologi til at give dig lyd. Det kaldes air conduction (luftledende) og gør det muligt at levere lyd uden at der behøver at være noget inde i øret på dig. Højtalerne hviler lige uden på øregangen, hvilket har den fordel at du kan høre omgivelserne omkring dig, men stadigvæk også høre musikken når du eksempelvis løber eller træner.

Man tænker måske umiddelbart at det samme vel gør sig gældende med on-ears og over-ears, men det vilde er hvor lidt af musikken man mister til omgivelserne når man lytter. Ét er at den lækage, der er ud mod dine omgivelser er relativt lille, men noget andet er at hvis du stikker en finger i øret under øretelefonerne, så kan du stadigvæk høre musikken relativt tydeligt.

Lydmæssigt så spiller Soundgear Sense ganske fint. Jeg mangler en smule i forhold til indlevelsen af et par in-ears eller de omsluttende over-ear, men mens begge har høj isoleringsgrad, så føles det med Soundgear Sense som om musikken kommer udefra så at sige og bare er en del af det hele uden at være begrænsende i forhold til det at opleve andre elementer af ens træning. Mange in-ears døjer eksempelvis også med at lyden lider af det når du løber og rammer jorden med foden, men det er ikke tilfældet her.

JBL Soundgear Sense benytter air conduction til at skabe lyden, hvilket kan være en smule specielt at opleve første gang, for højtalerdriverne befinder sig relativt langt fra ørerne, især hvis man sammenligner med in-ears eksempelvis. Det minder mig om de smart briller jeg har prøvet fra forskellige producenter, men dette spiller bare langt bedre.

Jeg kunne godt tænke mig at lyden var en anelse mindre “fjern” så at sige da jeg føler ikke at få alle detaljerne med, men kvaliteten af lyden er egentlig ganske glimrende alt taget i betragtning, om end jeg synes at JBL rent lydmæssigt har en del andre produkter med mere at byde på.

Hør en indspilning lavet med Soundgear Sense i ovenstående klip

Komfort

Til at starte med er JBL Soundgear Sense utroligt behagelige at have på ørerne. De føles lette og når jeg gik med dem de første minutter til en halv time, så mærkede jeg nærmest ikke at jeg havde dem på ørerne. Efter denne cirka halve time, så blev mine ører ret ømme på toppen og jeg kunne knap nok røre ved øretelefonerne uden at det gjorde ondt.

Det hjalp i øvrigt ikke på komforten at jeg smed hovedbøjlen på, men til gengæld kunne jeg smide headsettet på pause om halsen til mine ører havde kommet sig. Komfort kan være en individuel sag og jeg har relativt store ører, så det kan være Soundgear Sense bare ikke er lavet til mig, men jeg kan af den grund ikke kalde dem komfortable.

Selvom hovedbøjlen ikke klikker på plads sammen med selve øretelefonerne, så oplevede jeg ikke at de ville løsne sig under brug. Hverken under løb eller andre aktiviteter, så hovedbøjlen har dét formål at du ikke taber hovedtelefonerne af hovedet, samtidigt med at du hurtigt kan tage dem af og hænge dem om nakken, når du har brug for det.

Batteri

Producenter af TWS oplyser oftest den samlede batteritid, som i dette tilfælde er 24 timer, men det kræver så at man hver cirka sjette time smider hovedtelefonerne i etuiet og lader dem oplade. De seks timer per opladning er dog ikke helt ved siden af, men det afhænger af hvor meget man skruer op for lyden. Jeg var dog ikke udfordret af batteritiden og følte at de holdte som forventet.

Der hvor batteritiden daler hurtigere er ved samtaler. Om det skyldes at Soundgear Sense er udstyret med fire mikrofoner til brug under samtaler eller generelt er svært at sige. Det skal dog nævnes at alle headsets bruger mere strøm under samtaler end ved musikafspilning, da det netop kræver mere strøm.

Konklusion

Med Soundgear Sense prøver JBL noget nyt i form af air conduction lyd og det har sine fordele ved at du kan bevare sans for dine omgivelser. Når nu lyddriverne er en smule længere væk fra dine ører end ved in-ears, så mangler der også en smule indlevelse og “umf” i lyden, men lydmæssigt overrasker Soundgear Sense positivt. Det er ikke helt den samme lyd jeg kender JBL for, men det er bestemt muligt at nyde min musik, om end jeg personligt ikke havde den mest komfortable oplevelse med dem desværre. Alt i alt får man dog et rigtig fint sæt hovedtelefoner til sport, hvis altså du ikke får samme udfordringer med ørepinen som jeg. Alt andet, især multipoint, spiller dog ganske fint i JBLs første forsøg med air conduction.

Positivt

  • God lyd
  • Flot design
  • Mulighed for at høre omgivelserne samtidgt
  • Hovedbøjle er valgfri
  • Multipoint

Negativt

  • Komfort
  • Brug af plastik blandet med påstand om miljøbevidsthed

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

JBL Soundgear Sense hedder det nye sæt hovedtelefoner fra den kendte producent. Hovedtelefonerne er lidt specielle i designet, men også andet teknologi, JBL Opensound, gør dem lidt særlige, hvilket vi kommer nærmere ind på i denne test. Hvad er der i æsken? Vanen tro trækker man...Test: JBL Soundgear Sense