onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: JBL Quantum TWS Air

Test: JBL Quantum TWS Air

Trådløse in-ears til gamere er måske et mindre marked, men JBL tror på det og giver os i den forbindelse Quantum TWS Air, der med to forbindelser, surround og mere til den mobile gamer.

Hvad er der i æsken?

Æsken til JBL Quantum TWS Air er med en lille rude, så du kan se ind til selve øretelefonerne udefra. Dette giver rigtig fin mening, hvis du ser på øretelefoner ude i en fysisk butik. Du åbner æsken ved at fjerne folien og trække indholdet ud nedefra. Nævnte indhold består af selve øretelefonerne, i alt tre forskellige størrelser gummidutter, et orange USB-C ladekabel, USB-dongle og ladeetui. Der er også de lovpligtige og miljøforurenende manualer, men det kan vi ikke klantre JBL for.

Design

I sin kategori har JBL vundet en designpris fra reddot, hvilket ikke er den mest prestigefyldte designpris, men den er ikke ligegyldig naturligvis. Både etui og selve øretelefonerne i Quantum TWS Air er plastik, men modsat mange andre plastikprodukter, så er plastikken her med en fint behagelig overflade og uden at hverken headset eller etui føles skrøbelige.

Tværtimod så er hele konstruktionen af JBL Quantum TWS Air ret robust bygget og virker som noget, der kan holde længe. Plastikken på selve øretelefonerne er formet så man kan genkende et mønster fra de øvrige produkter i Quantum serien.

Quantum TWS Air er skrumpet i størrelse sammenlignet med sin forgænger, idet selve øretelefonerne nu er kortet af og uden “stilken”. Det vil sige at de er mindre og stikker mindre ud fra dine ører når du har dem i.

Selve æsken er nu også blevet mindre og er næsten en femtedel lettere i transportøjemed. Det fede ved designet af JBL Quantum TWS Air er at dens medfølgende USB-C dongle kan transporteres i selve etuiet, så du altid ved, hvor det er når du vil have det hele med dig.

Øretelefonerne er udstyret med touch-knapper på ydersiden. De er ret følsomme, så du kan komme til at trykke forket, som det har været tilfældet for mig et par gange, men til gengæld er det ikke så ubehageligt for ørerne når du trykker på dem mens de sidder i.

Etuiet er udstyret med hvide LED-lys på fronten, som giver dig den samlede batteristatus og blinker også når du sætter øretelefonerne i for at signalere at de nu oplader. Jeg ser dog ikke mulighed for at se batteristatus individuelt på enhederne via etuiet. Der skal installere JBL appen til formålet.

Opladning foregår gennem USB-C porten på etuiet og det er altså ikke muligt at lade øretelefonerne på anden vis, hvilket dog ikke er anderledes for andre true wireless høretelefoner.

Her ses JBL Quantum TWS Air etuiet 2 fra venstre i en række af etuier

Modsat mange andre JBL produkter, så er deres gaming serie begrænset i tilgængelige farvemuligheder, så med JBL Quantum TWS Air er du også kun i stand til at erhverve dig dem i denne sorte farve, som vi også havde til test.

Funktionalitet

JBL Quantum TWS Air er understøttet af to apps. Den ene værende den mobile app, mens den anden er den til Windows. Begge applikationer giver dig en vis grad af indstillingsmuligheder, så du kan skræddersy din lytteoplevelse.

Appen til telefonen er lidt mere en medie-app, hvor tanken er at du anvender dine Quantum TWS Air som et par almindelige høretelefoner gennem Bluetooth. Du kan indstille en gaming mode gennem Bluetooth også, som sørger for en hurtigere forbindelse til når du gamer på farten. Hvilken betydning det har i hastighed har jeg dog ikke tal på.

JBL Quantum Engine applikationen til Windows er dog en anelse mere omfattende. Her kan du udover at sætte equalizer også aktivere surround og sågar tilpasse denne surround til dit hoved. De indstillinger du laver i Engine appen slår igennem USB-dongel forbindelsen og altså ikke den Bluetooth forbindelse du kan have kørende samtidigt via din telefon.

