søndag, november 24, 2024
ForsideAnmeldelserTest: JBL Quantum Stream Talk mikrofon

Test: JBL Quantum Stream Talk mikrofon

JBL kender vi mest for produkter, der reproducerer lyd, men i deres Quantum serie er vi blevet udstyret med Stream Talk mikrofon, som er en dedikeret lydindspilningsenhed for gamere. Lad os se, hvordan JBL klarer sig i den boldgade.

Hvad er der i æsken?

Selvom man på kassen kan se at JBL Quantum Stream Talk er en smal og “tynd” mikrofon, så blev jeg alligevel overrasket da jeg pakkede den ud og så, hvor tynd den faktisk var. Udover dén får du kun et USB-C kabel så du kan slutte den til computeren eller konsollen og mere er der ikke med til. Det fede er dog at der ikke er noget plastik i emballagen.

Design

Når jeg ser hvor simpelt JBL har lavet Quantum Stream Talk mikrofonen, altså designmæssigt, så tænker jeg både hvor skrabet den er, men samtidigt hvor lækker den egentlig er til trods for dét.

Hvis jeg må uddybe, så er Quantum Stream Talk “bare” en mikrofon på enden af en pind, der står på toppen af en rund base. Faktisk så simpelt at selv efter flere forsøg med Copilot, så kunne jeg ikke formå at beskrive det nok til at jeg fik noget der var tilnærmelsesvist ligeså simpelt.

Lækkerheden i det kommer så af at Quantum Stream Talk er lavet robust og er bare lækkert udført til trods for at den er så tynd som den er.

Det tynde design skulle ryste mere når man bevægede den eller arbejdede på sit skrivebord, men det gør den ikke. Den står fint fast på bordet og til gengæld fylder den ingenting i synsbilledet.

Eller den ville måske ikke fylde noget i synsfeltet, hvis ikke det var fordi den også lyser med en ring omkring mikrofonen på toppen. Hvis du klikker på knappen på foden, så slukker du for mikrofonen og lyset skifter til rødt i stedet.

Knappen styrer også lydstyrke i både mikrofon og hovedtelefoner så det er en knap til at styre mikrofonen på farten. Bagsiden byder på USB-C tilslutning og et 3.5mm jack så du kan sætte dine hovedtelefoner i direkte.

Designmæssigt er det ikke fordi man kan skrive voldsomt meget mere om Quantum Stream Talk. Den er simpel, slank og fylder relativt lidt på skrivebordet. Foden er en smule oversize i forhold til “stilken” som mikrofonen er placeret på, men det betyder så også at den står ganske fint fast.

Funktionalitet

For at udnytte Quantum Stream Talk fuldt ud så kan du installere JBLs app til Windows. Det giver en hel del indstillingsmuligheder, som er mere eller mindre nemme at finde ud af at sætte op.

Du kan eksempelvis styre mikrofonens følsomhed direkte i appen, men i appen ser du også når du ruller på knappen på selve mikrofonen, hvilken effekt det så har på lydstyrke og gain. Det er også gennem appen at du kan styre lydstyrken i hovedtelefonerne, som du har sat til gennem mikrofonens 3.5 mm jack på bagsiden. Både for den lyd du ønsker afspillet, men også separat for sidetone, altså hvor meget du kan høre dig selv når du snakker ind i Quantum Stream Talk.

Lydkvalitet

Quantum Stream Talk er ikke JBLs første forsøg på en mikrofon, så forventningerne til selve lyden er egentlig relativt høje. Det er trods alt en virksomhed, der har haft med lyd at gøre i tre kvarte af et århundrede.

Til dét den er lavet til, så skuffer JBL for mit vedkommende slet ikke. Tværtimod er jeg overrasket over, hvor godt en så lille kondensatormikrofon performer. Jeg sidder til daglig med en langt større mikrofon når jeg er på hjemmekontoret, men på kontoret er det på et headset. Jeg fik derfor også en enkelt kommentar på hvor god min lyd var i forhold til sidst vi snakkede, så et eller andet gør den godt – hvilket den også burde.

Man kan godt i en sammenligning med eksempelvis en Yeti høre forskel. Den klasse hører JBL Quantum Stream Talk dog ikke til og dermed er den sammenligning heller ikke fair. I forhold til den pris man skal betale for Quantum Stream Talk, så synes jeg lyden er mere end tilpas klar og tydelig. Det jeg også synes den klarer relativt godt er dens evne til at holde støj ude.

Designet gør at JBL Quantum Stream Talk kommer på dit skrivebord og stå, så det er uundgåeligt at den kommer til at være i nærheden af enten klik fra mus eller tastatur og det ville være løgn at sige det bliver reduceret væk. Den gør det dog tilpas nok til at det ikke bliver høje “cuts” så at sige.

Helt generelt synes jeg lyden performer bedre end forventet og vigtigst af alt bedre end mange af de gaming headsets mikrofoner man ellers er dømt til at sidde med.

Brug

Af en lille og relativt kompakt mikrofon at være, så er JBLs bud på en simpel mikrofon egentlig ganske brugbar. Det er en lille mikrofon og lyden derigennem skal man så heller ikke forvente voldsomt meget af, men til formålet klarer den sig ganske fint.

Den er nem at betjene og så har den en nogenlunde støjreduktion. Jeg synes det er fedt at mikrofonen er nem at vippe, indstille og så er rulleknappen, som man bruger til indstilling on the fly ganske nem at betjene. Knappen har tilpas meget modstand til at den føles solid uden at være irriterende.

Konklusion

Det kan være det er det simple design, der gør at jeg er imponeret af JBL Quantum Stream Talk, men jeg er ret positivt stemt efter at have leget med den. Den er ikke dermed sagt perfekt, men den gør det ret godt til prisen og hvis du kan holde den væk fra for meget støj fra tastatur og mus, så får du en ret solid, flot og funktionel mikrofon på skrivebordet.

Pris og tilgængelighed

Set til 399,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

JBL kender vi mest for produkter, der reproducerer lyd, men i deres Quantum serie er vi blevet udstyret med Stream Talk mikrofon, som er en dedikeret lydindspilningsenhed for gamere. Lad os se, hvordan JBL klarer sig i den boldgade. Hvad er der i æsken? Selvom man...Test: JBL Quantum Stream Talk mikrofon