JBL Quantum Engine app til Windows

Det er dog ikke helt rigtigt når jeg skriver at USB-dongel og Bluetooth forbindelserne er samtidige for det er ikke muligt at afspille lyd fra begge kilder på samme tid. Dog er det muligt at game på computeren og skifte over til Bluetooth på telefonen, hvis denne ringer eksempelvis. Denne del oplevede jeg i øvrigt virkede ganske fint.

Appens front på Android

Af et par in-ears at være så synes jeg at Quantum TWS Air har en ret god surround lyd. Det var også muligt at mærke forskel i forhold til om man satte den op til at man havde et stort eller lille hoved. Indlevelsen var på dette punkt god for jeg følte mig som værende i centrum af det der foregik i de spil jeg spillede.

Der hvor indlevelsen dog daler en smule er til gengæld i lydspektret. Lydmæssigt spiller Quantum TWS Air ret klart og med masser af detaljer. De har dog en lidt for tynd lyd og med meget lidt bund så forsvinder “realismen” en smule for eksplosioner, motorlyde lyder en anelse for tamme på TWS Air.

I appene kan du også indstille såkaldt sidetone, så du kan høre din egen stemme live mens du snakker, hvilket jeg synes er en fed feature, da jeg så undgår at tale for højt når jeg er midt i et spil og spillets lyd kan overdøve min egen stemme. Det er dog ikke helt tilfældet med JBL Quantum TWS Air for isolationen er ikke nær så kompakt, så sidetone føles en smule overflødig og går ind over den stemme jeg alligevel godt kan høre. Udover det så brummer sidetone en del i baggrunden mens mikrofonerne arbejder og det kan være belastende, så jeg var hurtig til at slukke sidetone.

Du kan naturligvis bruge mikrofonerne i Quantum TWS Air til at kommunikere med uanset om det er til almindelige samtaler på telefonen eller til når du gamer med dine venner og gerne vil at de kan høre dig. Selve lydkvaliteten fra mikrofonen vil jeg lade dig lytte til i nedenstående indspilning (på engelsk). Selv er jeg ikke så imponeret og havde en højere forventning til lydkvalitetn. Min stemme føles simpelthen for digital, hvilket dog måske ikke er så overraskende når der anvendes beamforming teknologi i stedet for en dedikeret mikrofon med arm.

Opladning af Quantum TWS Air er ret nem og foregår som nævnt via USB-C porten på bagsiden. Producenten nævner at en fuld opladning tager op til to timer og mine egne tests er ikke ved siden af det, men jeg formåede dog aldrig at aflade hverken høretelefoner eller etui til 0% for at kunne sige det helt nøjagtigt. En fuld opladning skulle holde i op til 8 timer og så skulle der være yderligere to opladninger gemt i etuiet så du kommer op på 24 timer i alt. Min egen test siger dog at du skal være glad, hvis du får 18 timer ud af en fuld opladning, hvilket dog ikke er skidt hellere.

Konklusion

Hvis du er en mobil gamer så er der meget godt at hente i JBL Quantum TWS Air. Du får ét headset til både at spille på din computer og mobil med uden at du behøver slæbe for meget med dig når du beslutter dig for at tage lyden med på farten. Til min smag mangler der en smule bund i lydprofilen, men til gengæld har du masser af indstillingsmuligheder og en app til både mobilen og computeren. Quantum TWS Air er behagelige at have i ørerne uden at de dog slutter helt tæt. Etuiet er smart og har plads til at du kan transportere både høretelefoner og USB-dongle med dig. Jeg kunne måske godt ønske mig en lidt bedre mikrofonoplevelse og et etui med trådløs opladning, men alt i alt er Quantum TWS Air et ganske glimrende all-around headset, så du som gamer kan nøjes med ét headset til flere formål.

Positivt

Kan forbinde til to enheder på samme tid
God pasform
Apps til både mobil og PC
Soid batteritid

Negativt

Lidt plastik
Mikrofon
Støj ved aktivering af side-tone

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Trådløse in-ears til gamere er måske et mindre marked, men JBL tror på det og giver os i den forbindelse Quantum TWS Air, der med to forbindelser, surround og mere til den mobile gamer. Hvad er der i æsken? Æsken til JBL Quantum TWS Air er...Test: JBL Quantum TWS Air